ABC: Trump zabrinut zbog ruske intervencije, ovaj put u korist demokrata

Donald Trump - relokalizacija poduzeća
21 komentar

Donald Trump je još jednom pokazao svu svoju nepredvidivost. Ovaj put je upozorio kako je zabrinut da bi se Rusija mogla miješati u predstojeće američke izbore za Kongres, ali zbog “ekstremno čvrstog” stava njegove administracije prema Moskvi Kremlj će biti zainteresiran da birači glas daju Demokratskoj stranci.

Američki predsjednik Donald Trump je u utorak izrazio svoju zabrinutost o mogućem ruskom uplitanju u predstojećim srednjoročne izbora u Sjedinjenim Državama s ciljem pobjede demokrata, prenosi ABC News.

Podsjetimo, 6. Studenog se u Americi održavaju izbori na kojima se biraju svi zastupnici Predstavničkog doma i 30 od 100 senatora u Senatu američkog Kongresa, te 39 saveznih i teritorijalnih guvernera, te brojni drugi državni i lokalni dužnosnici.

“Ni jedan predsjednik nije bio oštriji prema Rusiji od mene, pa će pogurati demokrate. Oni definitivno ne žele Trumpa!“, napisao je čelnik Bijele kuće na svom Twitteru.

ABC primjećuje kako izraz “zabrinutost” ukazuje na “promjenu tona” američkog lidera o temi ruskih uplitanja u američke izbore, što je Trump u više navrata doveo u pitanje i opovrgavao.

ABC javlja “kako nema dokaza da Rusija želi pobjedu Demokratske stranke na izborima u studenom”

Prema autoru članka, posljednja tvrdnja Trumpa proturječi njegovim prethodnim izjavama. Prije samo dva dana je čelnik Bijele kuće na Twitteru objavio kako je priča o ruskom uplitanju na predsjedničkim izborima 2016. “velika laž” .

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s Vladimirom Putinom, Trump je također rekao kako nema razloga sumnjati da je Rusija pokušala utjecati na ishod izborne utrke prije dvije godine. Kao što podsjeća ABC, obje izjave su kasnije promijenjene i rečeno je da su novinari krivo razumjeli što je predsjednik htio reći.

ABC navodi kako do danas ne postoji nijedan dokaz dostupan široj javnosti o mogućem ruskom interesu za pobjedu demokrata na izborima za američki Kongres.
Istovremeno, kako podsjeća ABC, Vladimir Putin je, govoreći na konferenciji za novinare u Helsinkiju, potvrdio da želi Trumpu pobjedu na izborima, “jer on kao predsjednik govori o normalizaciji rusko-američke odnosa”.

Twitter – Donald Trump

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

..klin se klinom izbija.

put in
5 godine prije

ja mislim da čovjek zbori istinu:)

Antiglobalist
5 godine prije

Trump dobro igra igru, koja u konačnici vodi normalizaciji odnosa s Rusijom. Izluđuje medije kontradiktornim izjavama, što je odlična taktika. Mora igrati lukavu igru, jer jedino tako će ponovno biti izabran. Ne da Bože da izgubi izbore, svijet bi došao na rub ponora.

zwizdan007
5 godine prije

Inače, pijančina (Juncker) skinuo gaće i naguzio se. Al će ga evropa primit.

Siniša
5 godine prije

Izvinite na prostakluku….ali ovdje jeb. lud zbunjenog,ali aj sto keb. vec i usi zavrce…

Tupko Glupko
5 godine prije

Izgleda da je stari KGB/FSB-ovac Putin dao korisne savjete Trumpu prije tjedan dana na njihovom sastanku u Helsinkiju, odnosno da je napad najbolja obrana u medijskom razvlacenju ruskog uplitanja u americke izbore 😉 Ljudi shvate da je i ona medijska haranga o ruskom uplitanju prije dvije godine bila nebuloza, kada im sada prezentiras novu nebulozu sa promijenjenim ulogama. Jos usput ismijes svoje politicke protivnike i cekas njihov odgovor da se jos malo smijes. Prrrc!

Klump
5 godine prije

2020 Trump če gladko pobjedit WalkAway priredite.

wetzer maja
5 godine prije

mene samo zanima, da li ovaj trump uopce vidi da je on izabranik tzv. elite – da je on u stvari zrtveni jarac za uskori financijksi i privredni krah usa. bankarska elita iza pozornice (fed i drugi) sustavno unistavaju privredu usa-e, manipuliraju akcijskim trzistem, dolarom, zlatom, imobilijska sapunica samo ne pukne. reduciraju bilancu a istovremeno dizu kamatu – gdje ces vise dokaza o tome. ali zato se svi bave trumpom i izborima, rusijom, navodnim trzisnim ratom sa kinom itd. a iza pozornice valja se teski olujni oblak. dobar tek.

udav
5 godine prije

ahahaha, sa’ ce rusija da se mesa u korist komunjare sandersa…. auuuu, pa davno rekose amerika i engleska bice zemlja…. ja mislim da tramp mora da alarmira nas americke patriote, jer sad je trenutak da zavrsimo sa demonokratama liberalno-izopacenicke provinijencije, koji su u stvari komunjare, sve go izdajnik i strani placenik, a ovamo tramp kao suruje sa rujama – dosao je trenutak naplate za svo lajanje, hehehe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI