Zelenski prijeti Amerikancima koji ne daju podršku

SAD i Zelenski
58 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski upozorio je Amerikance da nastave podržavati Ukrajinu ili riskiraju geopolitičku irelevantnost, tokom konferencije za novinare povodom godišnjice ruske vojne operacije u toj zemlji. Ako prestanu da finansiraju ratne napore Kijeva, SAD će ” izgubiti lidersku poziciju koju uživaju u svetu “, izjavio je ukrajinski lider u petak.

” Ako ne promijene svoje mišljenje…izgubit će NATO, izgubit će utjecaj Sjedinjenih Država, izgubit će lidersku poziciju koju uživaju u svijetu”, izjavio je Zelenski, nakon govora u kojem je proglasio 2023 . ” Godinu nepobjedivosti ” i obećao da će ujediniti svijet protiv Rusije.

Upozorenje je bilo odgovor novinara koji je pitao šta bi Zelenski rekao “sve većem broju Amerikanaca ” koji vjeruju da njihova zemlja daje previše novca i podrške Ukrajini. Predsjednik se pobrinuo da se zahvali svojim američkim pristalicama – grupa za koju je nagovijestio da uključuje ne samo Kongres i predsjednika Joea Bidena, već i ” TV kanale ” i ” novinare ” – prije nego što je zaprijetio onima koji su imali ” opasno ” mišljenje da bi SAD trebale ” odustati ” od Kijeva.

” SAD nikada neće odustati od zemlje članice NATO -a”, izjavio je Zelenski, insistirajući na tome da će, ukoliko Ukrajina padne zbog slabljenja podrške Vašingtona, Rusija ” ući u baltičke zemlje, države članice NATO-a, a onda će SAD morati slati svoje sinove i kćeri upravo onako kako mi šaljemo  sinove i kćeri u rat .”

” Umrijet će “, naglasio je ukrajinski lider.

Glumac koji je postao političar dodao je da bi prekid toka dolara u Ukrajinu također uzrokovao da SAD “izgube podršku zemlje sa 40 miliona stanovnika, sa milionima djece. Da li se američka djeca razlikuju od naše?”, Upitao je.

Republikanska stranka je povratila kontrolu nad Predstavničkim domom na prošlogodišnjim izborima na sredini mandata, djelimično uz obećanje da će smanjiti blanko ček Bidenove administracije Kijevu. Iako Kongres još nije usvojio nijedan zakon kojim bi se obuzdala potrošnja na sukob, predstavnica Marjorie Taylor Greene (R-Georgia) je ranije ove sedmice obećala da će predstaviti nacrt zakona kojim bi se prisilila na reviziju programa pomoći Ukrajini, a Nadzorni odbor Predstavničkog doma zatražio je administracija predaje dokumente koji dokazuju da vojna i ekonomska pomoć koja se šalje Ukrajini nije izgubljena zbog ” rasipanja, prijevare i zloupotrebe “.

SAD su do sada obećale 113 milijardi dolara za ratne napore Ukrajine, obećavajući da će nastaviti da ulažu novac u sukob “koliko god bude potrebno “.

rusijaSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Sto prije to ukrajinsko smece treba ubiti ko psa..

Sir Oliver
1 godina prije

Sada je uzeo neki koktel a ne samo koks.Eh kad se ima.

Dragan bumbar
1 godina prije

Dobrobit obicnih Amerikanaca tj. vecine ovisi sigurno o tome kada ovaj umre i kako brzo sve njegove zamjene i oni koji ih upravljaju na joystick isto ucine. Bojim se da nam nema pomoci, stvari ce da nastavi ici tokom kao do sada sto je veoma zasluzeno s obzirom da svak ocekiva od nekog drugog da se nesto poduzme. Ja nemogu jer imam djecu, ili imam posao, ili mi je mama bolesna, ili tata, ili radim za drzavu, ili sam samo obican covjek i to treba netko drugi, itd, itd, itd.

Dragačevac
1 godina prije

Grobar Ukrajine i marioneta.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ovaj bi najradije Ukrajinu proglasio 51-om američkom državom, kao i članicom NATO-a. A vrlo dobro zna da je oboje nemoguće još otprije rata. Kada Zapad shvati protekom vremena da unatoč ogromnoj vojnoj pomoći i financijskoj podršci Ukrajini, unatoč deset reda sankcija Rusiji (za sada), Rusiju neće moći slomiti, niti vratiti područja koje je Rusija osvojila u Ukrajini, dok će istovremeno posljedice europskih sankcija Rusiji sve više pogađati samu Europu, kada će doći do medijskog zasićenja ratom Zapadnjacima, doći će do otrežnjenja i dogovora Rusa i Amerikanaca oko Ukrajine. A Ukrima se taj dogovor nimalo neće sviđati. Do tada će – na veliku žalost – i dalje masovno pogibati i Ukri i Rusi. Zanimljivo je u cijeloj priči da je 2024. godina izbora. U ožujku 2024. i Rusi i Ukrajinci biraju svog predsjednika, u svibnju 2024. je izbor za Europski parlament (posljedično i za predsjednika Europske Komisije), a u studenom 2024.… Čitaj više »

noppo
1 godina prije

ništa novo. Ukrajina je vazal USA i običnog ukrajinca niko ništa ne pita. Njihovo pravo je samo da ginu za američke interese. I to je zapravo prijetnja amerikancima od njihovog vlastitog režima.

Amar
1 godina prije

Svaka cast za predsjednika koji je svojim djelima ipak uspio zaustaviti rusku ofanzivu cak je uspio i vratiti dosta teritorija da se sjetimo kako su rusi bili na ulazu u Kijev a gdje su sada.

Istina
1 godina prije

Bio je jedan mudar čovjek. Zvao se Njegova Visost br1. On je imao dobar način podjele novca u Grupi. Pet meni jedan tebi, pa sedam meni pola od jedan tebi, itd. Imao je i crnu knjižicu u kojoj je bilo sve upisano.
Budući je ovaj glumac počeo je da glumi Njegovu visost br.1. i ima upisano o svemu sve i svašta, može sebi i dopustiti ovakve Izjave.
Dok god troši ruske zapljenjenje novce zajedno sa senilcem i zna kolimo je malom Hunteru dao para i kruvi, priča ide dalje.
Kraj će mu doći kada pokradu sve novce koji su zapljenjeni i tada mu prestaje financiranje, a njega će Ukrajinci ako ih bude napraviti isto kao i Talijani u Milanu sa Mussolinijem.

gogo
1 godina prije

ovo govno šalje tisuće mladih ukrajinaca u sigunu smrt na istok samo da bi se dopao svojim gazama ! Ubit će ga njegovi kao psa !

Sarma Sauerkraut
1 godina prije

Zašto bi prijetio svojim saveznicima? Samo ih upozorava na geopoliticke rizike ako budu mlitavi kao EU npr.

Zlovenac
1 godina prije

Ako ne, zauzet če New York.

Ivan
1 godina prije

Na kraju ce tog stakora ukokati sami Amerikanci kao svugdje do sada.

davor
1 godina prije

U Ukrajini nema više od 20 milijuna ljudi od toga ih je 5 koji žive u otcijepljenom dijelu koji je sad dio Rusije i još najmanje 5 koji dišu “ruski” i samo čekaju da luđačka vlast padne. Jadni narod je natjeran od pučista na rat i smrt.

Ivan
1 godina prije

Još jedan shupak koji radi protiv svog naroda…

Zvrk
1 godina prije

Još bi za njega bilo najbolje da negdje visi na banderi na kijevskim ulicama.
Otići će kao u egzil gdje će ostati na čelu nekakve izbjegličke vlade i kao takvog će ga zapadnjaci financirati sve dok jednog dana se ne predozira u londonskom haustoru.

Max
1 godina prije

Prilično drzak govor.

CWRK
1 godina prije

Ha ha ha, SAD će ”izgubiti lidersku poziciju koju uživaju u svetu“! SAD već gubi lidersku poziciju, ali on to još i ne zna ili se pravi da ne zna. Tko čuva leđa SAD-eu? Slaba EU čuva leđa SAD-eu, ista ta je sama sebi iskopala raku! Kina i Indija pokazale su srednji prst SAD-eu. Iran proizvodi i prodaje dronove Rusima, Kina isto tako. Indija ne želi sankcionirati Rusiju radi nafte itd, itd…..Ras, dva, tri – raspaljot!

nessy
1 godina prije

Evo tko Americi dijeli lekcije. USA vojska, sa tisucama vrhunski obrazovanih karijernih casnika, think-thankovi sa naucnicima svih profila kojima je posao da procjene situaciju, sa bezbrojnim obavjestajcima i resursima za prikupljanje info… I sa druge strane jedan trecerazredni komicar-glumac, koji se uzivio u ulogu zivota. Pa, hoce li se naci konacno medju ‘vodjama slobodnog svijeta’, netko da ga postavi na mjesto? A ukrajinci su tradicionalno drski i bezobrazni prema ljudima koje zicaju pomoc. Sholtz im je ‘punjena kobasica’, Musku su doslovno rekli da odhebe? U momentu kada zapadna potpora presusi, a to bi moglo biti uskoro, UA moze kapitulirati isti dan. Potpora javnosti (koja nikada ni nije bila velika), sada je minimalna, USA senatori hoce komisiju da UA objasni gdje su otisle nebrojene miljarde… Ali, Zelenskog ne brinu takve sitnice, on je dobro napunio dzepove zajedno sa svojom vrhuskom. Pa iz Azova su mu porucili da mu je bolje da… Čitaj više »

bruegel the elder
1 godina prije

Što se desilo sa Ngo Dinh Diem…..J.Vijetnam……..pitam za dobro očuvanu susjedu……….

CWRK
1 godina prije

Kakva jeftina, debilna KAZARSKA propaganda. Jedino što je točno da amerikenjosi neće odustati od članice NATO-a , a Ukrajina nije članica NATO-a. Lažljivo KAZARSKO govno predviđa/zna da će Rusija ući u Baltičke zemlje!

duki
1 godina prije

Mozak mu se rapidno suši od koksa ! Liderske u čemu u financiranju terorizma i tenk-demokraciji ! Svašta!

Nena
1 godina prije

Šta li šmrče ovaj “klovnski”?!?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI