Zločin protiv čovjeka – Kako EU i Davos planiraju kontrolu poljoprivrede?

Swab
337 komentara

Kad god čujemo riječ „održivo“, bilo bi dobro da se kritički osvrnemo na tu lijepu riječ. U slučaju globalističke agende 2030, sa 17 održivih ciljeva do 2030. godine, one za stvaranje „održive poljoprivrede“, ako se pažljivo pogleda, uništit će ogroman dio poljoprivredne proizvodnje u EU i potaknuti već rastuće svjetske cijene hrane da rastu daleko više. Komisija EU nazvala je njihov zeleni dogovor za hranu slatkim imenom „Od farme do viljuške“. Podržava ga sveprisutni Svjetski ekonomski forum Klausa Schwaba i njihov veliki reset.

Imajte na umu da održivost prema definiciji Svjetskog ekonomskog foruma UN i Davosa znači postizanje emisije nultog ugljika do 2050. Ipak, ne postoje naučne studije koje nezavisno dokazuju da CO2 ugrožava našu planetu stvaranjem globalnog zagrijavanja. Samo bezbroj sumnjivih, dobro finansiranih modela računara. Bezopasan gas je neophodan za život ljudi, životinja i biljaka. Sada Komisija Evropske unije gura radikalnu agendu odozgo prema dolje u poljoprivredno srce drugog po važnosti svjetskog proizvođača hrane u sklopu svog loše zamišljenog Zelenog dogovora EU. Ako se primijeni kako je vjerovatno, to će izazvati drastično smanjenje prinosa, ozbiljno smanjenje proteina u mesu i, možda najopasnije, poništavanje važećeg zakona EU koji reguliše nove usjeve modifikovane genima, ili GMO.2. To će imati globalne posljedice.

Od farme do viljuške…

U maju 2020. godine Evropska komisija je objavila svoju strategiju „Od farme do viljuške“. Zvanična briselska retorika zvuči kao da dolazi prehrambena nirvana. Oni navode: „Strategija od farme do viljuške je u srcu Evropskog zelenog dogovora, čiji je cilj da prehrambeni sistemi budu pošteni, zdravi i ekološki prihvatljivi“. Vau, to zvuči super.

Oni zatim prelaze na stvarnu agendu: „Moramo redizajnirati naše prehrambene sisteme koji danas čine gotovo trećinu globalnih emisija GHG (stakleničkih gasova), troše velike količine prirodnih resursa, rezultiraju gubitkom biološke raznolikosti i negativnim uticajima na zdravlje”. Ovo je pametan način demonizovanja poljoprivrednika i naše proizvodnje hrane kao proizvođača CO2. Rješenje? „Nove tehnologije i naučna otkrića, u kombinaciji sa povećanjem javne svijesti i potražnje za održivom hranom, bit će od koristi svim zainteresovanim stranama.“

Kako neizabrane birokrate u Briselu planiraju „redizajnirati naše prehrambene sisteme“ kako bi do 2050. eliminisali jednu trećinu globalnih emisija stakleničkih gasova? Prisiljavajući poljoprivrednike da bankrotiraju zahtijevajući nove skupe alate za proizvodnju i radikalno nove genetski manipulisane patentirane biljke sa nedokazanom bezbjednošću. Iznad svega, planiraju ukinuti trenutnu de facto zabranu uzgoja biljaka modifikovanih genima. Za one koji ne znaju, to je ista neprovjerena rizična tehnologija koja se koristi u vakcinama protiv COVID-19, Pfizer i Moderna mRNA vakcinama modifikovanih genima koristeći CRISPR.

Komesar EU za poljoprivredu Janusz Vojciechovski kaže za zelenu agendu Od farme do viljuške: „Poljoprivrednici će morati radikalno promijeniti svoje metode proizvodnje i najbolje iskoristiti tehnološka, digitalna i prostorna rješenja kako bi započeli novu poljoprivrednu tranziciju.” Zato planiraju radikalnu transformaciju. Ovo već zvuči zlokobno.

Podizanje udjela organske poljoprivrede bez pesticida na 25 % ukupnog EU, istovremeno smanjenje upotrebe hemijskih pesticida za 30 % do 2030. zvuči sjajno neupućenima. Poput tvrdnji Monsanta i GMO industrije da njihovi GMO usjevi smanjuju potrebu za pesticidima, to je laž. EU ovo koristi kao mamac za uvođenje radikalne promjene u stroga trenutna pravila EU koja dozvoljavaju odobrenje genetski modifikovanih biljaka i životinja u poljoprivredi. U svom dokumentu iz maja 2020. o zelenom dogovoru od farme do viljuške, EU navodi da Komisija „sprovodi studiju koja će sagledati potencijal novih genomskih tehnika za poboljšanje održivosti u lancu snabdijevanja hranom“. To znači modifikaciju gena, genetska modifikacija CRISPR/Cas9.

„Nove genomske tehnike“

U aprilu ove godine, Evropska komisija je objavila tu studiju o novim genomskim tehnikama (NGT). NGT proizvode genetski modifikovane biljke, pa čak i životinje. U izvještaju se tvrdi da NGT, „tehnike za promjenu genoma organizma, imaju potencijal da doprinesu održivijem sistemu hrane kao dio ciljeva Evropskog zelenog dogovora i Strategije od farme do viljuške“. Izvještaj poziva na „javnu raspravu“ za promjenu strogih zakona EU o odobravanju GMO usjeva koji zahtijevaju opsežna ispitivanja i označavanje GMO usjeva.

Taj zakon iz 2001. godine uspješno je ograničio upotrebu GMO u cijeloj EU, za razliku od SAD gdje su neregulisani GMO dominantni za ključne usjeve. Evropski sud pravde, sud EU, donio je 2018. godine odluku da usjevi modifikovani genima podliježu istim strogim propisima kao i genetski modifikovani (GMO) organizmi prve generacije. Ključ agende Davos i EU Od farme do viljuške je radikalno smanjenje pesticida koje treba zamijeniti usjevima modifikovanim genima koji navodno mogu zamijeniti pesticide.

Komisija EU, u saradnji sa Bayer-Monsantom i ostalima iz lobija za agrobiznis GMO, naporno radi na uklanjanju tog sudskog ograničenja. Komesarka za zdravlje i bezbjednost hrane, Stella Kiriakides, rekla je za aprilsku studiju EU: „Studija koju danas objavljujemo zaključuje da nove genomske tehnike mogu promovisati održivost poljoprivredne proizvodnje, u skladu sa ciljevima naše strategije Od farme do viljuške.“ Nove genomske tehnike su eufemizam za usjeve modifikovane genima.

Potpredsjednik EU odgovoran za Zeleni dogovor, Franz Timmermans, otvoreno je priznao mamac obećanja velikog smanjenja pesticida, implicirajući da će do toga doći zbog ukidanja ograničenja modifikovanja gena. On je na nedavnoj konferenciji o Zelenoj sedmici EU rekao da EU ima za cilj da poljoprivrednicima da alate za usvajanje precizne poljoprivrede i da iskoristi naučna otkrića za optimizaciju sjemena: “Tako ograničavamo našu zavisnost od pesticida.” Precizna poljoprivreda i naučna otkrića za optimizaciju sjemena su briselski dvostruki govor za masovno uvođenje neregulisanog modifikovanja gena. On je nastavio: „Prelazak na ekološku poljoprivredu ne znači da svi moramo da grickamo travu i živimo u pećinama, moramo da koristimo najnoviju tehnologiju da bismo tamo stigli. To znači CRISPR za uređivanje gena.“

Prevedeno na običan engleski jezik, srž Od farme do viljuške je planirano ukidanje presude Suda ECJ iz 2018. godine koja tretira biljke ili životinje modifikovane genima CRISPR pod istim strogim pravilima „principa predostrožnosti“ kao za GMO. Bez ikakvih ograničenja, kompanije za modifikovanje gena poput Bayer-Monsanta moći će da uvedu eksperimentalne i nedokazane genetski modifikovane biljke i životinje u našu ishranu bez označavanja.

Takav režim bez označavanja modifikovanja gena već postoji u SAD, gdje USDA i regulatori dozvoljavaju sojino ulje modifikovano CRISPR, gljive koje ne tamne, pšenicu sa više vlakana, paradajz bolje proizvodnje, repicu tolerantnu na herbicide i rižu koja ne apsorbuje zagađenje zemljišta dok raste. Genetski modifikovani američki projekti za ribe i životinje uključuju krave koje daju samo mušku telad, koristeći CRISPR; svinje kojima nije potrebna kastracija; mlječne krave bez rogova i somove sa povećanjem rasta uz korištenje CRISPR za stvaranje soma sa više mišićnih ćelija. Kreće nam voda na usta…

CRISPR rizici su veliki, nagrade nisu

Glavni napor lobiranja za uklanjanje propisa EU o usjevima ili životinjama modifikovanim genima dolazi iz Bayer-Monsanta i drugih giganata GMO agrobiznisa, uključujući Singentu, BASF i DowDupont’s Corteva. U novembru 2020. Liam Condon, predsjednik odjeljenja za nauku o usjevima kompanije Bayer-Monsanto, rekao je na konferenciji Bayer Future of Farming da Bayer “veoma snažno” lobira da promijeni propise EU o GMO kako bi izuzeo modifikovanje gena. Condon je rekao: „Mi snažno promovišemo da propisi treba da dostignu tehnologiju i dozvole njenu upotrebu, ne samo u korist Evropljana, već i u korist drugih u cijelom svijetu koji se ugledaju na Evropu za propise.” Condon je modifikovanje gena i CRISPR tehnologiju nazvao „zadivljujućim otkrićem“ koje će omogućiti poljoprivredi da bude održivija. Ono što je izostavio je da će deregulacija usjeva modifikovanih genima omogućiti Bayer-Monsantu i drugim velikim GMO kompanijama da naplaćuju poljoprivrednicima svoje patentirano „održivo“ sjeme.

Modifikovanje gena biljaka ili životinja nije uopšte bez rizika, kako se tvrdi. Tehnologija nije nimalo precizna niti kontrolisana i često ima nepredviđene ishode, poput nenamjernih genetskih promjena, čak i nenamjerno dodavanje strane DNK iz drugih vrsta, pa čak i čitavih stranih gena, u genom organizama modifikovanih genima.

Ovo je još uvijek nova eksperimentalna tehnologija. Njeni zagovornici, poput Bayer-Monsanta, tvrde da je modifikovanje gena biljaka precizno. Ipak, istraga otkriva da to nije dokazano. Doktorka Allison K Wilson iz The Bioscience Resource Project, navodi, „metode modifikovanja biljnih gena takođe su sklone stvaranju UT (neželjene osobine ili genetsko oštećenje) … novi dokazi i životinja i biljaka ukazuju na to da samo modifikovanje gena može dovesti do neželjenih mutacija na ili u blizini ciljnog mjesta. To uključuje umetanje vektorske, bakterijske i druge suvišne DNK i nenamjerno uvođenje velikih brisanja i preuređivanja DNK.”

Ovo nisu male greške koje se mogu zanemariti. Wilson zaključuje, „ishodi modifikovanja biljnih gena su neprecizni i nepredvidivi, te, u zavisnosti od kombinacije tehnika koje se koriste, modifikovanje gena može biti visoko mutageno. Iako bi teoretski jednog dana moglo biti moguće stvoriti GM usjev koji ispunjava široke zahtjeve održive poljoprivrede, u praksi se čini da je malo vjerovatno da će se to ikada dogoditi.”

Prema analizi strategije EU „Od farme do viljuške“ koju je sproveo Global Ag Media, „efekat ovih strategija će biti neviđeno smanjenje proizvodnih kapaciteta EU i prihoda njenih poljoprivrednika. Svi sektori pokazuju pad proizvodnje od 5 % do 15 %, pri čemu je stočarski sektor najviše pogođen … U međuvremenu, bez obzira na scenario, cijene proizvodnje pokazuju neto povećanje od oko 10 % s negativnim uticajem na prihode većine poljoprivrednika. „Sindikat poljoprivrednika EU, Copa-Cogeca upozorava da će politika rezultirati smanjenjem poljoprivrednih kapaciteta bez presedana. Ali to je prava namjera „održive poljoprivrede“.

Davos i EU Od farme do viljuške

Radikalna agenda EU Farm to Form Green pronalazi svoj odjek na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu koji je već 2014. promovisao ono što je nazvano, „Omogućavanje trgovine: od farme do viljuške“. U izvještaju WEF iz januara 2018. navodi se: „Tehnologije modifikovanja gena, kao što je CRISPR-Cas, mogle bi pružiti način za postizanje poboljšanja sa više osobina, dovodeći do promjene u produktivnosti uz poboljšanje otpornosti na sušu i nutritivnog sadržaja hrane. „Ovo je urađeno zajedno sa McKinsey & Co u okviru WEF inicijativa za bezbjednost hrane i poljoprivrede i njihovog velikog resetovanja. Partneri WEF foruma su Bayer, Singenta, BASF. Prema veb stranici WEF, „Svjetski ekonomski forum na svom godišnjem sastanku u Davosu u januaru 2020. okupio je lidere iz industrije i biznisa sa izvršnim potpredsjednikom Fransom Timmermansom kako bi istražili kako da podstaknu evropski zeleni dogovor. Bio je tu i Bayerov ​​Liam Condon, kao i šef Singente i BASFa.

Ako se poljoprivredni sektor EU uvede u režim modifikovanja GMO i njegova proizvodnja se radikalno smanji, to će dovesti do sve veće nestašice hrane širom svijeta. Ovo je plan iz Davosa, zajedno sa njegovom agendom o eugenici COVID-19 Veliki Reset. Ako to nazovete Od farme do viljuške, zvuči bezopasno. Očigledno nije.

Autor: F. Villiam Engdahl

Davos Cabaleu
Pretplatiti se
Obavijesti o
337 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagten
2 godine prije

Smanjenje kapaciteta poljoprivredne proizvodnje ne znaci nuzno rast cijena i poremecajevna trzistu ako se smanji i potraznja tj broj konzumenata

2 godine prije

Uh – opet previše “slobodnog tumačenja”. Da krenem redom: Nasuprot tvrdnji autora zaista je tačno da GMO koristi manje pesticida ali… pitanje je koliko su opasni ti pesticidi (mislim, nije pitanje – dobro se zna). GMO-u je potrebno manje pesticida zato što i sami proizvode neke pa su otrovni za insekte i bez pesticida tako da je potrebno samo dodati a ne “potapati” kao konvencionalne useve. Ono što ovde nije rečeno je da GMO ne razgrađuje do kraja gore pomenute otrove koji su štetni i za ljude – na isti način kao i za insekte. Naime oni povećavaju poroznost creva pa u krvotok dospeva svašta… posledice možete zamisliti i sami. Bez obzira što je GMO štetan zbog pomenutih stvari kao i zbog rizika jer se uvode bez dovoljne provere (da ne govorim o namernoj zloupotrebi) to je ipak budućnost koju ne možemo izbeći. Proizvodnja lekova pa i hrane, razgradnja otpada,… Čitaj više »

NeBudiOvca
2 godine prije

Ako je danas moguće spominjanje prirodnog imuniteta kao obrane od gripe, prehlade i sličnih bolesti proglasiti nepoželjnim jer predstavlja herezu protiv Covid pseudoreligije, za očekivati je da će u budućnosti – prirodno uzgojeno voće i povrće biti proglašeno uzrocima raznih bolesti – one koji tako nešto uzgajaju bioteroristima – jedino rjesenje potpuni prijelaz na “sintetičko” voće, povrće, meso… Sve sto treba da prosječan ovcoid u tako nešto povjeruje je dovoljno puta ponovljena laž u medijima, tijelo na razini UN koje će isto propagirati putem svojih podružnica u administrativnim jedinicama koje nazivamo drzave i par lokalnih “zvijezda”za promociju. Svakako biti će potrebna i usklada metodologije na način da se primjerice svaka smrt u roku od 28 dana od dana konzumiranja prirodno uzgojene voćke proglasi smrću od te voćke i onda imamo sve. Naravno oni koji će se protiviti biti će proglašeni nazadnim, primitivnim, opasnim i sl. a vrhunski “znalci” iz faktografa… Čitaj više »

Otpornik
2 godine prije

Pošto su ljudi većinski već postali ovce, predlažem da im se nekim cjepivom izmjeni genetski kod, tako da im naraste vuna. Tako će od njih biti i neke koristi, a ne da samo bauljaju svijetom, troše dragocjeni kisik i ispuštaju CO2.

2 godine prije

dalje… “„redizajniranje naših prehrambenih sistema“ – e, to je stvarno zlokobno. Ne radi se samo o neproverenom ili namerno poturenom GMO, veštačkom mesu i drugim stvarima o kojima smo ovde čitali – problem je i “urban farming”. Šta je urban farming? Rdi se o uzgajanju u zatvorenom prostoru, ne samo u plastenicima već i u zidanim objektima. Odmah vam je jasno da se to radi uz primenu veštačkog osvetljenja što izaziva drugačiju biohemiju gajenog organizma. Sledeće je odustajanje od gajenja u konteinerima sa zemljom već se brzo prelazi na uzgoj direktno u vodi. Biljke tako više neće imati pristup raznim mikroelementima koji su i nama neophodni u ishrani (zato ćemo ih uzimati kao tablete). Ono što tako dobijamo je hrana bez ukusa, mirisa, sa malo hranljive vrednosti… ali lepog izgleda i sa mogućnosti dugotrajnog čuvanja – plastika. Tako se dobija ne samo loša već i strogo kontrolisana hrana koju će… Čitaj više »

2 godine prije

Mislim da je vreme da se ovde više ne iznosi tvrdnja “organska hrana bez pesticida ili herbicida” – je to nije tačno.
U organskoj proizvodnji se koriste i herbicidi i pesticidi, u manjoj količini ili bar manje opasni ali se koriste. Veštačko đubrivo je zabranjeno što je veliki plus ali to i dalje NIJE ZDRAVA HRANA. Jedina zdrava je ona gde se štetočine uklanjaju ručno ili potpuno prirodnim sretstvima (drveni pepeo, rastvor nekog bilja…) i gde se korov uklanja okopavanjem.

2 godine prije

“Genetski modifikovani američki projekti za ribe i životinje uključuju krave koje daju samo mušku telad, koristeći CRISPR; svinje kojima nije potrebna kastracija; mlječne krave bez rogova i somove sa povećanjem rasta uz korištenje CRISPR za stvaranje soma sa više mišićnih ćelija”

Kod nas odavno mogu da se vide pilići koji imaju nekoliko puta veća stopala nego normalna. Da nije tako noge ne bi mogle da drže takav prirast.

Pero Kotero
2 godine prije

Povijest se ponavlja, ovaj puta traljavo i opasno. Kako su prije stotine tisuća godina genetski ovdje mućkali Elohimi, kozmonauti, naši tvorci, tako sada tkz. Znanstvenici nešto mućkaju a greške ne znaju ispraviti, kao Elohimi, opisano u grčkoj povijesti, kada su smućkali klonove miješajući razne životinje, pa i sa čovjekom. To je bilo toliko loše da su ih sve potamanili. Ali ostavili su najveće zlo za ovu planetu, čovjeka, pa sad preko ljudskih elita upravo to i planiraju.
A poljoprivreda, znamo koliko krave proizvode metana. Tako i svaki čovjek, dnevno proizvede 3 do 4 litre plinova koje izbaci u atmosferu, pa puta 7,5 milijardi ljudi, lako je izračunati koliko je to godišnje. I kada nismo gluhi i slijepi, sve je jasno. Pitanje je, kako dalje?

Hagar
2 godine prije

E to je prava pozadina Covid price. Bez dresure apsurdima ovo s hranom ne bi moglo proci. Apsurdno je da ljudi sami sebi pucaju u noge, pa danas zapravo slicno rade zbog covid narativa. Uskoro ce si pljuvati u hranu. Nije logicno da cjepljeni koji sire neku bolest slobodno ulaze u bolnice dok se drugima to ogranicava upravo da prime to isto cjepivo. To je apsurd. Ali ljudi su vec sad dresirani jer kako objasniti da to ne razumiju? Ili cjepljeni ostaju bez zdravog rasudjivanja, pa je 50% populacije vec rjeseno? Koliko je tesko onda provesti distopijske planove. Prosle godine moglo je sve odmah stati na prvi apsurd.Ako vojska ne izidje na ulice i /ili se policija interno organizira u zastitu naroda i svojih obitelji bez velikih ljudskih posljedica ovo nece stati nikako. Vidi se da je agenda prva. Policija ide samo onoliko koliko mora da covida agenda opstane. Kad… Čitaj više »

Perun
2 godine prije

Svjetski ekonomski forum Klausa Schwaba treba dotuci i politicki i ekonomski…..taj pastir i kozojeb se predstavlja kao ekonomski i financijski guru a u stvari je prevarant koji sudionike svojih foruma i kongresa spijunira i podatke o sudionicima dostavlja BND-u….prodaje ih ko obicnu stoku za teglenje privilegirane njemacke ekonomije koja nikako da rokne poslije niza afera i prevara u milijardama eura ….njega i njemu slicne treba unistiti ….lik propagira neofasisticki divlji pljackaski kapitalizam ….

Podrži medicinare
2 godine prije

Akcija! prikljucite se i vi Šaljite mail na [email protected]
upite zasto dr Gajski te ostali djelatnici kojih jos ima ne mogu pristupiti poslu. Također naruceni pacijenti ne primaju uslugu koju plačaju. Djelatnici hitne pomoci ne mogu pristupiti poslu! To je podrivanje sistema i ugrozavanje zivota! Djelite dalje mail adresu

2 godine prije

O onih 1% sam već nešto malo pisao. A šta kažete na ovo… U Švedskim školama se baci 84 tone hrane. DNEVNO!!! Znate…možemo mi pričati o konformizmu i potrebi izlaska iz njega kao jedinog (sa čime se ja ne slažem) načina borbe protiv sistema. A ne slažem se iz prostog razloga što je to NEMOGUĆE. Očekivati od ljudi, pogotovu na Zapadu, da se odreknu lagodnosti, a pogotovu pogodnosti koju im današnji sistem obezbjedjuje je nemoguća misija u relativno kratkom vremenu koliko jedan ljudski život traje. A ovakav sistem je gradjen vjekovima. Očekivati promjenu u jednoj (našoj?) generaciji je naivno. Koliko god ljudi uspije pobjeći od sistema, to je tako zanemariva cifra kao kap vode u Tihom okeanu. Na prošloj temi Grk napisa da je problem jednostavan…samo otkantati onih 1%. Odlično definisan uzrok, ali ništa o…kako ih otkantati. Liči mi malo na…vrati mi moje krpice, ne želim se više igrati. Zao… Čitaj više »

Toni
2 godine prije

Jasno je da financijski iluminatski gangsteri idu na smanjenje svjetske populacije. Pri tome će izgladnjivanje (uz neizbježno cijepljenje), poput Staljinovog holodomora u Ukrajini (ili Mengeleovih “testiranja” u Aushwitzu), biti najvažnij operatori te genocidne agende.

ledeno doba
2 godine prije

imamo ogromne mase ovcoida širom svijeta, koji niti šta kuže, niti šta misle. Oni koji dragovoljno idu primiti smrtnonosnu iglu,-ništa ne misleći, kako ćeš očekivati od takvoh da išta misle o održivosti, velikom resetu i ostalome.. Sotonistička kabala ovdje može činiti što hoće, kovati planove kako hoće, jer prosječni obični ovcoid se uopće ne brine o tome.. Iako bi se svaki zdravo razumski čovjek na svijetu trebao pitati: koji hurac ta šaka bandita odlučuje o sudbini cijelog svijeta i svih država i svih ljudi, dakle i o moj vlastitoj sudbini i tko ih je ovlastio za to? da ne bude zablude. Ustvari ne postoji veliki reset, već se iza toga krije veliki genocid, odnosno veliko uništenje cijeloga svijeta. the graet destroying U posmtaranju cijele ove situacije uvijek pokušavama ići korak dalje, izvan racionalnog posmtranja. Zato mislim da su Vrhovni kabalisti fanatični relgijski fundamentaliusti sotonizma i oni žele, ne samo uništenje svih… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

imamo ogromne mase ovcoida širom svijeta, koji niti šta kuže, niti šta misle. Oni koji dragovoljno idu primiti smrtnonosnu iglu,-ništa ne misleći, kako ćeš očekivati od takvoh da išta misle o održivosti, velikom resetu i ostalome.. Sotonistička kabala ovdje može činiti što hoće, kovati planove kako hoće, jer prosječni obični ovcoid se uopće ne brine o tome.. Iako bi se svaki zdravo razumski čovjek na svijetu trebao pitati: koji hurac ta šaka bandita odlučuje o sudbini cijelog svijeta i svih država i svih ljudi, dakle i o moj vlastitoj sudbini i tko ih je ovlastio za to? da ne bude zablude. Ustvari ne postoji veliki reset, već se iza toga krije veliki genocid, odnosno veliko uništenje cijeloga svijeta. the graet destroying U posmtaranju cijele ove situacije uvijek pokušavama ići korak dalje, izvan racionalnog posmtranja. Zato mislim da su Vrhovni kabalisti fanatični relgijski fundamentaliusti sotonizma i oni žele, ne samo uništenje svih… Čitaj više »

2 godine prije

Clanak je odlican kao i uvijek kad se radi o Engdahlu… Tzv “Evropska Unija” je tzv “super drzava” – a tima i super zlocinacka tvorevina... I odmah da predlozim @redakcija: Radije uzmite i prevedite ovakav clanak – od razunog i uvjek kriticki raspolozenog Engdahla – nego da postavljate “autorske clanke” kojekakvih mulaca: … poput onog nedavno o “bitcoinu” (gdje mulac podrzava zlocinacku Evropsku Komisiju (EU) da uvede stroziju kontrolu nad tzv kriptovalutama)… – …ili jos i najgore smece koje sam ikad vidio na ovim stranicama tzv “autorsku pricu o Armenijskom genocidu” (koju je neinteligentni mulac – “drrrr prrrd frrrd sprlj” – ispljuvao ovdje podrzavajuci zlocinacku EK/EU a kritikujuci Hrvatsku sto nije “priznala genocid”...) Bolje je prevesti dobrog autora (pa caki lose prevesti) – nego dati nekom neinteligentnom mulcu “drrr prrrr mrrrr frrr” – da ovdje onanira podrzavajuci zlocinacku tvorevinu “Evropsku Uniju“ ili tzv “vladu” ze zlocinacke tovorevine tzv “Evropsku Komisiju“…… Čitaj više »

Bond, cigarete Bond
2 godine prije

Kaže Villiam Engdahl pisac beletristike?
Sve se svodi na…. ako je ovo istina, ako se obistini predviđeno(samo njemu), ako ovo ako ono… Itd.
Samo nagađanja bez ikakvog dokaza ali prolazi kad on to fino upakuje u svoje lako štivo.

Geni Kameni
2 godine prije

Uz povećanje zakonskih zahtijeva za specijalnim normama, uz skuplju opremu neophodnu za poljoprivrednu proizvodnju, otežava se proizvodnja i smanjuje količina proizvedenih proizvoda. Manja ponuda uz istu potražnju dovodi do značajnog porasta cijena.

Velika većina ljudi živi od plaće do plaće. Uz veliko poskupljenje hrane ti ljudi vrlo bro postaju siromašni i ugroženi, podložni manipulacijama bogatih globalnih elita, koj tako dolaze do pune kontrole nad većinom populacije. Globalni moćnici dolaze do željenog clja, do novog svjetskog poretka gdje oni upravljaju cijelim svijetom, a većina ljudi postaje osiromašeno roblje.

Simon
2 godine prije

Još prije nekoliko desetaka godina Henry Kissinger je sve rekao o kontroli stanovništva kontroliranjem energije, hrane, novca i cijepiva.
A mi se još palamudimo o Schwabu i Davosu.
Sve izgleda kao da su i ove besplodne rasprave dio agende umne i duhovne eutanazije čovječanstva. Gorimo u živoj vatri zla i raspravljamo da li dim u kojem se gušimo znači kako ima i vatre te raspravljamo o kemijskom sastavu dima koji nas guši.
Još uvijek malo tko želi izaći iz vatre i dima u kojima se nalazimo.
Izlazak iz vatre i dima podrazumjeva drastično smanjenje umne zaokupljenosti Kissingerima, Schwabovima, Gatesima, Plenkovićima i ostalim transmiterima zla, te okretanje k sebi, nama najbližima i duhovnoj komponenti života ne zanemarujući potpuno umne i materijalne komponente.
Potrebno je doći u ravnotežu ovozemaljskog života.

burekoje kebabović
2 godine prije

covid agenda će pasti, siguran sam. ovo, bojim se, neće. višedesetljetna dresura na temu je učinila svoje. zapravo, očekujem više greenidiota negoli je sad covidiota.

B7ranko Spehar
2 godine prije

Očito pitanja u popisu o broju stoke i peradi niau slučajna.

Perun
2 godine prije

Zatekli vola u kupusu …Klausa Schwaba ..uništit će ogroman dio poljoprivredne proizvodnje u EU i potaknuti već rastuće svjetske cijene hrane da rastu daleko više….pa taj lik zasluzuje svaku osudu ,njega treba pod hitno u veterinarsku stanicu dobio je kravlje ludilo…..eutanazirati i les spaliti….

hope
2 godine prije

meni su ovi “s jednom nogom u grobu”, koji odlucuju o buducnosti buducih narastaja,najjopasniji!

ledeno doba
2 godine prije

evo cijela knjiga od Engdala o ovoj temi

ttps://dzonson.files.wordpress.com/2009/12/william-engdahl-sjeme-unistenja.pdf

Lupus in fabula
2 godine prije

“Genetski modifikovani američki projekti za ribe i životinje uključuju krave koje daju samo mušku telad, koristeći CRISPR; svinje kojima nije potrebna kastracija; mlječne krave bez rogova i somove sa povećanjem rasta uz korištenje CRISPR za stvaranje soma sa više mišićnih ćelija.” – Ova recenica govori dokle je covjecanstvo doslo-blizu dna

Max
2 godine prije

Na taj genocid Engdahl upozorava godinama.

Jadranka S
2 godine prije

Sve lazu,……………podmuklo, ljigavo, manipulirajuci, lazima o / u SVEMU.
Psihopate se igraju boga. Oni KOPIRAJU ,………kopiraju,…..kopiraju,……..SVE UNISTAVAJU!
Nikada kopija ne moze biti ORIGINAL, NIKADA.

Original je zivot.
Kopija je smrt.

čudila se aman ja
2 godine prije

…ono što je prethodilo tomu da je Kain ubio Abela bilo je slijedeće: Abel je prinio Bogu žrtve sve neke pečenke ,dakle od onog što mu je Bog već i sam dao, (on je samo ispekao) a Kain je prinio žrtve od ruku svojih djela, uzgojene žitarice i slično, na što je Bog dobrostivo pogledao na Abela, a Kainove darove jedva da je i pogledao, te je Kain, zavidan Abelu na Božjoj naklonosti posegnuo za….itd. Kome nije jasna poruka ove priče?

ledeno doba
2 godine prije

Ernst Stavro Blofeld (Donald Pleasance)–luđački zločinac koji želi ovladati svijetom, iz filma o Jamesu Bondu , You Only Live Twice (1967)

comment image

Grozomorni
2 godine prije

Sada vam je valjda jasno zašto je deBill Gates kupio tisuće hektara poljoprivrednog zemljišta.

lear ZI
2 godine prije

Ova retardirana, na polu mrtva i impotentna kreatura želi promeniti svet. Ajde narod, on je več crko, al na nama je, da to uradimo sa njegovim slediocima.

Goran savic
2 godine prije

Ако пише Вилијам Енгдал,онда то треба озбиљно схватити.По селима се још увек гаје старе сорте

Istina o Fauciju!
2 godine prije

http://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=5aISPlTLbJo Kary Mullis INVENTED the PCR technology and He worked with and for Dr. Tony Fauci and knew quite well what he was — and what he was NOT. “Guys like Fauci get up there and start talking, you know, he doesn’t know anything, really, about anything and I’d say that to his face. Nothing. The man thinks you could take a blood sample and stick it in an electron microscope and if it’s got a virus in there, you’ll know it. He doesn’t understand electron microscopy and he doesn’t understand medicine, he should not be in a position like he’s in. Most of those guys up there on the top are just total administrative people and they don’t know anything about what’s going on at the bottom. You know, those guys have got an agenda, which is not what we would like them to have, being that we pay… Čitaj više »

Kmet i minimalac
2 godine prije

IMPOTENTNI STARI OPASNI MANIJACI MASONSKI OKOT 666

Tupko Glupko
2 godine prije

Autor ovog teksta F. William Engdahl napisao je odličnu knjigu o GMO-u još 2007. naziva “Sjeme uništenja”.
Može se kupiti kod nas.
Još jednu odlićnu knjigu o GMO-u napisao je naš Marjan Jošt naziva “(Iz)um bez (raz)uma” 2016. godine, isto se može kupiti u slobodnoj prodaji.
U svakom slučaju, obje preporučam koga zanima više o ovoj tematici.

Ana
2 godine prije

Evo gledam kako se u zadnje dvije godine ubrzava sve sto je laganini, odradjivalo sto treba zadnjih desetljeca! Psihopate idu naprijed, ujednacenim djelovanjem, konstantno razvijajuci metastaze. Narod u svakoj drzavi se batrga, bori, galami- ovi samo nastavljaju. Uvoce ausweisse, truju, licemjerno, iz svoji visina garantiranih, sigurnih.. Pred vratima smo pakla, a mozemo samo gledati!

Mrki
2 godine prije

Sotonjare dolazi vam kraj necete to dočekat zapamtite dolazi vam nestanak s planete uskoro brže nego sto mislite dosta mraka vrijeme je da neko upali svjetlo a ima vec neko panika im je znaju da gube pa sad riču boli to ostaju bez svega obecanog sto im je njihov knez laži obećao stotonskokabalska neman nestaje necete više piti krv

komšija
1 godina prije

Da li se konačno neko dosetio da su baš ti isti sve smislili posle drugog svetskog rata.Iza svega su bili američki čivuti-bankari.Da li se nazire istina,da su kako danas,tako i posle rata oni smišljali i sve zavijali u foliju njihove tajne ciljeve,koje su danas otvoreno pokazali,da zavladaju svetom.Ali se isprečila prvo Rusija,kada su ukapirali da su oni prvi na udaru,pa onda kd njih srede,onda će sa drugima ići daleko lakše.Jednom započeti possao sa njima se konačno mora završiti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI