Zelenski poziva Trumpa u Ukrajinu

Trump i Zelenski
11 komentara

Ukrajinski predsjednik je rekao da će dokazati da republikanski kandidat “ne može donijeti mir” njegovoj zemlji

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozvao je bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa da posjeti njegovu zemlju, obećavši da će republikancu iz prve ruke pokazati zašto neće moći riješiti sukob s Rusijom “u roku od 24 sata”.

“Bivši predsjednik Trump rekao je da [za] oko 24 sata, može to riješiti i završiti rat”, rekao je Zelenski u intervjuu za NBC News emitiranom u nedjelju. “Predsjednik [Joe] Biden je bio ovdje, i on – mislim da je razumio neke detalje koje možete razumjeti samo dok ste ovdje, pa pozivam predsjednika Trumpa.”

“Ako može doći ovamo, trebat će mi 24 minute, da, 24 minute. Ne više. 24 minute da objasnim [predsjedniku] Trumpu da ne može upravljati ovim ratom”, nastavio je Zelenski. “On ne može donijeti mir zbog [ruskog predsjednika Vladimira] Putina.”

Trump je trenutačno uvjerljivi favorit za nominaciju svoje stranke prije predsjedničkih izbora sljedeće godine. Dok je Biden obećao slati vojnu pomoć Ukrajini “koliko god bude potrebno”, Trump je upozorio da ova politika riskira uvlačenje SAD-a u “treći svjetski rat” s nuklearno naoružanom Rusijom.

Ako bude izabran 2024., Trump je više puta obećao da će mirovni sporazum između Moskve i Kijeva razraditi “u roku od 24 sata”.

“Doveo bih [Putina] u sobu. Uveo bih Zelenskog u sobu. Onda bih ih spojio. I dogovorio bih dogovor”, rekao je za NBC u rujnu. Trump nije elaborirao kako bi to postigao, objasnivši da “ako vam točno kažem, gubim sve svoje pregovaračke prednosti”.

Zelenski je jedan od rijetkih ukrajinskih dužnosnika koji vjeruje da Ukrajina može pobijediti na bojnom polju protiv Rusije, prema nizu nedavnih izvješća. Jedan od njegovih suradnika rekao je magazinu Time ranije ovog tjedna da je njegovo uvjerenje u ukrajinsku pobjedu “zabluda”, dok je vrhovni vojni zapovjednik zemlje, general Valerij Zalužni, rekao za The Economist da neće biti “dubokog i lijepog proboja”, kao što je rekao Zelenski obećano na početku ukrajinske ljetne protuofenzive.

Prema najnovijim ruskim podacima, Ukrajina je izgubila više od 90.000 ljudi od početka lipnja u uzaludnom pokušaju probijanja ruske višeslojne obrambene mreže između Zaporožja i Donjecka.

S obzirom na to da Ukrajini “ponestaje snage”, zapadni dužnosnici sudjeluju u zakulisnim pregovorima s Kijevom o potencijalnim mirovnim pregovorima s Rusijom, izvijestio je NBC ovog vikenda. Unatoč tome što ga je njegov bivši savjetnik pozvao da se “otrijezni” i potraži mir, Zelenski je novinarima u subotu rekao da se “to neće dogoditi”.

Donald TrumppregovoriRatrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Normalno da Trump ne može donijeti mir kada je Zelenski zakonskim dekretom zabranio pregovore Ukrajine sa Rusima.
Koji se to rat vodio i završio bez pregovora zaraćenih strana?

Što jest, jest, stvarno je profesionalni glumac i komičar 😁

Panika ga hvata, zna da će netko drugi pregovarati na čelu Ukrajine sa Rusijom, a zna to i Trump.
Ovo je očajnički potez, jer zna da je uskoro prošlost.

Darko
5 mjeseci prije

Nevjerojatno je sto sebi to govno Zelenski dozvoljava. Hoce li ga konacno netko skratiti za glavu i rijesiti Ukrajince najveceg zlotvora_

Alex
5 mjeseci prije

Kog će vraga Trump u Ukrajini. Mir se sklapa u Moskvi i Washingtonu.

Faust
5 mjeseci prije

Zeleni očigledno favorizira Bidena i demokrate koji su ohrabrili Ukrajinu da bezumno isprovocira RF.

Bruno
5 mjeseci prije

Odglumiti ću mu jadnika , a glupana i ne mora glumiti, za 24 minuta.

Max
5 mjeseci prije

Uzalud.

nastran
5 mjeseci prije

ovaj polako gubi razum!?

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Prije će mu Putin doć u ” posjet ” Kiev no Trump 🤣

BlueZg
5 mjeseci prije

Možda mu i prihaja ako ga ne strpaju u zatvor. Jadničak, svakog koga više ne trebaju oni puste niz vodu. Tako će i gejeve i tranđe ali im to nitko nije rekao. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Trajko
5 mjeseci prije

Zeleni o miru- ko kurva o poštenju!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI