Adidas, Nike & Uniqlo žele proizvoditi cipele i odjeću u Rusiji

Proizvodnja u rusiji
13 komentara

Nike, Adidas i Uniqlo globalni proizvođači odjeće izražavaju snažan interes za postavljanje svojih proizvodnih linija u Rusiji, izjavio je zamjenik ministra industrije i trgovine Viktor Yevtukhov.

“Koliko sam upoznat, sportske marke kao što su Nike i Adidas, kao i japanski brand Uniqlo, žele postaviti svoju proizvodnu liniju u Rusiji”, rekao je dužnosnik novinarima na Međunarodnom ekonomskom forumu u St. Peterburgu.

Prema zamjeniku ministra trgovine, to je korisno s logičnog stajališta jer je trenutni omjer cijene i kvalitete ruskih tekstilnih proizvoda optimalan s geografskim položajem zemlje i razvijenom infrastrukturom.

Inditex, koji posjeduje brendove kao što su Zara, Pull & Bear, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho i Uterque, od 2017. godine proizvodi dio tekstila i odjeće u Rusiji.

“Proizvodi pod markom “Made in Russia” prodaju se samo u inozemstvu, što povećava izglede Rusije za izvoz ne-resursa”, istaknuo je Yevtukhov.

Dodatna vrijednost proizvodnje obuće u Rusiji i brojnih tvrtki koje posluju u maloprodajnim lancima obuće u Rusiji može imati samo koristi od lokalizacije proizvodnih kapaciteta u zemlji.

Ranije ove godine, njemački proizvođač automobila Daimler pokrenuo je tvornicu Mercedes-Benza u moskovskoj regiji. Postrojenje, koje je sastavljalo Mercedes-Benz osobna vozila vrhunske klase za domaće tržište, stvorilo je više od tisuću radnih mjesta za lokalno stanovništvo. Njemačka tvrtka također ima montažnu liniju za Mercedes-Benz Sprinter Classic minibuseve u postrojenjima ruskog proizvođača automobila GAZ Group u Nižnjem Novgorodu.

Francuski trgovac prehrambenih proizvoda Auchan otvorio je prvu proizvodnju mesa u ruskom gradu Tambov 2017. Godine. Tvornica je stvorila više od 1 000 radnih mjesta i opskrbljivala ruse lokalno proizvedenim mesom.

Godine 2016. švedski proizvođač namještaja IKEA lansirao je svoju najveću tvornicu namještaja u Rusiji. Poduzeće, koje se nalazi u blizini Velikog Novgoroda na sjeverozapadu zemlje, proizvodi robu ne samo za domaće tržište već izvozi u Italiju, Slovačku, Poljsku, Izrael, Kinu, Kanadu i druge zemlje.

RT

proizvodnja u rusijirusijaViktor Yevtukhov
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
4 godine prije

Ako će izrabljivati ruse kao i kineze, hebeš te investicije.

Amater
4 godine prije

Zar nisu uveli sankcije Rusiji…. a sad bi malo na rusko tržište… može ,ali po ruskim zakonima , nema izvlačenja dobiti … platiš porez u Rusiji pa radi …

Tursunov
4 godine prije

Svaka cast Logicno, Rusija na prvo mesto.
Tako se to radi.
Samo napred.

eks
4 godine prije

Ne može ojačati država ako nema sopstvenu proizvodnju. Zato preferiram razvoj domaće industrije .

Trubadur
4 godine prije

Ipak je Rusko tržište sa 150 milijona ljudi, veliko tržište,pa je u interesu biznisa, da investira u Rusiju…. Interes politike i slugarstva toj politici u obliku sankcija je več dugi par opanaka… Inače se je pred koji dan njemački biznis izjasnio, da nema više povjerenja u frau Merkel….Morat če tako i evropski sluga ipak polako, da se puno više otvara prema istoku…. Gospodar preko Atlantika je u sve lošijem stanju a dugoročno zanj lijeka nema,,,

šeronja
4 godine prije

znaći sankcije i dalje ali i izrabljivanje po mogućnosti

Max
4 godine prije

Rusko tržište je previše važno da bi se moglo zaobići.

Aragorn
4 godine prije

stvar ovih otvaranja je skidanje proizvoljne ovisnosti od Kine,jer samim time sve nike,adidas itd proizvode koji su “made in china” pogadjaju carine,to je sustina svega. zato postepeno otvaraju npr njemacka auto industrija u Srbiji-Mađarskoj itd…a Rusija bogufala mirna drzava bez izbjeglica,spojise ugodno s korisnim…

9953
4 godine prije

Nemojte mi protiv Kine tko će onda proizvodit numu,abidas,mike,popstation,polystation,ridbull

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI