Židovski lobi u Americi i život u ogromnom minskom polju “antisemitizma”

antisemitizam jevreji izrael
75 komentara

Nedavno smo u članku o raspravi u američkom Kongresu o mogućnosti vojne intervencije protiv Venezuele objavili video i transkript svjedočenja Elliotta Abramsa, Trumpovog specijalnog predstavnika za ovu latinoameričku zemlju. Ispitivanje je pred Odborom za vanjske poslove Kongresa je vodila republikanska zastupnica Ilhan Omar, koja je Abramsu postavila niz oštrih i vrlo neugodnih pitanja o njegovoj ulozi u aferi Iran-Contra i drugim aktivnostima u njegovoj dugogodišnjoj karijeri.

Baš kao što je slučaj s mnogim drugim političarima, institucionalnim ili ne, za ovakav izlazak iz kolosijeka im se prišije etiketa “antisemita”, često bez ikakvog razloga. To je slučaj s američkom zastupnicom Ilhan Omar, razlog je što se usudila tvrditi da cionistički lobi AIPAC u Sjedinjenim Državama u šaci drži gotovo cijeli američki Kongres.

Međutim, Mint Press javlja da je situacija još gora i da je AIPAC samo vrh ledenog brijega izraelskog lobija koji vlada Amerikom.

Zastupnica Ilhan Omar se našla na udaru nakon što je na Twitteru da je AIPAC glavni razlog zbog koje toliko predstavnika u Kongresu podržavaju Izrael, čak i na štetu američkih interesa i kršeći američke principe.

Nakon njezine objave je novinar Glenn Greenwald, koji je Židov, ali je također optužen da je “antisemit”, napisao: “Vođa republikanaca Kevin McCarthy je zaprijetio kaznom za zastupnice Ilhan Omar i Rashidu Tlaib zbog njihovih kritika upućenih Izraelu. Zapanjujuće je koliko vremena američki politički lideri troše na obranu stranog naroda, čak i ako to znači potkopavanje prava Amerikanaca na slobodu govora.”

Ilhan Omar je odgovorila na objavu na Twitteru Glenna Greenwalda i komentirala: “Sve je stvar Benjaminovih beba.” Objavu je začinila s nekoliko nota, sugerirajući da je riječ pjesmi Puff Daddyja “It’s All About The Benjamins”, a “Benjamini” su kolokvijalni izraz za novac zbog slike sliku Benjamina Franklina na novčanici od 100 dolara.

Ali je i to bilo dovoljno da se zastupnicu proglasi antisemitom. Među prvima koji su objavu nazvali “antisemitizmom” je vatrena zagovornica izraelskih interesa i urednica židovskog Forwarda, Batya Ungar-Sargona, koja je napisala “kako bi voljela znati na koga Ilhan Omar misli kada tvrdi da su američki političari proizraelski nastrojeni”. Ilhan Omar joj je u odgovoru napisala jednu riječ: “AIPAC”.

Snažni članovi izraelskog lobija su je napali uglas, ali i  oni koji  idu uz  s njih. Odmah su je kaznili za ove dvije objave na Twitteru i tražili se u ispriča za uvrede nanesene svim Židovima.

Aipac - Donald Trump
FOTO: Donald Trump, Aipac

Mnogi drugi pisci, mnogo manje istaknuti,  branili su Omar i rekli da nema potrebe za isprikom. Neke židovske organizacije poznate po protivljenju nasilnim i ilegalnim izraelskim aktivnostima javno su je podržavale. Međutim, jedna od njih je i dalje tvrdila da je koristila antisemitsku “matricu”, dok su drugi rekli da je sve bio “nesretan izbor riječi”, iako su istaknuli da je antisemitizam “u porastu”.

Neki članci koji su branili Omar  opisuju  moć i misiju  organizacije AIPAC, a neki su naveli da postoje i druge židovske i cionističke organizacije koje utječu na američke političare da podrivaju Izrael, unatoč sustavnoj diskriminaciji, kršenju ljudskih prava i međunarodnog prava od strane Izraela, ali i njihovom kršenju američkih zakona.

Quartz u svom članku navodi da su Sheldon i Miriam Adelson za srednjoročne izbore dali više od 123 milijuna dolara u ime Izraela. U članku se također ističe da je Centar za odgovornu politiku utvrdio da je proizraelski politički lobi jedan je od najaktivnijih i najrafiniranijih skupina koje određuju vanjsku politiku u Americi.

Kao što Quartz  i Centar za odgovornu politiku ukazuju, izraelski lobi uključuje mnogo više organizacija od AIPAC-a. AIPAC, Adelsonovi i ostali milijarderi koji zagovaraju interese Izraela su izuzetno značajni, ali su oni samo vrh ledenog brijega.

Organizacije koje podržavaju Izrael su aktivne u svakoj državi i svakoj zajednici. Ona su prisutne na većini sveučilišta, u mnoštvu gradova, velikih i malih, gdje nastoje usaditi svoje proizraelske stavove i protive se širenju informacija koje ih pobijaju.

AIPAC
FOTO – Neki od poznatih prijatelja organizacije AIPAC

Te skupine rade na  blokiranju događaja  u kampusima i drugdje na kojima se otkrivaju dokazi o izraelskom nasilju i ugnjetavanju. Ova gomila manjih organizacija demonizira sve one koji otkrivaju ove informacije i prozivaju ih antisemitima, iako uvijek govore isključivo o Izraelu.

Prije nekoliko godina je Mint Press pokušao sastaviti popis organizacija koje podržavaju Izrael u utječu na percepciju američke javnosti u vezi Izraela i Palestine. Pokušali su se prikazati i financijski podaci o svakoj, kad je to bilo moguće, ali nije napravljen popis ni približno točan broju takvih skupina.

Alison Weir piše kako se uspjela otkriti količina, opseg i financijska moć mobilizirana u ime Izraela i čaj je ovaj djelomičan popis zapanjujući.

Činjenica je da je proizraelski lobi jedan od najznačajnijih i najrasprostranjenijih u Sjedinjenim Državama. Sastoji se od brojnih institucija i pojedinaca koji djeluju kako bi utjecali na Kongres, predsjednika, akademsku zajednicu, medije, vjerske institucije i američko javno mnijenje u ime Izraela, a aktivan je u Americi više od jednog stoljeća.

Neke organizacije su službeno lobističke skupine čija je primarna svrha lobiranje u vladinih dužnosnika za proizraelsku politiku. Druge su skupine ili pojedinci koji djeluju kako bi utjecali na medije, akademsku zajednicu i druge posrednike moći kako bi se mišljenja kanalizirala u proizraelskom smjeru.

Drugi nastoje pobuditi naklonost javnosti za Izrael ili usaditi duboku predanost Izraelu unutar američkih židovskih zajednica. Neki podupiru Izrael profesionalno, a drugi to čine kao dio niza svih raznolikih aktivnosti.

Iako su navedeni entiteti obuhvaćeni političkim spektrom i kreću se od tvrdokornih pristaša izraelske desnice do liberalnih kritičara nekih izraelskih politika, svi podržavaju i promiču Izrael.

John Kerry i lideri AIPAC
FOTO: John Kerry i lideri AIPAC

Bitno je razumjeti pun opseg i snagu ovog lobija. U isto vrijeme, važno je shvatiti što nije. Dok se u Izraelu ovaj lobi zove “židovski lobi” i gotovo svaka glavna židovska organizacija u Sjedinjenim Država podržava Izrael, često tvrdeći da predstavlja sve američke Židove, činjenica je da ima mnogo Židova Amerikanaca i Izraelaca koji se protive izraelskim vladinim akcijama, kolonijalizmu i imperijalizam. Zapravo, već desetljećima većina američkih Židova ne podržava politički pokret koji je doveo do uspostave cionističkog entiteta na štetu autohtonih Palestinaca, piše Alison Weir.

Istina je da izraelski lobi propagira među Amerikancima svih vjera, rasa i političkih stavova, među kojima širi proizraelske mitove.

Združena snaga svih tih skupina je zastrašujuća. Ostali američki političari poput Ilhan Omar, a bilo ih je na desetke, pokušali su se suprotstaviti izraelskom lobiju, koji ih je slomio i uništio.

Otpor napadima na Ilhan Omar sugerira da su se ovoga puta mnogi Amerikanci probudili i vide razornu moć Izraelskog lobija.

U svojoj knjizi Veliki Izrael – Kako izraelski pokreti lobiraju u Americi, istraživač Grant F. Smith pruža detaljne informacije o preko 600 takvih skupina koje djeluju u Sjedinjenim Državama. Procjenjuje se da će ove skupine ukupno raspolažu sa sredstvima od preko 6 milijardi dolara.

To je novac aktivnih donora izraelske kampanje Sheldona i Miriam Adelson, Haima Sabana, Paula Singera, Normana Bramana i Larrya Ellisona, čije se ukupno bogatstvo procjenjuje na blizu 115 milijardi dolara. Ali ovo je nepotpun popis američkih milijardera koji podržavaju Izrael.

Druge lobističke skupine u Sjedinjenim Državama uz izraelski lobi izgledaju kao patuljci. Nije čudo da je američka politika takva kakva jest, pogotovo zato što se uvijek raspravlja o tome što jeste a što nije “antisemitsko”.

Kao što je jedan od insajdera iz AIPAC-a jednom  rekao: “Lobi uspijeva funkcionirati samo u mraku, vrijeme je da upalimo svjetlo, jer ovo nije samo AIPAC” zaključuje Alison Weir.

Mint Press News

Uz sukob s Trumpovim izaslanikom Kongres odbio američku invaziju na Venezuelu

AIPACAntisemitizamBatya Ungar-SargonaGlenn GreenwaldGrant F. SmithKongreslobiranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
75 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dsifjgvaucfWEDJqsdc0ascuascxs
5 godine prije

Dotićni imaju u posjedu SVE u čemerici, ama baš SVE. Preko čemerike nameću sistem čitavom svijetu koji je takođe NJIHOV. Tko misli suprotno ili da će se to promjeniti naivan je ko malo djete.

čitalac
5 godine prije

“Neke organizacije su službeno lobističke skupine čija je primarna svrha lobiranje u vladinih dužnosnika za proizraelsku politiku. Druge su skupine ili pojedinci koji djeluju kako bi utjecali na medije, akademsku zajednicu i druge posrednike moći kako bi se mišljenja kanalizirala u proizraelskom smjeru.” Toliko o korupciji koju nnama nose pod nos, Lobiranje je legalizirana korupcija. Oni su korupciju jednostavno legalizirali, s čime su uveli neka pravila i napravili je transparentnom. A onda ostalima (i nama naravno) drže lekcije o korupcijim kod nas, objavljuju famozne indekse korupcije a onda naši tzv., intelektualci to objeručke, tresuči, rukama uzimaju i udaraju po državi. I pri tome padaju u ekstazu. Zanimljivo je da taj famozni židovski lobi ipak NIJE ishodio da Izraelci dobiju dozvolu da Hrvatskoj prodaju zrakoplove. Baš zanimljivo. Ipak je nihova moć velika, ali dok to stvarnim nosiocima sistema na zapadu odgovara. Inače, među židovima se veđ duže vrije govori da će… Čitaj više »

igi
5 godine prije

…Otpor napadima na Ilhan Omar sugerira da su se ovoga puta mnogi Amerikanci probudili i vide razornu moć Izraelskog lobija
….nema od toga ništa
…ameri rade dva posla da bi preživjeli i kada dođu kući nemaju volje ni poj…ati se a kamoli baviti utjecajem cionista na USA…

shumadinac
5 godine prije

1. Cionistički pakt je izuzetno jak, tu nema dileme. Jaki su finansijski što danas znači i politički i vojno. Iz ovoga sledi da su i pametni – budale ne mogu da stvore ovakvu moć. Nisu to mladi naslednici koji su dobili veliki kapital preko noći pa misle da su uhvatili Boga za bradu, to su uglavnom stariji ljudi koji su ceo život učili kako se kapital i moć stiču. 2. Cionistički pakt je počeo da se ponaša izuzetno bahato. “Otpor napadima na Ilhan Omar sugerira da su se ovoga puta mnogi Amerikanci probudili i vide razornu moć Izraelskog lobija” – što bi se reklo bodu prstom u oko. To rade na mnogim mestima i sve češće, postaje iritantno i za one koje politika ne interesuje. Slično se događa i u svetu finansija. Mržnja prema Jevrejima raste i u SAD i Kanadi koje su tradicionalno međunacionalno znatno tolerantniji od recimo Evrope… Čitaj više »

Zeljo
5 godine prije

Zidovski lobij uopste vise nije najjaci nego arapski. Ustvari arapi drze skoro pola EU parlamenta, mnogo parlamentaraca je na platnoj listi SA, Katar…zato mislite da se tako promice ta kultura, dzamije, migracije..

Brave new world
5 godine prije

Židovski lobiji, ped….rski lobiji, masonski lobiji, gov…no lobiji….
Sve neki lobiji, a nigdje lobiji vecine građana sa biračkim pravom koji placaju poreze.
Ti lobiji izazivaju ratove i bijedu pa se nemoze covjek ne zapitati kako narodne mase i dalje pustaju da ih se vodi zedne preko vode.

onaj najgl.......veći Dalton
5 godine prije

General Order No.11, je najpoznatija službena protužidovska naredba u američkoj povijesti. izdao ju je 17.12,1862. g. u Američkom građanskom ratu, tadašnji general snaga Unije Ulysses S. Grant. Njome je naredio izgon Židova s područja pod njegovom vojnom upravom tj. država Tennessee, Mississippi i Kentucky. Order No.11, krivila je ”Židove kao klasu” za nezakonito trgovanje pamukom i davala im dvadest i četiri sata za odlazak. Za nešto manje od četiri dana nakon toga, Grantove snage su izgubile bitku kod Holy Springsa u Massachusettsu, od snaga Konfederacije pod zapovjedništvom generala Earla Van Dorna, pra-nećaka bivšeg američkog predsjednika Andrewa Jacksona. Taj poraz je usporio prijenos naredbe, što je Židovima dalo nešto vremena, pa je stigla u Paduach, u Kentuckyju, jedanaest dana nakon izdavanja, Židov Cesar Kaskel, useljenik iz Pruske, poslao je telegram predsjedniku Abrahamu Lincolnu tražeći pomoć za Židove. Pošto nije bio siguran hoće li Lincoln primiti telegram, Kasel je sa delegacijom stigao… Čitaj više »

Pikač
5 godine prije

Mislim da je ispravnije govoriti izraelski lobi ili cionistički lobi. Svakako je politički korektnije,barem. Naravno da su u njemu angažirani i Židovi,ali ne samo

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

Ne tolerirati Izraelski zlocinacki rezim ne znaci biti anti semitista. Osobno imam dosta dobrih znanaca zidova i dobro se razumijemo, ali niti oni a ni ja osobno ne podnosim Izraelski zlocinacki rezim za koji smatramo da ga treba unistiti.

Kolega 105
5 godine prije

Izrael svoju srecu gradi na nesreci drugih a to je u suprotnosti sa Abrahamovim naukom i porukama, i kako je opisaono u Tori, Talmudu i Zoharu.

Kažun
5 godine prije

The Growing Anti-Semitism Scam – PHILIP GIRALDI
THE UNZ REVIEW

Kažun
5 godine prije

Everyone Is an Anti-Semite; at Least That’s What the Media Says
RUSSIA INSIDER

giordano bruno
5 godine prije

Jevreji kazu da su imali blizu 7 miliona zrtava u WWII. Sta su ucinili Cionisticke vodje da to spreče. Da su pomogli Jevrejima tolikih zrtava ne bi bilo, samo su stvorili jos veci antagonizam. 80-godišnji Lord Jacob Rothschild je rekao u nedavnom intervjuu da su njegovi preci “pomogli utrti put za stvaranje Izraela”, prisiljavajući britansku vladu da potpiše Balfoursku deklaraciju 1917. godine. Vjeruje se da su Rothschildi projektirali Prvi svjetski rat i čekali do 1917. kada je Britanija pokazala znakove problema. Cionistička obitelj je tada obećala britanskoj vladi da bi mogla uvjeriti SAD da uđe u rat i osiguraju britansku pobjedu nad Njemačkom na osnovu toga što je britanska vlada predala kontrolu nad Palestinom u ruke cionista. Tako je Balfourska deklaracija nastala, što i govori službeni dopis ministra vanjskih poslova Britanije James Balfoura barunu Rothschildu, piše YNW. Pogledajmo Stav Rusije prema narednim dogadjajima koji se jasno mogu videti po sledecoj… Čitaj više »

Alphonse Gabriel Capone
5 godine prije

Marlon Brando nije bio nikakav “antisemit” kako pogrešno etiketiraju ti koji ne znaju više ni kako im se zove ta nacija – Židovi, Hebreji, Jevreji, Izraelci, Kazari, Hazari i još manje poznatih verzija. Ali dobio je antisemitsku etiketu samo zato jer je rekao kako stoje stvari u Hollywoodu. Dalje slijedi citat sa sh wikipedije: “U siječanjskom izdanju Playboya iz 1979., Brando je izazvao kontroverze rekavši kako Židovi upravljaju Hollywoodom. “Vidjeli ste svaku rasu ocrnjenu, ali nikad niste vidjeli iskompromitiranog Židova jer oni ne dopuštaju da se to prikaže na filmu.” Slične navode je izrekao i u emisiji Larry King Show u travnju 1996., rekavši “Hollywood vode Židovi; on je u vlasništvu Židova, a oni bi trebali biti osjetljiviji prema problemima drugih koji pate. Jer su oni izrabljeni – vidjeli smo – vidjeli smo crnčuge i Digiće, vidjeli smo Kineze, vidjeli smo opasne kosooke Japance, vidjeli smo podmukle Filipince, vidjeli smo… Čitaj više »

Roberto Labinjanin
5 godine prije

Evo malo misli pametnih ljudi koji su ostavili traga u svijetu ================== ” Židovi rade protiv nas djelotvornije nego neprijateljske vojske. Tisucu su puta pogibeljniji za nase slobode i za veliku stvar koju smo prigrlili. Oni su narodna kuga, najveci neprijatelji narodne srece” George Washington 1.predsjednik SAD, 1732 – 1799 “NY Times« 8.ozujka 1925.g.). »Podvrgni te kontroli 50 najbogatijih židovskih financijera, koji financiraju ratove radi osobnog prihoda, i ratovi ce nestati“. Henri Ford , americki autoritet automobilske industrije i pisac, 1863 – 1947 “Vidimo iz iskustva, da je mrznja prema narodima za Židova nacelo odrzanja.“ Baruch de Spinoza, Židovski filozof “Mali Židovski narod usuđuje se ocitovati nepomirljivu mrznju prema svim narodima; uvijek je praznovjeran, uvijek prepredeno grabi za tuđim dobrima, u nesreci puzi a u sreci je drzak. Cude se mrznji i prijeziru sto ga svi narodi cute za Židove. No to je neizbjeziva posljedica njihova ponasanja.“ Voltaire, francuski filozof… Čitaj više »

Roberto Labinjanin
5 godine prije

Antisemitizam je izmišljotina, riječ-batina koja ima ulogu da suzbije i u korjenu uguši svaku opravdanu kritiku na: 1) zločinačku i nelegalnu državu Izrael 2) na ideologiju cionizma, koja je najopasnija i najštetnija ideologija današnjice, u stvari osnovica za cijelu globalističku elitu i NWO 3) na financijsku mafiju… koja drži kompletni svjetski financijski sustav u svojim rukama: FED-BIS-MMF-Svjetska banka-ECB… a velika većina onih koji pripadaju toj mafiji su pripadnici “izabranog naroda”, što je naprosto činjenica, koja toliko bode u oči, da ju je nemoguće ignorirati. Da u toj svjetskoj financijskoj eliti ima toliko Rusa, ili Kineza, ili Arapa, ili.. muslimana.. to bi mainstream mediji naravno odmah istakli i to vrlo rado, bi pisali i govorili, kako i zašto ima toliko Rusa, ili Arapa, ili Kineza, ali spomenuti da su većina tih financijskih bosova i vlasnika banaka, židovi- to donosi odmah batinu antisemitizma. To je tabu. Čak i ako se uopće ne… Čitaj više »

Madrid
5 godine prije

Tačno je da antisemitzam postoji ali prema Arapima.Zidovima su uglavnom krivi cionisti za sliku kako ih drugi vide,iako moramo priznati da je bilo u prošlosti trenutaka kad nije bilo lahko biti Židov.

Ex-Yu
5 godine prije

Pravilno.
Glavno pitanje je dali je Cionizam vrh hijerarhiji upravljanja ili samo čast mašine za globalizaciju.
Odakle jedni robi u drevnom Egiptu pred 3000 godina mogu sami da izmisle teoriju o globalizaciji, ceo komplet recepata: Tora, Talamud/Schulchan Aruh,Sanhedrin,Nidrasch Talpioth…/ .
Današnji Cionizam je rezultat te drevne doktrine globalizama. Mnogi se varaju da je Cionizam vrh piramide, i se čude zašto se zakriva projekt Izrael.

Tibor K.
5 godine prije

Svijetom će vladati mir 1000 godina kada svi narodi svijeta shvate da moraju uzeti iz židovskih ruku medija s kojima šire soje laži, dekadenciju i amoral. Isto tako i banke s kojima porobljavaju druge narode. Onda, i samo onda svijet ima šanse za mir.

Senad
5 godine prije

“Židovi su paraziti na drugim narodima i njihovu tlu; nemaju domovine ni strahopostovanja prema icemu, a to im, premda nedostatak, pomaze napredovati u svijetu mozda bolje, negoli neka pozitivna osobina.“

Arthur Schopenhauer, njemacki filozof
=====================
“Židovi su nasa nesreca i Židovstvo moze biti dokrajceno samo ako se ucini kraj samim Židovima.“

Eugen Dühring, njemacki filozof
=========
Ovaj zadnji je naviše u pravu: Kraj patnjama naroda svijeta biti će kad uradimo kraj samim židovima!
I onda se pitaju zašto u svijetu raste mržnja prema njima! Kako su posijali tako će i ponjati.

Alen M.
5 godine prije

“Mali Židovski narod usuđuje se ocitovati nepomirljivu mrznju prema svim narodima; uvijek je praznovjeran, uvijek prepredeno grabi za tuđim dobrima, u nesreci puzi a u sreci je drzak. Cude se mrznji i prijeziru sto ga svi narodi cute za Židove. No to je neizbjeziva posljedica njihova ponasanja.“ Voltaire, francuski filozof “Svakako su i neki Židovi svojim drzanjem lisenim ikakve moralne odgovornosti izazivali antisemitizam.“ Henri Bergson, francusko-Židovski filozof „Na cijelom svijetu zasigurno nema naroda koji bi se toliko tuzio na svoju sudbinu, ponizenje, stradanje, mucenistvo, kao sto su Židovi. Pomislio bi covjek da doista nisu Židovi ti koji gospodare u Europi, upravljaju burzama, politikom, moralom jedne drzave. A sto bi bilo da u Rusiji nije tri milijuna Židova nego Rusa, a Židova osamdeset milijuna? Sto bi bilo od Rusa? Ne bi li ih odmah pretvorili u robove? I jos gore: ne bi li im i kozu ogulili? Ne bi li ih… Čitaj više »

Alen M.
5 godine prije

„Zbog svoje sposobnosti da izopace stvari, Židovi su najpogubniji narod u svjetskoj povijesti.Svojim aktivnostima oni su toliko zaslijepili covjecanstvo da danas cak i krscanin moze osjecati antisemitizam ne shvacajuci da je i on sam logicna posljedica judaizma.“

Friedrich Nietzsche, njemacki filozof

alan ford
5 godine prije

pa što ja stalno govorim: SAD je korporacija u vlaništvu ciohazara. FEDERAL RESERVE SYSTEM (FED)– kobajagi “američka nacionalna banka”– vlasnici su 8 hazarskih bankarskih obitelji: Rotschild, Rockefeller, Warburg, Goldman Sachs, Lehman, Lazard, Kuehn Loeb, Israel Moses Seif SVE VELIKE BANKE SA WALL STREETA su također u njihovom vlasništvu: CHASE MANHATTAN, JP MORGAN, LAZARD, GOLDMAN SACHS, MORGAN STANLEY, WELLS FARGO, CITIBANK, BANK of AMERICA.. itd.. i također BLACKROCK, najveća banka vrijednosnih papira na svijetu, koja je jača od 99% država na svijetu. Dakle: 1.SAD 2. Kina, onda na 3. mjestu dolazi banka BLACKROCK, koja je dakle financijski jača i od Njemačke i Japana!! Suosnivač i vlasnik Blackrocka je hazar Larry Fink. Blackrock je ustvari dio još veće financijske hazarske firme BLACKSTONE GROUP. VIJEĆE ZA VANJNSKE POSLOVE (CFR)- glavni think tank, je neka vrsta političkohg krila FED-ove bankomafije, stvarna vlada SAD-a iz sjene, glavno predstavništvo “duboke države”. Iza CFR.a stoji obitelj Rockefeller.… Čitaj više »

Kažun
5 godine prije

Zanimljivo : Ira Greenstein: Jared Kushner‘s Criminal Deal With Israel Behind U.S. Involvement In Syria For Genie Energy’s Control of the Golan Heights

Perunika
5 godine prije

Za sve vase odgovore na ova i ostala pitanja iz ovog clanka trebalo bi prouciti dubrovacke i venecijanske arhive.Noviju povijest razumijet mogu ljudi koji imaju uvid u neciju povijest iz starijih vremena.Antisemitizam je nacin zivota ne doktrina i dogma.Osobno me ne interesira niti jedan segment zivota i obicaja semitske populacije ,apsolutno nista .Citam Vede i Sanskritske tekstove prevedene na jezik koji razumijem.I ovaj portal previse se zanima zivot i ekonomski model te populacije,neki ovde mlate praznu slamu .Na mala vrata namecu se teme koje nemaju uticaj na zivot ljudi koji tipkaju komentare ciji smisao i sami ne razumiju.Za Slavena poput mene ta populacija i sve sto je vezano uz nju nevazno i beznacajno.Amerika sto je to…..Molim vas objasnite .Sramota me sto sam ucio engleski jezik najradije bi ga zaboravio i izbrisao iz sjecanja.Ne volim nista sto dolazi iz zemlje

Lurker
5 godine prije

Joj brate, sto ste se uvatili zidova i Izraela… Kao da su oni jedina drzava na svijetu koja ima nacionalisticke politike u svojoj povijesti i koja radi probleme drugim narodima.
Izrael je demokratska, sekularna drzava koja ima problematicne politike zbog terorizma i cinjenice da je susjedi, zbog vjerskih razloga, zele izbrisati sa lica zemlje, pa pogledajte Izraelske susjede majke ti, sve teokracija do monarhije… Jasno da imaju jaki lobi – naucili su lekciju nakon 2 sv rata, a Ameri ih podrzavaju zbog svojih ciljeva – nisu Ameri zidovske sluge nego obratno… A ova zena koja se u clanku spominje je 100 postotni anti semit, to je vidljivo iz njenih drugih twitova, izjava i obozavanja poznatih antisemita tipa Farraknan (vodja nacije Islama u USA).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI