Citirajući američke vojne stručnjake, Logično se našao na „crnoj listi“ širitelja dezinformacija

Logično propaganda
142 komentara

Njemačka Zaklada Konrad Adenauer i Sigurnosni forum iz Sofije su nedavno objavili opširan zbornik radova „Zapadni Balkan na svom putu prema pristupanju u EU i NATO – Uloga medija i (dez)informacija“. U zborniku radova, kojeg u PDF formatu možete pronaći u dnu teksta, na 94 stranice veliki „stručni tim“ politologa opisuje kako i koje medijske taktike se koriste u Srbiji, BiH i Makedoniji kako bi se ocrnio NATO i među stanovništvom poticali negativni osjećaji prema Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji.

Dokument spominje i „medijsku manipulaciju“ u Hrvatskoj, Albaniji i Crnoj Gori, koje su već u EU i/ili NATO paktu.

Između ostalih se na crnoj listi medija, portala, nevladinih udruga, na kojoj je i Srpska pravoslavna crkva i druge društvene ili političke organizacije našao i „hrvatski“ portal Logično, kojeg je „trust mozgova“ Zaklade Konrad Adenauer i Sigurnosnog forma iz Sofije, iako je adresa portala Grbavica bb / Brčko / BiH smjestio u Hrvatsku. Zašto?

Iako su ugledni atlantistički politolozi vjerojatno letimično preletjeli naslove, razlog su bila dva članka o djelovanju američkih zrakoplova F-22  u Siriji.

Tako na 23. stranici stoji da ovaj portal informira čitatelje kako je F-22 loš zrakoplov kojeg ruska protuzračna obrana sustavima S-400 i S-300 lako može detektirati i presresti, „što čitatelje navodi na zaključak da ih NATO neće moći zaštititi“. Valjda u slučaju ruske agresije, a što drugo?! O tome koliko Moskva želi napasti zemlje Zapadnog Balkana nećemo ni pisati. Takve tvrdnje nisu vrijedne rasprave.

No, ono što treba naglasiti jeste da su oba članka zapravo prijevod američkog vojnog časopisa The Military Watch. Kako „inkriminirajući“ o zrakoplovima F-22 koji opće nisu nevidljivi, tako i drugi, opširniji u kojem američki vojni stručnjaci i časnici tvrde da je F-22 nemoćan u borbi protiv ruskog Su-35.

Oba članka su prijevod američkog originala, a u jednom tvrdnju da F-22 nije nevidljiv za ruske radare u Siriji neizravno potvrđuje zamjenica glavnog zapovjednika američkog zrakoplovstva, zadužena za obavještajne aktivnosti, general-pukovnica VeraLinn Jamieson.

U drugom članku su brojne izjave raznih američkih stručnjaka iz područja ratnog zrakoplovstva i časnika koji su sudjelovali u operacijama u Siriji.

Dakle, uzmete članak kojeg objave američki stručnjaci i vojni zapovjednici, prevedete ga i objavite, i nekoliko dana poslije se nađete na „crnoj listi“ europskih atlantista kao krivac za širenje dezinformacija o NATO paktu.

Svaki komentar je suvišan…

Sofia Forum/PDF
Američki lovac 5 generacije otkrio je Rusima u Sirij isve svoje tajne
Military Watch – Sirijsko nebo je pokazalo da F-22 ne može svladati Su-35

F-22 RaptorPropagandaSU 35
Pretplatiti se
Obavijesti o
142 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
4 godine prije

Hej , znamo svi kako stvari hodaju , jos malo pa će se ići ” u kost ” … Medijska borba tek će se raspaliti… A mozda i neće , mozda će sve ići brzo , tako brzo da se neće stići ni napisati ni pročitati napisano..

PS , sad znamo na cijoj platnoj listi su trolovi..

Zadranin
4 godine prije

Koji su to debili.. vi prevedete “njihove članke i izjave”, a oni vas optuže i stave na crnu listu.

O budala.. 😂

Pljuc!

wiodiuafwniufvnawiudnaaidfaw
4 godine prije

Ako niste njihov projekt očekujte uskoro posjetu glavnom uredniku ili vlasniku.

4 godine prije

Čestitam 🙂 🙂 🙂 mada za ovaj uspeh i mi komentatori smo zaslužni tako da ne pripisujete lovorike samo sebi 🙂

Siniša
4 godine prije

Tek sada!!??

9953
4 godine prije

Pošaljite im kompas ,malo su se pogubili

preseren3
4 godine prije

Bravo!
Našli ste se na listi….

4 godine prije

Ali, pročitavši popis “glavnih i odgovornih”…pa gore je neka amerka (valja koordinator), a ostalo su nesretnici koji moraju preživjeti kao uprknici – bugarski i naši….

Deno
4 godine prije

Čestitam portalu Logično stavljenje na “crnu listu” od strane sluga tame je veliko priznanje za vaš trud i rad samo nastavite tako dalje

apolo
4 godine prije

Jadan je to savez kojem jedan neovisni portal moze unistiti reputaciju.

Milet
4 godine prije

“Tako na 23. stranici stoji da ovaj portal informira čitatelje kako je F-22 loš zrakoplov kojeg ruska protuzračna obrana sustavima S-400 i S-300 lako može detektirati i presresti, „što čitatelje navodi na zaključak da ih NATO neće moći zaštititi“

Dok ovo nisam pročita bio sam uvjeren da protuzračna obrana sluzi za obranu, a F-22 za napad. Očito zli rusi planiraju sustavima S-400 napadat europske gradove.

Moreno
4 godine prije

Logično iz Brčko DC-ja širi anti NATO propagandu ☺. . . nejasno je šta bi to o NATO moglo bit pozitivno . . .

Laki Topalović
4 godine prije

Onda bi trebali u National Intrest i Millitary Watch ići svaki dan i udarit im sankcije. Nema dana da po narudžbi vojnog kompleksa ne pišu kako su jadni i bijedni s lošim oružjem i onda Kongres pumpa stotine milijardi da se “stignu Rusi i Kinezi”. To je je cilj tih članaka, iako u nekima ima dosta istine.

Direktor
4 godine prije

Veliki stručni tim politologa mora shvatiti jednu vrlo bitnu stvar, nisu Balkanci protiv Europske Unije ali su protiv NATO saveza, svaka vojna sila koja nije sa EU kontinenta je okupatorska sila, prema tome nato treba rastjerati i organizirati EU vojni savez.
Ako nije tako, zašto nemamo njemačkih vojnih baza po USA ?

Ivan
4 godine prije

Čim je na njihovoj crnoj listi, znači da je nešto zapravo pozitivno i dobro.

....
4 godine prije

Kad pocinju sankcije “Logicno”?

Mate
4 godine prije

Ovo je uistinu kompliment!

Abe
4 godine prije

Sve čestitke!
Te zaklade i forumi dane provode u uredu, volio bih vidjet njihovu povijest pretraživanja..

Moreno
4 godine prije

Zapadna propaganda se totalno ingajala, sveopći je kupus. Američki mediji koje je prevodija Logično su to objavljivali za unutrašnju upotrebu kako bi se američka i ostala javnost programiranoga uma uvjerila da bi još više financirala vojsku i oružje.

4 godine prije

Bilo je samo pitanje vremena kada će Logično biti javno nazvan proruskim. Vjerojatno je stvar u tome da ga drugi portali citiraju ili prenose cijele tekstove. Tako se mala gruda pretvara u lavinu.
Ne bi NATO mudraci tražili drugo mišljenje po balkanskim portalima da im ljudi vjeruju, al’ “ne cveta cveće ni u njihovo preduzeće”.
U svakom slučaju čestitke svima koji uređuju i pišu za Logično. Upravo ovo dokazuje da radite dobar posao jer se za dobrim konjem prašina diže.

Satiricno
4 godine prije

Pa ocito je da je portal proruski i da se ovdje minimizira nato i amerika u odnosu na rusiju i logicno je to jer je portal srpski sta se trebalo ocekivati da se velica nato…. Srbija zna da kako je nato rusio a isto zna kako su je rusi branili tako je sa svim ostalim stvarima pa i ovom portalu nato ce pustiti dok budete u granicama podnosljivog a kada predjete onda zna se. Portal u sustini nije los i realan je ali zaista ponekada preuvelicate ruse i njihovu moc pa onda ispade da svi srbi idu za rusiju preko njemacke, francuske itd… Eto sada ste sa dodikom na listi i vjerujem da se osjecate sretnim i ponosnim jer su ga oni bas i instalirali e sada dokle ubrzo cemo vidjeti..

mile kos
4 godine prije

ono kada istina postane propaganda…… jad i beda zapada…

Dundić
4 godine prije

bilo je pitanje vremena.

Zax
4 godine prije

Pa sad ,citajuci ostale portale koji su toliko sinkronizirani da je to za povracanje onda je ovaj portal jedno od rijetkih oaza slobode. Prije se moglo bar u komentarima procitati nesto pametno. Ali od kad je pocelo cenzuriranje komentiranja preko facebooka i googla jednostavno citanje hr portala za bilo koga s imalo inteligencije je postalo mucenje. Facebook profila vise nemam jer je baniran, informativni program na tv odavno ne gledam. Ostao mi je ovaj portal, sputnik i YouTube koji jos nije potpuno cenzuriran. Sjecam se osamdesetih kad smo o ironije imali vecu slobodu informiranja i manju kontrolu mada se taj sistem nije mogao nazvati slobodnim.

EU dismr
4 godine prije

Iskrene čestitke !

FATIH
4 godine prije

DA,DA ISTINA BOLI!
ANGLOSAKSONCIMA I HAZARIMA ISTINA JE NAJVECI NEPRIJATELJ……………
SMRT FASIZMU!
SLOBODA ISTINI!

kocki
4 godine prije

Za mnogu godini Logicno . Samo napred

spartak
4 godine prije

Ha,ha,ha. Logično tablodi? kažu oni. Lopov smatra da su svi drugi lopovi. Jer kompletni zapadni MSM su jedan veliki tabloid od šarenih laži!

Miki041
4 godine prije

Ima li još koji portal osim Logično i Sputnik koji je vrijedan pažnje?

davor
4 godine prije

Iskrene čestitke!

101
4 godine prije

Sto se tice crne liste, podrska portalu Logicno, koji daje alternativne a ne rezirane informacije.
A sto se tice NATO-a, to vm je organizacija kriminalaca i hochstaplera koja treba USA i radi uinteresu bogatih amerikenjaca da budu jos bogatiji, nije u interesu svih gradjana USA posebno ne u interesu onih koji zive od vlastita rada, a niti malo nije u interesu vecine gradjana Evrope. Zato NATO RASPUSTITI i formirati EU odbranbeni savez, na koji USA nece imati utijecaja.
USA NIKADA NIJE BILA PRIJATELJ EVROPE.

Perun
4 godine prije

Pozdrav redakciji portala Logicno .Hr i svima koji komentiraju na Logicno.Hr…..Da portal Logicno.Hr stave na tisucu ,,crnih listi” ja cu citati i tada Logicno.Hr …..Uredjivacka politika portala Logicno .Hr je regionalnog karaktera i ali ovaj portal i sve sto se na njemu napise i iskomentira izgleda ima odjeka i sto je najvaznije on postoji i nudi informacije ….Podsjeca na ,,VIJESNIK” i meni se svidja i sve dok postoji citacu ga…..Slaven Bijelac Slobodan Strijelac……

Servacij
4 godine prije

Pa da jim kažem ovdje. Prvo. Oni su najopasniji po naš planet. Drugo. Na tlu Evrope nalaze se već 70 + godina kao okupator.

Perun
4 godine prije

Amerima treba biti jasno da i drugi imaju ,,pracke sa optikom i radarskim navodjenjem” a aeroplan ko aeroplan nekad leti nekad ne tj. prizemljen je….Objektivno gledano proizvode goru robu od ostalih i to bez garancije …tehnoloski zastarjelu i u modernom konceptu sukoba i ratovanja…… njihova doktrina je na nivou srednjevjekovne templarske tj.krizarske ….Reketiranje i pljacka nista drugo….Zar neko tko je unistio autohtono stanovnistvo Sjeverne amerike ima obraza nazvati borbeni helikopter imenom ,,Apach”….Americka nacija je genocidna nacija i dokazuje to svojim djelovanjem i sepurenjem po planeti Zemlji….Slaven Bijelac Slobodan Strijelac

Perun
4 godine prije

Nato je kriminalna organizacija i svi ko podrzavaju djelovanje militantnih manijaka van institucija UN-a takodjer su krimanlci

Drazen P.
4 godine prije

Na njihovom sajtu stoji da im je glavni partner NATO, tako da ipak tamo međutim…

Drazen P.
4 godine prije

Sad znamo ko lupa minuse na ovom portalu.

jozo
4 godine prije

Sta bi s drona

HEKPCT
4 godine prije

Mene nisu spominjali? 🙂

samo tako
4 godine prije

Po koji to put plačenici iz raznoraznih zaklada dokazuju gazdi koliko loše odrađuju zadatke.
Tko je tu gluplji, poslodavac ili posloprimac ??

nessy
4 godine prije

Pozdrav redakcijo, evo da se i ja pridruzim cestitkama, iskreno i od srca. Ovo se broji kao nagrada, koju bi dao netko objektivan. S druge strane, kao sto ste naveli, bili su toliko povrsni, da nisu uocili prave autore clanka, tj. da je ovaj samo prenesen. To sto ste mali portal, nije vazno, vazno je da se i vasa rijec cuje. Kako ono ‘ceta mala ali odabrana’. Eto, sada se mogu vratiti citanju vasih clanaka i komentiranju u drustvu ostalih ‘rusofilnih agitatora’, kojima ovakva vrsta demokracije i nije bas sveta.
Pozdrav i pojedinim komentatorima/provokatorima na portalu, nadam se da ce danas imati malo povisenu zelucanu kiselinu.

Ante
4 godine prije

Logično se našao na crnoj listi jer je narodu dozvolio da kaže što misli. Što je u suprotnosti sa onim što nato kaže da želi zaštiti narod. Još samo očekujem da nato naredi proganjanje svih političkih neistomišljenika. Sa time bi pokazali što misle o narodu.

samo tako
4 godine prije

Objavljivanjem vijesti iz više izvora, ne samo iz zapadnih MSM ne znači svrstavanje na jednu stranu.
To što je neki forum plačenika svrstao Logično u proruski medij, i to zato jer je prenio članke iz zapadnih medija, govori o njihovoj ispraznosti i želji da udovolje gospodaru.
Bez medija poput Logično, dostupan bi bio pogled samo na jednu stranu medalje

puki
4 godine prije

Zaklada Konrad Adenauer je zaklada Merkeličinog CDU-a. Ta je zaklada samo priprepak “duboke države”, usko povezana sa gospodarima Njemačke iz duboke države. čije je gnijezdo središte globalističke mafije FED i CFR u New Yorku. Isto tako su i Zaklada njemačkog SPD-a “Friedrich Ebert-Stiftung”, kao i Zaklada njemačkih Zelenih “Heinrich Boell Stiftung” samo prirepci duboke države. Sve 3 zaklade su jako aktivne u Hrvatskoj i regiji u mreži washingtonskoh i Sorosevih NGO-ova. Posebno zaklada Zelenih, tijesno povezana sa Sorosevom zakladom “Otvoreno društvo”. Zaklada Konrad Adenauer nalazi se na listi donatora GONG-a, zajednoa sa EU, Sorosevim Otvorenim društvom, britanskom ambasadom i organizacijim “Balkan Trust for Democracy”. To je zasebna američka organizacija raširena po cijeloj regiji, iza koje zajednički stoje: USAID, German Masrhall Fund of the USA i Zaklada Charles Stewart Mott. USAID=državna agencija SAD-a za inozemnu pomoć, German Masrhall Fund of the USA-jedna od njemaćkih oeganizacija duboke državde, Zaklada Charles Stewart Mott=zaklada… Čitaj više »

Euro
4 godine prije

Bravo naši!

Satiricno
4 godine prije

Realnom dovoljno receno e sada koliko nas vidi takvu realnost..

Ad astra
4 godine prije

Kad sam sebi kažeš da si plagijator. Prevedeš članak iz američkog časopisa i nigdje ne navedeš da je to prijevod a ne autorski tekst. To je stvarno dno dna od novinarstva. I na kraju, da bi se abolirao, priznaš da si plagijator. A što se tiče anti američkog stava, pa to je vidljivo kroz niz članaka koji su sve samo ne analitički napisani. Onda se netko javi s kakvom takvom analitikom i odmah doživi kritike bez osnove. Ali neka, ima i nas koji gledamo svijet iz drugog rakursa. A isti “mi” mislimo da su F-22 i F-35 trenutačno najbolji borbeni zrakoplovi.

Juxel
4 godine prije

Velika stvar. Apsolutno ste na strani dobra. Cestitam

Slavonac
4 godine prije

Kazu stari ljudi,djavo bjezi od tamjana,novinari od istina.Samo logicno i istina moze pomirit ove narode.Eno jucer opet laz od Irneja,milijun ubijeni u Jasenovcu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI