“Zuckerberg for president?” – Fantazije? Možda i ne!?

Mark Zuckerberg - Bijela Kuca
32 komentara

“Moramo stvoriti globalnu zajednicu koja će koristiti svima”, to je uglavnom srž pisma Marka Zuckerberga, punog dobrih namjera, značajnih ideja, ponekad upitnih i uglavnom uopćenih, koje je objavio u manifestu na Facebooku.

Navodno je njegova izvorna misija “raditi da svijet bude otvoreniji i što je više moguće povezaniji”, zbog čega nužno treba rastjerati vjetrove koji se protive globalizaciji.

Analitičari tvrde da je osnivač Facebooka odabrao čudan trenutak za najavu svoje misije i objavu ovog vrlo dugog i artikuliranog pisma. U stvari, ovaj bi manifest mogao biti najava budućeg političkog angažmana mladog Marka Zuckerberga.

Sumnja dolazi iz dijela pisma u kojem Zuckerberga pita: “Gradimo li svijet kojeg baš svi želimo?”

Kakav svijet? Prije svega, tko ga gradi? Tko smo to “mi”? Facebook zajednica, kojoj je Zuckerberg uputio pismo, ili cijeli svijet?

Zuckerbergova poruka je planetarna i prilično ambiciozna. On želi oblikovati globalnu zajednicu koja će biti nova napredna civilizacija, nakon razdoblja “plemena, gradova i naroda”.

Mnogi su razumjeli da je ovo uvertira u buduću kandidaturu Zuckerberga za stanara Bijele kuće. Ako je to mogao biti drugorazredni glumac Ronald Reagan, ako je guverner Kalifornije mogao biti Arnold Schwarzenegger, a obični pravnik iz Chicaga Barack Obama postati predsjednik samo zato što je kao Afroamerikanac bio u pravo vrijeme i na pravom mjestu, zašto to ne bi bio Mark Zuckerberg. Ima sve potrebe preduvjete da postane stanar Bijele kuće, osim što nije žena, što bi bilo poželjno, ali se i to da ”popraviti”.

Ova hipoteza je u zraku veću neko vrijeme, otkad je poražena Hillary Clinton. Liberalni svijet je u očajničkoj potrazi za novom ikonom u areni, a moguće je da Mark Zuckerberg to bude umjesto Michelle Obama, koja se također spominjala kao moguća buduća kandidatkinja. Međutim, od te se ideje ubrzo odustalo, jer je za liberale Michelle Obama previše neovisna i svojeglava.

Ovo je scenarij za sljedeće predsjedničke izbore, ali i tijekom Trumpove administracije, kojem treba stvarati sve moguće probleme ovog svijeta.

Mark Zuckerberg može stvoriti toliko problema Trumpu, kroz stvarne i fiktivne skandala, da prisiliti milijardera da podnese ostavku ili, što je još gore, da izda nekoliko zapovjedi za napad na geopolitičke protivnike, što je moguće obzirom na njegovu osobnost, izoliranost i neiskustvo.

Zuckerberg je jaka osoba i u manevrima je neusporediv s bilo kim iz njegovog miljea. Nepotrebno je govoriti da bi moguće predsjedništvo bilo realizirano u Big Brother obliku, obzirom da osnivač Facebooka posjeduje osobne podatke i informacije o zajednici od milijardu i pol ljudi.

Zuckerberg ima sve potrebno da zadovolji dominantne sile u Washingtonu. Ima mladenački i revolucionarni imidž, što je dobro, a vjerojatno može računati na potporu takozvanih ”millennialsa”, generacije koja se pokazala odlučujućom za poraz Hillary Clinton. On sa svojom tvrtkom nudi pozitivnu sliku o globalizaciji i uspješno kritizira takozvane “populiste”. Zuckerberg nije profesionalni političar, ali to sada i nije od presudnog značaja. On je uspješan poduzetnik i još mnogo toga.

Njegova jedina granica je njegova snaga, koja bi mogla uplašiti birače. Srećom, još uvijek je rano za ovaj spektakl.

Na čelu Amerike je još uvijek Trump, koji je, barem dosad, međunarodne napetosti amortizirao i premjestio ih unutar granica Sjedinjenih Država. Činjenica je da Trumpov sjaj blijedi, a njegovi ustupci neokonzervativcima mu smanjuju prostor za manevar. Dakle, vidjet ćemo koliko i kako će trajati Trumpovo predsjedanje Sjedinjenim Državama. Za to vrijeme se čeka da Zuckerberg, bolje rečeno njegovi sponzori, odluče hoće li ili neće prijeći Rubikon.

Bijele kućamark zuckerbergPredsjednik
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Q-90651
7 godine prije

I Opra se zeli kanditirati za predsjednika-US-ranih.
Sad su proradili klikeri svakom Amerikancu ako mogu biti oni kriminalci predsjednici i uz to dobijati nobelove nagrade da onda moze svaki lopov barem pokusati.

raol
7 godine prije

Kaze Obama da nije nikad naredio da se prisluskuju americki gradjani ( samo europski i ostali)
An Obama spokesman said he had never ordered surveillance of any US citizen.

Nije nikad ni Hitler naredio da se strelja njemacki gradjanin – po tome.

Michael Collins
7 godine prije

“Moramo stvoriti zajednicu koja će koristiti svima… Židovima” Dođe li ovaj Hazar na čelo JewSA bit će “business as usual +”.
10 Božjih zapovijedi iz Starog zavjeta nije se odnosilo na cijelo čovječanstvo, već samo na Židove – prema “nežidovima” ponašaš se što gore tim bolje.
Sjećam se dokumentarca o berni Madoffu, i najvećoj Ponzi prevari u povijesti – izvarao sve redom ulagače, i židovske included. I onda su mu to najviše spočitavali. To što je pokrao i ulagače koji nisu Židovi, nikom ništa. I naravno, u tom dokumentarcu nije se moglo čuti ništa kritično o takvoj izjavi, jer su LGBT i Odabrani zaštićeni kao lički medvjedi – po ostalima pljuj do mile volje!
Znam, znam sad će doletjeti optužbe za anti-semitizam, a što su Palestinci npr, nego Semiti. Za razliku od doseljenih Hazara i Sefarda, koji nemaju kapi semitske krvi u sebi.

tuf
7 godine prije

Novi Soroš – pun love, neoliberalnih fašističkih ideja, utjecaja i kontrole.

Osoba C
7 godine prije

Halo Zemlja, imamo problem. Lik je izgubio vezu sa realnošću, predugo je u virtualnom svijetu.

Travis
7 godine prije

Globalizacija je nezaustavljiva. Politika koja ju prati sama od sebe će porušiti zidove koji se sada grade. Nije bitno tko će biti ikona tog pokreta koji se stvara.

subaru
7 godine prije

Ukrali su sve tajne onih koji su na fejsu i ostalim drušvenim cionističkim paukovim mrežama. Znaju preko mejla, moba, telefona sve što komuniciramo. Ukrali su sve tajne ljudskog roda i to prebacili na servere gugla i ostale gamadi. Posjeduju sve banke i medije, mogu novcem kupiti svakoga, peru mozak obrazovanjem, tv-om, tiskom itd. Oni mogu postaviti i robota za prezidentea a ne ovog odabranog.

žrec
7 godine prije

“obzirom da osnivač Facebooka posjeduje osobne podatke i informacije o zajednici od milijardu i pol ljudi.” Ma posjeduje on šipak, običan cia agent, ko i Gates, Soros, Buffet, i ostali. Moš mislit kako pojedinac ima takvu moć i bogatstvo a da nije strogo kontroliran ili vjerojatnije jedan od njih.

rodoljub
7 godine prije

On smatra da je razdoblje naroda proslo. Upravo sada pocinje novo razdoblje naroda, jer su globalisti dugo radili na unistavanju naroda. Migracijama imaju za cilj onemoguciti da vecinski narod upravlja svojom drzavom, jer homogenizacija naroda sputava globalizaciju. Oni zele globalni svet u kojem ce oni biti faraoni, a mi robovi. To se mora onemoguciti .

Ratoborna Gljva
7 godine prije

Još jedan pijun za ispiranje i onako ispranog mozga narodnih masa……..

jale
7 godine prije

Ovaj lik je igrač američkog obavještajog sektora i sve kodove za Facebook je dobio for free ili ukrao od svojih robova. Da samo znate kakve jezive klauzule sadrže ugovori programera u ko fol njegovoj firmi. Facebook je kamuflaža za CIA.

Andrej
7 godine prije

Zuckerberg ima prilicno potencijala da postane USA predsjednik. Evo sto je izjavio o korisnicima Facebooka: “Oni mi vjeruju – j****i glupani!”

Izvor je ovdje.

Željko
7 godine prije

Sjećam se kada je prije dvije decenije bilo prijedloga da Madonna bude predsjednik ” velikog brata ” !

jonbonjovi
7 godine prije

Sklon sam da zbog struke posmatram lica ljudi i na osnovu toga zakljucujem nivo debilnosti. Cini mi se da “vladari svijeta” bas postavljaju debile na odgovorna mjesta i tako nam se svima rugaju u lice. Kad objavljuju nevjerojatne teorije onog degenericnog Hokinsa imam isti osjecaj. Meni je ovaj covjek oduvijek licio na debila, kao i Gejts i slicni. Onaj ko vjeruje da se iz garaze stvaraju velike firme nije bas u kontaktu sa realnoscu. On je jedan obican piun medju zidovima koji su na odredjenim funkcijama s namjerama da nam svima zagorcaju zivot. Iz tog razloga me ne zanimaju ni fejzbuci ni tviteri ni ostala globalisticka spijunska g….na.

Abril Robbins
1 godina prije

Welcome to AIToolWin, the ultimate online tool that helps users convert data quickly and easily. Our platform is designed to make your life easier by providing simple and efficient solutions for your data conversion needs. At AIToolWin, we believe that technology should be accessible to everyone.

NASA
7 mjeseci prije

I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI