Zelenski ponovo deli fotografiju ukrajinskog vojnika sa nacističkim obeležjima

Zelenski
40 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski objavio je fotografiju vojnika koji nosi simbol koji je koristila zloglasna njemačka jedinica koja je ubijala civile u Drugom svjetskom ratu. Ovo nije prvi put da su ukrajinski vojnici i pripadnici paravojnih jedinica fotografisani kako pokazuju oznake i tetovaže povezane s nacizmom.

Zelensky je u nedjelju objavio nekoliko fotografija na svom Instagram nalogu, uključujući sliku ukrajinskog vojnika koji se odmara u rovu.

Crno-bijela oznaka na glavi lubanje na lijevom ramenu vojnika je slična obilježju ‘totenkopf’ (glava smrti) koje koristi 3. SS tenkovska divizija, elitna jedinica ozloglašena po masakriranju civila u Francuskoj i na Istočnom frontu, uključujući Poljski Jevreji. Prvi komandant jedinice, Theodor Eicke, upravljao je koncentracionim logorom Dachau prije rata.

“Ako ne zaustavimo borbu, prije ili kasnije će se obnoviti jedinstvena i nezavisna država. Ako se istinsko jedinstvo ne postigne, nezavisnost će biti izgubljena”, napisao je Zelenski, koji je i sam jevrejskog porekla, u postu koji je pratio fotografije.

U maju je Zelenski podijelio sliku drugog vojnika sa flasterom na glavi lobanje, koji je potom izbrisan. U oktobru je ukrajinski predsednik fotografisan dok je posetio liniju fronta, a uz njega je stajao čuvar koji je nosio istu flasteru.

Ukrajinski puk Azov poznat je po dočeku boraca s otvorenim nacionalističkim i neonacističkim stavovima. Puk, koji je dio Nacionalne garde, koristi wolfsangel (vučja udica) – runu koju također koriste dvije SS jedinice – kao svoj službeni simbol. Anti-Defamation League navodi totenkopf i wolfsangel kao simbole mržnje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je “denacifikacija” jedan od razloga zašto je Moskva pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini prije skoro godinu dana. On je takođe naveo potrebu da se zaštiti narod Donbasa, kao i neuspeh Kijeva da sprovede mirovni sporazum iz Minska 2104-2015.

nacizamukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Krajnje je vrijeme da Rusi samelju tu fasisticku nistariju i spase ukrajinski narod patnje. Pitam se sto su do sada cekali?

Amar
1 godina prije

Zelenski to radi namjerno,zna da ce na taj nacin obezbjediti pomoc i simpatije nacisticke njemacke.

MrKamenjarac
1 godina prije

….TO JE ON POSLAO USRULJI U BRISEL DA BI MU POSLALA AVIONCICE….

Max
1 godina prije

Promoviranje nacizma.

Max
1 godina prije

Da kometari ispod ne rade.

vanja
1 godina prije

Samo se mi naivci sablažnjavamo nad nacistističkim simbolima i samim nacizmom.Na zapadu je to postalo kao lgbt,nekad je bilo bolest,sad je poželjno.Kad vi to prijavite zapadnim medijima,političarima oni se smiju.

hiber
1 godina prije

Gdje vi živite?. Kako je najavljeno, nakon pandemije i napada Kepeca, upravo ulazimo u sukob sa vanzemaljcima. Ovo sa nacistima je dosadno, osim ako nisu iz središta Zemlje.😴😴😴

Ivan
1 godina prije

Ja na ovoj slici ne vidim nikakav simbol.

Metabaron
1 godina prije

Najebaces ….

vanja
1 godina prije

Па зато и заговара бомбардовање,да скине муку с врата.

Amar
1 godina prije

Navodno!? Zasto ne provjeris nesto pa tek onda napises?Prema Wikipediji stranica Ruska Dijaspora,u citavom Ujedinjenom Kraljevstvu zivi oko 100.000 Rusa.

burt
1 godina prije

ubacili su cijelu Wagner grupu na Bakhmut ali Bakhmut je NATO navlakuša za rusku vojsku, u budućnosti će se pokazati i službeno priznati da su događaji oko Bakhmuta bili NATO igra a za Wagner kriminalce nikoga nije briga u Rusiji, za rusku vlast oni su samo zamjenjivi brojevi

Zlovenac
1 godina prije

To je deo agende, jer Amerika drži svijet, a Ameriku drže Židovi. Židovima, se daje jasno do znanja u kojem smjeru se ide.

Teodorik
1 godina prije

Naravno da reklamira nekakve naciste. Nece valda da postavi nekog sa Davidovom zvezdom pa da se otkrije-barem onima kojima nista jasno nije.

tihobl
1 godina prije

Djuro i ja sam za sarmatiranje Londona, a kad bi imao sina pedera u Londonu kampovao bi na Crvenom trgu sa ogromnim transparentom da ODMAH posalju bar jedan sarmat.

filipovicz
1 godina prije

Lemmy iz motorhead je nosio naci oznake i nitko ga nije zvao fašistom osim možda Mišo T.

Klica
1 godina prije

Nakon Ukrajine, na redu je Poljska, kaze Ramzan Kadirov

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI