Zemlja EU poziva Ukrajinu da izvrši udare na Rusiju

Edgars Rinkevics
43 komentara

Letonski ministar vanjskih poslova Edgars Rinkevics pozvao je NATO da “dozvoli” Ukrajini da koristi oružje koje isporučuje Zapad za udare duboko na rusku teritoriju. Diplomata je to rekao u intervjuu za Bloomberg na marginama sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a u Bukureštu u utorak.

Konkretno, oružje treba koristiti za napad na lokacije koje Moskva koristi za izvođenje raketnih udara na kritičnu infrastrukturu Ukrajine, sugerirao je Rinkevics.

„Trebali bismo dozvoliti Ukrajincima da koriste oružje za gađanje raketnih lokacija ili vazdušnih polja odakle se te operacije pokreću“ , rekao je on.

Dok je Moskva u više navrata upozoravala Zapad da ne “pumpa” Ukrajinu raznim oružjem, sugerirajući da bi takvo ponašanje u konačnici moglo rezultirati direktnim sukobom između NATO alijanse predvođene SAD-om i Rusije, Rinkevics je odbacio takvu zabrinutost. Blok “ne treba da se plaši” eskalacije, rekao je on.

Letonija je, zajedno sa drugim baltičkim državama, među najglasnijim pristalicama Kijeva u tekućem sukobu između Rusije i Ukrajine. Najviši zvaničnici zemlje su u više navrata obilazili Kijev kako bi pokazali svoju podršku, a posljednja posjeta stigla je tokom vikenda kada se Rinkevičs, zajedno sa svojim kolegama iz Litvanije, Estonije, Finske, Švedske, Norveške i Islanda, sastao s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim.

Posljednjih sedmica Rusija je u više navrata lansirala masivne krstareće rakete i salve samoubilačkih dronova na ukrajinsku električnu mrežu i vojne instalacije. Napadi su uslijedili nakon eksplozije koja je oštetila Kerčki most koji povezuje kopnenu Rusiju s poluostrvom Krim. Moskva je okrivila Ukrajinu i njene strane pristalice, odnosno Veliku Britaniju, i opisala je kao “teroristički napad”. Kijev i London su, međutim, negirali svoju umiješanost.

Edgars RinkevicsLetonijarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ANTIPATI
1 godina prije

Diplomacija u srži svog značenja pretpostavlja pregovaranje a ne ratovanje. Proizlazi da ovaj tzv diplomata odgovara da bude ministar rata, vojske ili agresije, nikako da bude diplomata, shodno njemu dodijeliti nagradu 12″7 nasred nacističkih grudi zbog izuzetnih zasluga

eks
1 godina prije

Zašto oni ne udare “duboko” na rusku teritoriju ? Rusija bi morala po njima da udari “plitko” , jer im je teritorija “plitka”. Baltički patuljci su prave fukare.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Hajte , dojavite – ovom – ausenministeru iz portabl drzavice da USA upravo pocinje STRIKE CARGO TRAINS , KOJI CE — PARALISAT — GOSPODARSTVO USA I FUNKCIONIRANJE DRZAVE — U POTPUNOSTI !!! UPRAVO CONGRESS ZASJEDA KAKO — NATERAT ??? DESETINE TISUCA — OBUCENIH RADNIKA — NA RAD !?
Tko trazi paralele u dogadjanjima — da podsjetim !!! Pred propast K und K Monarchije — NJEMACKE na KONCU prva svjetska rata NA CAREVINU NJEMACKU NIJE ISPALJEN NITI JEDAN , JEDINI METAK !!! No Kraljevina Pruska i Carevuna Njemacka je PUKLA — RASPALA SE ??? KAKO ??? Onaj tko ZNA KAKO 😉 – organuzirao im je —- STRAJK ZELJEZNICE na cvoristima u Bremenu i Dresdenu !!! Vojska se nije mogla redovito snabdjet na fronti , drzava je prestala funkcionirat .. Ostatak price vec svi znate ! Zivjeli !

Mr.H.F
1 godina prije

Lako se skrivati iza drugih Ajde baja kreni udarati …. pa ćemo svi u p.M ejjjj ljudi pa jer vam imalo razuma ostalo !?!?

Nekoime
1 godina prije

Molit će oni da dobiju status mjesne zajednice u Rusiji.

Nekoime
1 godina prije

Javno se deklarirao kao gay. Svi u borbu za europske vrijednosti! Do zadnjeg hemeroida i kapi vazelina!

Ico
1 godina prije

Letincu su šaka jada, beznačajna država, ne treba ih uzimati za ozbiljno, ni u ludilu!

Mark
1 godina prije

Najgore od svega je što ovo sve zagovara bagra od političara koji su se toliko nakrali da će prvi zbrisati daleko kada Rusi krenu a sirotinja će opet ispaštati posljedice jer neće imati kuda pobjeći.NATO je odbio zvanično sudjelovati u novoj inicijativi o obuci ukrajinskih vojnika što znači da neće braniti zemlje koje su se umješale u sukob sa Rusijom.Neke budale su zaboravile da Rusi ratove ne gube,oni gube samo bitke kada izgube bitku vrate se ponovno sa još većom vojskom.Prema tome u Ukrajinu su krenuli sa 150000 vojnika pa nisu uspjeli,sada će se vratiti sa 700000 pa onda tako sve do 30 miliona ako treba.Pregaziće Evropu kao i u 2svj.ratu ali sada do Atlantika.Ako neko pokuša da ih zaustavi nuklearno oni će spaliti i sebe i cijeli svijet ali rat izgubiti neće.Prema tome vruće glave bi se trebale ohladiti a glupi opametiti.

Ivan
1 godina prije

Zna diplomata da neće on u rat, pa može pričat gluposti.

Rudar
1 godina prije

A?
Ajde, može i šta ćemo onda?
Gdi ćeš se ti sakriti da znamo gdi da dođemi i da je sigurno !?

Gira
1 godina prije

Nisam li negdje pročitao da je i jedna ruska termoelektrana pogođena. Kažu portali da gori. Možda je opet uzrok opušak. Nije toliki problem što Rusi gube na bojišnici već je daleko veći problem što su izgubili povjerenje u vojsku i Putina. Došlo sunce i razišla se magla pa mogu vidjeti jasnije stvari. Laži i petljanje je dovelo Rusiju do suočavanja s istinom, a ona je brutalna. Nitko ne želi koaliranje s nesposobnom politikom. Vojska se pokazala nesposobnom, političari još nesposobniji, FSB katastrofalno loš… Koje crno pregovaranje. Povucite se u svoje granice i onda se može pregovarati o ratnoj odšteti. Do tada ratujete protiv cijelog svijeta. Probajte predvidjeti ishod rata. Pobijedit ćete cijeli svijet, nikada a možda ni tada.

ZAC
1 godina prije

ovog zutog derape nabit na Kinshal i poslati bidenu, vidi mu usrane ogavne face…pfuuujjjj

Max
1 godina prije

Mister ili je glup ili je lud . Treba mu pomoć.

nessy
1 godina prije

Kao sto znamo glupost je beskonacna, ali prizivati eskalaciju, a biti najblizi susjed Rusije, sa smijesnom vojnom moci, prelazi iz kategorije ‘glupost’ u kategoriju ‘psihopatija’. Misli li ovaj idiot, da ce njegova velesila biti postedjena, pocne li pravi raspasoj?

Lucija, prva
1 godina prije

Jest, kako ne. 😄

Nema šansi da išta stigne do Moskve.
Da ima, ne bi mi ni vodili ove konverzacije…

Ali, ma pošalji ti i tvoji slobodno ponešto.
MA ŠTO ČEKATE?

π ckice

Marmel
1 godina prije

Te baltićke šupaćke tkz.države Staljin je za 18 Minute pješke prešao,tako da bi se moglo ponovo dogoditi

tabula
1 godina prije

Ne bojim se ja Putina, nego ovih luđaka koji izigravaju neku silu. Sa jedne strane Putin je sam, a sa druge, ovakvih budaletina u EU, na vodećim položajima ima tridesetak. Po teoriji vjerojatnosti, ako dođe do sveuništavajućeg nuklearnog rata, Zapad će ga inicirati. Nevolja je što ovi mediokritetski političari nemaju blage veze sa matematikom, pa samim tim nemaju veze ni sa vrlo, vrlo mogućom katastrofalnom istinom.

alexosijek
1 godina prije

Hrvatski ministar vanjskih poslova je Grlić Radman (još početkom godine, u 02/22 je proglasio Lavrova najboljim prijateljem, organizirao posjetu Putina Hrvatskoj)??
Hrvatski ministar obrane je Banožić koji pad navodećeg projektila u centar Zagreba, 70-tak metara od studentskog doma, niti danas ne zna što se to dogodilo??
Podsjećam ponovo, ova država je izborila svoju nezavisnost pod teškim embargom tih istih zapadnih ‘saveznika’ i danas smo dali ‘povjerenje’ tim ljudima da vode financije, vanjske poslove, gospodarstvo, ali i obranu ove zemlje?!

Rimtutituki
1 godina prije

Nadlov je bombastican,skoro clickbaiat. Te tri male bakticke,nit ko smatra drzave,a ni europske. Stara eu,kontra” nove eu” intermarium stari plan pilsudskog.

Alojz
1 godina prije

To bi bilo primjereno. Siledžije ne razumiju žrtvu dok nesilje ne osjete na vlastitoj koži.

Ivan
1 godina prije

Nakon svega sto traze uopce nece biti cudno i nerazumno kada ovi EU priljepci dobiju batina kao i fasisticka Ukrajina. Kada gledamo pa to su sve nekad Hitlerovi sateliti koji se pjene na Rusiju i koji bi ju najradije sahranili da mogu. Fasizam u EU nikada nije umro a Rusija ga nije temeljito iskorijenila tijekom W2W. Sada joj je zadnja prilika..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI