Cijeli svijet pati od zapadne propagande

Vasilij Nebenzija
24 komentara

Usred sukoba u Ukrajini, zapadne zemlje vode informativni rat ne samo protiv Rusije, već i cijele međunarodne zajednice, izjavio je u utorak Vasilij Nebenzia, stalni predstavnik nacije pri Ujedinjenim nacijama.

Govoreći na prezentaciji dokumentarnog filma RT-a ‘-Novinari pod vatrom-‘ u UN-u, visoki diplomata je istakao da se Rusija našla pod velikim medijskim pritiskom nakon što je pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini krajem februara.

Nebenzia je primetio da zapadno izvještavanje o sukobu karakteriše „veliki broj ‘lažiranja’ o aktivnostima [ruske] vojske, kao io ciljevima, ciljevima i motivima” njene kampanje u Ukrajini.

„Nije tajna da je Zapad pokrenuo pravi informacioni rat protiv nas, koji pogađa ne samo stanovnike Rusije i Ukrajine, već i ljude širom sveta“, ponovio je on.

Zatim je uporedio izveštavanje zapadnih medija sa stvarnim ukrajinskim bombardovanjem civilne infrastrukture. „Baš kao što zapadno oružje sada gađa gradove u Donbasu i oslobođene teritorije, zapadna propaganda ispaljuje ‘informacione granate’ na sopstvene građane”, tvrdi on.

Prema Nebenziji, medijski napad je štetan za obične ljude, koji “gube dodir sa stvarnošću, postaju uznemireni i zbunjeni” kada su preplavljeni beskonačnom salvom laži. Oni takođe gube sposobnost kritičkog mišljenja, tvrdi on.

Nakon što je Rusija pokrenula svoju vojnu operaciju protiv Ukrajine, zapadne zemlje pokrenule su neviđeni udar na ruske medije u inostranstvu, pri čemu je Evropska unija zabranila kanale RT i Sputnjik. Moskva je više puta kritikovala ovaj potez, a portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je tvrdila da je on pokazao svetu pravu vrednost takozvanih zapadnih vrednosti.

Propagandarusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

točno.

Alex
1 godina prije

Ako govorimo o Rusiji situacija je sljedeća :
Jedna od najprepoznatljivijih karakteristika propagande je da se, kad-tad, njezina premisa prokaže netočnom u istim medijima koji su je prvi proširili. Sve dok se to ne dogodi, kritički glasovi neće biti dopušteni, neće biti značajne rasprave i neistomišljenici će biti suočeni sa svim mogućim etiketama, čak i zakonski progonjeni. I to se upravo dešava u
Rusiji.

Običan
1 godina prije

Pa ne bih ja rekao da je zapad toliko pametan koliko je narod glup

Valter
1 godina prije

U zadnjih par dana, otkad je počela reakcija na onaj članak u Atlanticu (židov Jeffrey Goldberg gl. urednik) o amnestiji covid zločinaca, stalno razmišljam o jednoj stvari. Da li se sjećate masovno organiziranog i koordiniranog plesanja po praznim bolnicama, tzv. Jeruzalema? E, ne mogu se oteti dojmu da je to zapravo bio pravi pravcati okultni udar. Ja sam skroz ateist uvijek bio, ali kako to drugačije objasniti? Oni su otvoreno s tim bizarnim plesanjima dali i najglupljem čovjeku da znanja da je to prevara, kao da su imali nekakvu obvezu to napraviti. Zamislite tu glupost – prikazuju vam prazne bolnice u strašnoj pandemiji dok kao glume motivaciju s tom koreografijom. Istom onom sa olimpijskih igara 2012. Naravno, ja sam tu židovsku podvalu ignorirao već od kad je počela zbog drugih razloga, ali sada stvarno mislim da postoji još i dublji sloj od tih samih tisućljetnih parazita što su bile izbačeni… Čitaj više »

Hogar
1 godina prije

Kabala sotone drze matrix psihozu nad zapadnim svijetom. Hitler i ekipa su djecji vrtic za ove degenerike.

1 godina prije

Neka laju i onako 90% planete već je okusilo njihove laži tako da mogu prati mozak još samo onih 10% pod njihovom kontrolom..

Jomla
1 godina prije

… zapadne zemlje vode informativni rat ne samo protiv Rusije, već i cijele međunarodne zajednice… Ne može se točnije reći!

Jimbo
1 godina prije

Cela Rusija pati od ruske propagande

goran
1 godina prije

rusi ne brinite se nisu sve idioti na planeti,oni koji imaju mozga znaju šta seru zapadni mediji,i njima više nitko normalan ne vjeruje jer oni seru i lažu,hvala dragom YAHUAH na internetu

Lucija, prva
1 godina prije

“Anatolij Šarij, oporbeni ukrajinski političar, koji živi u Španjolskoj, ne može se načuditi da će Nijemci Zelenskom, koji je ugasio tolike medije, dodijeliti nagradu “Za slobodu medija”.
Tamo nema slobodnih i opozicijskih medija, osim one opozicije koja podržava rat kojeg je pokrenuo Turčinov u travnju 2014.
“U Ukrajini se brani demokracija”
Ok… Pa da se podsjetimo… Sve sta u zbilji trebate znati o ukrajinskoj “demokraciji”… Zelenski je zabranio rad 11 oporbenih stranaka: “Opozicijska platforma – Za život”, “Stranka Šarij”, “Naši”, “Opozicijski blok”, “Lijeva opozicija”, “Unija lijevih snaga”, “Država”, “Progresivna socijalistička partija Ukrajine “, “Socijalistička partija Ukrajine”, “Socijalisti” i “Blok Vladimira Salde”. ‼️//

Ursula von der Leyen je početkom specijalne operacije ugasila ruske medije “da se ne šire ruske laži”. Srećom istina ipak polako stiže do nas. EU je definitivno izgubila kompas. Ovo je trajna šteta i dokaz da su “europske vrijednosti” samo prazna priča.”

gigi pinna
1 godina prije

Medijski rat ste popušili odavno – po zapadnoj propagandi povlačite se iz Hersona, a ako to i zbilja napravite, popušili ste i na terenu – možete onda slobodno kupiti prnje i sa Krima, kakav Dnjepar kao prirodna granica, lol!

ANTIFASISTA
1 godina prije

Nesmije biti milosti prema nacistima niti prema onima koji ih potpomazu, bez obzira bili to Hrvati, Ukrajinci, Britanci, Amerikanci ili bilo koji drugi. Nitko nam nije odobrio da zaboravimo 60 miliona zrtava nacizma iz WWII.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI