Zelenski otkazao odlazak u Izrael

Zelenski - Ukrajina, Veliki Izrael
19 komentara

Predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, trebao je sletjeti u Tel Avivu u utorak, ali je promijenio svoju odluku zbog medijskog curenja informacija tokom vikenda, izvještava Times of Israel.

Izlaz je citirao izraelske diplomatske izvore koji su rekli da se posjeta i dalje očekuje, ali “trenutno nema datuma.”

Izraelski Kanal 12 doznao je za planove Zelenskog i objavio vijest o nadolazećoj posjeti u petak, napominjući da su planovi već bili u “naprednoj fazi” i da bi putovanje moglo uslijediti u narednim danima.

Nepoznati ukrajinski diplomata je rekao Times of Israelu u nedjelju da je Zelenski bio “vrlo razočaran” curenjem informacija i da je želio da se posjeta obznanjuje tek kad stigne na izraelsko tlo.

Ako Zelenski dođe, “bit će dočekan raširenih ruku”, rekao je izraelski zvaničnik u nedjelju.

Ukrajinski lider se borio da zadrži interes Zapada od 7. oktobra, kada je Hamasov upad iz Gaze izazvao puni rat između Izraela i Palestinaca. Nakon posjeta NATO sjedištu kratko nakon toga, Zelenski je novinarima rekao da će biti posljedice “ako se međunarodna pažnja preusmjeri s Ukrajine.”

Njegov prijedlog za “posjet solidarnosti” Izraelu – koji je procurio u medije – sredinom oktobra je odbio premijer Benjamin Netanyahu, navodno rekavši Zelenskom da “nije pravo vrijeme.”

Izgleda da je Zapadni Jeruzalem ipak promijenio mišljenje od tada. Prema Kanalu 12, posjeta Zelenskog trebala je pokazati “ujedinjeni front Izraela, Ukrajine, Europe i Sjedinjenih Država protiv rusko-iranskog saveza” i završiti fotografijom sa Netanyahuom i izraelskim predsjednikom Isaacom Herzogom kako bi “poslali poruku svijetu prosvijetljenih koji se bore protiv manje prosvijetljenog svijeta koji napada.”

Izrael se suočava s rastućom kritikom na Zapadu zbog svojih oštrih taktika prema Gazi, od potpunog blokiranja palestinskog enklava do zračnih i artiljerijskih napada, navodno bez obaziranja na civilne žrtve.

IZRAELukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Nije – ON – NIŠT “otkazao ” no ga u Israel — NEĆE 😉 !

ante
5 mjeseci prije

Zelenski bi srao Izraelu jer on zbog njih nema dovoljno pažnje, a i novaca je sve manje. Trebaju sve zanemariti i skrbiti o Zelenskom?

R M
5 mjeseci prije

Izgleda da je malo van teme, ali Zelenski je uvek inspiracija za svaku temu. Elem, AI naprave robota koji detektuje lopove brzinski. Odnesu ga u Nemačku i on za pola sata detektuje 500 lopova. Odnesu ga u Španiju i tamo za pola sata detektuje 700 lopova . Odnesu ga u Srbiju i tamo za pola sata ga ukradu…

Biti-ili-ne-biti
5 mjeseci prije

Konačno ide i u Izrael, čije državljanstvo ima i čiji je agent za uništenje Ukrajine.

nastran
5 mjeseci prije

htio bi bar malo skrenuti pažnju javnosti na sebe, obzirom da prestaje biti zanimljiv

Metabaron
5 mjeseci prije

Htio je potajno u Izrael bez namjere da se ikada vise vrati u Ukrajinu jer mu je i samom jasno da je odglumio svoje ,da je kazalisna predstava zavrsila i da mu se spusta zavjesa a njemu se ne izlazi pred publiku jer zna da nece dobiti aplauz …

Nenad
5 mjeseci prije

… ovo je “igra” za retardirane 🤣👿 dva pijuna sotonjare klausa Shwab Rotshilda kao …..

Max
5 mjeseci prije

Tamo ga ne žele.

boro
5 mjeseci prije

željni oni njega ko mater lude kćeri 😉

Mutikaše i Smutljivci
5 mjeseci prije

Ma ja sam cuo da ga muce hemoroidi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI