Zelenski ”laže” kako bi uvukao SAD u 3. svjetski rat

Zelenski - SAD - Svjetski rat
68 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski mogao bi “namjerno lagati da nas uvuče u rat”, izjavio je voditelj Fox Newsa Tucker Carlson u srijedu navečer. Odbijanje Zelenskog da prizna da je ukrajinski projektil izazvao fatalnu eksploziju u Poljskoj čini ga „nevrijednim podrške“, sugerirao je Carlson.

Zelenski je „komandovao SAD da odmah povede Treći svetski rat“ nakon eksplozije, rekao je Carlson svojim gledaocima. “Jedini problem je što je to bilo potpuno i potpuno pogrešno.”

Ukrajinski lider je eksploziju, u kojoj su poginule dvije osobe, opisao kao ruski napad na teritoriju NATO-a i pozvao Zapad da kao odgovor postavi Rusiju “na njeno mjesto” . Anonimni američki obavještajni zvaničnici potvrdili su njegove tvrdnje u izjavama za štampu.

Moskva je tvrdila da krhotine na mjestu eksplozije pokazuju da je to izazvala raketa iz sistema protivvazdušne odbrane S-300, dijela kompleta iz sovjetske ere koji je postavila Ukrajina. Za nekoliko sati, rukovodstvo SAD-a, NATO-a i Poljske javno je izjavilo da je eksploziju izazvao ukrajinski protivvazdušni projektil.

Zelenski je ostao uporan. “Ne sumnjam da ovo nije naš projektil”, rekao je on u video obraćanju. “Vjerujem da je to bio ruski projektil, na osnovu naših vojnih izvještaja.”

“To nije samo netačno”, rekao je Carlson. “To je laž zbog koje bi milioni Amerikanaca mogli biti ubijeni. Dakle, morate se zapitati, da li je vrijeme da prestanete podržavati ovog tipa? Može li rizik biti previsok? Namjerno laže da nas uvuče u rat?”

“Možda uopće nije vrijedan podrške. Možda je on samo još jedan korumpirani istočnoevropski moćnik u trenerci, koji se bogati koliko god može na američkim poklonima.”

Carlson je dugogodišnji kritičar američke podrške Zelenskom, tvrdeći da Ukrajina nije demokratska i da intervencija u njenom sukobu s Rusijom nije u interesu američke nacionalne sigurnosti.

Zelenski je od tada povukao svoje tvrdnje, rekavši u četvrtak da Kijev „ne zna 100 %“ šta se dogodilo

rusijaSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BTK
1 godina prije

samo je izostavio reci da zele to radi u dogovoru s njima. a nekad je preagilan valjda.

Ivan
1 godina prije

Već sam jednom rekao da je Zelenski isti kao Plenković: Najveći neprijatelj vlastitog naroda.

1 godina prije

Tucker je dugogodišnji kritičar američke vanjske politike općenito.jedini koji dosljedno spominje stetni utjecaj neoconsa,neovisno kojoj stranci pripadaju..2 krila iste ptice.nazvati zelenskog korumpiranim diktatorom u trenirci je blasfemija na zapadu..tuckera to nije previse briga.hvala.

tabula
1 godina prije

Zelenski je, bez ikakbe sumnje, glasnogovornik Bijele kuće.

Dokurčilomi
1 godina prije

Ma nije moguće da Zeleni laže.

gigi pinna
1 godina prije

Pa zar niste vi uvukli Ukrajinu u rat sa Rusijom, pa red je da vam Zeleni vrati.

Kosir i Car
1 godina prije

Ovi kriz na majici govori vise od miljar besid!

indy
1 godina prije

Ukraina je diktatorska jednopartiska tvorevina u kojoj sve glavne elemente vlasti drže kriminalci,te je zabranjeno sve što se kosi sa nacističkim narativom,zabranjena je sloboda govora i objavljivanja zabranjen je rad strankama,osim vladajuče NSPD-Ukraina.

hiber
1 godina prije

Do jučer ste tvrdili da je Rusija u ratu sa NATOm a već danas da nije. Dogovorite se. Pa se tvrdilo da je false flag, pa sada da je sve u redu jer da su projektili ukrainski, protuzračni, slučajno pali na Poljsku. To zapravo uopće nije bitno, iako sadašnja službena NATO priča ne drzi vodu. Dakle, NATO zeli da su projektili slučajni, ukrainski pa je to narativ. Da je interes da su ruski, bili bi ruski.

tihobl
1 godina prije

Video sa telegrama ne znam da postavim, ali evo prateci tekst:

Украјински националисти погубили руске ратне заробљенике у ЛНР Извештава се да је најмање 11 људи убијено.

Масакр над заробљеницима, претпоставља се, извршили су припадници 80. десантно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине. Напомињемо да то нису нацисти из батаљона Азов или Десног сектора, већ обични војници ОСУ.
Убице нису ни покушали да покрију своја лица – сви се виде у првим кадровима. Тако су се имена извршилаца бруталног погубљења већ појавила на мрежи.

Остасхко!

——————————————————————————————————–

Именовани су починиоци бруталног погубљења руских ратних заробљеника

Пошто убице нису криле лица, њихова имена су врло брзо постала позната. Вероватни починиоци убиства су граничари Артур Бортничук и Михајловски Назар, дипломци Универзитета Министарства унутрашњих послова у Харкову.

Као што смо већ писали, то нису нацисти из батаљона Азов или Десног сектора, већ обични војници ОСУ који су, потпуно нељудски и злочиначки стрељали војнике.

Остасхко!

Max
1 godina prije

Oba Tuckera Carlsona su geniji i Foxov i ovaj naš.

Max
1 godina prije

Zelenski upravo to i čini. Kao nekoć soboslikar sad trećerazredni glumac gura svijet u rat.

Mario
1 godina prije

Rothschildski Financial Times preksinoć;
”Responding to Zelensky’s comment, a diplomat from NATO country in Kyiv told the Financial Times: ”This is getting ridicuolous. The Ukrainians are destroying [our] confidence in them. Nobody is blaming Ukraine and they are openly lying. This is more destructive than the missile.”

plavac_vraNAC_MERLOT
1 godina prije

gluposti. sad ulazi tek u zadnju godinu svjetskog rata, kad se ovi “nabrijani” istroše.

Mario
1 godina prije

Ova Zelena laž nije ni prva ni zadnja ni slučajna. Povijest bezočnih laži seže do prvog dana ruske intervencije u Ukrajini; Prvi dan je bio Zmijski otok na kojemu su Rusi ubili posadu baze od 12 ukrajinski mornara, Zelenski je odma da iskovat odlikovanja, posmrtno su odlikovani, ali svi ti posmrtno odlikovani poslije su se pojavili živi. Duh Kijeva je par mjeseci rušio preko 10 ruskih aviona dnevno, ali se poslije ispostavilo kako Duh Kieva nikad nije postojao. Ljudmila Denisova poznata kao ”Rape Lady” bila je ukrajinska političarka i bivša Ministrica rada i socijalne skrbi u ukrajinskoj vladi koja je bjesomučno širila propagandu o ruskim silovanjima na tisuće ukrajinski maloljetnica koje su ostale trudne. Na inzistiranja stranih novinara u Kievu da kaže imena nekoliko tih mladih trudnica kako bi se provjerila ta silovanja i trudnoće ona nije uspjela dati nijedno, pa je na pritisak stranih novinara na Zelenskoga ukrajinski parlament… Čitaj više »

tuf
1 godina prije

Što time želite reći gospon Carlson, da shodno tome i britanski tisak laže? Ne bi nikad! Putin’s stray missiles!

duki
1 godina prije

Može on lagati ali mu kolac ne gine na kraju balada!-čitaj uskoro!
A nakon i toga i zatvori Europskim kvazi političarima !!neka neka pola milje mrtvih i 12 miliona raseljeni će im suditi !!
Pa ti laži huškaj glumi !!

goran
1 godina prije

napokon ste shvatili vi blesavi idioti od famoznih amerikanaca da zelenski samo sere i laže,i njega treba hapsit i na sudjenje u moskvu kod putina da mu on presudi

nessy
1 godina prije

Tko je Zelenski, jasno je svima koje zanima, a pogotovo njegovim sponzorima.

1 godina prije

odlicno zapazanje,kolega.evo detaljno o ovoj,blago receno,aferi https://youtu.be/UaxEK-lDVys a o povezanosti FTX-a sa ukrajinskim rezimom,iako se to u clanku ne spominje,jednim dijelom govori upravo video o kojemu logicno pise gore.moguce da si vec pogledao cijeli video pa necu stavljati link.hvala.

1 godina prije

Zelinski je malo uranio , mozda to i nije loša ideja da se evropa na vrijeme opameti mada male su šanse..
Pravo guranje sprovidi usa gurajući evropu u ograničenje cijene ruske nafte..
Evropa će tako ubrzo biti pod velikim pritiskom i krenut će stopama dvojih predaka put istoka..

Sardelino
1 godina prije

Ukrajina je namjerno ispucala raketu na poljski teritorij sa željom da optuži Ruse za taj čin te izazove reakciju NATO pakta po zahtjevima članka 6.
Radi se o napadu Ukrajine na Poljsku, članicu NATO saveza pa bi po tom istom članku ako je savez vjerodostojan trebali očekivati njen vojni odgovor prema Ukrajini.

Rimtutituki
1 godina prije

Korumpirani istocnoevropski mocnik u trenerci.magicno

Rimtutituki
1 godina prije

8 miliardi oprano preko ftx nigdje ni rijeci,u Brazilu malo pa gradjanski ray zbog ukradenih izbora,nigdje nista.

Ivan
1 godina prije

Uskoro ce sami Ukrajinci ubiti to smece Zelenskog koji im je zbog americkih interesa razorio zemlju, raselio i unistio “svoj” narod..

Alp Arslan
1 godina prije

Gnjisa zelena cionistička narkomanska podla i lažljiva.

Janko
1 godina prije

Bez brige brzo bi se amerikanci solidarizirali sa izjavom Zelenskog ,da ih takva podrška ne bi obavezala na treći svjetski rat,a Ametikancima se baš ne gine dok drugi mogu pucati njihovim oruzjem

Dante
1 godina prije

3.svjetski rat je počeo 2014.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI