Žena novog britanskog premijera ima pola milijarde funti u firmi koja posluje u Rusiji – pogledajte kako mulja

Rishi Sunak i Akshata Murty
54 komentara

Navodne financijske veze kancelara Rishija Sunaka s Rusijom znače da on nije ”prikladna” osoba koja bi bila zadužena za državnu kesu, ustvrdio je danas profesor Richard Murphy, direktor Tax Research UK.

Supruga Rishija Sunaka ima udio od 490 milijuna funti u tvrtki koja još uvijek posluje u Moskvi i koja je povezana s velikom ruskom bankom. Multimilijunašica Akshata Murthy ima dionice u tehnološkom divu Infosysu, u vlasništvu njezina oca, indijskog milijardera Narayane Murthyja.

Gospodin Murthy, sada predsjednik emeritus tvrtke, istaknuti je pristaša indijskog premijera Narendre Modija, koji je odbio nametnuti sankcije Rusiji unatoč brutalnom navaljivanju Zapada. Indija je također bila suzdržana u glasovanju Vijeća sigurnosti UN-a protiv akcija Rusije.

Udio obitelji Murthy u Infosysu navodno se kreće do nekoliko milijardi. Tvrtka ima četiri ureda u Ujedinjenom Kraljevstvu kao i jedan u Kulakovoj ulici u Moskvi, ali je u indijskom vlasništvu pa nije podložna sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva.

Infosys je navodno surađivao s ruskom Alfa-Bank, koja je u četvrtak imenovana u najnovijem krugu sankcija od strane britanske vlade.

Inače uglađeni kancelar izvijao se tijekom intervjua na Sky Newsu dok je pokušavao odbaciti pitanje o navodnim vezama njegove obitelji s Putinovim režimom.

Pogledajte ga kako mulja, video s prijevodom:

 

Prije samo nekoliko dana Sunak je pozvao britanske tvrtke da “vrlo pažljivo” razmisle o ulaganju u ruske pothvate koji bi koristili predsjedniku Vladimiru Putinu.

Ali izgledao je neugodno kada ga je voditeljica Skya Jayne Secker pitala o udjelu njegove supruge u tvrtki i je li “davao savjete drugima koje ne slijedite u vlastitom domu”.

Premijer je rekao: “Ja sam izabrani političar i ovdje sam da s vama razgovaram o tome za što sam odgovorna. Moja žena nije.”

Sav hipokrizam Zapada sažet u jednom.

Akshata MurtyRishi SunakrusijaUKVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Biti celnik neke zapadne drzave znaci da vas imaju u Saci..kosturi u ormaru.napravit Ce sve Sha se bude od njega tražilo,pa makar i pomor vlastitog stanovništva.hvala.

Atlas
1 godina prije

“Infosys je navodno surađivao s ruskom Alfa-bank…” Ta “ruska” Alfa banka je jedna od najvecih privatnih banaka u Rusiji ciji je prvi covjek Mikhail Fridman inace Zidov koji ima rusko i izraelsko drzavljanstvo. Cio zidovske pare nikom ne smrde pa zasto bi i zeni britanskog tzv. premijera. Bogati tzv. Zapada i tzv. Istoka su uvezani kapitalom, dok sirotinja pusi price vezano za tzv. geopolitiku, tzv domoljublje, tzv. nacionalne interese…

Lucija, prva
1 godina prije

Ovoga će bit teško ucjenjivati.

E, malo teže, dok mu je ova žena (rekla bih, malo iste droge kao i Nancy koristi).

Pa poznata stvar je bila za njegovog tasta.
Ja znala kad ih je bilo 4, prije Liz. Bogatstvo.

A za tasta par dana prije nego je postao premijer. Jaakoo veliko bogatstvo.

Šta Englezi to nisu prije otkrili, za ulaganja u Rusiju? 😏

Ovaj je DIO GLOBALISTIČKE AGENDE.

Pa, to je i praktičnije. Ne moraš stalno nekome davati upute, ucjenjivati ga i potplaćivat.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Dan treći…
Rishi Sunak još nije podnio ostavku.

P.S.
Zbog ekonomske situacije u V. Britaniji, Rishi Sunaku Pakistan šalje svoje misli i molitve…

Oki
1 godina prije

Pa nista cudno od ovih poltrona……

Ludi Zoka
1 godina prije

Bogatu trebu ulovi ovaj klempo, izgleda mi mnogo sposoban kao netko tko će mnogim Britancima donijeti smiješak na lice radi popravljanja standarda te poštene raspodjele cijepiva ili samo jedan od kabalinih lutaka na koncu po faci mi se čini ono drugo.

držnedaj
1 godina prije

Svašta je i ovaj oženio…?! sad il je od moćne i utjecajne familije, il je bliska izvorima sa šest prstiju, il se bavi magijom… u svakom slučaju čudan par. e na što je spalo tz. veliko kraljestvo, gdje ‘sunce nije zalazilo’, da im bivše sluge vode državu.. totalno su u k… pogotovo od kad je moćna odprdeknula

Lucija, prva
1 godina prije

“Udio obitelji Murthy u Infosysu” >>

>> “Infosys je NAVODNO surađivao s ruskom Alfa-Bank”>>

>> “koja je u četvrtak imenovana u najnovijem krugu sankcija od strane britanske vlade”

Čitajte pažljivije. 🙂 Od obitelji njegove… žene tvrtka…je navodno surađivala…s bankom…koja je tek od četvrta pod sankcijama.

Ništa mu se dogoditi neće.

Moj odgovor bi smjesta bio: ” Ne znam ni što menadžeri rade u mojim tvrtkama, a kamoli onima od žene”.
I, ovo jest istina, u većini velikih tvrtki.

Anto
1 godina prije

Pravedan covjek ce se oduprijeti imperijalistickoj politici nato saveznika koja zapravo unosi nemir i izaziva ratove i krvoprolica po svijetu.

nonwo
1 godina prije

Rishi Sunak refuses to say if he will profit from Moderna Covid vaccine guardian Sunak bi trebao po postojećim podacima koje njegov ured ne želi potvrditi(ali nije ni odbacio) zarađivati na MODERNA covid cjepivima.Bio je partner osnivač Theleme Partners ,glavnog financijera Moderne.I naravno registriran na Cayman otocima-poreznoj oazi za izabrane. Ništa novoga u načinu biranja eu vlastodržaca.Sjaši Murta da uzjaši Kurta…. Russel Brand ima video o novom premijeru na svom kanalu.Otprilike satira- Sunak je idealan da razumije izvanredno teško ekonomsko stanje običnog puka pošto je krcat ko brod… “The chancellor, Rishi Sunak has refused to disclose whether he will profit from a surge in the share price of the Covid-19 vaccine manufacturer Moderna, one of the biggest investments held by the hedge fund he co-founded before entering parliament. Sunak was a founding partner of Theleme Partners, a major investor in Moderna, and one of the executives managing its US office. Theleme… Čitaj više »

Vojni analitičar
1 godina prije

Koliko se može vidjeti, drug Riši, koji je karijeru započeo u poštenom i uglednom Goldman Sachsu a nastavio u nekoliko jednako vjerodostojnih hedge fondova postao je drugi čovjek britanskog ministarstva financija u vladi Boris Johnsona pod ministrom Sajidom Javidom koji je isto Indijac iz istih privilegiranih društvenih krugova kao i drug Riši što je naravno čista slučajnost. Ali drug Riši se naglo obogatio, a i karijera mu je procvjetala tek kad se priženio u milijardersku familiju Murty. Njegova drugarica pak je od svog druga oca dobila oko 1% dionica njegove kompanije a koje vrijede pola milijarde funti što joj je omogućilo da postane superbogatašica i “poslovna žena” i čestitog druga Rišija drži na kratkoj uzici. Na to bi se uglavnom mogla svesti “blistava” poslovna i politička karijera druga Rišija. Istina malo tu smrducka na utjecaj globalističkih financijaških struktura, ali najvažnije je da je izbjegnuta strašna opasnost da za britanskog premijera… Čitaj više »

Realno
1 godina prije

Ne trebaju špricat britance s bio vakcinama da ih što više otiđe pod zemunicu, dovoljno je pustit ovog smrdljivka u masu ima da padaju ko ustaše po blajburgu od smrada.

Kaki
1 godina prije

Boze gospode al’ su ovi gadni

Rental
1 godina prije

Ima mnogo ovih tzv zapadnjaka koji pravu novac s Rusijom a nama Hrvatima posalju debelog Djuru Ili hibera da nas odvracaju

mrdo
1 godina prije

Ma ne shvatate igru. Velika Britanija je napustila propadajuću EU, i na putu je ka prosperitetnom BRICKS. Zato su si postavili Indijca za premijera.

Max
1 godina prije

Garavu terminator carstva štiti ali tome nije kriv Putin.

ANTIFASISTA
1 godina prije

Ma nema problema, samo neka ne radi sa korumpiranom zlocinackom bandom na vlasti u Hrvatskoj.

Kralj
1 godina prije

Sad ima mnogo papuča pred vratima 10 Downing Street.

Zoki
1 godina prije

Pseto WEF-ovsko, osobni pasek Schwaba. Bez stida i obraza, drsko se ismijavajuci svima u lice svojom bahatoscu, cinizmom i pokvarenoscu od korumpiranosti, nepotizma, mita i elitisticke poganscine. Samo metak, jer toliko su se osilili da vise i ne skrivaju nista, smijuci nam se u lice.

goran
1 godina prije

eeeeee moj čarls jebo ja tebe i tvog premijera možeš se bacit u bunar skupa sa njim hahahaha

kio
1 godina prije

Bravo Sunak. U datim okolnostima ovo je dobar izbor za Britaniju i cijeli svijet. Taj vam sigurno neće drukati za ratove

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI