Zelenski otkriva koliko SAD plaćaju Ukrajini

Biden i Zelenski
21 komentar

Ukrajinska vlada dobiva veliku podršku američkim novcem, a Washington doprinosi 1,5 milijardi dolara mjesečno u budžet, otkrio je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski.

Ovu sumu je ukrajinski lider spomenuo u intervjuu voditeljici CBS-a Margaret Brennan za program ‘Face the Nation’, koji je emitovan u nedjelju.

Trenutno Kijev ima “deficit od 5 milijardi dolara u našem budžetu”, rekao je Zelenksi, dodajući da nam “Sjedinjene Države daju 1,5 milijardi dolara svakog mjeseca da podržimo naš budžet za borbu” protiv Rusije.

Zelenski je tvrdio da je naoružavanje i druga vojna pomoć Ukrajini “dobitna” za SAD. On je obećao da će se ukrajinski narod, kada Rusija bude poražen, vratiti u svoju matičnu zemlju i tamo početi plaćati poreze, čime će se osloboditi teret američkih poreskih obveznika.

“Za Sjedinjene Države to će biti značajne uštede, ali za nas će to biti prilika da osiguramo svoju teritoriju i učinimo je sigurnom za naše stanovništvo”, naveo je on.

Američki predsjednik Joe Biden obećao je pomoći Ukrajini “koliko god bude potrebno” da osigura strateški poraz Rusije, koji je proglasio krajnjim ciljem Washingtona u sukobu.

Mnogi Amerikanci ne dijele predsjednikov stav da je situacija u Ukrajini ključna. Prema konzervativnoj izbornoj anketi Rasmussen Reports, ona nije uspjela da se nađe na listi prvih deset pitanja od interesa za vjerovatne birače.

Ranije ovog mjeseca, Bidenova administracija je zatražila od Kongresa da odobri oko 12 milijardi dolara dodatne pomoći Ukrajini, uključujući 4,5 milijardi dolara za finansijsku podršku kijevskoj vladi nakon septembra. Povrh toga, tražila je 2 milijarde dolara kako bi pomogla Ukrajini da nadoknadi rastuće cijene energije.

Očekuje se da će paket biti odobren u petak, ali neki politički analitičari postavljaju pitanje da li se prilivi novca u Ukrajinu mogu održati nakon izbora na sredini mandata u novembru.

“Amerika ne može sebi priuštiti da ponudi praznu čekovnu knjižicu Ukrajini kada imamo inflaciju, cijene plina, krizu lanca snabdijevanja, sve gore navedeno, što se dešava kod kuće”, rekao je poslanik GOP-a za Politico, govoreći pod uvjetom da ostane anoniman. “To je ono što čujem od svojih glasača.”

List predviđa da će se, ako Republikanska stranka osvoji Predstavnički dom, Biden suočiti s većim otporom njegovim zahtjevima za hitnu pomoć Ukrajini.

BidenrusijaSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Japanac
1 godina prije

Lako je slati novac koji se štampa iz etera. Šalju im novac bez ikakvog pokrića koji se kasnije pretvori u veću inflaciju u Europi…

Perun
1 godina prije

Da li zelenko reketira USA ….ako je to stvarno stanje USA politike ,onda USA ne postoje kao drzavna tvorevina … USA su politicki otpad ,tako bi se neki izrazili ….Slom i pad zapada to je realno stanje na svjetskoj politickoj sceni…Imperija zla je na samrti….SFSN

Max
1 godina prije

mlijarde.

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Tko veći luđak Biden ili Zebelensky? Jamerikenjci nikada nikome nisu dali ili poklonili već si samo prodali možda na kredit sa kamatama.

tihobl
1 godina prije

Pitanje je koliko ce slati para nakon izbora. A tad ce stegnuti zima u totalno opljackanoj drzavi. Zelenski se zuri da do izbora izveze svo zito americkih kompanija, a onda ce moliti humanitarnu pomoc. Putin se ne zuri, kao sto vidimo.

Ovo je cetvrti gradjanski rat na tom podrucju. Prvi je bio za vrijeme Tarasa Buljbe kada su “ukrajinci” stali na stranu poljskog okupatora protiv svog ruskog naroda. Zatim su stali na stranu germana 1917-1922 i 1941-1952. a sad su stali na stranu anglosaksona.

tihobl
1 godina prije

Evo vijest za hibera:
Odgovor Rusiji – Ukrajina pokreće mobilizaciju milion vojnika

Nekoime
1 godina prije

Joe Biden šalje novac američkih građana preko Židova na račun Huntera Bidena.

rade
1 godina prije

Ima papira dovoljno,samo stancaj dolare.

Josip
1 godina prije

Umjesto da mu Rusi za svaku milijardu vrate na Amerika desetak termonuklearnih od barem stotinjak kilotona svaka..

tihobl
1 godina prije

Генерални секретар Уједињених нација је навео да Украјина није поднела захтев за регистрацију границе од 1991. године.

О сукобу две земље разговарано је на седници Савета безбедности УН. Из овога је извучен следећи закључак:
Украјина није регистровала своје границе од 25. децембра 1991. године. УН нису регистровале границе Украјине као суверене државе.
Према Споразуму ЗНД, територија Украјине је административни округ СССР.
Према међународном праву, држава једноставно нема званично признате границе.

tihobl
1 godina prije

Evo zasto su nestasice struje u bivsoj Ukrajini:

Украјинска енергетска компанија „Укренерго“ саопштила је да је само у недељи од 19. до 24. септембра успела да прода струју Европи за 118 милиона долара.

tihobl
1 godina prije

Премијерка Естоније Каја Калас поручила је грађанима да је могућ општи нестанак електричне енергије уколико Русија искључи балтичке државе из заједничке мреже.

Ja to onako
1 godina prije

Jel otkrio nasmrkani na koliko ce godina ustupiti Ukrajinu amerikenjcima za dug.

Max
1 godina prije

Onda je Ukrajna umjetna država koja pravno ne postoji.

Tamarino
1 godina prije

Americki narod bijedno zivi i placa ratove i americke teroristicke operacije diljem svijeta grupi bolesnika za njihove privatne i Ahrimanske interese.
Amerikanci probudite se malo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI