Zelenski podijelio sliku vojnika s nacističkim obilježjima

Zelenski podijelio sliku sa nacistickim simbolima
55 komentara

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obilježio je Dan pobjede u Drugom svjetskom ratu podijelivši sliku ukrajinskog vojnika koji nosi oznaku ”smrtne glave” elitne nacističke Waffen SS jedinice. Iako je slika ubrzo obrisana sa njegovih društvenih mreža, Ministarstvo odbrane u Kijevu je takođe objavilo fotografiju.

Zelenski je u ponedjeljak postavio uvredljivu stavku na Instagramu i Telegramu. U njemu, vojnik pored artiljerijske puške nosi ”glavu smrti”, ili totenkopf, oznake 3. SS Panzer divizije, jedinice elitnih nacističkih vojnika zloglasne po činjenju brojnih ratnih zločina i masakra francuskih civila i poljskih Jevreja. Sam Zelenski je jevrejskog porijekla.

Grupe za zagovaranje smatraju logo glave smrti “simbolom mržnje” koji koriste “neonacisti i drugi bijelci suprematisti”.

Iako je fotografija ubrzo uklonjena, ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo ju je i na Twitteru, pod citatom Zelenskog koji je 9. maj priznao kao Dan pobjede nad nacizmom”.

RT

U govoru povodom Dana pobjede, koji obilježava poraz nacističke Njemačke od Sovjetskog Saveza, Zelenski je u nedjelju optužio Rusiju da je Ukrajini nametnula “krvavu rekonstrukciju nacizma”.

U Moskvi je, međutim, ruski predsjednik Vladimir Putin osudio SAD i njihove saveznike u NATO-u zbog podrške “nacistima” u Ukrajini i opisao tamošnju vojnu operaciju kao “preventivni udar na agresiju”.

Ukrajina je jedina zemlja na svijetu koja je integrirala otvoreno neonacističke milicije u svoju nacionalnu vojsku, i dok su te milicije nekada  zapadni mediji opisivali kao „neonacističke“ , sada se nazivaju „krajnje desničarskim grupama.” Otkako su ruske trupe ušle u Ukrajinu u februaru, u kućama i bazama ovih pripadnika milicije pronađene su zalihe nacističkih potrepština, a nalozi na društvenim mrežama koje vodi ukrajinska vlada objavili su slične slike vojnika koji nose nacističke i krajnje desničarske simbole .

nacistiNacistički SimboliukrajinaVladimir ZelenskiZelensky
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trputac
1 godina prije

Zelinssky je samo korisna budala zapada u prvom redu amerike tj. hazara koji njome vladaju.
I sam je hazar, a doveo ga je na vlast oligarh također hazar s jednim ciljem stvaranjem nove hazarije novog hazarskog carstva, s time sami sebi skaću u usta i potvrđuju ono šta im se stalno govori hazari nisu zidovi.
Ovaj igrokaz oko Ukrajine je smješan pitanje je samo da li je i Putin dio tog igrokaza, po majci je Putin jevrej, tako da to ostaje za vidjeti.
Ako se počnu generali oko njega buniti onda je to kopija WWII i Adolfa Hitlera isti spin, isti nalogodavci, a to znači da smo mi (ostatak svijeta) izgubili u toj igri, osim ako se svi ne ujedinimo.
SSGS – Samo Sloga Goyime Spašava

eks
1 godina prije

Tek toliko, da se neki ne zapitaju zašto su Rusi intervenisali i šta se stvarno dešava u Ukrajini i Evropi . Reinkarnacija fašizma.

Boško
1 godina prije

Pjevao je i Porfirije “Šta se ono na dinari sjaji…”. To vam je sloboda govora drugari !

Japanac
1 godina prije

Kako se to na engleskom kaže: You cant make this up.

LZN
1 godina prije

He he……..i onda se deru da je Lavrov prolupao…….
Da Putinu ni ne govorimo……..čak ga upoređuju sa nekim austrijanskim molerom.
A imamo pravo leglo nacista u kijevu!

JoeP
1 godina prije

Kad se radi o trenutnoj situaciji sukoba zapada i Rusije dovoljno je izvući random bilo koju vijest koju prenosi američki CNN, engleski i australski Sky ili njemački DW i sva blamaža je shvaćena za one koji je žele shvatiti. Tko ne želi shvatiti može te medije gledati 7/24/365 odnosno više nego što je pok Bandić za života delao i opet blamažu neće shvatiti.
Gledajući te blamaže parcijalno samo okupira percepciju smećem iz kojeg se nemože isplivati. Drugim riječima rasprava o tome je čisti gubitak vremena i pretvaranje energije iz pozitivne u negativnu kojom se hrane negativni entiteti.

JoeP
1 godina prije

Nemoj ovo shvatiti kao napad na tebe ili obranu ovog medija, ali vidim kako živiš u vrlo tankom sloju stvarnosti koji ti onemogućava pogled na višeslojnu stvarnost odnosno širu sliku.

gigi pinna
1 godina prije

Ovi Hazari su uistinu Zio-naziji, hahaha!

tihobl
1 godina prije

Svako se ponosi onim sto ima pa i kijevski rezim.
Ruska PVo je juce radila punom parom jer je Zelenski naredio raketiranje Hersona za vrijeme Besmrtnog puka. Na oslobodjenim podruzjima ljudi su konacno mogli da pronosaju slike predaka i sovjetske zastave nakon zabrane od 30 godina.

JoeP
1 godina prije

Možda je to samo meni čudno, ali na drugom jutrošnjem članku o Sri Lanki postavio sam pitanje tko su naši, a tko njihovi i nitko se nije udostojio odgovoriti. Svi se trse s raznim infornacijama, znanjima i pogledima, a na jednostavno pitanje onoga što mi nije jasno u sukobu vlasi i prosvijednika u Sri Lanki nisam dobio odgovor. Razlog moje zadrške prema napisanom je bila to što je vijest prenesena s Al Jazeere odnosno arapskog CNN-a.

Max
1 godina prije

Čisti nacizam.

Bane
1 godina prije

Ne prdi. 😂😂😂😂

Bane
1 godina prije

Nije sve poskupelo. Kokain je idalje 100e.

TBD
1 godina prije

Ne pada ti nitko na te tvoje fake relativizacije, a patuljak kad ga već ti spominješ prvi te je s patuljicom donio na ovaj svijet.

Bane
1 godina prije

Njima istina ne smeta.

Lucija, prva
1 godina prije

De odhebi…

Ovaj komentar bi trebao biti nagrađen posebno jer u njemu nema niti jedne točne tvrdnje…

Nemam pojma što je brisano, ali ako je nosilo neke podatke, trebalo je ostati.
A ne ovo 💩od komentara.

Euro
1 godina prije

jude feiert nazis!

rade
1 godina prije

Poznato je da su jeverejima pare najvaznije i nista im nije sveto.Oni obiljezavaju holokaust samo zato sto iz toga profitiraju,zrtve njih uopste ne interesuju.Majku bi rodjenu prodali,bez problema.

nessy
1 godina prije

Kad god vidim Slavena sa naci oznakama, ne znam da li da se smijem ili da placem. Ponekad mi dodje da zovem ustanove za brigu o retardiranim odraslim osobama. Dakle, Reich je proglasio Slavene nizom, ropskom rasom, i tako bi i bilo da su pobijedili. Nase mjesto bi bilo u rudnicima i slicnim odmoristima. Nakon 1943, kada su vec pusili na svim frontovima, sjetli su se da svugdje ima idiota, pa su u SS primali i Slavene, naravno, pod zapovjednistvom Nijemaca. Ti veseli djecaci, pocinili su nevjerojatna nedjela, pogotovo Ukrajinci i balticki SS. Njemacki casnici su nerjetko bili sokirani njihovom zlocinackom voljom. Sve je to dokumentirano iz bezbroj neovisnih izvora, istocnih, zapadnih, pa i Njemackih, naravno. Svaki Slaven koji odluci zakititi naci simbole, treba dobiti iskaznicu, ili retardiranog debila, ili budale koja nije procitala nista vise od spiska stanara, u neboderu u kojem zivi. Ako se netko moze identificirati sa… Čitaj više »

Jon
1 godina prije

Donječe i u njihovu avliju suživot i demokratiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI