fbpx

Židovski lobi u Americi i život u ogromnom minskom polju “antisemitizma”

antisemitizam jevreji izrael

Nedavno smo u članku o raspravi u američkom Kongresu o mogućnosti vojne intervencije protiv Venezuele objavili video i transkript svjedočenja Elliotta Abramsa, Trumpovog specijalnog predstavnika za ovu latinoameričku zemlju. Ispitivanje je pred Odborom za vanjske poslove Kongresa je vodila republikanska zastupnica Ilhan Omar, koja je Abramsu postavila niz oštrih i vrlo neugodnih pitanja o njegovoj ulozi u aferi Iran-Contra i drugim aktivnostima u njegovoj dugogodišnjoj karijeri.

Baš kao što je slučaj s mnogim drugim političarima, institucionalnim ili ne, za ovakav izlazak iz kolosijeka im se prišije etiketa “antisemita”, često bez ikakvog razloga. To je slučaj s američkom zastupnicom Ilhan Omar, razlog je što se usudila tvrditi da cionistički lobi AIPAC u Sjedinjenim Državama u šaci drži gotovo cijeli američki Kongres.

Međutim, Mint Press javlja da je situacija još gora i da je AIPAC samo vrh ledenog brijega izraelskog lobija koji vlada Amerikom.

Zastupnica Ilhan Omar se našla na udaru nakon što je na Twitteru da je AIPAC glavni razlog zbog koje toliko predstavnika u Kongresu podržavaju Izrael, čak i na štetu američkih interesa i kršeći američke principe.

Nakon njezine objave je novinar Glenn Greenwald, koji je Židov, ali je također optužen da je “antisemit”, napisao: “Vođa republikanaca Kevin McCarthy je zaprijetio kaznom za zastupnice Ilhan Omar i Rashidu Tlaib zbog njihovih kritika upućenih Izraelu. Zapanjujuće je koliko vremena američki politički lideri troše na obranu stranog naroda, čak i ako to znači potkopavanje prava Amerikanaca na slobodu govora.”

Ilhan Omar je odgovorila na objavu na Twitteru Glenna Greenwalda i komentirala: “Sve je stvar Benjaminovih beba.” Objavu je začinila s nekoliko nota, sugerirajući da je riječ pjesmi Puff Daddyja “It’s All About The Benjamins”, a “Benjamini” su kolokvijalni izraz za novac zbog slike sliku Benjamina Franklina na novčanici od 100 dolara.

Ali je i to bilo dovoljno da se zastupnicu proglasi antisemitom. Među prvima koji su objavu nazvali “antisemitizmom” je vatrena zagovornica izraelskih interesa i urednica židovskog Forwarda, Batya Ungar-Sargona, koja je napisala “kako bi voljela znati na koga Ilhan Omar misli kada tvrdi da su američki političari proizraelski nastrojeni”. Ilhan Omar joj je u odgovoru napisala jednu riječ: “AIPAC”.

Snažni članovi izraelskog lobija su je napali uglas, ali i  oni koji  idu uz  s njih. Odmah su je kaznili za ove dvije objave na Twitteru i tražili se u ispriča za uvrede nanesene svim Židovima.

Aipac - Donald Trump

FOTO: Donald Trump, Aipac

Mnogi drugi pisci, mnogo manje istaknuti,  branili su Omar i rekli da nema potrebe za isprikom. Neke židovske organizacije poznate po protivljenju nasilnim i ilegalnim izraelskim aktivnostima javno su je podržavale. Međutim, jedna od njih je i dalje tvrdila da je koristila antisemitsku “matricu”, dok su drugi rekli da je sve bio “nesretan izbor riječi”, iako su istaknuli da je antisemitizam “u porastu”.

Neki članci koji su branili Omar  opisuju  moć i misiju  organizacije AIPAC, a neki su naveli da postoje i druge židovske i cionističke organizacije koje utječu na američke političare da podrivaju Izrael, unatoč sustavnoj diskriminaciji, kršenju ljudskih prava i međunarodnog prava od strane Izraela, ali i njihovom kršenju američkih zakona.

Quartz u svom članku navodi da su Sheldon i Miriam Adelson za srednjoročne izbore dali više od 123 milijuna dolara u ime Izraela. U članku se također ističe da je Centar za odgovornu politiku utvrdio da je proizraelski politički lobi jedan je od najaktivnijih i najrafiniranijih skupina koje određuju vanjsku politiku u Americi.

Kao što Quartz  i Centar za odgovornu politiku ukazuju, izraelski lobi uključuje mnogo više organizacija od AIPAC-a. AIPAC, Adelsonovi i ostali milijarderi koji zagovaraju interese Izraela su izuzetno značajni, ali su oni samo vrh ledenog brijega.

Organizacije koje podržavaju Izrael su aktivne u svakoj državi i svakoj zajednici. Ona su prisutne na većini sveučilišta, u mnoštvu gradova, velikih i malih, gdje nastoje usaditi svoje proizraelske stavove i protive se širenju informacija koje ih pobijaju.

AIPAC

FOTO – Neki od poznatih prijatelja organizacije AIPAC

Te skupine rade na  blokiranju događaja  u kampusima i drugdje na kojima se otkrivaju dokazi o izraelskom nasilju i ugnjetavanju. Ova gomila manjih organizacija demonizira sve one koji otkrivaju ove informacije i prozivaju ih antisemitima, iako uvijek govore isključivo o Izraelu.

Prije nekoliko godina je Mint Press pokušao sastaviti popis organizacija koje podržavaju Izrael u utječu na percepciju američke javnosti u vezi Izraela i Palestine. Pokušali su se prikazati i financijski podaci o svakoj, kad je to bilo moguće, ali nije napravljen popis ni približno točan broju takvih skupina.

Alison Weir piše kako se uspjela otkriti količina, opseg i financijska moć mobilizirana u ime Izraela i čaj je ovaj djelomičan popis zapanjujući.

Činjenica je da je proizraelski lobi jedan od najznačajnijih i najrasprostranjenijih u Sjedinjenim Državama. Sastoji se od brojnih institucija i pojedinaca koji djeluju kako bi utjecali na Kongres, predsjednika, akademsku zajednicu, medije, vjerske institucije i američko javno mnijenje u ime Izraela, a aktivan je u Americi više od jednog stoljeća.

Neke organizacije su službeno lobističke skupine čija je primarna svrha lobiranje u vladinih dužnosnika za proizraelsku politiku. Druge su skupine ili pojedinci koji djeluju kako bi utjecali na medije, akademsku zajednicu i druge posrednike moći kako bi se mišljenja kanalizirala u proizraelskom smjeru.

Drugi nastoje pobuditi naklonost javnosti za Izrael ili usaditi duboku predanost Izraelu unutar američkih židovskih zajednica. Neki podupiru Izrael profesionalno, a drugi to čine kao dio niza svih raznolikih aktivnosti.

Iako su navedeni entiteti obuhvaćeni političkim spektrom i kreću se od tvrdokornih pristaša izraelske desnice do liberalnih kritičara nekih izraelskih politika, svi podržavaju i promiču Izrael.

John Kerry i lideri AIPAC

FOTO: John Kerry i lideri AIPAC

Bitno je razumjeti pun opseg i snagu ovog lobija. U isto vrijeme, važno je shvatiti što nije. Dok se u Izraelu ovaj lobi zove “židovski lobi” i gotovo svaka glavna židovska organizacija u Sjedinjenim Država podržava Izrael, često tvrdeći da predstavlja sve američke Židove, činjenica je da ima mnogo Židova Amerikanaca i Izraelaca koji se protive izraelskim vladinim akcijama, kolonijalizmu i imperijalizam. Zapravo, već desetljećima većina američkih Židova ne podržava politički pokret koji je doveo do uspostave cionističkog entiteta na štetu autohtonih Palestinaca, piše Alison Weir.

Istina je da izraelski lobi propagira među Amerikancima svih vjera, rasa i političkih stavova, među kojima širi proizraelske mitove.

Združena snaga svih tih skupina je zastrašujuća. Ostali američki političari poput Ilhan Omar, a bilo ih je na desetke, pokušali su se suprotstaviti izraelskom lobiju, koji ih je slomio i uništio.

Otpor napadima na Ilhan Omar sugerira da su se ovoga puta mnogi Amerikanci probudili i vide razornu moć Izraelskog lobija.

U svojoj knjizi Veliki Izrael – Kako izraelski pokreti lobiraju u Americi, istraživač Grant F. Smith pruža detaljne informacije o preko 600 takvih skupina koje djeluju u Sjedinjenim Državama. Procjenjuje se da će ove skupine ukupno raspolažu sa sredstvima od preko 6 milijardi dolara.

To je novac aktivnih donora izraelske kampanje Sheldona i Miriam Adelson, Haima Sabana, Paula Singera, Normana Bramana i Larrya Ellisona, čije se ukupno bogatstvo procjenjuje na blizu 115 milijardi dolara. Ali ovo je nepotpun popis američkih milijardera koji podržavaju Izrael.

Druge lobističke skupine u Sjedinjenim Državama uz izraelski lobi izgledaju kao patuljci. Nije čudo da je američka politika takva kakva jest, pogotovo zato što se uvijek raspravlja o tome što jeste a što nije “antisemitsko”.

Kao što je jedan od insajdera iz AIPAC-a jednom  rekao: “Lobi uspijeva funkcionirati samo u mraku, vrijeme je da upalimo svjetlo, jer ovo nije samo AIPAC” zaključuje Alison Weir.

Mint Press News

Uz sukob s Trumpovim izaslanikom Kongres odbio američku invaziju na Venezuelu

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
77 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
dsifjgvaucfWEDJqsdc0ascuascxs
Gost
dsifjgvaucfWEDJqsdc0ascuascxs
1 godina prije

Dotićni imaju u posjedu SVE u čemerici, ama baš SVE. Preko čemerike nameću sistem čitavom svijetu koji je takođe NJIHOV. Tko misli suprotno ili da će se to promjeniti naivan je ko malo djete.

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Dok 90 posto ljudi nezna kaj je “protokoli sionskih mudraca i talmud”, to ce tako biti jos dugo.

BOMBONJERO
Gost
BOMBONJERO
4 mjeseci prije

SION ILI CION JE ISUSOVA PLANINA U JERUZALEMU PO KOJOJ JE CIONISTIČKI POKRET DOBIJA IME

Željko
Gost
Željko
1 godina prije

Gledam jutros ” Molly Bloom ” film i vidim da je i tu velika podjela, mrze Židove iz Rusije! Čuo sam i od supruginog frenda iz djetinjstva, jednog od “šefova” Židova u BiH da je tako isto i u Izraelu, ogromna mržnja prema etiopskim crnim Židovima, tako da Aškenaze Židove koji kontroliraju skoro sve zovu ” Aškenacisti “!

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije

“Neke organizacije su službeno lobističke skupine čija je primarna svrha lobiranje u vladinih dužnosnika za proizraelsku politiku. Druge su skupine ili pojedinci koji djeluju kako bi utjecali na medije, akademsku zajednicu i druge posrednike moći kako bi se mišljenja kanalizirala u proizraelskom smjeru.”

Toliko o korupciji koju nnama nose pod nos,
Lobiranje je legalizirana korupcija. Oni su korupciju jednostavno legalizirali, s čime su uveli neka pravila i napravili je transparentnom.
A onda ostalima (i nama naravno) drže lekcije o korupcijim kod nas, objavljuju famozne indekse korupcije a onda naši tzv., intelektualci to objeručke, tresuči, rukama uzimaju i udaraju po državi. I pri tome padaju u ekstazu.

Zanimljivo je da taj famozni židovski lobi ipak NIJE ishodio da Izraelci dobiju dozvolu da Hrvatskoj prodaju zrakoplove. Baš zanimljivo. Ipak je nihova moć velika, ali dok to stvarnim nosiocima sistema na zapadu odgovara.

Inače, među židovima se veđ duže vrije govori da će sljedeći holokaust biti u Americi. To mi je pričao čovjek koji je živio o Izraelu godinu dana. Inače intelektualac, poznavalac.

igi
Gost
igi
1 godina prije

….negdje sam čitao da evangelisti koji imaju ogroman utjecaj na politiku u USA podržavaju izrael samo zbog toga što očekuju među židovima pojavu novog mesije u jeruzalemu….i što je interesantno u tim njihovim pričicama židovi moraju promjeniti vjeru ili će pojavom novog mesije biti uništeni…kako god.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Istina. To su idioti svoje vrste. Ne, zbog vjere, nego zbog fanatičnosti. Izgledaju i zvuče kao kakva sekta koja samo što ne izvrši napad na Palestince.
Ps. Svi koji nisu pogledali The lobby, Al jazeerin dokumentarac o upravo ovom o čemu članak govori, sve preporuke.
Toliko je dobar da je israhel preko Amerike prijetio Kataru, da ce zatvoriti svoju vojnu bazu u Kataru, ako dokumentarac ugleda svjetlost dana.

udav
Gost
udav
1 godina prije

a u dzumerici se prica da bez zrtvovanja izraela nema drugoh Hristovog dolaska… ne znam, ja dzumeriku jos uvek vidim kao protestantsku zemlju kija jedva ceka da dzarne iran, pa da ovaj obrise izrael… zamisli tek kada bi se muslimani ujedinili, shvativsi ko ih zavadi.

ukoliko satanisti zaista stoje iza 1 svetske vlade, 1 svetske buduce drzve/poretka, oni ce ponuditi boziju drzavu izrael sad, ranije je to bio samo jevrejski narod, kao zrtvu.. da bi zacarili prinelu su, zrtvovali su bozija carstva (nestanak monarhija), pa boziji narod (holokaust), pa boziju drzavu sad.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Igi
Udav
Vaši komentari pokazuju koliko su religije opasne.
Ovo ne da graniči s ludilom, nego jest ludilo.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

cionizam i islam nemaju veze s religijom, tu se samo pod paravanom religije sakriva politicki cilj – zavladati svijetom, unistiti sve neistomisljenike. nije svaki zidov ujedno i cionist, to je dokazao cionisticko-fasisticki holokaust, niti je svaki cionist zidov, niti je svaki zidov semit. vec je i marx razlikovao sabat zidove od svjetskih zidova, kojima je jedini bog novac ( i moc) i kojih je ocito previse, koji ne mogu disati bez necije krvi. ruski anticionisticki komite ima vec dobru dokumentaciju po tom pitanju, o njihovoj raboti.

Željko
Gost
Željko
1 godina prije

@Maja Sve (z)vjerske organizacije su iste!!

Madrid
Gost
Madrid
1 godina prije

Majo nije lijepo izjednačavati islam i cionizam.To je neznanje ili mržnja.

BOMBONJERO
Gost
BOMBONJERO
4 mjeseci prije

MADRID ISLAM JE ANTIKRISTOVA 666 VJERA A CIONIZAM JE DOBIJA IME PO ISUSOVOJ PLANINI CION U JERUZALEMU ETO TI NEMAŠ BIBLIJSKOG ZNANJA

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Molim navesti gdje to Marx tako govori o Židovima i tako ih diferencira.
A nema drugih ljudi kojima je novac – Bog?

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

marx – ” judenfrage” :
– koji je svjetski razlog zidovstva? vlastita korist. koji je svjetski kultus zidova? sakar ( schacha). tko je njegov stvarni bog? novac.
…zidovstvo je postiglo svoju savrsenost u gradjanstvu….iz svoje nutrine proizvodi gradjansko drustvo nonstop zidove.
– drustvena emancipacija zidova jest emancipacija drustva od zidova. ( slicno je govorio i hitler).
marx potjece iz obitelji rabina, neki su ga zvali i zidovski baron, neki su ga osudjivali u istom dahu sa rotschildovima, ili za antisemita i rasista, njemu je to bilo svejedno, on se vidio kao mesiju proletarijata, u borbi protiv gradjanskog drustva, a tek onda protiv kapitala. cionist, mason, navodno 33. stupnja.
zanimljiva novija obrada teme:
zionism, imperialism, and socialism, t. mayer.
zionism and marxism, w. auerbach.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Bio je sirotinja cijelog života, sa puno djece. E, da je bio mason. Sigurno ne bi imao novčanih problema. Engels ga je izdržavao podulji period.
Nisam znala da je napisao to “židovsko pitanje”.

Marko S.
Gost
Marko S.
1 godina prije

Marks je bio satanista i redovno je pravio satanisticke i spiritističke seanse u svom stanu u Londonu iz kojega je rijetko izlazio i koji nikada nije čistio te je bio u takvom neredu i nečistoći. Najvjerniju Marksovu biografiju je napisao rumunjski Židov Richard Wumbrant. Kada je ta autobiografija izašla na svjetlo dana, istočni Nijemci (Stasi) htjeli su da je zabrane ali nisu uspjeli.

udav
Gost
udav
1 godina prije

cuj ludilo. zar ti mislis da izmisljam/ pa mi dzumerikenjci slavimo dan edukacije posvecen ovom coveku, i svi nas predsednici su mu odali postovanje, evo ti pa neka neko prevede;

1. The Talmudic Seven Noahide Laws were established by Congress as part of public law with the enactment of „Education Day USA” every year on the anniversary of the birth of Grand Rabbi Schneerson. These laws have nothing to do with the Noah of the Bible. They reference the fantasy Noah of the Talmud. One key aspect of the Noahide Laws is the death penalty for „idolatry.” The supreme legal authority in Ashkenazim Judaism is „the Rambam,” Rabbi Moses Maimonides, who ruled that worship of Jesus Christ constitutes idolatry. If the „Seven Noahide Laws” now on the books are enforced at some future date, then true Christians who worship Jesus as God, will be subject to execution. (One wonders whether some „accidents” and unsolved assassinations have already been covertly perpetrated and justified by zealots in the US government, on the basis of the Noahide laws which comprise „Education Day USA”).

2. Grand Rabbi Schneerson regarded Judaics who abandoned the Talmud to be grave sinners, and that against these sinners God sent an avenging angel by the name of Adolf Hitler. „…the Holocaust was divine punishment for Jewish assimilation, intermarriage and the emergence of liberal streams of Judaism, such as the Reform movement, that do not accept traditional Judaic religious strictures. ‘The minority of the righteous undergo the tribulations sent because of the sinful majority,’ wrote Avigdor Miller, a popular ultra-Orthodox rabbi…” (Paul Berger). In our book Judaism’s Strange Gods we document Grand Rabbi Schneerson’s secret teaching of Hitler as having been heaven-sent.

p.s. ja sam se portalu logicno javno ponudio na ove ozbiljne teme, kada je njih interesovalo o vitaminima, ali ne, sve ide svojim tokom…pa dok se ne susretnete sa armagedon lobijem
copy.paste;
hasiddska sekta cijem prorok-u su sjedinjene države posvetile Education and Sharing Day
čijem proroku su svi noviji americki predsednici ukazali postovanje

vrlo lako se nalaze na internetu, pustili pipke i u kini itd

ko je taj njihov prorok?

Lubavitcher tzaddik Menachem Schneerson (1902-1994) said Cabalists (Illuminati) will implement Biblical prophecy of an Armageddon to hasten the return of the Messiah and establish Jewish supremacy.

ko stoji iza ovog hasidskog kulta? (preci) rotsild familije, a sto mozete naći i na njihovom sajtu koji je tyr već ostavio:)

informisite se na vreme,to vam je moj savet.

ugodno citanje: https://www.henrymakow.com/historian_demands_action_on_do.html

Musa K.
Gost
Musa K.
1 godina prije

Alah i Muhamed su prvi koji su uspostavili plan Jedne Svjetske Vlade gdje će šerijat biti zakon da štiti elitu od obične raje.

Madrid
Gost
Madrid
1 godina prije

Musa K nevolim ovako govoriti ali nebi bilo loše da pročitate štogod.

Musa K.
Gost
Musa K.
1 godina prije

Madrid, dragi gospodine, da ste (pažljivije) čitali nebi ovo napisali. Naime, moj zaključak je donesen nakon višegodišnjeg čitanja, istraživanja, proučavanja. Muhamed je isplanirao Halifat sa šerijatskim zakonom kao osiguranjem da elita vlada nad rajom.
Ovi moderni stvaraoci tzv. NWO su blijedi amateri i pokušavaju da kopiraju originalni Plan. Samo sto ovi moderni stavljaju Lucifera za božanstvo a Muhamed je iz praktičnih razloga uzeo arapskog boga mjeseca za božanstvo. Toliko !

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

samo sto je muhamed bio dobar ucenik jednog prilicnog radikalca po imenu “sveti” augustin.

Madrid
Gost
Madrid
1 godina prije

Ma naravno.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

S obzirom da je u SAD najveći broj Židova koji ne podržava Izrael ne bi me čudilo.
Iako velik dio onoga što se naziva ‘antisemitizam’ to zapravo nije, antisemitizam postoji.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

pa niti radikalna (armagedonska) sekta chabad lubawitsch uopce ne drzi do drzave izrael, ali je imaju puna usta. i djeluju u ca 80 vlada po svijetu.

igi
Gost
igi
1 godina prije

…Otpor napadima na Ilhan Omar sugerira da su se ovoga puta mnogi Amerikanci probudili i vide razornu moć Izraelskog lobija
….nema od toga ništa
…ameri rade dva posla da bi preživjeli i kada dođu kući nemaju volje ni poj…ati se a kamoli baviti utjecajem cionista na USA…

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Varaš se. Čitaj komentare na YT ispod klipova te sadržine (AIPAC, cionizam i sl), ili misliš da se u Kongresu bezveze pokušava progurati anti BDS zakon (Boycott, Divestment, Sanctions – on Izrahell), ili da se bezveze pokušava proširiti definicija antisemitizma koja bi ubuduće obuhvatala i kritiku cionizma, ili da uposlenici bezveze dobijaju otkaze ako prilikom produljavanja ugovora u ugovoru o zaposlenju ne potpišu lojalnost izrahellu?!
https://www.care2.com/causes/americans-are-losing-jobs-for-refusing-to-sign-pro-israel-oaths.html#15509100805452&action=expand_widget&id=0&data=

https://theintercept.com/2018/12/17/israel-texas-anti-bds-law/

https://truthout.org/articles/senators-try-to-sneak-anti-bds-measure-into-last-minute-spending-bill/

A što oni više stežu narativ, reakcija naroda će biti jača.
Progledat će i oni koji su hibernirali cijelo stoljeće.

igi
Gost
igi
1 godina prije

….daj bože….

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije

Ne, nego pola Washingtona je u rukama Arapa. Petro dolar vrti gdje burgija nece. Lobiraju i Arapi pa cemo vidjeti kako ce se atvari kretati.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

pa glavni biznis suradnici nekih usa predsjednika bili su i jesu bas iz odredjenih arapskih drzava. i neke arapske struje tj. sluzbe, udruge stvorile su bas neke ” zapadne” sluzbe. nist novog.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

1. Cionistički pakt je izuzetno jak, tu nema dileme. Jaki su finansijski što danas znači i politički i vojno. Iz ovoga sledi da su i pametni – budale ne mogu da stvore ovakvu moć. Nisu to mladi naslednici koji su dobili veliki kapital preko noći pa misle da su uhvatili Boga za bradu, to su uglavnom stariji ljudi koji su ceo život učili kako se kapital i moć stiču.

2. Cionistički pakt je počeo da se ponaša izuzetno bahato. “Otpor napadima na Ilhan Omar sugerira da su se ovoga puta mnogi Amerikanci probudili i vide razornu moć Izraelskog lobija” – što bi se reklo bodu prstom u oko. To rade na mnogim mestima i sve češće, postaje iritantno i za one koje politika ne interesuje. Slično se događa i u svetu finansija. Mržnja prema Jevrejima raste i u SAD i Kanadi koje su tradicionalno međunacionalno znatno tolerantniji od recimo Evrope (da ne govorimo kakva je situacija u Evropi).

Obe ove tačke su tačne ali su u velikoj kontradiktornosti. Pametni ljudi ovako ne prave neprijatelje. Jevreji su se oduvek trudili da ne privlače pažnju (jer znaju da se to uvek loše završava po njih) a sada kao da namerno provociraju. Ako bi pretpostavili da su “protokoli sionskih mudraca” zaista plan onda je ovakva izloženost asolutno kontraproduktivna. Ništa se ne uklapa ali ništa nije ni slučajno. Ili su spremni “za odstrel” ili iza njih stoji sila koje nismo svesni. Jer ako računaju na silu koja ih sada štiti onda ih čeka ono prvo “ili”.

igi
Gost
igi
1 godina prije

…znaš…tamo negdje krajem 20tih u njemačkoj vajmarskoj republici židovi su držali večinu medija u ruci i postali su upadljivo vidljivi u svojim političkim stavovima…loše se onda u evropi za njih završilo…iako kad čovjek razmisli da nije bilo toga ne bi dobili državu izrael…

Pero
Gost
Pero
1 godina prije

Da ne bi brace sa Fol Strita i Londona nista od njihovih medija i drzave.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Dobili bi ju svejedno, no možda bi sve to bilo prolongirano za koje desetljeće, jer se mogu u život okladiti da je židovski živalj namjerno žrtvovan u holocaustu.
Jer, preko Holocausta su cionisti dobili materijal za stavljanje moralne odgovornosti žrtava holocausta na cijeli svijet. A indoktrinacija krivnjom zbog holocausta kreće od namjmanjih nogu, od osnovne škole pa na dalje … najbolje se prima dok je namlado.

Yitzhak Gruenbaum – One cow in Palestine is worth more than all the Jews in Europe.
I think it is necessary to state here – Zionism is above everything. I will not demand that the Jewish Agency allocate a sum of 300,000 or 100,000 pounds sterling to help European Jewry. And I think that whoever demands such things is performing an anti-Zionist act.

https://en.wikipedia.org/wiki/Yitzhak_Gruenbaum

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Ja sam vec sve to detaljno opisao , doduse eshatoloski pa mozda malo zvuci nestvarno ali pred nama je da se svi ,nazalost , uvjerimo u ono sto sam pisao…

Pero
Gost
Pero
1 godina prije

‘Protokol sionskih mudraca’ je isto sto i ‘predvidjanje brace Tarabica’ .
Prema tome, nista za sto bi se mogli ‘cvrsto’ uhvatiti. Moze sluziti za ispunjavanje ‘lota’ ili ‘sportske prognoze’.

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Protokol sionskih mudraca nije prdvidjanje, nego diskriminirajuci zakon o ponasanju jedne religije prema svim ostalima. Mogao bi si to procitati prije komentara,

Alphonse Gabriel Capone
Gost
Alphonse Gabriel Capone
1 godina prije

Oni jako vole provocirati jer im mržnja ide na ruku (hrane se emocionalnom energijom). Zato ne treba ih mrziti. Oni jesu moji prirodni neprijatelji i ja tu ne mogu ništa promijeniti. Ali onakva zvijerstva i iživljavanje nad nemoćnim dijelom Palestinaca: žene, djeca, starci da bi psihopatski uživali u njihovoj patnji nisam za takve metode obračuna s njima. Zvijer se prvo udara u glavu a njihovo rukovodstvo je manje-više poznato tzv. banksteri. Dobro su čuvani ali sve u svoje vrijeme. Bez bankstera pada podrška Izraelu i uz pomoć dobrovoljaca Palestinci mogu osloboditi svoju zemlju bez ikakvog kršenja ratnog prava i iživljavanja nad nemoćnima. Znaju i oni koji su odgovorni za ratne zločine i progon počev od vlade pa do izvršitelja na terenu. Neprijatelja treba poraziti ali ne služiti se njihovim metodama koje su protiv čovječnosti. Ako ih ne mrzim ne moram ih ni voljeti. Recimo da sam apsolutno ravnodušan prema njima, ne doživljavam niti njih niti njihove istorijske falsifikate niti njihovo cijukanje o “antisemitizmu”. Želim ih samo poraziti svjestan da to neće biti lako jer oni znaju upregnuti “goje” za svoj interes. Prema njihovoj rasnoj teoriji svi nežidovi su “goji” i niža rasa nad kojom oni trebaju vladati. Postoji i kod njih hijerarhija elite i topovske hrane. Rotschildsku bratiju ustvari nije briga za Židove. Kao što su sami Rotschildi marionete tako su ovi ispod njih njihove marionete samo što Rotschildi znaju da su nacije i religije samo dobar izgovor za izazivanje sukoba dok ovi niži ubijaju i ginu prema potrebi. Neprijatelja treba dobro upoznati. Za političkom korektnosti nema potrebe, bolje je iskreno neprijateljstvo ali sakatiti ili silovati njihovu djecu kako oni rade Palestincima ne dolazi u obzir. To ljudsko biće nije u stanju napraviti inače ne opravdava pripadnost ljudskom rodu. Recimo da problem treba biti sređen po humanim načelima s tim da se njih može dobiti samo vojnim putem i taj sukob je neizbježan u budućnosti. Apsurdno je etiketirati one koji imaju jasno definiran neprijateljski stav prema Židovima dok sve što oni potiču tipa raspad SFRJ i bratoubilački ratovi, srpsko-hrvatski bolesni odnosi, srpsko-albanski sukobi i otimanje državnog teritorija Srbije može proći bez etiketiranja jer oni vole zakuhati uz pomoć svojih “gojskih” slugana. Juga je s Njemačkom nekih 15 godina nakon rata normalizirala odnose dok na današnjem Bantustanskom Balkanu još nisu završile 1941. ni 1991. To je sve OK jer njima tako odgovara pa da potpale fitilj prema potrebi. Kad se “goji” međusobno kolju to je dobro i poželjno jer iz nekih starih razloga najviše mrze Slavene. Kad padnu banksteri gotovo je s Protokolima Sionskih Mudraca i projekt NWO moći ćemo smatrati službeno propalim. Krupan zalogaj ali pričekajmo Godota da vidimo što će on reći.

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije

Pavle iz Tarsisa ovako kaze za Zidove “U cemu su Zidovi u prednosti (ili bolji) od drugih ljudi, odnosno kakva korist od obrezanja? Mnogostruka u svakom pogledu, ponajprije jer su im povjerene objave Bozije.” (Pavlovo Pismo Rimljanima 3:1,2 ~ Novi Zavjet)
Dakle oni crpe znanje i mudrost iz Svete Knjige koja im je predata. Kada oni imaju koristi od Starog Zavjeta, koliko vise su bogatiji Krscani koji bastine Stari i Novo Zavjet.
Umjesto da crpe nepresusni izvor znanja i mudrosti koji se nalazi u Bibliji,”krscani” se pridruzuju Kainovim sinovima.
Njihov uspjeh (prvenstveno Hebreja ali i Krscana) je vijekovima izvor ljubomore i mrznje Kainovih sinova koji neprestano dizu ruku na njih. Takodje jako izrazen antisemitizam kod balkanskih naroda (uzrokovan religijom) jeste njihov kamen spoticanja. Kada to prevazidju tek onda je pred njma put u mir i blagostanje jer ih sljepilo antisemitizma nece sputavati.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Boga mi, kod balkanskih naroda nije ‘jako izražen antisemitizam’. Ali ima ih. Danas navodno Francuzi. Iza WW2. navodno – Poljaci.
A budu li ovako tjerali Amere da se potpisuju na ugovore o radu, – porast antisemitizma bit će – vidljiv i u SAD.

Marko S.
Gost
Marko S.
1 godina prije

Balkanci, a posebno istočni Slaveni su veliki antisemiti. To je lako iznaći iz osobnih razgovora do reakcija u komentarima.

Zeljo
Gost
Zeljo
1 godina prije

Zidovski lobij uopste vise nije najjaci nego arapski. Ustvari arapi drze skoro pola EU parlamenta, mnogo parlamentaraca je na platnoj listi SA, Katar…zato mislite da se tako promice ta kultura, dzamije, migracije..

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Pogrešno.Te zemlje koje si naveo su izraelske kolonije.Pogledaj šta se dešava arapskim zemljama koje odbijaju njihov diktat.

Zeljo
Gost
Zeljo
1 godina prije

Izraelske kolonije? Haha nema vam spasa, u svime vidite samo Ameriku i Izrael i to vam je najveca greska.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Žrtva msm propagandne dođe ovdje dijeliti packe.Nenadjebivo..

Segota
Gost
Segota
1 godina prije

Zeljo…. sve mi mirišeš na ” antisemita”….?

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

a od kad si to arapi i zidovi protivnici? pogledaj samo krvna zrnca, gene kralja feijsala.
ili, tko je ono sve osnovao isil?

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

Židovski lobiji, ped….rski lobiji, masonski lobiji, gov…no lobiji….
Sve neki lobiji, a nigdje lobiji vecine građana sa biračkim pravom koji placaju poreze.
Ti lobiji izazivaju ratove i bijedu pa se nemoze covjek ne zapitati kako narodne mase i dalje pustaju da ih se vodi zedne preko vode.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije

General Order No.11, je najpoznatija službena protužidovska naredba u američkoj povijesti.
izdao ju je 17.12,1862. g. u Američkom građanskom ratu, tadašnji general snaga Unije Ulysses S. Grant. Njome je naredio izgon Židova s područja pod njegovom vojnom upravom tj. država Tennessee, Mississippi i Kentucky. Order No.11, krivila je ”Židove kao klasu” za nezakonito trgovanje pamukom i davala im dvadest i četiri sata za odlazak.
Za nešto manje od četiri dana nakon toga, Grantove snage su izgubile bitku kod Holy Springsa u Massachusettsu, od snaga Konfederacije pod zapovjedništvom generala Earla Van Dorna, pra-nećaka bivšeg američkog predsjednika Andrewa Jacksona. Taj poraz je usporio prijenos naredbe, što je Židovima dalo nešto vremena, pa je stigla u Paduach, u Kentuckyju, jedanaest dana nakon izdavanja, Židov Cesar Kaskel, useljenik iz Pruske, poslao je telegram predsjedniku Abrahamu Lincolnu tražeći pomoć za Židove. Pošto nije bio siguran hoće li Lincoln primiti telegram, Kasel je sa delegacijom stigao u Washington 3.1.1863. g. i uspio dogovoriti sastanak sa Lincolnom, koji je opozvao generalovu naredbu.
Grant je 1868.g. izabran za američkog predsjednika.
A Židovi su od tada nešto napredovali. .

Pikač
Gost
Pikač
1 godina prije

Mislim da je ispravnije govoriti izraelski lobi ili cionistički lobi. Svakako je politički korektnije,barem. Naravno da su u njemu angažirani i Židovi,ali ne samo

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
1 godina prije

Ne tolerirati Izraelski zlocinacki rezim ne znaci biti anti semitista. Osobno imam dosta dobrih znanaca zidova i dobro se razumijemo, ali niti oni a ni ja osobno ne podnosim Izraelski zlocinacki rezim za koji smatramo da ga treba unistiti.

Kolega 105
Gost
Kolega 105
1 godina prije

Izrael svoju srecu gradi na nesreci drugih a to je u suprotnosti sa Abrahamovim naukom i porukama, i kako je opisaono u Tori, Talmudu i Zoharu.

apolo
Gost
apolo
1 godina prije

Izrael ne postoji, postoji samo okupirana Palestina. Ta tvz. drzava je poklonjena cionistima na osnovu holakausta koji se desio u drugom velikom ratu( koji je bio jos prvi svjetski). Interesantno je da su ti koji su poklonili tudju zemlju aktivno financirali treci rajh. Danas bi sa pravne tacke gledista Izrael i Kosovo bili jedno te isto. Drzave stvorene nasilno, za interes mafijaski financijski krugova.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

The Growing Anti-Semitism Scam – PHILIP GIRALDI
THE UNZ REVIEW

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

Everyone Is an Anti-Semite; at Least That’s What the Media Says
RUSSIA INSIDER

giordano bruno
Gost
giordano bruno
1 godina prije

Jevreji kazu da su imali blizu 7 miliona zrtava u WWII. Sta su ucinili Cionisticke vodje da to spreče. Da su pomogli Jevrejima tolikih zrtava ne bi bilo, samo su stvorili jos veci antagonizam.
80-godišnji Lord Jacob Rothschild je rekao u nedavnom intervjuu da su njegovi preci “pomogli utrti put za stvaranje Izraela”, prisiljavajući britansku vladu da potpiše Balfoursku deklaraciju 1917. godine.
Vjeruje se da su Rothschildi projektirali Prvi svjetski rat i čekali do 1917. kada je Britanija pokazala znakove problema. Cionistička obitelj je tada obećala britanskoj vladi da bi mogla uvjeriti SAD da uđe u rat i osiguraju britansku pobjedu nad Njemačkom na osnovu toga što je britanska vlada predala kontrolu nad Palestinom u ruke cionista.
Tako je Balfourska deklaracija nastala, što i govori službeni dopis ministra vanjskih poslova Britanije James Balfoura barunu Rothschildu, piše YNW.
Pogledajmo Stav Rusije prema narednim dogadjajima koji se jasno mogu videti po sledecoj izjavi u vezi sa nasim Regionom:
– Naš stav je nepromenjen. On se odlikuje ne samo postojanošću nego i logikom. A ta logika je veoma prosta: pitanje kako će biti rešena ta situacija jeste pre svega pitanje da li to rešenje odgovara interesima srpskog naroda. Ono, takođe, definitivno treba da bude zasnovano na međunarodnom pravu i da odgovara unutrašnjem zakonodavstvu Srbije – objasnila je Zaharova.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

baron von mildenstein, visoki ss, sef eichmanu, poslije u propaganda ministarstvu, radio je na zidovskom pitanju ” novi narod dobit ce novu zemlju”. bio je tijesno sprijateljen sa tucklerom, cionistom, zajedno su putovali vise puta u palestinu. tucklerovi su se preselili u tel aviv, kao i niz bogatih cionista. iako je majka gdje tuckler ubijena u logoru u rigi, ovo prijateljstvo nastavljeno je i nakon rata. vise u dokumentarcu ” die wohnung” – stan, a. goldsteina. mildenstein je poslije radio za coca colu,” sluzbu” preko bare, kao i otto. a. von bolschwig, gehler i drugi nacisti. naci stampa – der angriff ( napad), poklanjao je medalju – s jedne strane zvijezda, s druge svastika. brod ” tel aviv” koji je dovozio ” kolonizatore” u palestinu, imao je svastiku- zastavu. zionisti su pod naci vladom bili preuzeli kontrolu nad 5 mil. zidova u njem. nije ih podupiralo niti 5% zidova. zabranili sva njihova glasila. cionisticka glasila si progrom proglasila ” zidovskom renesancom”, a kz – obnovom zidovskog naroda. vise u dokumentima antocionisticki komite, rusija. vise na the secret contacts zionism and nazi germany, ili zionismus faschismus – zwei seiten einer medaille.

Alphonse Gabriel Capone
Gost
Alphonse Gabriel Capone
1 godina prije

Marlon Brando nije bio nikakav “antisemit” kako pogrešno etiketiraju ti koji ne znaju više ni kako im se zove ta nacija – Židovi, Hebreji, Jevreji, Izraelci, Kazari, Hazari i još manje poznatih verzija. Ali dobio je antisemitsku etiketu samo zato jer je rekao kako stoje stvari u Hollywoodu. Dalje slijedi citat sa sh wikipedije:
“U siječanjskom izdanju Playboya iz 1979., Brando je izazvao kontroverze rekavši kako Židovi upravljaju Hollywoodom. “Vidjeli ste svaku rasu ocrnjenu, ali nikad niste vidjeli iskompromitiranog Židova jer oni ne dopuštaju da se to prikaže na filmu.” Slične navode je izrekao i u emisiji Larry King Show u travnju 1996., rekavši “Hollywood vode Židovi; on je u vlasništvu Židova, a oni bi trebali biti osjetljiviji prema problemima drugih koji pate. Jer su oni izrabljeni – vidjeli smo – vidjeli smo crnčuge i Digiće, vidjeli smo Kineze, vidjeli smo opasne kosooke Japance, vidjeli smo podmukle Filipince, vidjeli smo sve, ali nikad Židove. Zato što su znali da se tu povlači crta.” King je odvratio, “Kad kažete – kad kažete nešto tako odobravate onim antisemitima koji kažu da su Židovi…”, nakon čega ga je Brando prekinuo, “Ne, ne, ja ću biti prvi koji će iskreno pohvaliti Židova i reći ‘Hvala Bogu na Židovima.” Abraham Foxman, predsjedatelj Aniklevetničke lige (ADL), odogovorio je kako bi Brando “trebao znati da je ono što je rekao očito pogrešno, izrazito uvredljivo te ide na ruku antisemitima i njihovim zadrtim pristašama. Njegovi komentari potenciraju stoljetnu laž o židovskoj kontroli i zavjeri, a njegovo korištenje antisemitskih epiteta je štetno za sve Židove.”
I što reći kad skaču za takve sitnice što je tko rekao a ja zaista ne znam za hollywoodski film gdje bi Židov bio onaj stereotipni negativac. Ako netko zna može naslov da pogledam.

don
Gost
don
1 godina prije

Brando je rekao istinu i to znaju vrapci na grani, nije uopće upitno, ali više od 99% ljudi židovskog porijekla nije krivo niti sudjeluje u svemu tome. Hollywoodom drmaju oni koji imaju novaca, upućeni su i umreženi, i to povijesno dulje od ostalih bogataša (stoljećima), pa su stvorili klan, sektu. Da je britanski dvor bio zainteresiran za film i znao prepoznati potencijal, ne sumnjam da bi oni bili glavni, no sad je kasno. Ili Vatikan. Ja znam nekoliko židova koji su u većoj banani od prosjeka, u kreditima i ovrhama. A o svom židovstvu ne znaju doslovno ništa osim da se sprdaju sa predrasudama. Zločinci imaju imena…, i uvijek će se skrivati iza mase, kroz povijest je tako. Niti su svi talijani podržavatelji Nandraghete niti svi meksikanci narko mafijaši, vrijeđamo time poštenu većinu koja bi ih najradije razapela da zna kako. I kada govorimo Srbi, Hrvati, Židovi, upali smo u mlin propagande, a najgore je što nakon svega što smo u ex yu prošli 90tih, i dalje laprdamo i pojednostavljujemo, jer nam je tako lakše. Ne postoji zao narod na svijetu već zli umreženi kriminalci koji ga iskorištavaju .

Roberto Labinjanin
Gost
Roberto Labinjanin
1 godina prije

Evo malo misli pametnih ljudi koji su ostavili traga u svijetu
==================
” Židovi rade protiv nas djelotvornije nego neprijateljske vojske. Tisucu su puta pogibeljniji za nase slobode i za veliku stvar koju smo prigrlili. Oni su narodna kuga, najveci neprijatelji narodne srece”

George Washington 1.predsjednik SAD, 1732 – 1799
“NY Times« 8.ozujka 1925.g.). »Podvrgni te kontroli 50 najbogatijih židovskih financijera, koji financiraju ratove radi osobnog prihoda, i ratovi ce nestati“.

Henri Ford , americki autoritet automobilske industrije i pisac, 1863 – 1947

“Vidimo iz iskustva, da je mrznja prema narodima za Židova nacelo odrzanja.“

Baruch de Spinoza, Židovski filozof

“Mali Židovski narod usuđuje se ocitovati nepomirljivu mrznju prema svim narodima; uvijek je praznovjeran, uvijek prepredeno grabi za tuđim dobrima, u nesreci puzi a u sreci je drzak. Cude se mrznji i prijeziru sto ga svi narodi cute za Židove. No to je neizbjeziva posljedica njihova ponasanja.“

Voltaire, francuski filozof
=====
Pa vas ja sada sve pitam da li su oni bili ludi ili anti-semiti?

Roberto Labinjanin
Gost
Roberto Labinjanin
1 godina prije

Antisemitizam je izmišljotina, riječ-batina koja ima ulogu da suzbije i u korjenu uguši svaku opravdanu kritiku na:
1) zločinačku i nelegalnu državu Izrael
2) na ideologiju cionizma, koja je najopasnija i najštetnija ideologija današnjice, u stvari osnovica za cijelu globalističku elitu i NWO
3) na financijsku mafiju… koja drži kompletni svjetski financijski sustav u svojim rukama: FED-BIS-MMF-Svjetska banka-ECB…
a velika većina onih koji pripadaju toj mafiji su pripadnici “izabranog naroda”, što je naprosto činjenica, koja toliko bode u oči,
da ju je nemoguće ignorirati. Da u toj svjetskoj financijskoj eliti ima toliko Rusa, ili Kineza, ili Arapa, ili.. muslimana..
to bi mainstream mediji naravno odmah istakli i to vrlo rado, bi pisali i govorili, kako i zašto ima toliko Rusa, ili Arapa, ili Kineza,
ali spomenuti da su većina tih financijskih bosova i vlasnika banaka, židovi- to donosi odmah batinu antisemitizma. To je tabu.
Čak i ako se uopće ne spomene riječ židovi. Naprimjer, ako netko upotrijebi izraz “high financy” (na engleskom), ili “hochfinanz”
(na njemačkom), dakle “visoka financija” ili visoki financijski krugovi, taj također odmah dobije batinu antisemitizma, iako uopće nije
spomemuo riječ židovi. Ali na taj način, oni koji odmah potežu batinu antisemizima , zapravo nehotice samo priznaju to, što nastoje po svaku
cijenu sakriti i zabraniti; da su velika većina onih koji drmaju financijama, židovi.
U SAD-u postoji ironični šaljivi izraz “kosher nostra”, koji asocira na poznati izraz za mafiju “cosa nostra”.
U SAD, također postoji satirični izraz: “there is no bussines, like shoa bussines”, za one koji ne znaju, to je asocijacija na poznati
izraz “”there is no bussines, like show bussines”. Shoa je hebrejski (židovski) izraz za holokaust. Dakle, sa ovim izrazom “there is no bussines,
like shoa bussines” je sve rečeno.. To je ono, što je kritizirao i dr. Norman Finkelstein, rođeni židov, koji je kritizirao tu besramnu trgovnu
židovskih krugova sa holokaustom, i korištenje batine holokuasta za ucjenivanje cijelih naroda i država, o tome je napisao knjigu “Industrija holokausta”,
I tog Finkelsteina, iako je židov, “kosher nostra” je odmah proglasila antisemitom, kao i onog židova (zaboravio samu mu ime), koji je prije 6-7 godina
bio gost na znastvenom kongresu u Teheranu, kojega je organizirao Ahmadinedžad, pod naslovom: “svijet bez cionizma”.

Madrid
Gost
Madrid
1 godina prije

Tačno je da antisemitzam postoji ali prema Arapima.Zidovima su uglavnom krivi cionisti za sliku kako ih drugi vide,iako moramo priznati da je bilo u prošlosti trenutaka kad nije bilo lahko biti Židov.

Ex-Yu
Gost
Ex-Yu
1 godina prije

Pravilno.
Glavno pitanje je dali je Cionizam vrh hijerarhiji upravljanja ili samo čast mašine za globalizaciju.
Odakle jedni robi u drevnom Egiptu pred 3000 godina mogu sami da izmisle teoriju o globalizaciji, ceo komplet recepata: Tora, Talamud/Schulchan Aruh,Sanhedrin,Nidrasch Talpioth…/ .
Današnji Cionizam je rezultat te drevne doktrine globalizama. Mnogi se varaju da je Cionizam vrh piramide, i se čude zašto se zakriva projekt Izrael.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

biblijski ” globalizam” – drustva bez granica, bez novca, jednakost, opce blagostanje, i sl. nije isto sto i sotonska nwo zamisao, tu se radi o ukradenoj savrsenoj ideji i cilju djavolske diktature. nju sprovode bas cionisti- komunisti pod uno pokroviteljstvom. pitanje – dokle jos.

Ex-Yu
Gost
Ex-Yu
1 godina prije

Psalm iz naše Biblije o jevrejima: Dajte drugim narodima novac uz kamatu, među sobom ne. Tako čete vladati njime.
Nema šanse da je ovo od boga, sigurno ima i ljudske redakcije na mnogo mesta u Biblji.

Tibor K.
Gost
Tibor K.
1 godina prije

Svijetom će vladati mir 1000 godina kada svi narodi svijeta shvate da moraju uzeti iz židovskih ruku medija s kojima šire soje laži, dekadenciju i amoral. Isto tako i banke s kojima porobljavaju druge narode. Onda, i samo onda svijet ima šanse za mir.

Senad
Gost
Senad
1 godina prije

“Židovi su paraziti na drugim narodima i njihovu tlu; nemaju domovine ni strahopostovanja prema icemu, a to im, premda nedostatak, pomaze napredovati u svijetu mozda bolje, negoli neka pozitivna osobina.“

Arthur Schopenhauer, njemacki filozof
=====================
“Židovi su nasa nesreca i Židovstvo moze biti dokrajceno samo ako se ucini kraj samim Židovima.“

Eugen Dühring, njemacki filozof
=========
Ovaj zadnji je naviše u pravu: Kraj patnjama naroda svijeta biti će kad uradimo kraj samim židovima!
I onda se pitaju zašto u svijetu raste mržnja prema njima! Kako su posijali tako će i ponjati.

Alen M.
Gost
Alen M.
1 godina prije

“Mali Židovski narod usuđuje se ocitovati nepomirljivu mrznju prema svim narodima; uvijek je praznovjeran, uvijek prepredeno grabi za tuđim dobrima, u nesreci puzi a u sreci je drzak. Cude se mrznji i prijeziru sto ga svi narodi cute za Židove. No to je neizbjeziva posljedica njihova ponasanja.“

Voltaire, francuski filozof

“Svakako su i neki Židovi svojim drzanjem lisenim ikakve moralne odgovornosti izazivali antisemitizam.“

Henri Bergson, francusko-Židovski filozof

„Na cijelom svijetu zasigurno nema naroda koji bi se toliko tuzio na svoju sudbinu, ponizenje, stradanje, mucenistvo, kao sto su Židovi. Pomislio bi covjek da doista nisu Židovi ti koji gospodare u Europi, upravljaju burzama, politikom, moralom jedne drzave. A sto bi bilo da u Rusiji nije tri milijuna Židova nego Rusa, a Židova osamdeset milijuna? Sto bi bilo od Rusa? Ne bi li ih odmah pretvorili u robove? I jos gore: ne bi li im i kozu ogulili? Ne bi li ih posve iskorijenili, unistili?“

Fjodor Dostojevski, ruski romanopisac

Alen M.
Gost
Alen M.
1 godina prije

„Zbog svoje sposobnosti da izopace stvari, Židovi su najpogubniji narod u svjetskoj povijesti.Svojim aktivnostima oni su toliko zaslijepili covjecanstvo da danas cak i krscanin moze osjecati antisemitizam ne shvacajuci da je i on sam logicna posljedica judaizma.“

Friedrich Nietzsche, njemacki filozof

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

pa što ja stalno govorim: SAD je korporacija u vlaništvu ciohazara.

FEDERAL RESERVE SYSTEM (FED)– kobajagi “američka nacionalna banka”– vlasnici su 8 hazarskih bankarskih obitelji: Rotschild, Rockefeller, Warburg, Goldman Sachs, Lehman, Lazard, Kuehn Loeb, Israel Moses Seif

SVE VELIKE BANKE SA WALL STREETA su također u njihovom vlasništvu: CHASE MANHATTAN, JP MORGAN, LAZARD, GOLDMAN SACHS, MORGAN STANLEY, WELLS FARGO, CITIBANK, BANK of AMERICA.. itd.. i također BLACKROCK, najveća banka vrijednosnih papira na svijetu, koja je jača od 99% država na svijetu. Dakle: 1.SAD 2. Kina, onda na 3. mjestu dolazi banka BLACKROCK, koja je dakle financijski jača i od Njemačke i Japana!! Suosnivač i vlasnik Blackrocka je hazar Larry Fink. Blackrock je ustvari dio još veće financijske hazarske firme BLACKSTONE GROUP.

VIJEĆE ZA VANJNSKE POSLOVE (CFR)- glavni think tank, je neka vrsta političkohg krila FED-ove bankomafije, stvarna vlada SAD-a iz sjene, glavno predstavništvo “duboke države”. Iza CFR.a stoji obitelj Rockefeller. CFR ima ukupno 5000 članova cijela elita U glavnom odboru sjede: ROCKEFELLER, KISSINGER, SOROS, MADELAINE ALBRIGHT, JOHN KERRY, LLOYD BLANKFEIN (šef Goldman Sachsa)…itd.

GRUPA BILDERBERG kao začetak neke svjetske vlade i TRILATERALNA KOMISIJA, iza obadvije ove organizacije konce također vuku Rockefeller i ostali ciohazari

RIMSKI CLUB (CLUB oF ROME)- koji se bavi pitanjima fašističke eugenike i smanjenja svjetske populacije, također Rockefellerov

CIJELI KONGRES i SENAT su pod njihovom kontrolom i svaki predsjednik SAD-a

HOLLYWOOD i cijela filmska industrija su u njihovom vlasništvu: Skoro da nema nijednog američkog filma, ni jedne serije, a da producenti nisu hazari. Sve velike holivudske kompanije i studija sve su njihove:
Columbia Pictures–osnovao Harry Cohn- hazar
Warner Brothers– osnovala braća Warner– hazari
Twentieth Century Fox– osnovao William Fox, čije je pravi ime i prezime bilo Wilhelm Fried–hazarski useljenik iz Poljske krajem 19. st.
Metro Gldwyn Meyer (MGM)– osnovali hazari Samuel Goldwyn (pravo prezime: Goldfisch) i Louis B. Meyer
Paramount Pictures– osnoavao hazar Adolph Zuckor
Universal — osnovao – Carl Laemmle, hazar, useljenik iz Njemačke
Dreamworks– kompanija novijeg datuma, osnovana početkom 90-ih godina, sada jedna od najvećih, vlasnici hazari: redatelj Steven Spielberg i producent Jerry Bruckheimer
Miramax– najveća producentska firma, također novijeg datuma, osnovana prije 30-ak godina, vlasnici braća Weinstein. Jedan od dvojice, Harvey Weinstein, lani je optužen za mnoga seksualna napostovanja.Odnosno, da bi diobile ulogu u nekom njegovom filmu, glumice su mu morale davati “posebne usluge”.
1995. u intervjuu na CNN-u u emisiji poznatog Larryja Kinga, Marlon Brando je otvoreno rekao, da “židovi drže Hollywood u svojim rukama”. Larry King je i sam židov. Ali Brando je tada bio već star i bolestan i to mu više nije moglo naškoditi u karijeri. Inače, da je to izjavila neka mlađa zvijezda, to bi mu odmah bio kraj karijere.

SVI GLAVNI MEDIJI: CNN, New York Times, Washington Post…itd su u njihovim rukama.

SVE VODEĆE SVJETSKE NOVINSKE AGENCIJE: Reuters, Associated Press, France Press… su u njihovim rukama

FACEBOOK, TWITER, GOOGLE, AMAZON, EBAY…- sve u njihovim rukama… Facebook (Mark Zuckerberg–hazar), Amazon (Jeff Bezos, –hazar, ujedno i vlasnik Washington Posta), Ebay (Pierre Omidayar, hazar, podrijetlom iz Irana)

MODERNU PROPAGANDU su također oni izmislili. EDWARD BERNAYS – koji je bio hazar važi kao otac moderne propagande, onaj koji je prvi izmislo P.R. kampanju, davno prije Goebelsa. Bernays, je bio nećak Sigmunda Freuda i početkom 20. stoljeća pravio je propagandu u SAD-u, u korist duhanske industrije i proizvođača cigareta. da bi privukao žene da puše, tako što je reklamirao da je pušenje za žene ono kul i moderno, i da znači emancipaciju i samovpouzdanje. Bernays je također bio autor propagande, za ulazak SAD-a u 1. svjetski rat 1917. Njegov ujak, poznati Sigmund Freud, austrijski hazar, je izmislio PSIHIJATRIJU.

FEMINIZAM, KOMUNIZAM; KAPITALIZAM — također su sve izmislili hazari

TAKOZVANE “Organizacije za ljudska prava”, također su njihovo maslo.
Dvije najveće i najpoznatije: AMNESTY INTERNATIONAL i HUMAN RIGHTS WATCH– osnovali su hazari. I oni najviše daju lovu za njih

HRVATSKI MEDIJI: Nova TV, Net, Telegram i regionalna Televizija N1 su u hazarskom vlasništvu. Vlasnik Nove TV i N1 je hazarski koncern KKR (Kohleberg Kravis Roberts), a vlasnik Neta i Telegrama je koncern Warburg Pincus, čiji su vlasnici gore spomenuta obitelj Warburg (suvlasnici FED-a). Iza portal Index, stoji SOROS; samo oni to kriju.
Ali ja mislim, da i Hanžekovićeva firma Hanza Medija koja je formalno vlasnik Jutarnjeg, Globusa i Slobodne Dalmacije, također ima neke vrhovne hazarske vlasnike, samo se to krije. Hanžeković , koji je bio mason i član Trilaterale, bio je odlično umrežen sa njima. Jer, još dok je formalni vlasnik bio EPH i Nino Pavić, svi mediji su bili u velikim teškoćama i zna se da su EPH i Pavić tada imali, preračauntao u eure, nekih 80 milijuna eura poreznog duga, koji im je tadašnja Milanovićeva vlada naprosto otpisala i oprostila. Onda je kofol preuzeo Hanžeković sa svojom firmo Hanza Media., međutim, EPH, onosno Hanza Media, ostala je u istim teškoćama, kao i ranije. Kada se logički razmišlja, naravno da je nemoguće da ta firma opstane na tržištu, bez obilate financijske pomoći izvana. Odnosno bez takozvanih “investora”, a to su skoro uvijek hazarski koncerni.
Kobajagi “konzervativni” Večernji list, kobajagi u vlasništvu austrijske, kobajagi “katoličke” kuće Styria. Ali Styria je uključenu u Sorosev “Project Syndicate”, koji obuhavta oko 400 medija u cijeloj Europi.
Ustvari svi ti mediji u Hrvatskoj i regiji, ne mogu imati nikakav dobitak, tojest ne mogiu se održavat od prodaje novina i magazina i ono malo reklama na svojim portalima. Dakle oni su svi trajno u minusu i u gubitku. Ali nema veze, duboka država i hazari imaju golemi nobvac, plaćaju te gubitke i minus. Jer su svi ti mediji važni za propagndu.

I MNOGI DRUGI GLAVNI MEDIJI u EU su u njihovom vlasništvu, ili su preko raznih ogranaka pod njihovom kontrolom. Kao naprimjer. “La Republicca” u Italiji (vlasnik hazarski tajkun Di Benedetto), Le Monde u Francuskoj–vlasnik hazar Pierre Berge… ili u Švedskoj, najveći dio švedskih medija u vlasništvu hazarske obitelji Bonniere link… itd…itd..

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

Zanimljivo : Ira Greenstein: Jared Kushner‘s Criminal Deal With Israel Behind U.S. Involvement In Syria For Genie Energy’s Control of the Golan Heights

Perunika
Gost
Perunika
1 godina prije

Za sve vase odgovore na ova i ostala pitanja iz ovog clanka trebalo bi prouciti dubrovacke i venecijanske arhive.Noviju povijest razumijet mogu ljudi koji imaju uvid u neciju povijest iz starijih vremena.Antisemitizam je nacin zivota ne doktrina i dogma.Osobno me ne interesira niti jedan segment zivota i obicaja semitske populacije ,apsolutno nista .Citam Vede i Sanskritske tekstove prevedene na jezik koji razumijem.I ovaj portal previse se zanima zivot i ekonomski model te populacije,neki ovde mlate praznu slamu .Na mala vrata namecu se teme koje nemaju uticaj na zivot ljudi koji tipkaju komentare ciji smisao i sami ne razumiju.Za Slavena poput mene ta populacija i sve sto je vezano uz nju nevazno i beznacajno.Amerika sto je to…..Molim vas objasnite .Sramota me sto sam ucio engleski jezik najradije bi ga zaboravio i izbrisao iz sjecanja.Ne volim nista sto dolazi iz zemlje

posmatrač
Gost
posmatrač
1 godina prije

Izvinite, ali aš stav jednak je noju, koju stavlja glavu u pjesak i pravi se, da okoline (i opasnosti) nema. Ako želimo živjeti svojim životom i svojim vrijednostima, moramo dobro znati, šta se oko nas događa i predvidjeti iz kog pravca može doći nešto loše (i dobro) po nas. A da možemo “primati” takve signale , je skoro 100% potrebno znati strani jezik i poznati strane navike.

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Joj brate, sto ste se uvatili zidova i Izraela… Kao da su oni jedina drzava na svijetu koja ima nacionalisticke politike u svojoj povijesti i koja radi probleme drugim narodima.
Izrael je demokratska, sekularna drzava koja ima problematicne politike zbog terorizma i cinjenice da je susjedi, zbog vjerskih razloga, zele izbrisati sa lica zemlje, pa pogledajte Izraelske susjede majke ti, sve teokracija do monarhije… Jasno da imaju jaki lobi – naucili su lekciju nakon 2 sv rata, a Ameri ih podrzavaju zbog svojih ciljeva – nisu Ameri zidovske sluge nego obratno… A ova zena koja se u clanku spominje je 100 postotni anti semit, to je vidljivo iz njenih drugih twitova, izjava i obozavanja poznatih antisemita tipa Farraknan (vodja nacije Islama u USA).

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Sorry, tip se zove Farrakhan. Proguglajte.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Postoji li mogućnost da je netko u pravu u nečem iako je antisemit?

Amerikano
Gost
Amerikano
1 godina prije

Balkanci teski antisemite. To je vidljivo po komentarima na ovome portalu. Ako neko ukaze na to, brishu ga. svi su rabidne antisemite.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
77
0
()
x