Zelenski „ima razloga da se plaši“ vojnog tribunala

Vjačeslav Volodin
14 komentara

Predsjednik Vladimir Zelenski strahuje da će njegovo saučesništvo u ratnim zločinima biti razotkriveno tokom planiranog suđenja ukrajinskim trupama, izjavio je predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin. Zbog toga je zaprijetio da će prekinuti sve razgovore s Moskvom ako ruski saveznik u Donbasu nastavi s planovima za pokretanje tribunala u Mariupolju kasnije ovog mjeseca.

Pišući na društvenim mrežama u utorak, Volodin je rekao da se “svi” raduju Tribunalu, osim Zelenskog, “koji to smatra neprihvatljivim”.

„On i kijevski režim imaju razloga za strah“, dodao je. “On i njegov najuži krug naredili su da se bombarduju, pucaju i ubijaju mirni građani: starci, žene, djeca. Zato Zelenski čini sve da spriječi Tribunal.”

Zakonodavac se pozivao na izjavu Zelenskog datu u ponedjeljak o zakazanom suđenju ukrajinskim trupama koje je zarobila Donjecka Narodna Republika (DPR), saveznica Rusije. Ukrajinski lider je postupak nazvao “odvratnim suđenjem” i “linijom preko koje su nemogući bilo kakvi pregovori”.

DPR je zarobila stotine ukrajinskih vojnika tokom bitke za grad Mariupolj, uključujući pripadnike ozloglašenog bataljona Azov, koji u svojim redovima ima borce koji otvoreno pokazuju neonacističke stavove i simpatije. Neki od njih su optuženi da su počinili teška krivična djela tokom intenzivnih borbi protiv milicija DNR i ruskih trupa.

Volodin je pozvao da se suđenje održi javno, “kako bi svjetska zajednica saznala za zločine protiv čovječnosti koje je počinio kijevski režim”.

AzovrusijasuđenjeTribunalukrajinaVjačeslav VolodinZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
EU-p
1 godina prije

Zaobilazeci UN, Amerika je skoro unistila tu svjetsku organization.

Darko
1 godina prije

Ne samo da treba suditi Zelenskom za zločine koje je činio po Ukrajini nego treba suditi i onoj glupači Ursuli koja je popušila njegove priče skupa sa svima koji su mu slali oružje i pomagali ukrajinske fašiste te time napravili nesagledivu štetu cijelo EU koja se raspada zbog EU Komisije koja vodi brigu o tuđem dvorištu umjesto o interesima EU.

eks
1 godina prije

Zelenski je radio sve što su mu naložili Englezi i Amerikanci. Pošto dolazi “gusto” , Ameri i Englezi će njime obrisati .upe, na njega svaliti krivicu, a sebe time oprati. To je američko lice savezništva kada zagusti.

tuf
1 godina prije

“Ukrainian President Vladimir Zelensky is concerned he is being taken advantage of by someone close to him, Turkish President Recep Tayyip Erdogan said, citing their conversation during the meeting in Lviv on Thursday.
Asked by a farmer about the Ukrainian leader’s “situation” on Monday during a visit to local vineyards, Erdogan claimed Zelensky was “very worried. There are people around him who deceive him a lot.” 

mrdo
1 godina prije

Doći će i Debeli Đura na red za bajboka. Samo polako.

Max
1 godina prije

On se boji nestašice praha.

Red Dog
1 godina prije

A ona p*ckica od Guteresa ucestvuje u svemu tome.
Najgori Generalni Sekretar ikada. Ostali su morali da slusaju Muriku jer je bila hegemon. Sad, kad se ljudi dizu, ovaj hoce da bude konjusar.

goran
1 godina prije

tako je sudjenje javno da se jasno vidi šta su radii nacisti po ukrajini,a koji zapad tako grčevito brani.
a vi briselska stoko ko je vama dao odobrenje da branite naciste,čini se meni da bi trebalo oslobodit brissel od nacista.

1 godina prije

Neka uzme Debelog Đuru za svog odvjetnika i bit’ će spašen , jerbo ,Debeli zna cijelu situaciju u Ukrajini!!

Ahmat sila
1 godina prije

Kjjevski nacistički režim je osam godina po cjeloj ukrajini izvodio brojne masovne zločine protiv neprimjerenih građana, a da navodna zapadna demokratija i njihovi borci za ljudska prava nisu ni okom trepnuli.

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Anglo-saxi, Germani, Franci il’ Romani nikada Slavenima prijatelji ne bijahu. SLAVENI CIJELOG SVIJETA UJEDINITE SE!!!!!

Lucija, prva
1 godina prije

Moram pojasniti: ono što su pričali prošli tjedan Azovci u Moskvi, vodi direktno do Zelenskog.

I ne radi se samo o naredbama za raketiranje Donbasa.

Već o kriminalu protiv određenih, ne nužno ni ruskih meta.
Mislim da je gađan još jedan zatvor.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI