Žirinovski: Turska će napustiti NATO i udružiti snage s Rusijom. To mi je osobno rekao Erdogan (VIDEO)

Vladimir Žirinovski
24 komentara

Vladimir Žirinovski je najpopularniji ruski političar među zapadnim medijima i poznat je po mnogim iskrenim mišljenjima, piše austrijski Contra Magazin.

U vezi sa sljedećom pričom, zanimljivo je primijetiti da se Žirinovski specijalizirao za turski jezik i književnost na Institutu za orijentalne studije Moskovskog državnog sveučilišta.

Za ruske Vijesti je dao izjavu u kojoj tvrdi da će Turska napustiti NATO i udružiti snage s Rusijom.

Gospodine Žirinovski, čini mi se da ste prije godinu dana rekli da će Turska napustiti NATO i da ćete je morati pozvati u Šangajsku organizaciju za suradnju. Čini se da ste bili u pravu.

Vladimir Žirinovski: To sam predložio prije mnogo godina. Međutim, nakon sukoba u Siriji, naša se suradnja u posljednje tri godine poboljšala i obostrano je korisna. Tijekom boljševičke revolucije, kad su „bjelaši“ tražili azil u inozemstvu, svi su ih odbili, s izuzetkom Turske. Turska je prihvatila našu Bijelu armiju iako smo im bili neprijatelji u Prvom svjetskom ratu. Dakle, suradnja postoji već duže vrijeme. Tada, kada je Kemal Atatürk stupio na dužnost, pomagali smo mu, potpisali ugovore, isporučili oružje i dali novac, zlato, i to prije 100 godina. Naši su časnici sada otišli tamo. Dakle, suradnja je već započela.

Susreo sam se s predsjednikom Gülom. Dva puta sam se susreo s predsjednikom Erdoganom i imao osobne razgovore s njim. Rekao mi je da Turska može napustiti NATO i da je spremna to učiniti. To bi bio strašan udarac za NATO, jer Turska štiti južni bok NATO pakta. Bez Turske…

Gospodine Žirinovski, mrzim što vas prekidam, ali je li on to stvarno rekao? Da je Turska spremna napustiti NATO?

Vladimir Žirinovski: Da.

Erdogan?

Vladimir Žirinovski: Primio me, to je bio osobni razgovor. Ima veličanstvenu novu palaču, poput sultana. Tada sam bio pozvan na njegovu inauguraciju, nakon njegovog posljednjeg reizbora. Tako mi je osobno rekao. Zapravo sam mogao razumjeti njegov turski, ali smo imali tumača. Ne samo da je želio uskoro napustiti NATO, već se pridružiti Šangajskoj organizaciji za suradnju. Siguran sam da…

Gospodine Žirinovski, zar ne otkrivate sada državnu tajnu?

Vladimir Žirinovski: Nije tajna. Turska je na prijem u EU čekala više od 30 godina. Željela je pristupiti EU. Ali je ne žele priznati. Uvijek iznose nove zahtjeve koje treba ispuniti, iako je Turska bila jedna od prvih zemalja koja je ušla u NATO. Trebaju turske vojnike, kao topovsko meso.

Trebaju Incirlik. A tu je i radarska stanica.

Vladimir Žirinovski: Da. Dakle, ne radi se samo o izlasku iz NATO pakta. Radi se i o korištenju najboljih zračnih baza u Turskoj. Sada je to Incirlik s NATO i američkim zrakoplovima i vojnicima. Ali Turska može poništiti taj ugovor. Dobit ćemo najjaču zračnu bazu na Bliskom istoku. Možda i pomorsku bazu. Tako možemo razviti vrlo jaku obrambenu suradnju. Erdogan je zainteresiran za to, želi proizvesti S-400 ili S-500. Isporučivat ćemo im tenkove i avione. Spreman je prihvatiti ruske rublje. Rublja bi, poput lire, mogla biti u opticaju u Turskoj.

Ruske kartice „Mir“ već su prihvaćene su u Turskoj.

Vladimir Žirinovski: Da, jesu. Turska je spremna angažirati naše građane samo s ruskim putovnicama. Rusima ne treba strana putovnica. U budućnosti bi odnosi Rusije i Turske mogli biti bolji od Rusije i Bjelorusije, Rusije i Gruzije, Rusije i Kirgistana i mnogih drugih. Možda jednostavno imamo dobre odnose sa svima?

Hvala. Pitam se kako smo uspjeli nadmašiti Amerikance. To je bio gospodin Žirinovski.

Intervju
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
4 godine prije

Savez s Turskom je dio euroazijske strategije Kremlja. Zbog toga je i oboren Su-24, a ispostavilo se da pilot nije imao naredbu, nego je slijedio opću zapovijed da se obori sve što uđe u turski prostor. Kasnije je taj pilot sudjelovao u vojnom udaru i letio u napadu na parlament u Ankari. No, ruska strategija je povezati slavenske narode i turkomanske, Tatare , Uzbekistan, Turkmenistan, Tadžike, Azere, Kirgize, ne znam jel tu spadaju Kazahstanci? Ovo je strategija da se uspostavi trajni mir na tom prostoru, a Turska je kao “majka” svim tim narodima i vrlo je aktivna kroz medrese, NVO; čak je i Gullen prisutan još uvijek, ali će ga ubrzo otjerati. Hoće li Rusija uspjeti i u kojoj mjeri, vidjet ćemo.

Oko
4 godine prije

Ruski Seselj, produkt sluzbe koji ce biti veran svakom gazdi a lajati na sve zive kako bi gazda licio na pristojnog i umerenog u poredjenju sa opozicijom. Projektovana opozicija koja nema cilj da osvoji vlast vec samo da igra svoju ulogu. Seselj je cak pobedio na izborima 97 i to je jedinstven primer da opozicioni kandidat pobedi i sam zatrazi treci krug zbog nepravilnosti u drugom. Ovog drze na otprilike nekih 7% tako da bude iznad zapadnih podanika koji su na 2% i daleko iza komunista. Sluzba tako vezuje ruke zlotvorima sa zapada jer niko nece uloziti milijarde da menja vlast ako su druga i treca snaga u Rusiji komunisti i liberali zirinovskog. I ova izjava je sa FSB potpisom da se pusti probni balon i vide reakcije. Kada su ga nacionalisti napadali da je cionisticki lobista i vise Jevrej nego Rus on je dao legendarnu izjavu “majka mi je… Čitaj više »

Majk Majers
4 godine prije

Nebi ja Erdu previše virova

Moreno
4 godine prije

Možda je Žirinovski iskren, ali nešto puno pametan nije . . . viruje ili glumi kako viruje Turčinu na rič . . . 🙂

RoPe
4 godine prije

Zirinivski laze, Srbija je primila 50 000 bjelasa i to on presucuje.

Inace Ameri su stavili kitarevica Rusiji s ovim novim vojnim savezim s Poljskom.

Saddam Panonski
4 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=ExfLOwmSD88

Na ovom su linku neka od “proročanstava” Žirinovskog.. Doduše nije Bagdad postao grob Grma Mlađeg, ali se ispunilo ono da će poslat deset miliona Rusa u Ameriku koji će izabrati američkog predsjednika.. 😉

Tony
4 godine prije

A gdje je pečat? Bez pečata i potpisa, oficijelnog predstavljanja tursko-ruskog saveza nevjerujem ni 0.0000001% u tu pricu, bez obzira na blisku saradnju te dvike drzave u posljednih nekoliko mjeseci…

puki
4 godine prije

Potajni Židov Erdogan rekao židovu Žirinovskom, da će Turska napustiti NATO…ha, ha, ha.. ma daj ljudi uozbiljite se. Poznajem neovisni portal “Contra”, ozbiljan portal, ali sa ovim od sebe prave idiote… Razgovarati sa Žirinovskim… kao da je neki ozbiljni političar. Žirinovski (pravo prezime Weinstein) je ruska varijanta pokojnog Mladena Schwarza. Za one koji ne znaju, – to je bio židov, koji je u Hrvatskoj glumio najvećeg i najradikalnijeg ultra-ultra-ultra-ultra-desničara Žirinovski je klaun, kao i doktor marksizma i bivši suradnik UDBE, Vojo Šešelj, Sjećam se to je bilo tamo negdje ranih 90-ih godina, i u Njemačkoj je tada postojala radikalna desna stranka DVU (Njemačka narodna unija), nešto malo blaža varijanta NPD-a. DVU je tada ostvario neke male uspjehe, uspjelo ih je osvojiti 5% glasova i ući u dva pokrajinska parlamenta, Žirinovski je tada po zapadnim medijima lupetaoa, da se Rusija treba proširiti i osvajati terirotije, da mora izići na topla mora,… Čitaj više »

Trubadur
4 godine prije

Ej, brate mili, koliko laprdanja…. To, ko je i šta je Žirinovski, ste svi lijepo napisali ali, to nije srž….. Srž je, ko i zašto baš sad je Žirinovskom naredio, da to kaže…… Inače, to što je napisao Laki, sve stoji, samo, što je priča još malo šira i več puno više napred, nego što neki misle….Kad se u jednađbinu unesu,još Kina, Iran i Pakistan, sve postaje sve jasnije…

Siniša
4 godine prije

Zar je moguće da ovaj plagijator i lupalica ima pažnju ovog cijenjenog portala?
Hajde sada nešto lijepo o Šešelju napišite, obojica su istog kalibra manipulacije!

samo tako
4 godine prije

Je,je… i ja sam čuo kad mu je sultan to rekao, tečnim turskim jezikom

radoznali
4 godine prije

Možda i bude tako. Dobro za Tursku i Rusiju i države u blizini. Da je to izjavio netko drugi uzeo bih za ozbiljno razmišljanje. Ovako ????

eoeueriveiuriurifuernfnefnrf
4 godine prije

Ovo je ruska verzija srpskog Šešlije samo što je ovaj u rodu sa Erdođanijem, zamajava ovom retorikom, za idotiće, naivne ruse i ostale a u stvari varan stvorov.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI