Žrtve Epsteina tuže FBI

FBI
11 komentara

Agencija je stajala po strani dok je zloglasni pedofil zlostavljao “mnoštvo djece i mladih žena”, kažu tužitelji

Desetak žrtava Jeffreya Epsteina tužilo je FBI, tvrdeći da agencija nije uspjela pravilno istražiti ozloglašenog seksualnog prijestupnika. Tvrde da je FBI dva desetljeća pratio izvješća o Epsteinovim aktivnostima, dopuštajući da se žrtvama “trguje, zlostavlja,  da ih se siluje, muči i da im se prijeti”. Tužbu je saveznom sudu u New Yorku u srijedu podnijelo 12 žena, a sve se u dokumentu nazivaju anonimnim Jane Doe.

”Više od dva desetljeća Savezni istražni ured dopuštao je Jeffreyju Epsteinu obavljanje seksualne trgovine te da seksualno zlostavlja veliki broj djece i mladih žena, ne radeći pritom posao kakav je trebao raditi”, navodi se u pritužbi. “Kao rezultat stalnih neuspjeha FBI-a, 12 žena koje su navedene kao Jane Doe pokreće ovu tužbu kako bi došle do dna, jednom zauvijek u vezi uloge FBI-a u Epsteinovom kriminalnom lancu trgovine ljudima”.

Prema tužbi, FBI je 1996. počeo primati dojave, izvješća i pritužbe o Epsteinovoj navodnoj trgovini i zlostavljanju maloljetnika, ali nije otvorio slučaj niti podijelio te informacije s drugim agencijama za provođenje zakona. FBI je konačno otvorio slučaj 2006., dvije godine prije nego što je Epstein priznao krivnju za dječju prostituciju na Floridi. Kontroverznim sporazumom o priznanju krivnje Epstein je registriran kao seksualni prijestupnik i služi 13 mjeseci na slobodi pod nadzorom umjesto moguće doživotne kazne. Unatoč činjenici da je bio osuđen za jedno kazneno djelo i budući da je izbjegao niz drugih optužbi za trgovinu ljudima u seksualne svrhe, FBI je nastavio ignorirati dojave koje su pristizale tijekom sljedećeg desetljeća, tvrdi se u tužbi.

“Kao izravan i neposredan uzrok nemara FBI-a, tužitelji ne bi i dalje bili žrtve seksualne trgovine, zlostavljanja, silovanja, mučenja i prijetnji”, navodi se u tužbi.

Epstein je na kraju uhićen 2019. i optužen za trgovinu desecima maloljetnika. Umro je čekajući suđenje u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu mjesec dana kasnije, a službeno je proglašeno samoubojstvom. Epsteinova djevojka i “dama”, Ghislaine Maxwell, osuđena je 2022. godine na 20 godina iza rešetaka zbog trgovine djecom u svrhu seksualnih radnji.

Prema svjedočenju žrtava, Epstein i Maxwell vabili su djevojke radi seksualnih radnji s njih dvoje kao i sa svojim bogatim i moćnim suradnicima. Nakon toga su te djevojke koristili za vabljenje dodatnih žrtava. Među moćnim ljudima koji su optuženi za zlostavljanje djevojčica bio je i britanski princ Andrew, koji se izvan suda nagodio s tužiteljem 2022. Tužitelji koji stoje iza najnovije tužbe od američke vlade traže neodređeni iznos naknade i štete.

FBI je već optužen za nemar u postupanju sa slučajem Epstein. Na saslušanju Senatskog odbora za pravosuđe u prosincu, direktor agencije Christopher Wray dobio je pitanje u vezi toga zašto FBI nije učinio više kako bi stao na kraj ozloglašenom pedofilu. Wray je obećao provođenje interne istrage, kako bi “otkrio postoji li više informacija koje možemo pružiti o ovome”.

EpstainFBISAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan Bgd
2 mjeseci prije

FBI hvata sitne kriminalce, ali radi za velike!

abc
2 mjeseci prije

FBI su osnovali kriminalci i služi isključivo kao zaštita kriminalnih elita.

Emiliano Zapata
2 mjeseci prije

Koliko jos naivcina vjeruje da su tajne sluzbe , policija, vojska, porezni inspektori i sl. tu da ih zastite a ne da stite superbogate tirane???
Giljotina iz raja izasla?

Max
2 mjeseci prije

I treba.

trajko
2 mjeseci prije

Desetcima žrtava… Možda desetcima tisuća.

Josip
2 mjeseci prije

FBI je odavno postao smece od agencije i zlocinacka organizacija. Isto kao i CIA za koje se ne zna tko je vece zlo..

Suze Roni
2 mjeseci prije

Za vrijeme predsjednicke kampanje FBI je stitio Bidena i njegovog sina Huntera
jer su sakrili dokaze o korupciji te dvojice u Kini i Ukrajini. Nadalje FBI je bio aktivno ukljucen u Covid pandemiju
i cenzuru ekspertnih misljenja lijecnika
i znanstvenika sa vrhunskih sveucilista u medijima i drustvenim mrezama. Gledao sam svjedocenje izvrsne direktorice Tweetera u Kongresu, koja je to potvrdila, a isto je u svom svjedocenju potvrdio Zuckberg u vezi Facebooka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI