Zelenski u zamci Moskve i Washingtona

Propast Zelenskog
182 komentara

Evolucija odnosa snaga na ukrajinskom bojištu i tragična epizoda G20 na Baliju označavaju obrat situacije. Zapadnjaci još uvijek vjeruju da će uskoro poraziti Moskvu, ali Sjedinjene Države već su započele tajne pregovore s Rusijom. Spremaju se odbaciti Ukrajinu i okriviti samo Volodimira Zelenskog. Kao i u Afganistanu, buđenje će biti brutalno.

Razgovarajući prije desetak dana u Bruxellesu s jednim čelnikom europarlamentaraca za kojeg kažu da je otvorenog uma, slušao sam ga kako mi govori da je ukrajinski sukob svakako složen, ali da je najočitije da je Rusija napala tu zemlju. Odgovorio sam primjećujući da međunarodno pravo zahtijeva od Njemačke, Francuske i Rusije da primjenjuju rezoluciju 2202, što je Moskva jedina učinila. Nastavio sam podsjećajući ga na odgovornost zaštite stanovništva u slučaju neuspjeha vlastite vlade. Prekinuo me i upitao: “Ako se moja vlada žali na sudbinu svojih državljana u Rusiji i napada ovu zemlju, hoćete li to smatrati normalnim?”. Da, odgovorio sam, ako imate rezoluciju Vijeća sigurnosti. Da li je imaš? Zatečen, promijenio je temu. Tri puta sam ga pitao možemo li se pozabaviti pitanjem ukrajinskih “ultra nacionalista”. Tri puta je odbio. Pristojno smo se rastali.

Pitanje odgovornosti za zaštitu trebalo je nijansirati. Ovo načelo ne dopušta rat, već policijsku operaciju, izvedenu vojnim sredstvima. Zato Kremlj pazi da ovaj sukob ne označi kao “rat”, već kao “specijalna vojna operacija”. Obe retorike upućuju na iste činjenice, ali “specijalna vojna operacija” ograničava sukob. Čim su ruske trupe ušle u Ukrajinu, ruski predsjednik Vladimir Putin jasno je dao do znanja da ne namjerava pripojiti ovaj teritorij, već samo osloboditi stanovništvo koje su progonili ukrajinski “nacisti”.

Primjetiti da je međunarodno pravo u skladu s akcijom Rusijom ne znači dati joj bjanko ček. Svi moraju kritizirati način na koji se primjenjuje zakon. Zapadnjaci Rusiju još uvijek smatraju ”azijskom”, ”divljom” i ”brutalnom”, iako su sami u mnogim prilikama bili daleko destruktivniji.

Preokret situacije

Nakon što su razjašnjena gledišta Rusa i zapadnjaka, jasno je da je nekoliko događaja dovelo do obrata Zapada.

  • Ulazimo u zimu, surovu sezonu u srednjoj Europi. Ruski narod je još od Napoleonove invazije bio svjestan da ne može obraniti tako veliku zemlju. Rusija je naučila koristiti prostranost svog teritorija i godišnja doba kako bi porazila one koji su je napali. Sa zimom, fronta je zamrznuta nekoliko mjeseci. Svi vide da je, suprotno retorici da su Rusi poraženi, ruska vojska oslobodila Donbas i dio Novorusije.
  • Prije nego što je pala zima, Kremlj je povukao oslobođeno stanovništvo koje je živjelo sjeverno od Dnjepra, zatim je povukao svoju vojsku, napuštajući dio Kershona koji se nalazio na sjevernoj obali Dnjepra. Po prvi put, prirodna granica, rijeka Dnjepar, označava granicu između teritorija pod kontrolom Kijeva i onih pod kontrolom Moskve. Međutim, tijekom međuratnog razdoblja upravo je nepostojanje prirodnih granica srušilo sve uzastopne sile u Ukrajini. Sada je Rusija u poziciji da izdrži.
  • Od početka sukoba Ukrajina je mogla računati na neograničenu pomoć Sjedinjenih Država i njihovih saveznika. Međutim, izbori na sredini mandata u Sjedinjenim Državama uklonili su većinu Bidenove administracije u Zastupničkom domu. Od sada će potpora Washingtona biti ograničena. Identično, i Europska unija nalazi svoje granice. Njegovo stanovništvo ne razumije sve veće cijene energije, zatvaranje pojedinih tvornica i nemogućnost normalnog grijanja.
  • Konačno, u određenim krugovima moći, nakon divljenja komunikacijskim vještinama glumca Volodimira Zelenskog, ljudi se počinju pitati o glasinama o njegovom iznenadnom bogatstvu. Za osam mjeseci rata postao je milijarder. Imputacija je neprovjerljiva, ali skandal Pandora Papers (2021.) čini je vjerodostojnom. Treba li krvariti, a da donacije ne stignu u Ukrajinu, nego nestanu u offshore tvrtkama?

Anglosaksonci (tj. London i Washington) htjeli su G20 na Baliju pretvoriti u antiruski summit. Najprije su lobirali da se Moskva isključi iz Grupe, što im je uspjelo u G8. Ali, da je Rusija bila odsutna, Kina, daleko najveći svjetski izvoznik, ne bi došla. Također, Francuz Emmanuel Macron bio je odgovoran za uvjeravanje ostalih gostiju da potpišu krvavu deklaraciju protiv Rusije. Dva su dana zapadne novinske agencije osiguravale da je slučaj u torbi. Ali, u konačnici, konačna deklaracija, zatvara raspravu ovim riječima: Bilo je i drugih stajališta i različitih procjena situacije i sankcija. Shvaćajući da G20 nije forum za rješavanje sigurnosnih pitanja, znamo da sigurnosna pitanja mogu imati značajne posljedice za globalno gospodarstvo.  Drugim riječima, prvi put zapadnjaci nisu uspjeli nametnuti svoju viziju svijeta ostatku planeta.

Zamka

Još gore: Zapad je nametnuo video intervenciju Volodimira Zelenskog kao što su to učinili 24. kolovoza i 27. rujna u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda. No, dok mu se Rusija neuspješno pokušala suprotstaviti u rujnu u New Yorku, prihvatila ga je u studenom na Baliju. U Vijeću sigurnosti Francuska, koja je predsjedavala, prekršila je pravila procedure dajući riječ šefu države putem videa. Naprotiv, na G20 Indonezija je imala apsolutno neutralnu poziciju i nije bila u opasnosti da mu pristane dati riječ bez ruskog odobrenja. Očito je bila zamka. Predsjednik Zelenski, koji ne zna kako ta tijela rade, nasjeo je na to.

Nakon što je karikirao akciju Moskve, pozvao je da se ona isključi iz G20. Drugim riječima, mali je Ukrajinac u ime Anglosaksonaca naredio šefovima država, premijerima i ministrima vanjskih poslova 20 najvećih svjetskih sila, ali nije bio poslušan. U stvarnosti, spor između ovih lidera nije bio oko Ukrajine, već o njihovoj podložnosti ili ne podvrgavanju “američkom svjetskom poretku”. Svi latinoamerički, afrički i četiri azijska sudionika rekli su da je ovoj dominaciji kraj; da je sada svijet multipolaran.

Zapadnjaci su sigurno osjetili podrhtavanje tla pod nogama. Nisu bili jedini. Volodimir Zelenski je prvi put vidio da su ga njegovi kumovi, dotad apsolutni gospodari svijeta, bez oklijevanja iznevjerili da još neko vrijeme zadrži svoju poziciju.

Vjerojatno je Washington bio u dosluhu s Moskvom. Sjedinjene Države smatraju da se na svjetskoj razini stvari okreću protiv njih. Neće oklijevati okriviti ukrajinski režim. William Burns, direktor CIA-e i protivnik Straussove linije, već se u Turskoj susreo sa Sergejom Naryčkinom, direktorom SVR-a. Ovi razgovori su nastavak razgovora Straussovog Jacoba Sullivana, američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost, s nekoliko ruskih dužnosnika. Međutim, Washington nema o čemu pregovarati u Ukrajini. Dva mjeseca prije sukoba u Ukrajini objasnio sam da korijen problema nema nikakve veze s ovom zemljom, kao ni s NATO-om. Riječ je u biti o kraju unipolarnog svijeta.

Stoga nas ne treba čuditi što je Volodymir Zelenski, nekoliko dana nakon šamara G20, prvi put javno proturječio svojim američkim sponzorima. Optužio je Rusiju da je lansirala projektil na Poljsku i ostao pri svojim riječima kada je Pentagon rekao da to nije u redu, da je to bila ukrajinska proturaketa.

Vjerojatno se ta proturječja više neće očitovati u javnosti. Zapadne pozicije će omekšati. Ukrajina je upozorena: u narednim mjesecima morat će pregovarati s Rusijom. Predsjednik Zelenski već može predvidjeti svoj bijeg jer mu njegovi izmrcvareni sunarodnjaci neće oprostiti što ih je prevario.

Autor: Thierry Meyssan

porazVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
182 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
target
1 godina prije

Tzv. Kremlj i tzv. Bijela kuca su sinagoge cionizma. Ne postoji “americki svjetski poredak” ili tzv. anglosaksonski poredak. U laznom kontekstu tzv. geopolitike prica se o nekakvom multipolarnom poretku, ali cinjenica je da vec stoljecima realno postoji samo jedan poredak-monetarni cionisticki poredak centralne banke i fiktivnog kapitala preko kojeg se vlada svijetom. Lazni monetarni sustav judeo centralnog bankarstva i masonstva, kao najvisi stub vlasti, definira modernu povijest. Rat u Ukrajini je namjesten tako da se dva Slavenska naroda, pod “predsjednikovanjem” dvojce cionistickih glumaca Zelenskog i Putina, a u korelaciji sa njihovim cionisticko-zapadnim partnerima, medjusobno unistavaju i da se pri tom Ukrajina etnicki cisti od Slavena radi stvaranja novog “Izraela”-Hazarije. Tome sluzi i unistavanje energetskog sektora Ukrajine, prekidi u snadbjevanju elektricnom energijom koji pogadjaju obican narod s ciljem izazivanja humanitarne katastrofe i stvaranjem nemogucih uslova za zivot. Ne bi se bilo za cuditi da “ukrajinska” vojska izbije na granice Rusije, a… Čitaj više »

hiber
1 godina prije

Izgleda da jedino Logično moze naći ove “mudrace”. Stoje na Zapadu i nesto lupaju. Naravno odgovori se nalaze na Istoku u Ukraini i Rusiji. Jos desetak dana i staje rasputica. Zatim ide zima, a rusi se ne nalaze u Rusiji nego u Ukraini gdje izigravaju osvajača. Zato imaju problema sa logistikom, a kada se nađu u Ukraini i sa moralom. Kriza u Rusiji naprosto ima sve učrestalije amplitude a do proljeća će ući u permanentnu krizu, stapajući se u “savršenu oluju” da ljeta. Do tada smo osuđeni čitati gluposti tipa “prirodne riječne granice”. Tisućama godina sav promet je isao rijekama, a sada rijeke odjednom postale granice. Između čega je onda prirodna granica Volga ili Nil ili Rajna ili Dunav?

Tupko Glupko
1 godina prije

I dok se narod i portali zabavljaju vanjskopolitičkim temama, Hrvatska se rasprodaje.. Prvo plinarsko društvo (PPD) i INA prodali su svoju tvrtku Terra mineralna gnojiva turskoj grupaciji Yildirim pa su tako prodali 54,52 posto vlasničkog udjela u kutinskoj Petrokemiji. čijih 1323 zaposlenika na godinu proizvedu 1,35 milijuna tona najrazličitijih umjetnih gnojiva, prostiru se na 135 hektara i jedini su hrvatski proizvođač umjetnih gnojiva. Čija je cijena višestruko porasla nakon početka rata u Ukrajini. Petrokemija ne radi od ožujka ove godine, zbog nedostatka plina uzrokovanima hrvatskim energetskim sankcijama Rusiji. Austrijska grupacija Andritz kupila je slavonskobrodsko poduzeće Đuro Đaković TEP. sa 870 zaposlenih i 60 milijuna eura prihoda na godinu – poduzeće je sa stogodišnjom tradicijom proizvodnje kotlovskih postrojenja za sve vrste goriva i s najzahtjevnijim parametrima. Europski je lider u proizvodnji tlačnih dijelova i opreme kotlova te regionalni lider u projektiranju i proizvodnji kotlovskih postrojenja, energetskih otoka i elektrana na biomasu.… Čitaj više »

Mario
1 godina prije

Ništa novo ne piše u članku. Sve se to zna, pa i psihopatski obrazac zapada pod vodstvom Amerike za “oslabljivanje” Rusije, koji ako uspije onda dobro, ako ne uspije onda ide ona Kissingerova kako je opasno biti amerişki neprijatelj, a kako je biti anerički prijatelj fatalno.
Još prije dva mjeseca Jake Sullivan je javno upozorio Zelenskog da napravi nešto po pitanju svoje osobne sigurnosti, a to upozorenje znači kako bi Zemenski ako bude neposlušan mogao biti ne samo svrgnut nego ubijen i to znači prije od američkog metka ili bombe nego ruskog. Potrebniji je Amerikancima mrtvi Zelenski nego Rusima kad Rusi kao i svi ostali znaju kako Zelenski postoji dok Amerika to želi i Amerikanci nikako nebi željeli da svijet sazna “detalje” tog postojanja.

Smak
1 godina prije

Mozda sam dosadan obzirom da neznam skinuti link sa stranice i proslijediti ga zamolio bi redakciju ili komentatore koji tragaju za istinom da to urade i prezentuju ovdje u obliku clanka ako redakcija ima toliko slobode da to uradi.naime radi se o sajtu InanAntic zatim podnaslov Dejvid Ajk i zavjere zatim u dnu tog clanka ima orginalni snimak bajdena namjerno malim slovom go golcat ispred stoji mlada cura svezana takodje gola on je bicuje izgleda bicem za seks preverzije snimak je pokupljen sa laptopa izglleda .njegovog sina.Treba bagru razotkrivat na svakom koraku jeli to ta demonkracija na koju se pomenuta sotona poziva.

Tupko Glupko
1 godina prije

Jučer izašao članak na hrvatskom najčitanijem portalu Index naziva “Obuka Ukrajinaca u Hrvatskoj: Ulazak RH u rat ili čin solidarnosti?”
U sklopu članka anketa – 72% je protiv obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Zanimljiv članak – izjave Plenkovića, Milanovića, Banožića, oporbe..

MrKamenjarac
1 godina prije

….DVIDJENJA DRUSTVO STARO…..

Mario
1 godina prije

Rat zapada i Rusije na ukrajinskom bojnom polju na kojemu za zapad živote daju uglavnom Ukrajinci se pretvorio u konjske trke, pa tko izdrži duže. Neznamo točno što se događa ni na bojnom polju ni iza sedam zatvoreni vrata, ali vidi se kako se rat pretvorio u iscrpljivanje protivnika pa čiji konj prije posustane taj je gubitnik. Kroz propagandu zapada se može vidjeti kako je Rusima nestalo svega još prije pola godine i očito je kako zapad laže jer je lagao i pri dolasku “demokracije” na ove prostore kako će nestati kirupcije i kako će se sve stabilizirati, a u stvari korupcija se sa minimalnih vrijednosti i širih masa prebacila nekiliko postotaka i s nemjerljivo većim ukupnim vrijednostima, a nesigurnost se povećala. Nisu ni Rusi cviječke, ali barem aktivno ne lažu, već po potrebi vješto skrivaju istinu koja in ne ide u prilog, a što se naših prostora tiče, od… Čitaj više »

Xam
1 godina prije

Gađanje energetske infrastrukture neće bitno uticati na stanje na frontu. Umesto da se koncentrišu na to kako da slome i unište Ukrajinsku vojsku na terenu, oni troše stotine raketa gađajući elektrane i transformatore. To neće imati negativan efekat na moral Ukrajinaca, čak šta više, samo će se dodatno proširiti kancer rusofobije. Odesa, Harkov, Dnjepropetrovsk, Nikolajev, Zaporožje… i ostali gradovi koji su do skora nazivani proruskima, će postati, ako već i nisu, tvrda anti ruska jezgra…. Jer Ukro propaganda će se postarati da narod zna koga da krivi što nemaju struje i vode Da li je opsada Lenjingrada, gde je narod ževeo u neuporedivo gorim uslovima nego što Ukrajinci sada žive, imao negativnog efekta na Ruski moral? Da li su strateška bombardovanja nemačkih gradova imala negativan efekat na nemački moral?? Ne, naprotiv. Rusima cilj treba da budu mostovi preko Dnjepra, a ne gašenje struje Ukrajnskim gradovima. Al valjda Rusi znaju šta… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Zna se kako završavaju igrači izuzetnih koji ne ispune zadane ciljeve ili postanu neposlušni – Saddam Hussein i Osama bin Laden su najbolji primjeri. Možemo biti sigurni da on neće biti taj koji će pregovarati sa Rusijom – on je odavno izabrao svoj isključivi put. Ako netko misli da će Zelenski – ako uspije pobjeći iz Ukrajine – mirno uživati negdje u svom bogatstvu u SAD-u ili Izraelu, grdno se vara. Ulovit će ga njegovi. Ili izuzetni. Ili Rusi. Ako otiđe u Izrael kao Židov, možda i Mossad. Ne zaboravimo da Izrael nije nametnuo nikakve sankcije Rusiji. Ne bi me čudilo da i Zelenski ima izraelsku putovnicu, isto kao i njegov politički stvoritelj i financijski oligarh Igor Kolomolskij, kojemu je Zelenski u srpnju ove godine oduzeo ukrajinsku putovnicu i nacionalizirao što je imao u Ukrajini. Trenutno se nalazi u svojoj rezervnoj državi. Tom istom Kolomojskiju, kao i članovima nejgove uže… Čitaj više »

Nekoime
1 godina prije

Što je ironija? Kada promicatelj Stefana Bandere završi na uličnoj banderi.

Tupko Glupko
1 godina prije

Europski parlament je prije tri dana Rusiju proglasio državom pokroviteljicom terorizma.Sve čekam neki članak o tome na portalu, ali ništa.

1 godina prije

Dobro, Zelenski je dovoljno pametan da pobegne na vreme… u svoju vilu… u Majamiju (ili gde već). Opasno će da se istraumira zbog toga.
Kako je Vašington u problemu?

  • Zbog energetske krize u Evropi koja im omogućava prodaju svog gasa po mnogo većoj ceni?
  • Zbog ekonomske krize u Evropi zbog koje je dolar ojačao prema evru pri čemu je došlo do opšteg poskupljenja robe pa je američka roba postala konkurentnija uprkos rasta dolara?
  • Zbog preseljenja evropske industrije u Ameriku usled svega navedenog?

—————————————-
Pristrasnošću se samo šteti Rusiji, svima nama – istini! Istina je sasvim dovoljna da se oceni ko je u pravu i zašto, svaka neopravdana naklonost bilo kojoj strani povećava konfuziju koja vodi fanatizmu i haosu u krajnjoj liniji… upravo ono što naši najveći neprijatelji žele.

Mrčikola
1 godina prije

Ima Zele još toga obaviti za svoje gospodare, a onda…tko zna.
Rusima ne bi bio loš potez, onako, ko’ fol, u šali, napraviti jedan kratki dokumentarac o usponu, padu i kraju Sadama Huseina, i to “hakerskim” kanalima proslijediti na glumčev mobilni telefon. 😁

JEN
1 godina prije

Prije par dana je Logicno objavio reportazu da ce se od sad bivsi automobili Renault u Rusiji prodavati pod novom markom Moskovic. Tad su par Rusofoba skocile na noge a Schwarze Hundrete na stol od bijesa. Reuter je objavio reportazu da Vijetnam izvozi svoja auta u Ameriku. Dakle to nije vise nikoje cudo proizvesti svoju marku auta i cak izvoziti u Ameriku. Kina izveze godisnje preko dva miliona auta. Sad pogledajmo sto kaze Reuters…. HAI PHONG, Vijetnam (Reuters) – Vijetnamski proizvođač električnih vozila VinFast priopćio je u petak da je isporučio svoju prvu seriju od 999 automobila u Sjedinjene Države, ograničavajući petogodišnju ponudu za razvoj središta za proizvodnju automobila u toj zemlji jugoistočne Azije za tržišta u Sjevernoj Americi i Europi. Očekuje se da će prvi automobili biti predani kupcima do kraja prosinca, rekli su iz tvrtke. Izvršni direktor VinFasta Le Thi Thu Thuy rekao je da će neki od… Čitaj više »

Ico
1 godina prije

Da li je Vol odimir Zelenski veći korisni idiot za interese Washingtona ili za interese Moskve ?!?

tihobl
1 godina prije

Zanimljiv clanak, a nikako da pomene glavno – London. Ameri se ne pitaju nista, Zelenski se ne pita nista jer su mu djeca taoci u Londonu, rusi ce se morati braniti od engleskih napada, nece ih niko nista pitati.

davvor
1 godina prije

Amerika zeli stvoriti JEDNU VLADU i upravljat ce se s cijelim svijetom iz Bijele Kuce.
Americka ce pisati zakone, trgovinske ugovore tako da njeno stanovnistvo profitira i tako bi usli ponovo u mracni vijek, to bi se zvao JEDNOPOLARNI svijet.

složni
1 godina prije

Ukrajinci ce biti najopasniji kad iluzije prema zapadu puknu kao mjehur od sapunice a to ce se dogoditi kad tad.
Ukrajinci – nisu bas toliko glupi – da ne mogu shvatiti, jedino sto je trebalo da se izbjegne rat a to je da Ukrajina bude neutralna.

Pod pritiskom Azovaca cijela Ukrajina je morala krenuti putem da je nemoguce biti neutralan, to jest da Ukrajina mora biti prva linija fronte prema Rusiji, jadna im majka Ukrajinska. Toliko gluposti u najsiromasnijem narodu Europe a da su imali pameti mogli su biti barem negdje u sredini.

top
1 godina prije

Zelenski ofenziva napreduje, ali u kojem pravcu?
Topnička oruđa zapadne proizvodnje koja se šalju u Ukrajinu stalno se kvare ili oštećuju u borbi, a to je postalo problem za američko Ministarstvo obrane, izvijestio je u petak New York Times pozivajući se na izvore. 

Kako bi riješio problem, Pentagon, koji je Kijevu opskrbio stotine komada oružja, navodno je postavio postrojenje za popravak preko granice u Poljskoj.

Prema američkim dužnosnicima i drugim ljudima koji su “upoznati s obrambenim potrebama Ukrajine” s kojima je razgovarao list, jedna trećina od 350 haubica koje je Zapad poslao u Ukrajinu u bilo kojem je trenutku izvan stroja.

dulebg
1 godina prije

Nema se tu čemu pregovarati: Rusija ne može dopustiti da ostanu ni tragovi od sadašnjeg ukrajinskog režima. Eventualno neka državica “Galicija” koja bi nasledila sve dugove Ukrajine.

eukolonija
1 godina prije

Bio sam mali beznačajan a onda sam ušao u NATO i postao veliki i značajan. Slučaj mnogih europskih država uključujući Hrvatsku ili Crnu Goru. Ma nemoj. Bio si mali i beznačajan i takav ćeš uvijek biti. Sve više lidera to razumije ali jedan dio koji radi isključivo u interesu Vošingtona to servira svojim kolonijalnim podanicima. To vam je samo jedan vid droge za isfrustrirane podivljale mase.

Гавран
1 godina prije

Da su Rusi osvojili Ukrajinu rat bi za njih njih bio izgubljen, a posledica bi bila možda kraj Rusije. Zapad je tipovao na Avganistan 2. Bekonačni rat urbane gerile. Sada se vodi dugotrajni rat iscrpljivanja sofisticiranih zemalja sa vetrenjačama, bez teške industrije protiv zemlje sa beskonačnim energetskim resursima i indistrijom dvadesetog veka. Rusi Švabu da podignu spomenik.

alexosijek
1 godina prije

Iako je UN korumpiran, postoje neki koji tamo nešto i rade…specijalna izaslanica UN-a za pitanja sankcija u međunarodnim odnosima. Provela je preko dva tjedna u SIRIJI. Objavljeno je njeno izvješće na web-stranicama UN-a…ali, ako ne želite ili nemate vremena za čitanje cijelog teksta, novinar Aaron Mate sa portala The Grayzone je napravio video intervju sa njom. Ono što je Sirija sada je i Afganistan, Irak, Libija, i vjerojatno Ukrajina iduće godine. To je apsolutni užas i horor, totalni nestanak bilo kakvog normalnog života. Moramo samo moliti Boga da nikada ne završimo tako i učiniti kako god tko može, čak i komentirajući na portalima, da tome dođe kraj. Veza sa ovim tekstom: f**k Washington

Zenit
1 godina prije

Sve su to prazne priče. Amerika je uhvatila Rusiju za vrat i neće je pustiti tako lako. Sankcije pokazuju prve ozbiljnije rezultate u Rusiji. Ruska vojska je posramljena. Ruska vojna industrija je obezglavljena. I u tim uvjetima jedino je Rusiji stalo do prekida rata s tim da zadrži sve okupirano. Sumnjam da će to biti.

Karma
1 godina prije

Ukrajinci ce nabiti zelenskog narkomancinu na razanj.
Vec im puca film i nekidan su se rokali medjusobno. Nato ludilo je ostavilo pustos iza sebe i u Libiji.
EU plavusa se budi polako, bar ljudi sta im standard opada. Ona vjestica usrula laje i laje ali i ona ima naredjenje od gospodara kaosa koji zaradjuju na mrtvacima u ratu. Gamad banko-kamatarska.

Max
1 godina prije

Možda su sionski mudraci to planirali ispočetka.

duki
1 godina prije

Samo ljudima koji su totalni idioti ovakav kraj nije bio jasan još u veljači 2022.Drogirani 3-razredni glumac vodi državu ?
Vjeruje gerijatrijskoj ruševini i njegovom sinu-lopovu ! Kako mu ginu Ukrajinci tako njegov račun na nekom egzo-otoku buja ,jer samo ga to zanima ! Tako da je ona izreka “umrijeti mlad i budi lijep leš” istinita ,samo što će ovaj put leš biti kraći za glavu !
Ha..ha..ha.. i još jednom ha !!

TBD
1 godina prije

Ništa još nije gotovo, a većina, ne svi, već vidi kraj kojeg priželjkuje. Oni koji vide kraj Rusije nalaze se isključivo u fizičkoj domeni, a ovi drugi se vode i uticajima iz metafizičkih područja. Ostaje pitanje da li se ratovi vode iz racionalnih ili iracionalnih pobuda. Natjerati nekoga da ubija i bude ubijen meni ne izgleda imalo racionalno, potrebno je još nešto, a to nešto se nemože logički objasniti. Najluđe je kad se spominju različite logike jer logika ili postoji ili ne postoji.
Ne postoji drveno željezo niti željezno drvo.

tihobl
1 godina prije

Putin je gotov. Zelenskom stiglo novo oruzje od jedne velike sile:

Луксембург је предао Украјини шест извиђачких беспилотних летелица Primoco One 150.

tihobl
1 godina prije

Boris Dzonson smislio kako da zaradi:

Бивши британски премијер Борис Џонсон најавио је прикупљање средстава за куповину лекова за Украјину

Ostao bez premijerske plate, pa mora da se snalazi.

Benty20
1 godina prije

I na kraju priče, na scenu stupa – Izrael. Odnosno “Izrael”…

Гавран
1 godina prije

Pol Kreg Roberts:
Rusija može uništiti Ukrajinu u jednom danu bez upotrebe nuklearnog oružja (…) Ukrajina i njen narod stoljećima su dio Rusije. Mnogo je mješovitih brakova (…) Kremlj ne želi ruševine osiromašene zemlje blizu svojih granica

Zapadni političari i mediji pod njihovom kontrolom stvorili su sliku o “porazu” Rusije koja zapravo ne postoji. U ovom trenutku zapadni laik ima pogrešnu ideju da je Rusija pred gubitkom, potrebno je primijeniti malo više sile, prebaciti više oružja itd. Zapravo, ukrajinska vojska je izvojevala pobjede tamo gdje je to bilo dopušteno,

Gnostik
1 godina prije

Kršćanski je pomoći posrnulom,ako pomoć traži,neću reći moli.

Rimtutituki
1 godina prije

Najgore ce bit ukrajincima jad zavrsi rat,izadju cifre mrtvih,a europa u danu odjebe ss truppen. Obrazac vidjen svugdje( priuoitati kurde iz Kobane)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI