fbpx

Zločin protiv čovjeka – Kako EU i Davos planiraju kontrolu poljoprivrede?

Swab
335 komentara
18,688

Kad god čujemo riječ „održivo“, bilo bi dobro da se kritički osvrnemo na tu lijepu riječ. U slučaju globalističke agende 2030, sa 17 održivih ciljeva do 2030. godine, one za stvaranje „održive poljoprivrede“, ako se pažljivo pogleda, uništit će ogroman dio poljoprivredne proizvodnje u EU i potaknuti već rastuće svjetske cijene hrane da rastu daleko više. Komisija EU nazvala je njihov zeleni dogovor za hranu slatkim imenom „Od farme do viljuške“. Podržava ga sveprisutni Svjetski ekonomski forum Klausa Schwaba i njihov veliki reset.

Imajte na umu da održivost prema definiciji Svjetskog ekonomskog foruma UN i Davosa znači postizanje emisije nultog ugljika do 2050. Ipak, ne postoje naučne studije koje nezavisno dokazuju da CO2 ugrožava našu planetu stvaranjem globalnog zagrijavanja. Samo bezbroj sumnjivih, dobro finansiranih modela računara. Bezopasan gas je neophodan za život ljudi, životinja i biljaka. Sada Komisija Evropske unije gura radikalnu agendu odozgo prema dolje u poljoprivredno srce drugog po važnosti svjetskog proizvođača hrane u sklopu svog loše zamišljenog Zelenog dogovora EU. Ako se primijeni kako je vjerovatno, to će izazvati drastično smanjenje prinosa, ozbiljno smanjenje proteina u mesu i, možda najopasnije, poništavanje važećeg zakona EU koji reguliše nove usjeve modifikovane genima, ili GMO.2. To će imati globalne posljedice.

Od farme do viljuške…

U maju 2020. godine Evropska komisija je objavila svoju strategiju „Od farme do viljuške“. Zvanična briselska retorika zvuči kao da dolazi prehrambena nirvana. Oni navode: „Strategija od farme do viljuške je u srcu Evropskog zelenog dogovora, čiji je cilj da prehrambeni sistemi budu pošteni, zdravi i ekološki prihvatljivi“. Vau, to zvuči super.

Oni zatim prelaze na stvarnu agendu: „Moramo redizajnirati naše prehrambene sisteme koji danas čine gotovo trećinu globalnih emisija GHG (stakleničkih gasova), troše velike količine prirodnih resursa, rezultiraju gubitkom biološke raznolikosti i negativnim uticajima na zdravlje”. Ovo je pametan način demonizovanja poljoprivrednika i naše proizvodnje hrane kao proizvođača CO2. Rješenje? „Nove tehnologije i naučna otkrića, u kombinaciji sa povećanjem javne svijesti i potražnje za održivom hranom, bit će od koristi svim zainteresovanim stranama.“

Kako neizabrane birokrate u Briselu planiraju „redizajnirati naše prehrambene sisteme“ kako bi do 2050. eliminisali jednu trećinu globalnih emisija stakleničkih gasova? Prisiljavajući poljoprivrednike da bankrotiraju zahtijevajući nove skupe alate za proizvodnju i radikalno nove genetski manipulisane patentirane biljke sa nedokazanom bezbjednošću. Iznad svega, planiraju ukinuti trenutnu de facto zabranu uzgoja biljaka modifikovanih genima. Za one koji ne znaju, to je ista neprovjerena rizična tehnologija koja se koristi u vakcinama protiv COVID-19, Pfizer i Moderna mRNA vakcinama modifikovanih genima koristeći CRISPR.

Komesar EU za poljoprivredu Janusz Vojciechovski kaže za zelenu agendu Od farme do viljuške: „Poljoprivrednici će morati radikalno promijeniti svoje metode proizvodnje i najbolje iskoristiti tehnološka, digitalna i prostorna rješenja kako bi započeli novu poljoprivrednu tranziciju.” Zato planiraju radikalnu transformaciju. Ovo već zvuči zlokobno.

Podizanje udjela organske poljoprivrede bez pesticida na 25 % ukupnog EU, istovremeno smanjenje upotrebe hemijskih pesticida za 30 % do 2030. zvuči sjajno neupućenima. Poput tvrdnji Monsanta i GMO industrije da njihovi GMO usjevi smanjuju potrebu za pesticidima, to je laž. EU ovo koristi kao mamac za uvođenje radikalne promjene u stroga trenutna pravila EU koja dozvoljavaju odobrenje genetski modifikovanih biljaka i životinja u poljoprivredi. U svom dokumentu iz maja 2020. o zelenom dogovoru od farme do viljuške, EU navodi da Komisija „sprovodi studiju koja će sagledati potencijal novih genomskih tehnika za poboljšanje održivosti u lancu snabdijevanja hranom“. To znači modifikaciju gena, genetska modifikacija CRISPR/Cas9.

„Nove genomske tehnike“

U aprilu ove godine, Evropska komisija je objavila tu studiju o novim genomskim tehnikama (NGT). NGT proizvode genetski modifikovane biljke, pa čak i životinje. U izvještaju se tvrdi da NGT, „tehnike za promjenu genoma organizma, imaju potencijal da doprinesu održivijem sistemu hrane kao dio ciljeva Evropskog zelenog dogovora i Strategije od farme do viljuške“. Izvještaj poziva na „javnu raspravu“ za promjenu strogih zakona EU o odobravanju GMO usjeva koji zahtijevaju opsežna ispitivanja i označavanje GMO usjeva.

Taj zakon iz 2001. godine uspješno je ograničio upotrebu GMO u cijeloj EU, za razliku od SAD gdje su neregulisani GMO dominantni za ključne usjeve. Evropski sud pravde, sud EU, donio je 2018. godine odluku da usjevi modifikovani genima podliježu istim strogim propisima kao i genetski modifikovani (GMO) organizmi prve generacije. Ključ agende Davos i EU Od farme do viljuške je radikalno smanjenje pesticida koje treba zamijeniti usjevima modifikovanim genima koji navodno mogu zamijeniti pesticide.

Komisija EU, u saradnji sa Bayer-Monsantom i ostalima iz lobija za agrobiznis GMO, naporno radi na uklanjanju tog sudskog ograničenja. Komesarka za zdravlje i bezbjednost hrane, Stella Kiriakides, rekla je za aprilsku studiju EU: „Studija koju danas objavljujemo zaključuje da nove genomske tehnike mogu promovisati održivost poljoprivredne proizvodnje, u skladu sa ciljevima naše strategije Od farme do viljuške.“ Nove genomske tehnike su eufemizam za usjeve modifikovane genima.

Potpredsjednik EU odgovoran za Zeleni dogovor, Franz Timmermans, otvoreno je priznao mamac obećanja velikog smanjenja pesticida, implicirajući da će do toga doći zbog ukidanja ograničenja modifikovanja gena. On je na nedavnoj konferenciji o Zelenoj sedmici EU rekao da EU ima za cilj da poljoprivrednicima da alate za usvajanje precizne poljoprivrede i da iskoristi naučna otkrića za optimizaciju sjemena: “Tako ograničavamo našu zavisnost od pesticida.” Precizna poljoprivreda i naučna otkrića za optimizaciju sjemena su briselski dvostruki govor za masovno uvođenje neregulisanog modifikovanja gena. On je nastavio: „Prelazak na ekološku poljoprivredu ne znači da svi moramo da grickamo travu i živimo u pećinama, moramo da koristimo najnoviju tehnologiju da bismo tamo stigli. To znači CRISPR za uređivanje gena.“

Prevedeno na običan engleski jezik, srž Od farme do viljuške je planirano ukidanje presude Suda ECJ iz 2018. godine koja tretira biljke ili životinje modifikovane genima CRISPR pod istim strogim pravilima „principa predostrožnosti“ kao za GMO. Bez ikakvih ograničenja, kompanije za modifikovanje gena poput Bayer-Monsanta moći će da uvedu eksperimentalne i nedokazane genetski modifikovane biljke i životinje u našu ishranu bez označavanja.

Takav režim bez označavanja modifikovanja gena već postoji u SAD, gdje USDA i regulatori dozvoljavaju sojino ulje modifikovano CRISPR, gljive koje ne tamne, pšenicu sa više vlakana, paradajz bolje proizvodnje, repicu tolerantnu na herbicide i rižu koja ne apsorbuje zagađenje zemljišta dok raste. Genetski modifikovani američki projekti za ribe i životinje uključuju krave koje daju samo mušku telad, koristeći CRISPR; svinje kojima nije potrebna kastracija; mlječne krave bez rogova i somove sa povećanjem rasta uz korištenje CRISPR za stvaranje soma sa više mišićnih ćelija. Kreće nam voda na usta…

CRISPR rizici su veliki, nagrade nisu

Glavni napor lobiranja za uklanjanje propisa EU o usjevima ili životinjama modifikovanim genima dolazi iz Bayer-Monsanta i drugih giganata GMO agrobiznisa, uključujući Singentu, BASF i DowDupont’s Corteva. U novembru 2020. Liam Condon, predsjednik odjeljenja za nauku o usjevima kompanije Bayer-Monsanto, rekao je na konferenciji Bayer Future of Farming da Bayer “veoma snažno” lobira da promijeni propise EU o GMO kako bi izuzeo modifikovanje gena. Condon je rekao: „Mi snažno promovišemo da propisi treba da dostignu tehnologiju i dozvole njenu upotrebu, ne samo u korist Evropljana, već i u korist drugih u cijelom svijetu koji se ugledaju na Evropu za propise.” Condon je modifikovanje gena i CRISPR tehnologiju nazvao „zadivljujućim otkrićem“ koje će omogućiti poljoprivredi da bude održivija. Ono što je izostavio je da će deregulacija usjeva modifikovanih genima omogućiti Bayer-Monsantu i drugim velikim GMO kompanijama da naplaćuju poljoprivrednicima svoje patentirano „održivo“ sjeme.

Modifikovanje gena biljaka ili životinja nije uopšte bez rizika, kako se tvrdi. Tehnologija nije nimalo precizna niti kontrolisana i često ima nepredviđene ishode, poput nenamjernih genetskih promjena, čak i nenamjerno dodavanje strane DNK iz drugih vrsta, pa čak i čitavih stranih gena, u genom organizama modifikovanih genima.

Ovo je još uvijek nova eksperimentalna tehnologija. Njeni zagovornici, poput Bayer-Monsanta, tvrde da je modifikovanje gena biljaka precizno. Ipak, istraga otkriva da to nije dokazano. Doktorka Allison K Wilson iz The Bioscience Resource Project, navodi, „metode modifikovanja biljnih gena takođe su sklone stvaranju UT (neželjene osobine ili genetsko oštećenje) … novi dokazi i životinja i biljaka ukazuju na to da samo modifikovanje gena može dovesti do neželjenih mutacija na ili u blizini ciljnog mjesta. To uključuje umetanje vektorske, bakterijske i druge suvišne DNK i nenamjerno uvođenje velikih brisanja i preuređivanja DNK.”

Ovo nisu male greške koje se mogu zanemariti. Wilson zaključuje, „ishodi modifikovanja biljnih gena su neprecizni i nepredvidivi, te, u zavisnosti od kombinacije tehnika koje se koriste, modifikovanje gena može biti visoko mutageno. Iako bi teoretski jednog dana moglo biti moguće stvoriti GM usjev koji ispunjava široke zahtjeve održive poljoprivrede, u praksi se čini da je malo vjerovatno da će se to ikada dogoditi.”

Prema analizi strategije EU „Od farme do viljuške“ koju je sproveo Global Ag Media, „efekat ovih strategija će biti neviđeno smanjenje proizvodnih kapaciteta EU i prihoda njenih poljoprivrednika. Svi sektori pokazuju pad proizvodnje od 5 % do 15 %, pri čemu je stočarski sektor najviše pogođen … U međuvremenu, bez obzira na scenario, cijene proizvodnje pokazuju neto povećanje od oko 10 % s negativnim uticajem na prihode većine poljoprivrednika. „Sindikat poljoprivrednika EU, Copa-Cogeca upozorava da će politika rezultirati smanjenjem poljoprivrednih kapaciteta bez presedana. Ali to je prava namjera „održive poljoprivrede“.

Davos i EU Od farme do viljuške

Radikalna agenda EU Farm to Form Green pronalazi svoj odjek na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu koji je već 2014. promovisao ono što je nazvano, „Omogućavanje trgovine: od farme do viljuške“. U izvještaju WEF iz januara 2018. navodi se: „Tehnologije modifikovanja gena, kao što je CRISPR-Cas, mogle bi pružiti način za postizanje poboljšanja sa više osobina, dovodeći do promjene u produktivnosti uz poboljšanje otpornosti na sušu i nutritivnog sadržaja hrane. „Ovo je urađeno zajedno sa McKinsey & Co u okviru WEF inicijativa za bezbjednost hrane i poljoprivrede i njihovog velikog resetovanja. Partneri WEF foruma su Bayer, Singenta, BASF. Prema veb stranici WEF, „Svjetski ekonomski forum na svom godišnjem sastanku u Davosu u januaru 2020. okupio je lidere iz industrije i biznisa sa izvršnim potpredsjednikom Fransom Timmermansom kako bi istražili kako da podstaknu evropski zeleni dogovor. Bio je tu i Bayerov ​​Liam Condon, kao i šef Singente i BASFa.

Ako se poljoprivredni sektor EU uvede u režim modifikovanja GMO i njegova proizvodnja se radikalno smanji, to će dovesti do sve veće nestašice hrane širom svijeta. Ovo je plan iz Davosa, zajedno sa njegovom agendom o eugenici COVID-19 Veliki Reset. Ako to nazovete Od farme do viljuške, zvuči bezopasno. Očigledno nije.

Autor: F. Villiam Engdahl

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
335 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Zagten
Gost
Zagten
8 mjeseci prije

Smanjenje kapaciteta poljoprivredne proizvodnje ne znaci nuzno rast cijena i poremecajevna trzistu ako se smanji i potraznja tj broj konzumenata

Shumadinac
Member
Shumadinac
8 mjeseci prije

Uh – opet previše “slobodnog tumačenja”. Da krenem redom: Nasuprot tvrdnji autora zaista je tačno da GMO koristi manje pesticida ali… pitanje je koliko su opasni ti pesticidi (mislim, nije pitanje – dobro se zna). GMO-u je potrebno manje pesticida zato što i sami proizvode neke pa su otrovni za… Pročitaj više »

NeBudiOvca
Member
NeBudiOvca
8 mjeseci prije

Ako je danas moguće spominjanje prirodnog imuniteta kao obrane od gripe, prehlade i sličnih bolesti proglasiti nepoželjnim jer predstavlja herezu protiv Covid pseudoreligije, za očekivati je da će u budućnosti – prirodno uzgojeno voće i povrće biti proglašeno uzrocima raznih bolesti – one koji tako nešto uzgajaju bioteroristima – jedino… Pročitaj više »

Otpornik
Gost
Otpornik
8 mjeseci prije

Pošto su ljudi većinski već postali ovce, predlažem da im se nekim cjepivom izmjeni genetski kod, tako da im naraste vuna. Tako će od njih biti i neke koristi, a ne da samo bauljaju svijetom, troše dragocjeni kisik i ispuštaju CO2.

Shumadinac
Member
Shumadinac
8 mjeseci prije

dalje… “„redizajniranje naših prehrambenih sistema“ – e, to je stvarno zlokobno. Ne radi se samo o neproverenom ili namerno poturenom GMO, veštačkom mesu i drugim stvarima o kojima smo ovde čitali – problem je i “urban farming”. Šta je urban farming? Rdi se o uzgajanju u zatvorenom prostoru, ne samo… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
Shumadinac
8 mjeseci prije

Mislim da je vreme da se ovde više ne iznosi tvrdnja “organska hrana bez pesticida ili herbicida” – je to nije tačno. U organskoj proizvodnji se koriste i herbicidi i pesticidi, u manjoj količini ili bar manje opasni ali se koriste. Veštačko đubrivo je zabranjeno što je veliki plus ali… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
Shumadinac
8 mjeseci prije

“Genetski modifikovani američki projekti za ribe i životinje uključuju krave koje daju samo mušku telad, koristeći CRISPR; svinje kojima nije potrebna kastracija; mlječne krave bez rogova i somove sa povećanjem rasta uz korištenje CRISPR za stvaranje soma sa više mišićnih ćelija” Kod nas odavno mogu da se vide pilići koji… Pročitaj više »

Pero Kotero
Gost
Pero Kotero
8 mjeseci prije

Povijest se ponavlja, ovaj puta traljavo i opasno. Kako su prije stotine tisuća godina genetski ovdje mućkali Elohimi, kozmonauti, naši tvorci, tako sada tkz. Znanstvenici nešto mućkaju a greške ne znaju ispraviti, kao Elohimi, opisano u grčkoj povijesti, kada su smućkali klonove miješajući razne životinje, pa i sa čovjekom. To… Pročitaj više »

Hagar
Gost
Hagar
8 mjeseci prije

E to je prava pozadina Covid price. Bez dresure apsurdima ovo s hranom ne bi moglo proci. Apsurdno je da ljudi sami sebi pucaju u noge, pa danas zapravo slicno rade zbog covid narativa. Uskoro ce si pljuvati u hranu. Nije logicno da cjepljeni koji sire neku bolest slobodno ulaze… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
8 mjeseci prije

Svjetski ekonomski forum Klausa Schwaba treba dotuci i politicki i ekonomski…..taj pastir i kozojeb se predstavlja kao ekonomski i financijski guru a u stvari je prevarant koji sudionike svojih foruma i kongresa spijunira i podatke o sudionicima dostavlja BND-u….prodaje ih ko obicnu stoku za teglenje privilegirane njemacke ekonomije koja nikako… Pročitaj više »

Podrži medicinare
Gost
Podrži medicinare
8 mjeseci prije

Akcija! prikljucite se i vi Šaljite mail na [email protected]
upite zasto dr Gajski te ostali djelatnici kojih jos ima ne mogu pristupiti poslu. Također naruceni pacijenti ne primaju uslugu koju plačaju. Djelatnici hitne pomoci ne mogu pristupiti poslu! To je podrivanje sistema i ugrozavanje zivota! Djelite dalje mail adresu

Stock
Member
Stock
8 mjeseci prije

O onih 1% sam već nešto malo pisao. A šta kažete na ovo… U Švedskim školama se baci 84 tone hrane. DNEVNO!!! Znate…možemo mi pričati o konformizmu i potrebi izlaska iz njega kao jedinog (sa čime se ja ne slažem) načina borbe protiv sistema. A ne slažem se iz prostog… Pročitaj više »

Toni
Gost
Toni
8 mjeseci prije

Jasno je da financijski iluminatski gangsteri idu na smanjenje svjetske populacije. Pri tome će izgladnjivanje (uz neizbježno cijepljenje), poput Staljinovog holodomora u Ukrajini (ili Mengeleovih “testiranja” u Aushwitzu), biti najvažnij operatori te genocidne agende.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
8 mjeseci prije

imamo ogromne mase ovcoida širom svijeta, koji niti šta kuže, niti šta misle. Oni koji dragovoljno idu primiti smrtnonosnu iglu,-ništa ne misleći, kako ćeš očekivati od takvoh da išta misle o održivosti, velikom resetu i ostalome.. Sotonistička kabala ovdje može činiti što hoće, kovati planove kako hoće, jer prosječni obični ovcoid… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
8 mjeseci prije

imamo ogromne mase ovcoida širom svijeta, koji niti šta kuže, niti šta misle. Oni koji dragovoljno idu primiti smrtnonosnu iglu,-ništa ne misleći, kako ćeš očekivati od takvoh da išta misle o održivosti, velikom resetu i ostalome.. Sotonistička kabala ovdje može činiti što hoće, kovati planove kako hoće, jer prosječni obični ovcoid… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Istražuj
8 mjeseci prije

Clanak je odlican kao i uvijek kad se radi o Engdahlu… Tzv “Evropska Unija” je tzv “super drzava” – a tima i super zlocinacka tvorevina... I odmah da predlozim @redakcija: Radije uzmite i prevedite ovakav clanak – od razunog i uvjek kriticki raspolozenog Engdahla – nego da postavljate “autorske clanke”… Pročitaj više »

Bond, cigarete Bond
Gost
Bond, cigarete Bond
8 mjeseci prije

Kaže Villiam Engdahl pisac beletristike?
Sve se svodi na…. ako je ovo istina, ako se obistini predviđeno(samo njemu), ako ovo ako ono… Itd.
Samo nagađanja bez ikakvog dokaza ali prolazi kad on to fino upakuje u svoje lako štivo.

Geni Kameni
Gost
Geni Kameni
8 mjeseci prije

Uz povećanje zakonskih zahtijeva za specijalnim normama, uz skuplju opremu neophodnu za poljoprivrednu proizvodnju, otežava se proizvodnja i smanjuje količina proizvedenih proizvoda. Manja ponuda uz istu potražnju dovodi do značajnog porasta cijena. Velika većina ljudi živi od plaće do plaće. Uz veliko poskupljenje hrane ti ljudi vrlo bro postaju siromašni… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
8 mjeseci prije

Još prije nekoliko desetaka godina Henry Kissinger je sve rekao o kontroli stanovništva kontroliranjem energije, hrane, novca i cijepiva. A mi se još palamudimo o Schwabu i Davosu. Sve izgleda kao da su i ove besplodne rasprave dio agende umne i duhovne eutanazije čovječanstva. Gorimo u živoj vatri zla i… Pročitaj više »

burekoje kebabović
Gost
burekoje kebabović
8 mjeseci prije

covid agenda će pasti, siguran sam. ovo, bojim se, neće. višedesetljetna dresura na temu je učinila svoje. zapravo, očekujem više greenidiota negoli je sad covidiota.

B7ranko Spehar
Gost
B7ranko Spehar
8 mjeseci prije

Očito pitanja u popisu o broju stoke i peradi niau slučajna.

Perun
Gost
Perun
8 mjeseci prije

Zatekli vola u kupusu …Klausa Schwaba ..uništit će ogroman dio poljoprivredne proizvodnje u EU i potaknuti već rastuće svjetske cijene hrane da rastu daleko više….pa taj lik zasluzuje svaku osudu ,njega treba pod hitno u veterinarsku stanicu dobio je kravlje ludilo…..eutanazirati i les spaliti….

hope
Gost
hope
8 mjeseci prije

meni su ovi “s jednom nogom u grobu”, koji odlucuju o buducnosti buducih narastaja,najjopasniji!

ledeno doba
Gost
ledeno doba
8 mjeseci prije

evo cijela knjiga od Engdala o ovoj temi

ttps://dzonson.files.wordpress.com/2009/12/william-engdahl-sjeme-unistenja.pdf

Lupus in fabula
Gost
Lupus in fabula
8 mjeseci prije

“Genetski modifikovani američki projekti za ribe i životinje uključuju krave koje daju samo mušku telad, koristeći CRISPR; svinje kojima nije potrebna kastracija; mlječne krave bez rogova i somove sa povećanjem rasta uz korištenje CRISPR za stvaranje soma sa više mišićnih ćelija.” – Ova recenica govori dokle je covjecanstvo doslo-blizu dna

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

Na taj genocid Engdahl upozorava godinama.

Jadranka S
Gost
Jadranka S
8 mjeseci prije

Sve lazu,……………podmuklo, ljigavo, manipulirajuci, lazima o / u SVEMU.
Psihopate se igraju boga. Oni KOPIRAJU ,………kopiraju,…..kopiraju,……..SVE UNISTAVAJU!
Nikada kopija ne moze biti ORIGINAL, NIKADA.

Original je zivot.
Kopija je smrt.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
8 mjeseci prije

…ono što je prethodilo tomu da je Kain ubio Abela bilo je slijedeće: Abel je prinio Bogu žrtve sve neke pečenke ,dakle od onog što mu je Bog već i sam dao, (on je samo ispekao) a Kain je prinio žrtve od ruku svojih djela, uzgojene žitarice i slično, na… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
8 mjeseci prije

Ernst Stavro Blofeld (Donald Pleasance)–luđački zločinac koji želi ovladati svijetom, iz filma o Jamesu Bondu , You Only Live Twice (1967)

comment image

Grozomorni
Gost
Grozomorni
8 mjeseci prije

Sada vam je valjda jasno zašto je deBill Gates kupio tisuće hektara poljoprivrednog zemljišta.

lear ZI
Gost
lear ZI
8 mjeseci prije

Ova retardirana, na polu mrtva i impotentna kreatura želi promeniti svet. Ajde narod, on je več crko, al na nama je, da to uradimo sa njegovim slediocima.

Goran savic
Gost
Goran savic
8 mjeseci prije

Ако пише Вилијам Енгдал,онда то треба озбиљно схватити.По селима се још увек гаје старе сорте

Istina o Fauciju!
Gost
Istina o Fauciju!
8 mjeseci prije

http://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=5aISPlTLbJo Kary Mullis INVENTED the PCR technology and He worked with and for Dr. Tony Fauci and knew quite well what he was — and what he was NOT. “Guys like Fauci get up there and start talking, you know, he doesn’t know anything, really, about anything and I’d say… Pročitaj više »

Kmet i minimalac
Gost
Kmet i minimalac
8 mjeseci prije

IMPOTENTNI STARI OPASNI MANIJACI MASONSKI OKOT 666

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
8 mjeseci prije

Autor ovog teksta F. William Engdahl napisao je odličnu knjigu o GMO-u još 2007. naziva “Sjeme uništenja”. Može se kupiti kod nas. Još jednu odlićnu knjigu o GMO-u napisao je naš Marjan Jošt naziva “(Iz)um bez (raz)uma” 2016. godine, isto se može kupiti u slobodnoj prodaji. U svakom slučaju, obje… Pročitaj više »

Ana
Gost
Ana
8 mjeseci prije

Evo gledam kako se u zadnje dvije godine ubrzava sve sto je laganini, odradjivalo sto treba zadnjih desetljeca! Psihopate idu naprijed, ujednacenim djelovanjem, konstantno razvijajuci metastaze. Narod u svakoj drzavi se batrga, bori, galami- ovi samo nastavljaju. Uvoce ausweisse, truju, licemjerno, iz svoji visina garantiranih, sigurnih.. Pred vratima smo pakla,… Pročitaj više »

Mrki
Gost
Mrki
8 mjeseci prije

Sotonjare dolazi vam kraj necete to dočekat zapamtite dolazi vam nestanak s planete uskoro brže nego sto mislite dosta mraka vrijeme je da neko upali svjetlo a ima vec neko panika im je znaju da gube pa sad riču boli to ostaju bez svega obecanog sto im je njihov knez… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik