Admiral P. Jones: “Britanska mornarica će štititi Atlantik od ruske agresije”

HMS Duncan (D37) a Type 45 razarac
32 komentara

Od 2014. do danas smo slušali kako Rusija namjerava napasti baltičke zemlje, možda i Poljsku, a sada se izmišljena ratna pozornica seli na Atlantik. Naravno, ovakve prijetnje su potrebne da bi se upumpao novac u proračun NATO pakta, koji je nakon kolapsa Sovjetskog Saveza izgubio smisao postojanja. Prevrat u Ukrajini i naknadni rat Kijeva protiv stanovništva na istoku zemlje je Sjevernoatlantskom savezu dao prijeko potreban kisik za reanimaciju.

Tako Sky News izvještava da će britanska mornarica ojačati svoju nazočnost na Sjevernom Atlantiku kako bi se suprotstavila “ruskoj prijetnji”, potvrdio je zapovjednik britanske mornarice, admiral Philip Jones. Prema njegovim riječima, Rusi “mogu oštetiti optičke kablove na dnu Atlantskog oceana i uzrokovati štetu globalnim komunikacijama, a London i Washington moraju zajednički raditi kako bi to spriječili”.

Prema njegovim riječima, u Sjevernom Atlantiku će biti stvorena zajednička zona NATO operacija koja će regiju učiniti prioritetom za Veliku Britaniju i omogućit će redovito slanje ratnih brodova i zrakoplova u to područje.

“Ovo je pojačana obnova moći i razmjera o kojoj prije deset godina nismo ni razmišljali. Morali smo odgovoriti na ovo. Karakteristike njihovih brodova, njihova sposobnost implementacije i funkcionalnost vrlo su impresivni”, rekao je admiral Jones, komentirajući rusku mornaricu.

Kao što je napomenuo Alistair Bunkall, novinar Sky Newsa, admiral je ovu izjavu dao nekoliko tjedana nakon američke odluke da kao odgovor na “rusku prijetnju” obnovi Drugu flotu u Atlantskom oceanu. Jedan od njenih glavnih zadaća bit će zaštita optičkih kabela koji se protežu duž dna Atlantskog oceana i od ključne su važnosti za globalne komunikacije.

“Znamo da Rusi mogu otkriti i oštetiti te kablove. Moramo utvrditi, pratiti i promatrati što rade na površini vode i pod vodom. Činjenica da idu do mjesta gdje znaju za ove kablove, da koriste brodove koji plove daleko od glavnog broda kako bi se približili tim kablovima, znak je da ih barem proučavaju i da mogu provoditi i druge akcije. Stoga moramo biti u stanju da to spriječimo”, zaključio je admiral Philip Jones.

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

Kabela ti Philipe?
Ti ces ga sti ti ti ti ti…?
Imaju i admirale u bandi?

tuf
5 godine prije

Strucna javnost je prije vise godina dala svoje misljenje da ne postoji nikakva sansa za vojnim nadzorom optickih kablova takve duzine, bez obzira koliko veliku mornaricu imali.
Ovo je tipicni propagandni projekt, kojim se Rusiju zeli prikazati kao teroristicku silu vodjenu polu-ludjakom koji mrzi sve zapadne vrijednosti. Namjerno ce negdje prerezati opticki kabel u svojoj uvjezbanoj false-flag maniri i za to optuziti Rusiju.
To je samo pitanje vremena. Naravno, bas slucajno ce to biti jedan od kabela krucijalne vaznosti za financijske tokove, zdravlje djece i staraca te opstanak trudnica zapadne hemisfere.

neko ime
5 godine prije

Admirale, Rusi samo štite slobodu navigacije u međunarodnim vodama i zračnom prostoru…ahahaha

IVE IZ PECALBE
5 godine prije

Inglezi moraju paziti prolaz izmedju Skandinavije i Britanije, jer ako Rusi tamo prodju i samo prdnu kontaminirati ce sjevernu Britaniju, a tada im nema spasa biti ce im gore nego da ih je snasa ovi Novichok. Moraju se dobro zastiti od ruskog prdca.

put in
5 godine prije

zahebaše se pa srušišie berlinski zid a tu je i internet pa nemogu puno lagati:)

Zagor
5 godine prije

Žalosno je što su izmislili tu situaciju jer im brodovi ne mogu ploviti toplim morima.

Milan
5 godine prije

Admirale, otkuda vam takva profesionalna smelost da izre
čete tu famoznu misao? A, ja sam mislio da se vojnici bave svojim poslom koji znaju, a političari trabunjaju o politici, koji mnogi i neznaju! U današnjoj konstelaciji novih ratnih borbenih sistema: nema više klasičnih sukoba flota i flotila! Admirale, samo udari sa distanve, iza horizonta, pa ko prvi lansira plotun, pa ko preživi. Vi i Nelzon ste preživeli, a njemu kapa dolje, zbog povijesti!

math
5 godine prije

Rusi bas traze probleme, a mogli bi lijepo na putu brodovima od npr. St.Petersburga do Sredozemlja jednostavno zaobici taj kabel.
😉

Riddick
5 godine prije

Dakle da sumiramo :Rusi truju ljude,seku kablove,hakuju izbore,šire lazne vesti,napadaju zemlje,štite diktatore,mrze demokratiju , a vi se borite protiv toga

hogar strašni
5 godine prije

Rusi “mogu oštetiti optičke kablove na dnu Atlantskog oceana i uzrokovati štetu globalnim komunikacijama….. kako to kablovi pod morem pa gdje su ti silni komunikacijski sateliti da moramo povlačiti optiku između država i kontinenta. Pitanje dal uopće postoje takvi sateliti ili sateliti uopće kad sve ide kabelom.

Igor
5 godine prije

Ovo je postalo totalno neoizbiljno.

Kajzer Soze
5 godine prije

Baš prije nekoliko dana bio je tekst o toj njihovoj strašnoj floti 🙂 Ratni brodovi britanske pomorske flote ne mogu da plove u toplim morima zbog čega godišnje 80 posto vremena ostaju u luci. Šest tipova britanskih razarača, koji su okosnica Kraljevske mornarice i od kojih svaki košta milijardu funti, prošle godine je uglavnom ostalo na vezu u pristaništu. Za preuređenje ovih brodova treba više od milijardu funti, pošto su se nekoliko puta u Persijskom zalivu “prokuvali” i jednostavno se ugasili. Rekonstrukcija neće početi prije 2020. godine”, piše Larisa Braun. Dva od ovih ratnih brodova, “HMS dontles” i “HMS defander”, 2017. godine uopšte nisu plovili, iako su prošlu godinu britanski zvaničnici i ministri pozdravili kao “godinu ratne mornarice”. Svih šest ratnih brodova su u floti od 2008. godine i izrađeni su sa motorima koji se gase u toplim morima, ostavljajući mornare satima nasukane u potpunom mraku. Zbog ove činenice nastala… Čitaj više »

kardinale
5 godine prije

Ovo su najobicniji kamatari i reketari engleskog naroda gdje radnik mora raditi prekovremeno za imati zivot ok. Pumpaju triljarde eura u plutajuce kante kante koje ionako nemaju sanse protiv Vladimirovih penetrirajucih raketa. Dokle cemo citati budalastine. Koga to rusi napadaju?
Planeta se pretvara u planet babijana. Sahista je genije i svi mu se vise klanjaju. Cak i Benjamin Bibi

dalmata
5 godine prije

Neka se ovo tragokomicni cirkusanti molu i Bogu i Sv,Vragu da ne najusu(naljutu) Ruse.Rus nije agresor(ovi klaun sudi po sebi)ali nek bude oprezan,puno oprezan.Medo jos spava.Pusti ga da spava.

Slovenac
5 godine prije

Pa šta je rusija napravila da je kao agresivna?

Lala
5 godine prije

Ha, ha, ha, prvo pobedite Hrvatsku pa onda se onda (kurkuma) hrabrite.

nije bitno tko
5 godine prije

Baš neka jaka mornarica. Pet brodova iz plastike in par izbušenih čamaca.

Mariola
5 godine prije

Trta je vrag moj philip jones

Zvrk
5 godine prije

Prvoaprilska izjava u srpnju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI