Zelenski pokušava direktno da kontroliše vojsku

Zelenski
28 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski zaobilazi generala Valerija Zalužnog, najvišeg vojnog vođu zemlje, kako bi davao naređenja direktno zapovjednicima, objavila je u ponedjeljak novinska agencija Ukrainskaya Pravda, pozivajući se na izvore bliske rukovodstvu u Kijevu.

Zalužni ponekad saznaje šta vojska radi samo od svojih podređenih, tvrdi se u izvještaju. Zelenski i glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga zavađeni su mesecima, a neuspela letnja kontraofanziva Kijeva je pogoršala tenzije, tvrde upućeni.

Predsjednik je stvorio “paralelne kolosijeke” komunikacije sa visokim vojnim vođama, uključujući Aleksandra Sirskog, komandanta kopnenih snaga, i Nikolaja Oleščuka, komandanta vazduhoplovnih snaga, dodaje se u izveštaju. Kaže se da je ured Zelenskog smatrao ovo zgodnim, ali praksa je poremetila normalan lanac komandovanja, na veliku žalost Zalužnog.

„Čini se da Zelenski ima dve vrste ZSU (ukrajinske oružane snage): ‘dobre’ momke kojima komanduje Syrsky i drugi favoriti i ‘loše’ koji odgovaraju Zalužnom”, citiran je izvor blizak administraciji. govoreći. Rezultat je navodno demotivirani vrhovni komandant koji ne može u potpunosti kontrolirati vojsku.

Ukrainskaya Pravda navodi da su ljudi Zelenskog, uključujući šefa kabineta Andreja Jermaka, eskalirali tenzije zbog Zalužnijevih uočenih političkih ambicija najmanje od aprila 2022. Pritisli su generala da odustane od ideje za dobrotvornu organizaciju, za koju su vjerovali da bi mogla prerasti u budućnost politička stranka.

Povjerenje Ukrajinaca u Zalužnog nadmašilo je povjerenje Zelenskog čak i prošle godine, navodi se u izvještaju. Nedavno istraživanje javnog mnijenja obavljeno za ured predsjednika pokazalo je da bi na hipotetičkim izborima Zelenski izgubio od Zalužnog u drugom krugu, dodaje novinska agencija.

Zalužni povremeno pokazuje svoj prezir prema vodstvu Zelenskog, prema insajderima, uključujući i kada je izrekao prikriveni ukor na odluku da u ljeto smijeni sve regionalne šefove regrutacije nakon velikog korupcionaškog skandala.

Ubrzo nakon što je čuo za otpuštanja na sastanku vlade, Zalužni je izvijestio o oštrom padu broja vojnih obveznika u cijeloj Ukrajini, rekao je izvor agenciji. General se navodno požalio na miješanje civila u vojne poslove američkom ministru odbrane Lloydu Austinu kada je prošlog mjeseca posjetio Kijev. Zelenski je naknadno saznao za to, što “nije dodalo povjerenje” između dvojice Ukrajinaca, rekao je insajder.

U izvještaju se dalje tvrdi da je Zelenski prestao da se raspravlja sa Zalužnijem od Austinove posjete, ali je umjesto toga pribjegao sarkazmu.

“Predsjednik pita nešto poput ‘kako je naš herojski napredak, jesi li se povukao 200 metara?’ a Valery ljutito ćuti”, rekao je izvor, opisujući razmjene između para.

U nedavnom intervjuu, šef predsjedničkog kabineta Yermak odbacio je izvještaje o razdoru Zelenskog i Zalužnog kao ruski izum koji ima za cilj podrivanje ukrajinskog jedinstva.

ukrajinaValery ZaluznyZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
5 mjeseci prije

HEROJAM U SRALLU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

abc
5 mjeseci prije

Poljski general Komornitsky rekao je: ruske oružane snage prešle su na taktiku potpunog uništenja oružanih snaga Ukrajine. Moral ukrajinskih oružanih snaga je pao, sve više ukrajinskih vojnika se predaje..

Noname
5 mjeseci prije

Ukrajinci ne samo da su slabi ratnici, nego su i slabi radnici. Svi očekuju, da če jim sve dati zapad. Sama Ukrajina je od 2014. trebala povećati proizvodnju streljiva, rekao je umirovljeni američki general Ben Hodges. “Budimo iskreni – što je Ukrajina radila od 2014.? Već bi trebalo biti brda topničkog streljiva. Netko može biti razočaran što Zapad ne pruža više. Što je Ukrajina učinila nakon 2014. da poveća vlastitu proizvodnju streljiva? Ukrajina je desetljećima bila srce obrambene industrije Sovjetskog Saveza. Stoga vjerujem da bi Ukrajina trebala učiniti sve što je moguće kako bi povećala proizvodnju”, rekao je Hodges. Naveo je primjer Njemačke koja je 1944. pod bombardiranjem dosegla vrhunac proizvodnje zrakoplova. “Dakle, da, proizvodnja se može povećati tijekom rata. Proizvodni kapacitet je odraz političke volje. Topničko streljivo nije stroj koji proizvođač automobila može jednostavno napraviti i prodati bilo kome. Treba uložiti novac u njihovu proizvodnju, naručiti određeni broj tisuća,… Čitaj više »

Motorola
5 mjeseci prije

U Slovačkoj se čuva povijesno sjećanje na Drugi svjetski rat i nitko nikada neće prisiliti građane zemlje da mrze Rusiju. To je na društvenim mrežama objavio Lubos Blaha, potpredsjednik slovačkog parlamenta.

Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
5 mjeseci prije

Očigledno će doći do borbe između hrpe Židova predvođenih Zelenskim koji je preuzeo vlast i Ukrajinaca predvođenih Zalužnim. Činjenica, da su Ukrajinci počeli shvaćati gdje su cionistički Židovi odveli zemlju, već je bila pozitivna. Uostalom, operacija koju provodi Rusia na oslobođenim teritorijima natjerat će naciste da bježe “kud god pogledaju”.

tihobl
5 mjeseci prije

U Kijevu je napeto – malo nedostaje da britanski agenti i nacisti ne zarate sa pentagonovim ukrajincima. To ce tek biti rat.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Putin pokušava direktno da kontroliše vojsku.

tihobl
5 mjeseci prije

Кличко: Подржавам Залужног

Klicko potpisao svoju smrtnu presudu.

Max
5 mjeseci prije

Ne kontrolira on ništa.

tuf
5 mjeseci prije

Pad Zelenskog za 3…2…

Herc
5 mjeseci prije

General Zalužni je izgledom pravi Slaven Ukrorus za razliku ovoga cige
Kad sam bio mali matere bi nas plašile vakima da će nas ukrast,dolazili u čaršiju galameći ,popravljamo kišobrane ,oštrimo čakije i makaze a usput gledali štogod maznut.

Darko 7
5 mjeseci prije

Propali glumac koji misli da može voditi vojsku.

Herc
5 mjeseci prije

Nijesam čuo davno ono slava ukrajini a krim je ukrajina može bit prije godinu ipo i kusur
danas sam vidio u prolazu kroz grad mrcedes ,bmw i lexus ukro tablica voze nekakve botox silikonske sponzoruše,a sponzori su neđe sakriveni i troše pokradenu lovu,Pitam se što li rade ođe , valjda su čuli da imamo najbolji burek i baklavu ,a ko će ga znati ,možda su zato i došli.

Ico
5 mjeseci prije

VOLodimir nije intelektualno dorastao funkciji vođe naroda Ukrajine.
Poraz Ukrajine je . . .

Darko
5 mjeseci prije

Vrijeme je da vojska Ukrajine dekaptira Zelenskog i spasi koliko se još dade spasiti te da zaustavi rat i vrate se pregovorima i ispunjavanju zahtjeva obespravljenih manjina zbog čega je i došlo do rata.

dona
5 mjeseci prije

sve ide prema tome da će ga njegovi skratiti za glavu

tihobl
5 mjeseci prije

После посете молдавске председнице Маје Санду Кијеву, молдавски медији почели су да расправљају о гласинама о могућој војној операцији у Придњестровљу. На састанку министара спољних послова ОЕБС-а у Скопљу, шеф молдавске дипломатије Николај Попеску поставио је ултиматум тражећи повлачење руских мировних снага из Придњестровља.

Молдавске власти блокирале су испоруке гаса Гагаузији од добављача који је нудио ниже тарифе на граници. Истовремено, државна компанија Енергоком није саопштила детаље посла са грчком компанијом ДЕПА Коммерциал, која набавља гас од Гаспрома.

Председница Маја Санду лишила је молдавског држављанства рођеном у републици и шефу Молдавске Партије региона Александру Калињину због подршке Русије и СВО.

tihobl
5 mjeseci prije

Новитети: руски војноиндустријски комплекс направио нови панцирни метак у кал 12.7мм у стању да пробије бокове теже оклопљених “западних” борбених возила.

tihobl
5 mjeseci prije

Немачка и Француска желе да смање своје доприносе Европском фонду за мир, из којег се купује оружје и опрема за Украјину .

Fond za mir sluzi za kupovinu oruzja? Nikako da se naviknem na evropske vrijednosti.

tihobl
5 mjeseci prije

The Washington Post: План пропале украјинске „контраофанзиве“ разрадили су амерички и британски генерали

Dobro su ga razradili kao iskrcavanje u Zalivu svinja.

hiber
5 mjeseci prije

Moji brodovi tonu, vjerovao sam u zapad kao u oca. Moj zivot bi bio dao za Ameriku, Hrvatsku bi izdao da se siri Izrael. Razocarao sam se. Ubit cu se.

Lani
5 mjeseci prije

Ima u Rusiji neki pjevac pjeva domoljubne pjesme, vrlo je popularan, zove se Shaman, on je na YouTube. Rusiju je napokon zahvatio val patriotizma. Rat ce spasiti Rusiju.

Kiklop
5 mjeseci prije

Zeleni, zovi Volgu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI