Zelenski nagoveštava odlaganje izbora

Volodimir Zelenski
20 komentara

Ukrajina neće održati izbore dok je u zemlji na snazi ​​vanredno stanje, rekao je predsjednik Vladimir Zelenski u intervjuu Washington Postu objavljenom u nedjelju. U zemlji bi trebalo da se održe izbori za parlament u oktobru i za predsjednika početkom sljedeće godine.

Međutim, neće se glasati dok je na snazi ​​vanredno stanje usred tekućih neprijateljstava sa Rusijom, rekao je Zelenski novinarima, implicirajući da izbori zapravo neće biti održani na vrijeme.

“Ako imamo vanredno stanje, ne možemo imati izbore. Ustav zabranjuje bilo kakve izbore tokom vanrednog stanja. Ako ne bude vanrednog stanja, biće izbora“, rekao je Zelenski.

Pa, zakon kaže da se prema ustavu Ukrajine, nakon što prestane vanredno stanje, mislim da će za 90 dana biti održani izbori. To je tako nešto. Ne sjećam se zapravo.

Neizvjesnost oko predstojećih izbora u zemlji raste jer sukob s Rusijom bjesni već više od godinu dana. Kijev je uveo vanredno stanje zbog sukoba, dok su Zelenski i njegova vladajuća stranka sve čvršće jačali vlast pod izgovorom da se bore protiv Rusije i njenih navodnih podržavalaca unutar zemlje.

Od početka neprijateljstava u februaru prošle godine, Kijev je donio zakone koji kriminaliziraju političko neslaganje, zabranio više opozicionih političkih stranaka i uveo strogu cenzuru na medije i internet. Vlasti zemlje čak su progonile kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu (UOC) zbog njenih navodnih veza s Rusijom, uprkos tome što je crkva prekinula svoje formalne veze s Moskvom na početku sukoba koji je u toku.

IzboriukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pinčunela
11 mjeseci prije

Analitika je disciplina kada na oko nepovezane i različite pojave i događanja povezuje u suvisli i dijalektički slog i time naznačuje moguće kordinirane radnje u postizavanju cilja. Pogledajmo tehničko pitanje kontraofenzive UkV, US javnoga zaduživanja, rasta inflacije u velikim ekonomijama EU, francuska, Njemačka, Italija, rasta siromaštva u zoni EU, globalne dedolarizacije i pada utjecaja USA hegemonije i pada dominatnosti ideologije globalnoga liberalizma….  Sve više krećemo se ka direktnome sukobu Zapada nasuprot Istoku (Kina-Rusija). Indija,Arapske zemlje i druge muslimamske zemlje –(Indonezija,Pakistan) oportunistički će pratiti razvoj situacije na globalnoj političkoj i ekonomskoj pozornici i prikloniti se „pobjedniku“ u jasnom trenutku. Povratka na staro kako smo bilježili i iskusili u povjesti više neće biti. Siromaštvo i uvjetna glad koje se provodi u sferi Zapadnoga ideološkoga utjecaja a prvenstveno u zoni EU, ima za cilj da mobilizira populaciju Europe za militarizaciju i ratne aktivnosti u reziji i vodstvu od oligarhije i plitokracije Zapada. Trenutni sukob… Čitaj više »

pinčunela
11 mjeseci prije

dodatak:

UN i njene agencije i institucije pod kontrolom „globalističke mafije“ koje su trebale biti nametnuta (opće prihvaćena) svijetska vlada, kroz pandemiju je izgubila kredibilitet i pokazala se kao „smokvin list“ stvarne demokracije (deklaracije o pravima čovjeka) i tiho će se samoraspustiti u novoj konstelaciji političke razdvojbe, a što će sljediti vidjeti će se, zavisno o tome tko će opstati…Malo sam podužila ali bi se dalo puno pisati u sadašnjoj usloženosti i naizgled anamorfozičnosti socijalnih i političkih trendova. Na djelu je (u teoriji i praksi ) Zakon tajni koji pokreće i stoji u središtu moći i generira eskluzivnost..!

Tako treba
11 mjeseci prije

Normalno, sakupe se ljudi na izbornom mjesto pa ih rusi raketiraju

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Pa sad … Kako , gdje … Izbori … Birački spiskovi , poštari koji će donjet pozive na adrese tko je uopće još državljanin a tko više nije … Raspadnut državni entitet … Nemate ih niti bit …

Ivan
11 mjeseci prije

Stakoru se omilila vlast, jos se nije dovoljno nakrao..

Trajko
11 mjeseci prije

Deep state stanuje u Ukrajini, naci kukavica je izbacila ptiće iz gnijezda i ostavila svoje.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Taj se neće dati demokratskim putem s vlasti. Izbori za ukrajinskog predsjednika trebali bi se održati zadnje nedjelje u ožujku 2024. To je 31. ožujka 2024. Rusi biraju svog predsjednika dva tjedna ranije, tj. 17. ožujka 2024. godine. Naravno da bi doživio poraz na izborima za predsjednika, još veći da Rusi ponovno izaberu Putina za predsjednika dva tjedna prije, tako da redovan termin za održavanje izbora možemo kompletno zaboraviti. Do tada će biti pune dvije godine rata u Ukrajini, ako Ukri ne dođu pameti i napokon počnu pregovarati sa Rusima o primirju. A ovaj zakonskim dekretom zabranio bilo kakve pregovore. Zasićenje Zapada sa ratom u Ukrajini, financiranja Ukrajine koz ekonomsku i vojnu pomoć i posljedicama vlastitih sankcija Rusiji za 10 mjeseci bit će puno veće nego sada, naročito u EU. Američki predsjednik se bira 5. studenog 2024. – svi smo taoci politike izuzetnih u Ukrajini desetak godina i izgledno je… Čitaj više »

Dux
11 mjeseci prije

Izgleda da je se Zeleni uz pomoć SAD-a riješio Zalužnog i drugih generala, sad nema opasnosti od vojnog udara, pa može lakše manipulirat Ukrainskim narodom, tako je i sa tzv. Izborima. On ne odlazi sa vlasti dok sam ne pobjegne ili eventualno ne bude likvidiran od Ukrainskog naroda. Šta će biti, vidjet će mo…..

Dokurčilomi
11 mjeseci prije

Bez žurbe Zeleni, samo polako. Ti sigurno nećeš demokratskim putem otići a tako nisi ni došao.

Max
11 mjeseci prije

On ni sam ne zna.

Herc
11 mjeseci prije

Ukri će ga sasjeć u komadiće ako ga se dočepaju,sad je na evropskoj turneji ,žica lovu , oružje i liže se preplanulim indijancem

goran
11 mjeseci prije

da nebi nestali glasacki lictici nedaj boze ili da mrtvi nebi glasali, nek pita plenkaša i hdz kako to ide

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Iz nekih tajnih dokumenata. Navodno. Podsjećam da je zbog takvih stvari Assange u zatvoru. “Zelenski je predložio da Ukrajina napadne neodređene lokacije u Rostovu, regiji u zapadnoj Rusiji, koristeći dronove umjesto projektila dugog dometa. Na sastanku sredinom veljače sa zamjenicom premijera Julijom Sviridenko, Zelenski je predložio da “dignu u zrak” sovjetski naftovod Družba koji opskrbljuje Mađarsku naftom.” Btw, ovo jest pokušano nekoliko puta. “Bidenova administracija kaže da presretnuti komentari Zelenskog nisu razlog za uskraćivanje ATACMS-a. “Ukrajina se opetovano obvezala da će koristiti oružje koje je SAD osigurao odgovorno i strateški …” 🤔 Mark A. Milley je za Defense One u ožujku objasnio da je jedan od razloga zašto se ne isporučuju projektili dugog dometa “relativno malo ATACMS-a” koje Sjedinjene Države imaju za vlastite obrambene potrebe. Međutim, Zelenski je uvjeren da Sjedinjene Države ne šalju oružje jer ne vjeruju Kijevu.” Ma hajde. Što se tiče prodaje oružja ili nestajanja novca? Osim toga,… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI