Bosanska političarka koja se zalagala za vakcinaciju – umrla od infarkta u 49. godini!

Segmedina Srna Bajramović

Čini se da sve više čitamo vijesti o iznenadnim smrtima poznatih osoba, i to vrlo često onima za koje se zna da su cijepljene ili se aktivno javno zalažu za vakcinaciju.

Zastupnica SDP BiH u Skupštini KS i delegatkinja u Domu naroda PF BiH Segmedina Srna Bajramović iznenada je preminula u Sarajevu u 49. godini života. Segmedina Srna Bajramović jučer je na sjednici Skupštine KS imala izlaganje oko Izvještaja o radu Tužilaštva KS. Samo nekoliko sati kasnije zdravstveno stanje joj se pogoršalo nakon srčanog udara.

Prije nego što je ušla u politiku Segmedina Srna Bajramović se dugo bavila novinarstvom i bila jedno od najprepoznatljivijih lica sa TV ekrana. Nakon višegodišnjeg rada na televiziji, Srna-Bajramović je prešla u političke vode. Od početka svog političkog djelovanja izabrala je SDP kao stranku kojoj se pridružila i u njoj je ostala do preranog kraja života. U tri navrata je birana za članicu Skupštine KS, a delegirana je i u Dom naroda Parlamenta FBiH. U SDP-u je obavljala više funkcija, a smrt ju je zatekla na poziciji članice Predsjedništva SDP-a. Iza nje su ostali suprug i dva sina.

Bila je poznata po zalaganju za vakcinaciju, pogotovo vakcinaciju djece. Bila je pokretač inicijative za vakcinaciju djece protiv HPV-a a njezin nedavni govor o tome možete vidjeti ovdje:

Bosna i HercegovinaCOVID-19Segmedina Srna BajramovićVakcinacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
126 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vedran
1 godina prije

Cestitke doticnoj. Zasluzeno

Emiliano Zapata
1 godina prije

Sta ovoj nisu rekli da politicari primaju fiziolosku otopinu?

senci
1 godina prije

Svaka smrt se koristi za promociju antivaksera , osobu licno poznajem i njena smrt nema veze sa ovom temom ali evo prilike da se neki izivljavaju pa neka se provedu zajedno sa urednistvom…. . Sramota

CAN
1 godina prije

“Ne’ko to od goooreeee vidi sve”…

Hum
1 godina prije

Ona je to radila iz čiste naivnosti i potpune vjere u ” znanost”. Suzdržite se od zlih komentara koji će vam se vratiti u obliku nervoze, uznemirenosti i ostalih stanja. Puno njih u Sarajevu umire ovih dana… iznenada.. ne samo u Sarajevu, nego svugdje gdje je procijepljenost velika. Ovdje oko mene sve isto… ništa novo.

Mlata
1 godina prije

Veliki zagovornik bockanja Čedomir Jovanović je u teškom stanju

Otac Zico
1 godina prije

Nije bila licemjer. Eto cijepila je i sebe.

BTK
1 godina prije

Nagli skok temperature zraka..

Zoki
1 godina prije

Mozda je bila bolesna, mozda je imala problema od ranije, mozda je stres i sekiracija, mozda nezdrav zivot, mozda je nasljedno, a mozda je i eto desilo se jednom na milijun…sve je mozda, kao sto je i mozda od nuspojave cijepljenja, ne znamo. Jedino sto znamo da se od covida i cijepljenja ucestalo desava ovo da srcanim, trombom, mozdanim. Da li je od postcovida ili cijepljenja, to ne znamo, ali bi bilo ispravno i eticno istraziti kronoloski (kada je prebolovala, kada je bila prva doza, kada druga, da li je bila reinfekcija, kad je i ako je bila treca, da li se zalila na nuspojave, kakve su bile ako su bile)…najlakse je zakljuciti desilo se, nema je vise i idemo dalje, a da se ne izvrsi preispitivanje bez zataskavanja. Ne znamo od cega, znamo posljedicu. A novinarsko propitivanje je apsolutno logicno.

TBD
1 godina prije

Da mi netko pokaže samo sliku od ove, prvo što bi mi palo na pamet je to kako je Segmedina bila aktivistica nečega šta ima veze sa soroševim Otvorenim društvom.

Max
1 godina prije

ubio je otrov.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ubi je CO2

Tupko Glupko
1 godina prije

Činjenica jest da ju je ubio srčani udar u 49. godini, vidimo da je bila vitka, a dan ranije se obratila kao zastupnica u skupštini KS.
Drugim riječima, nije bolovala, bila je mlada i vitka.
Potpuno neočekivani iznenaditis.
Obdukcija bi dala uzrok njezine smrti, ali pitanje je hoće li biti urađena.

Oli
1 godina prije

Doša vrag po svoje

Otpornik
1 godina prije

A tek da se nisi pelcovao. Mogao bi popit 10 piva i prčit ko nosorog.

Smokva
1 godina prije

Šteta, mogla je poslužiti za još koji šut

postenlopov
1 godina prije

Ima Boga.

Slow motion
1 godina prije

Cekamo da primis cetvrtu..

zac
1 godina prije

e sad nek se zali dragom allahu

TIKTAKTIKATAKATAK
1 godina prije

Ode joj karijara u nebo,valjda je sretna. .

So baby talk to me
1 godina prije

Znači oni zapravo veruju u sve to što o čemu gnjave na tv-u

Hagar
1 godina prije

Tko pod drugim jamu kopa…

Ime
1 godina prije

Putuj Selma, šta si tražila to si i dobila!

P.L. 1989
1 godina prije

Čekaj znači ti novinaru i komentatorima želiš smrt, i onda im kažeš da su nikakvi ljudi??? Zato jer su objavili vijest koju su objavili i drugi mediji u regiji? I u kojoj nigdje ne piše ni da je cijepljena niti da je od toga umrla… pa vi vakseri, mislim stvarno…

istraga
1 godina prije

Od početka vakcinacije u BiH je vakcinama ubijeno više ljudi nego u Srebrenici. Bolje bi bilo da takve stvari ne pokušavaš zataškavati.

istraga
1 godina prije

Samo nastavi sa Modernom.

istraga
1 godina prije

Umrla je od vakcine i ti to dobro znaš. P.S. Nisam pročitao dalje od prve rečenice.

Hirohito
1 godina prije

Mozemo se mi ovdje prepucavati koliko hocemo ali svi znamo o cemu se ovdje radi. Nije normalno da mlada zdrava osoba koja je taj dan bila na poslu odjednom umre od srca sa 49 godina. To ke novonormalno stanje a znamo od cega je doslo. Postoji toliko dokaza da covid cjepiva srvaraju krvne ugruske, da to vise ne moze biti predmet diskusije. Mi mozemo samo diskutirat je li to slucajno ili namjerno tako napravljeno

istraga
1 godina prije

Bila je vakcinirana, znači – nije bila normalna.

Dokurčilomi
1 godina prije

Šteta a mogla je primiti još nekoliko doza.

1 godina prije

ti prcis..hehehee..ajde,trogloditu iz fotelje,odi dalje pratiti situaciju na ukrajinskoj fronti i pozdravi mater,smradu mrziteljski.hvala i dobar tek.

Jednostavno receno
1 godina prije

Vidiš, gledaš ukrainu, siriju, gazu, jemen, irak, ex yugu…… svi smo se radovali, se radujemo nečijuj smrti. U tome i jest naš problem, izaberemo zastavu i mislimo da smo naj pametniji. Smeta nam kada se proglasi smrt od pelca bez utvrđivanja činjenica al ne smeta nam kada se proglasi smrt od c19 bez utvrđivanja činjenica. Smeta nam tvoj imenjak kada napadne jadne ukraince koje finansira skoro cijeli zapad al ne smeta nam kada taj isti zapad napadne libiju i sve njeno uništi kao da su libici smrdljivi narod. E vidiš tu je naše licemjerstvo jer se naslađujemo drugima koji su u istoj skeptićkoj kao i mi, samo oni nisu uspijeli malo uhvatiti zraka veće se zagrcnulu isto kao i mi prije par sekundi.

Mrčikola
1 godina prije

Volodimire, nije ljudski ali je zato potpuno “ljudski” naslađivati se nečijoj nevolji ili smrti.
Pokojnica je, kao pripadnica političkih struktura, po samom opisu posla, radila na tome da se nas, koji nismo prihvatili korona narativ njenih nalogodavaca, pa i cijepljenje u sklopu istoga, učini, u pravom smislu riječi, građanima drugog reda.
Stjerani u kut i ostavljeni s vrlo malo manevarskog prostora i mogućih rješenja pomoću kojih bi se iz kuta izvukli…ništa, ali baš ništa, čudno i nenormalno nema u tome da se veselimo “svakom gubitku u redovima smrtnog neprijatelja”.
Tako da si jednim djelom u pravu, a jednim “u krivu”.
Pokušao si u komentaru sve ovo “svesti pod zajednički nazivnik” ali nije to nimalo lako jer je, jednostavno, neprirodno.

CAN
1 godina prije

Opisao si vlastiti razvoj misaonog procesa,koji se 92% podudara sa mojim iskustvima,pogotovo u zadnje 2,½ godine. Možda zbog života u milionskom gradu,opisa posla,i osebujnog otvorenog stava ,imam 10x više interakcija sa okolinom od prosječnog stanovnika euRopske prčije..pa mi tako upada u oči podosta nelogičnosti i nebuloza,koje se pak pod činjenice prodaju. Osim što sam još tamo za vrijeme juge imao komplikacije nakon cjepanja sa 14 mj. Mjesec dana proveo u grčevima i 40⁰c temperaturi….Dijagnoza=preživio. Tek pred početak kurtone 19-84 ,kad sam išao na obvezno cepanje (za djelatnike u javnim ustanovama) “protiv” Masern- zaušnjaka….3u1 /4 u 1 cjepiva,probudila se skepsa…. Rekoh sebi,odoh provjerit antitjela u krvi(prebolio kao djete-cjepljen u jugi redovno). Zamisli slj. Krvni nalaz stigao,”doktorica me zove (Internist,nema pojma o virusima i.sastavu cjepiva-bar prizna), dođi u ordimnaciju. Ja.tamo,gledam nalaz= imam antitijela ,ALI,PAZI SAD: Količina antitijel nije dovoljno veöika,da se ne moram bockat, tako je odredio ‘ko?! WHO! Hmmmm Meni i… Čitaj više »

5454876g876gvbvbvb44
1 godina prije

znam ih dosta koji su najebali od cjepiva.neki primjerice polako razvijaju alergije,magli im se vid itd. prije nekoliko dana rikno je klavijaturist depeche mode-a.svi! glazbenici su ili cijepljeni da bi mogli putovati i nastupati ili su odlučno od prvog dana zauzeli stav protiv. sjetimo se i Claptona …ajbok

łedeno doba
1 godina prije

ali, zar ne vidiš kako je učestalo umiranje “izenada i neočekivano”, mladih i relativno mladih osoba, između 40 i 60 godina? od onih poznatih samo da navedem par imena koja su umrla u zadnjih nekoliko mjesci: Goran Sobin (59 godina) i Zoran Sretenović (57). obojica bivši igrači KK Jugoplastike iz one šampionske momčadi krajem 80-ih, a nedavno i Vidoje Ristović (40) srpski glumac, kao i najnovioji slučaj prije tjedan dana- britanski pop glazbenik- Andy Fletcher (60)-suosnivač grupe Depeche Mode a sjećam se još najmanje 15-ak slučajeva običnih građana, široj javnosti nepoznatih osoba,- vijesti, koje sam vidio na regionalnim portalima kao damlmatinski portal (koji redovno izvještava o takvim slučajevima).. tu je bio jednom neki nastavnik, pa neki vjeroučitelj., pa učiteljica.. itd… Svi su bili također u dobi negdje između 40-ak i 60-ak, godina, a sjećam se slučaja i one sasvim mlade djevojke, (28 godina), koje je bila neka poznat faca na… Čitaj više »

Pero
1 godina prije

Ne trkeljajte u prazno. I u mome okruzenju puno mozdani udara, cudnog osipa po cijelom tijelu i kardiovaskularni problema, a skoro sve od 50-65 godina. Vakseri sada bjeze od teme kad je u pitanju pandemija, ali kad se sjetim sto su sve podrzavali, govorili i radili, treba ih stalno podsjecati na to.

Gorki
1 godina prije

Treba raditi kod svakog umrlog obdukciju..NE Slusati SZO koja je mafijaska i lopovska organizacija sa svojim vakcinisanjem i zabranjuje obdukciju..

Janković D.
1 godina prije

“Nikada ne govorite istinu ljudima koji je nisu dostojni.”

– Mark Twain.

Otpornik
1 godina prije

Iako prvi put čujem za ženu, žao mi je što je umrla. S druge strane, kad bolje razmislim, njezini istomišljenici su radili ogromnu propagandu kad je neki protivnik cijepljenja protiv corone umro od corone (pitanje je li corona bila uzrok smrti). Tako da….

Praetorian
1 godina prije

To Seherzada, ma neka, ima Boga

Praetorian
1 godina prije

Ma nek si se ti zastitio. Kada iznenaditis strefi, pitat cemo te tada jel ti smijesno

Otom potom
1 godina prije

Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.

Slow motion
1 godina prije

Ovdje se vise ukazuje na ono sto je doticna promovirala vec na samu njenu smrt..koliko god izgledalo da se netko sprda.
A promovirala je ludost, nerealnost i jbnu covid propagandu..bila ona svjesna sto cini ili ne..

P.L. 1989
1 godina prije

Strefilo ju srce od vrućine ovih dana. Još jedna žrtva klimatskih promjena. Hitno uvesti klimatske lockdowne i karbonske kredite.

P.L. 1989
1 godina prije

A kad su umirali od corone onda se nisu naslađivali kabalistički mediji jelda? Kad se samo sjetim ovakvih naslova sa Indexa: “Roditelji antivakseri odbili cjepivo, umrli od corone, dvoje djece ostali siročad” šta bi ja radio takvim novinarima ne smijem ni napisati a ti ovdje dolaziš pljuvati ma mrš

Voconi
1 godina prije

Šmrc !

Miodrag kostadnovski
1 godina prije

Suviše očigledno,Ubili-otrovali su je.

1 godina prije

III Svjetski rat je, kažu, već počeo. U Ukrajini. Lažu! Počeo je prije dvije godine. Pripremom za nabadanje. U sve tri Regije, svaka svojom čorbom, krenulo se u ispiranje mozga stanovnicima Regija. I svaka osoba koja je stala iza tih priprema je moj neprijatelj. Jer sam se ja jasno svrstao na stranu kontra narativu pLandemije. I pričao i pisao…I molio i objašnjavao… Da se ne nasjeda priči o opasnom “virusu”. Ovi drugi su radili suprotno. Oni su tvrdili da je čorba potrebna i da štiti. Od ovoga što ja tvrdim da ne postoji. Nepravedna borba, jer ja ih nisam mogao ničim ugroziti (osim “virusom”), a da ne ugrozim i samoga sebe ako sam u krivu. A oni su išli da ugroze mene manipulacijama i prijetnjama o gubitku posla, nemogučnosti putovanja, izlaska…ako se ne nabodem. Rat u kojemu su oni (bili) jači. I sad, ako im bomba, usljed nestručnog rukovanja, explodira… Čitaj više »

čudila se aman ja
1 godina prije

..kažeš zalagala se naročito za cjepljenje djece-to nešto kao pavić šimetin u HR- e da mi je čuti isto za ivanu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI