fbpx

Dobronamjerni Nijemci dobili račune za trogodišnje izdržavanje imigranata

Migranti - Bihac - Velika Kladusa - Ivan Pernar - Portal Logicno

Vlasti okruga Minden-Lübbecke na sjeverozapadu Njemačke od svojih građana traže desetine tisuća eura za pomoć sirijskim izbjeglicama, prenosi internetsko izdanje časopisa Focus. Lokalno stanovništvo okruga, koje je u početku bez pogovora na sebe preuzelo troškove izdržavanja migranata, otkrilo je da sada mora plaćati mnogo više samo zbog promijene zakona.

Stanovnici okruga Minden-Lübbecke u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, gdje su smješteni migranti, počeli su primati pisma od strane lokalnih vlasti sa zahtjevom da plate troškove njihova izdržavanja, piše njemački časopis Focus Online.

S ovim se neočekivanim problemom suočio i Stefan Straube-Neumann (64), Nijemac koji već nekoliko godina pomaže  izbjegličkim obiteljima u svom okrugu. Poput mnogih drugih volontera, 2014. je pokazao spremnost da ugosti obitelji migranata, sve dok im se službeno ne prizna da su podnositelji zahtjeva za status izbjeglica. U svakom slučaju, on i ostali volonteri su tako razumjeli relevantne izjave ministara i predstavnika lokalne administracije.

Kao što piše u članku, Humanitarni program pomoći je započeo još 2013. godine, prije velikog priljeva migranata. Sve njemačke savezne države, osim Bavarske, glasale su za pružanje jamstva ovom sustavu.

Mnogi obitelji migranata nisu same mogle riješiti problem preseljenja svojih bližnjih. Dobrovoljnim jamcima se pomagalo za troškove ulaska i boravka, uključujući avionske karte i najam, tako da su dobronamjerne ljude njemačke vlasti prvo poštedjele troškove ulaska imigranata.

Stefan Straube-Neumann je bio među onima koji su bili dirnuti strahotama rata u Siriji, kaže Focus Online. 2014. Je sudjelovao u organizaciji isporuka humanitarne pomoći izbjeglicama na sirijsko-turskoj granici. Kada je u okviru ove humanitarne akcije jedan Sirijac zatražio jamstvo za sedmeročlanu obitelj, Stefan Straube-Neumann se složio.

“Za Odjel za vanjske poslove to je tada bila rutina. Samo sam se trebao potpisati. Trebalo mi je tri minute “, prisjeća se Straub-Neumann.

Ured nije provodio ni konzultacije niti razgovore. Prema njemačkom volonteru, on i drugi samo su htjeli slijediti Angelu Merkel, njenu  poruku “Mi ćemo to učiniti” , te pomoći izbjeglicama.  Straube-Neumann je bio spreman platiti za sirijsku obitelj za koju je jamčio do priznavanja statusa izbjegličkog zahtjeva. To je bilo u lipnju 2015. Godine i Nijemac je smatrao da je problem riješen.

Međutim, sada je Stefan Straube-Neumann (64), uz još više od 500 njegovih sugrađana u okrugu Minden-Lübbecke, primio od vlasti zahtjev da, za njegov slučaj, plati 46 700 eura.

Iznos ovisi o raznim čimbenicima, uključujući radi li se o djetetu ili odrasloj osobi i koliko je koštalo uzdržavanje migranta.

Kao što je objašnjeno u pismu, razlog je bila promjena zakonodavstva 2016. godine. Od tada su građani dužni plaćati troškove migranata tri godine, čak i ako su već dobili službeni status izbjeglica. Takvi izdaci su pretjerani za mnoge njemačke građane.

U pismu vlasti, kojeg su dobili brojni volonteri u Minden-Lübbeckeu, navodi se kako prije prijave Uredu za strance oni snose sve troškove, ali moraju vratiti i službene troškove za održavanje izbjeglica, uključujući i stambene ponude, medicinsku njegu i pomoć u slučaju potrebe za posebnom skrbi. Do 23. srpnja svi Nijemci koji su dobili takav zahtjev od vlasti mogu odgovoriti na zahtjev i žaliti se.

Kao što je istaknuto u članku, pisma su poslana unatoč činjenici da je Ministarstvo rada i socijalne skrbi odgodilo odluku iz ožujka 2018. godine. Pretpostavlja se da odluku o pravnoj valjanosti u ovom predmetu prvo treba donijeti Savezni upravni sud.

Službeni predstavnik agencije za zapošljavanje Sjeverne Rajne-Vestfalije je na zahtjev novinara objasnio da se takve obavijesti mogu poslati, ali da se u stvarnosti novac od građana još se ne može prikupljati.

Stefan Straube-Neumann, kao i neki drugi volonteri, sada pokušavaju izvršiti pritisak na političke vlasti u pokrajini i na saveznoj razini i prije nekoliko mjeseci su poslali peticiju lokalnoj upravi i samoupravi. Također su napisali pismo ministru rada Hubertusu Haileu sa zahtjevom da donese konačnu odluku o ovom pitanju. Još nisu dobili odgovore ni na peticiju, niti na pismo, kaže Focus Online.

Možda zbog činjenice da političari sada čekaju odluku Saveznog suda, koji mora odlučiti prestaju li građanima obveze prema imigrantima u trenutku kada im se prizna status podnositelja zahtjeva migranata za izbjegličkim statusom ili će ostati na snazi odluka da je jamac dužan izdržavati osobe ili obitelji za koje je jamčio tri godine, bez obzira bio reguliran status u Uredu za migracije ili ne.

“Nadamo se da će se pronaći rješenja”, kaže Straube-Neumann i rekao kako on i drugi volonteri ne misle platiti ove račune, zaključuje Focus Online.

Focus

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
69 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Korejac
Gost
Korejac
2 godine prije

Rat u Siriji konačno ide svom kraju, za Njemačku bi sada bilo najpametnije da hitno popravi odnose sa Sirijom, spakira radno sposobne izbjeglice te pokrene obnovu i ulaganja u Siriju. Posla će biti za sve.

Ana
Gost
Ana
2 godine prije
Reply to  Korejac

Ok, ako Sirijce i vrate… sto ce sa ostalima?

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  Korejac

problem je u tome sto je jedva 30% pravih sirijaca u njemackoj, vecina putovnica je lazna….a tek ilegalci?

Mister ?
Gost
Mister ?
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

Imaju sluzbe i neka traze i izgone

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Trebalo mi je svega tri minute, kaže spomenuti empatični Straub Neumann. I on je riješio problem sirijskih izbjeglica. Potpisom. A sad upravo zbog tog potpisa dobija račun. Skoro 50 000 eura.
Barem ovdje smo se nagledali brzih i efikasnih rješenja životnih i svih drugih problema – samo potpiši i snovi su ostvarljivi.Hrvati su na teži način naučili što znači potpisati nešto, što znači biti jamac drugomu. Ovog puta se čini da će to naučiti iNijemac.
Na ovom primjeru se može naučiti i što je to država, otkud državi novac. Ako je trošak privatni, onda se svaki euro okrene 10 puta i još toliko puta promisli. Ako je trošak državni, onda se potpisuje bez razmišljanja. Međutim, država ne posjeduje svoj izvorni novac. Nema ga, ako prije toga porezom nije otela od čovjeka. Malo tko bi išao pljačkati susjeda (ako i bi, onda je svjestan da je to pljačka i da mu prijeti zatvor, ako ga uhvate), isto tako malo tko misli da novac kojeg je dobio od države potječe od pljačke njegovog susjeda. Otud i toliki broj lažnih invalida, lažnih socijalnih slučajeva. Sve to su lopovi najniže vrste, samo što posjeduju državni pečat koji kaže da nisu.

santa007
Gost
santa007
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

“Međutim, država ne posjeduje svoj izvorni novac. Nema ga, ako prije toga porezom nije otela od čovjeka” – Tko posjeduje izvorni novac? Tko stvara novac? Pa nije valjda da ga čovjek sam stvara, pa ga daje državi?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  santa007

santa
Svaki čovjek MORA znati slijedeće:
-država ne stvara novac
-novac ni iz čega kreiraju privatne banke na osnovu pologa kojeg kreiraju također ni iz čega centralne banke (od kojih je većina također privatna)
– država je mušterija u banci poput tebe i mene
– sav novac koji postoji u optjecaju jest istovremeno i nečiji dug (ti si digao kredit i taj novac je završio primjerice kod mene, ja nisam dužan, ali ti jesi).
-država porezom plaća svoje troškove i kamate na uzete kredite.

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

E da, tako taj nakazni bankarski sistem funkcionise i malo ljudi zna za to. Zapravo je to i dobro ali samo dok drzava poseduje banke jer tada nema potrebe da placa kamate na posudjeni novac. Problem nastaje kad pametni politicari za minorne provizije prodaju banke strancima ili jos bolje kad ispod stola kupe banku na tudje ime pa pocnu da muzu vlastite gradjane.

White_patriarch
Gost
White_patriarch
2 godine prije
Reply to  Ivan

Zato su se i makli sa zlatnog standarda jer je zlato, ma koliko blesavo kao nositelj vrijednosti bilo, ipak ograničen resurs i kao takav onemogućuje pumpanje duga do unedogled. Primjer: prije 100 godina u Londonu si za uncu zlata mogao kupiti dobro odijelo u krojača. Danas u Londonu za uncu zlata možeš kupiti dobro odijelo u krojača. Znači vrijednost je ista. Sa druge strane dolar je izgubio 98% svoje vrijednosti u istom razdoblju.
Problem je što centralne banke mogu štancati dolare do mile volje, samo smanje kamatne stope i voila! – nekoliko milijardi dolara je više u opticaju. Zlato ne možeš štancati do mile volje nego za kupnju dodanih nekoliko tona zlata moraš zapravo stvoriti nešto ekvivalentne vrijednosti. Zato države ne vole zlato, sa zlatnom podlogom zapravo moraš biti odgovoran, sa fiat ne moraš. Alerik je u pravu, po običaju…

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

drzave ne vole zlato?? a zasto ga onda gomilaju, vracaju nazad u bazu? jer je zlato jos jedina stabilna vrijednost kroz stoljeca, za razliku od papira, tj. novac, valute. momentalno je u velikom padu, ali ne za dugo. i zlatom se tesko manipulira (jedan mali klub bankara), ali vrijednost je vrijednost.

White_patriarch
Gost
White_patriarch
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

Da, države ne vole zlato, države vole fiat jer tako mogu bez problema štancati dug i kupovati glasove te korumpirati elite. Neke države kupuju zlato jer se tako klade protiv dolara kao svjetske rezervne valute. Problem s tim je što je proći još puno vode ispod Savskog mosta prije nego mjehur dolara pukne, a kad i pukne, puknut će s njim svjetski ekonomski sistem sa brutalnom recesijom i nestabilnosti kao posljedicama. Izgubit ćemo svi, a pobjednika će biti jako malo, iako najbolje bi bilo da se to dogodi što prije kad već mora jer što duže čekamo posljedice će biti sve gore…

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

zadnji dogovor centralnih banaka jest, da vise nece bacati novac na trzista.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  santa007

pravi novac nastaje od proizvodnje, od vrijednosti (materijalne ili amaterijalne). danasnji novac u opticaju je nista drugo do sapunica, fata morgana, stvorena iz nicega – manipulacijama. zato i truli krediti i ostali papiri, zato i dugovi u nebo, zato i uskori krah.

Mesar
Gost
Mesar
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

ti migranti su buducnost njemacke. budimo humani a na ksenofobi i fasisti

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  Mesar

Idi u Kladusu ,uzmi jedno petnaestak momaka ,vodi ih svojoj kuci ,buducnost I tebi je garantovana.Mozda imas srece pa USAID plati umjesto tebe.Ili si samo sarkastican u ovom komentaru mesare?

Mesar
Gost
Mesar
2 godine prije

moramo poceti biti humani. tolilo mrznje ovdje. ljudi moji tko vam tako ispere mozak?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Mesar

Mesar
Ovdje si ga malo zasra.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  Mesar

to moze reci samo oprani mozak, samo msm-om odgojene osobe.

White_patriarch
Gost
White_patriarch
2 godine prije
Reply to  Mesar

Sinko u jednom si malo pogriješio, Njemačka nema budućnost, sa migrantima ili bez njih. Pitanje je jedino hoće li to biti spora smrt (bez imigracije) ili brza i nasilna (sa imigracijom). Narod koji odluči staviti materijalno ispred djece nema budućnost, ovo neka bude pouka svima vama koji previše filozofirate po tom pitanju…

Mesar
Gost
Mesar
2 godine prije

cijela eu je postavljena da radi za njemacku. hitler probao vojno merkel uspjela ekonomski porobiti europu.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Mesar

Mesar
E vidiš da možeš. Kad hoćeš.

Marko
Gost
Marko
2 godine prije
Reply to  Mesar

Merkel je unistila Njemacku i dalje je unistava

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Mesar

Kazes buducnost Njemacke”.Da,posto se Njemci ne zele razmnozavati uvoze muslimane sa sedmoro djece koja ce se razmnozavati jer im vjera to nalaze.I suma sumarum,tih 7×7 =50 tak,pa x miliun,a i vise=50 000 000 za 15g.Njemacke NEMA.Matematika,najvaznija, im je losa strana.Sada o racunu g.Stefu,3g cc 50 000e za 7 migranata,pa koliko kosta preko miliun? Da je to njemacki narod ulozio u demografski rast svog naroda imao bi tko da nastavi brinuti o njemackoj drzavi.Merkelova je svojom politikom,a na vlasti je 15g unistila Njemacku drzavu i njemacki narod koji ce nestati,po kratkom postupku.Asocira me na “konacno rijesenje”
I sada zar Orban nije u pravu? Ali njega proglase nehumanim nacionalistom i sta sve ne.

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Mesar

Evo ja sam knesofob i necu da budem human. Cak sta vise nadam se da ce Nemci uskoro uzeti sta god mogu od oruzja u ruke i krenuti protiv osvajaca svim sredstvima. Ako policija i vojska stanu na stranu “migranata” krenuti i na njih. Ako se neko u vasem mestu pobuni i krene na “migrante” nemojte okrenuti glavu nego stanite uz svog sugradjana. Ovo je pitanja zivota i smrti, oni li mi.

Mesar
Gost
Mesar
2 godine prije
Reply to  Ivan

vasa mrznja je dokaz da ste vjerski fanatici. razina srednji vijek. strasno. muslimani su ovdje dosli nemaju nista protiv vas a vi ih tako mrzite lazete o njima i stvarate ksenofobne teorije zavjere. Uzas.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Mesar

Hebo te led ,koja si ti naivčina Mesar!!!Nisi trol ,nisi provokator ,samo si eklatentan primjer ispoliranog mozga.Šta je izbjeglica?Ja znam .Ti ne.Imaš vrlo malo godina da se sjetiš rata na našim prostorima,to je evidentno.Mogu ti pisati tri dana : ko ,kada i kako bježi iz ratnog područja,uzalud mi trud ,nećeš shvatiti.Govoriš ustima G.Šoroša.Kraj!

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Mesar

Niti ja trebam njih niti oni mene. Svako na svoju stranu i mir medju nama. Ako se nasele ovamo to moze znaciti samo rat. A to da sam verski fanatik zaboravi, ja sam vise ateist nego vernik. Nije vera samo ono sto pravi raskol izmedju Evropljana i Azijata, Afrikanaca itd… U pitanju je i mentalitet, kultura i mnogo jos toga. Na kraju krajeva oni sto se zaklinju u raznolikost treba da znaju da ona moze postojati jedino ako ne dodje do mesanja stanovnistva razlicitih rasa i kultura. I zasto ti nick mesar? Spremas se za Nemacku da siris multikulturalizam po ulicama ili ti je to profesija? Ako je profesija moze i jos bolje da posluzi svrsi.
Ispravka u prvom tekstu, tipfeler, trebalo je da pise ksenofob…

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Mesar

Mesar
Dobro pričaš vicove.

Marko
Gost
Marko
2 godine prije
Reply to  Mesar

Vodi ga sebi doma, ako ti je malo jedan uzmi ih 10, da ti ima tko kresati zensko osoblje u kuci

Pero
Gost
Pero
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Gospodin je sebe drugima prikazao velikim humanitarcem kad je garantirao za tih sedam izbjeglica ali ne na svoj račun nego na raćun svih pa i onih koji su tome protivni, a koje svojim potpisom ništa nije pitao, a tako ih je lako obvezao.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Pero

Kada covjek malo razmisli,Pero je potpuno u pravu! Bilo grubo ili ne ali ako zeli pomoci neka to cin na svoj racun ne na racun drugih. Evo u BiH bome kriticno,nema se para za njih i ogromno je pitanje sta sa ti nesretnim ljudima…pocet ce gladovati a niti smjestaj imne mogu naci.

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  Siniša

Obećana im je pomoć EU i nešto su već i dobili ali je nastao problem jer je Agrokomercov prostor preblizu granice sa EU.

Helena
Gost
Helena
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Tačno. Dok su svi poreski obveznici, slagali se ili ne sa imigracionom politikom, trebali plaćati troškove, “humani” Nemci potpisuju bez razmišljanja. Kad je došlo do toga da sami snose te troškove, svoje nazovi humanosti, sad kriva Merkel i vlada. Treba im naplatiti trostruko. Licemeri.

put in
Gost
put in
2 godine prije

ja bih prije rekao “dobronamjerni” njemci. dakle gospodin sorošev “volonter” iz njemačke je bio na sirijsko turskoj granici kada je prihvatio da ugosti obitelj “izbjeglica” iz sirije”. nitko nezna dali je za tu uslugu uzeo i novac (a velika vjerojatnoća je da je uzeo jer soroševi volonteri više vole novac i od vlastite djece). e pošto je dragovoljno prihvatio da se skrbi o “izbjegličkoj” obitelji sada bi tu skrb prebacio na poreske obveznike njemačke a nemože radi spornog zakona. e vidite ja bih taj zakon gdje piše “da se mora skrbiti o “izbjeglicama” tri godine” nadogradio i napisao da gospodin njemac sorošev volonter ima da se skrbi o izbjeglicama do posljednjeg eura koji ima ili da preformulišem morao bi svu imovinu prebaciti na “izbjeglice” od mirovine, bankovnog računa, kuće, vikendice i auta pa i ženu po potrebi a pride bi dobio i još deset godina teškog zatvorskog rada.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  put in

put in,najblizi si istini od svih ovdje .Sjecamo se prica o silovanim ” volonterkama” u izbjeglickim kampovima.Provodis vrijeme sama ,sa dvadeset krkana u satoru I dobijes na kraju to sto trazis ,tako I ovaj cika Steva ” volonter i humanitarac”…

put in
Gost
put in
2 godine prije

prika, njih je soroš ubijedio da su ružne i da ih nitko ne želi pa se idu nudkaju nebi li i one zadovoljile svoje strasti i primirile komplekse i frustracije. najslađe su mi one feministice neudate, bez djece koje se propinju na zadnje noge u borbi za prava žena a nemogu skužiti da je jedini problem kod njih u glavi

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

pa to i jest najbolji dokaz do koje mjere je ljude moguce preodgajati, oprati im mozak…..misle isto, cak i kad su osteceni….oprastaju kriminalcima. nevjerojatno. a male djevojcie kojima u africi prijeti “obrezanje” – njih salju nazad doma. zele samo mlade muske.

White_patriarch
Gost
White_patriarch
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

Tako je, trebamo samo primati mlade imigrantice od 20-30 godina, muške sve vratiti nazad da ginu za “Alaha”. Kad te ženske posluže svrsi onda i njih vratiti nazad sa bijelom djecom u trbuhu da malo poprave krvnu sliku zemalja odakle dolaze, a primiti ovdje novu turu. Brutalan sam? Samo koristim istu logiku koju koriste imigranti kad govore o nama…

Hogara strsšni
Gost
Hogara strsšni
2 godine prije

Žali sirotu na svoju sramotu ????

Fakesve
Gost
Fakesve
2 godine prije

Moja baba je isto govorila: pomozi sirotu na svoju sramotu. Kao mladom mi je to bilo grozno a sada shvacam koliko je bila u pravu. Ne bi se slucajno ovaj Sirijac zaposlio na bausteli pa sam doveo 7 clanova familije i hranio ih, nego je najprije on dosao na tudju grbacu i umjesto hvala, doveo jos 7 drugih na tu istu grbacu…eh baba baba sve si bila u pravu…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Fakesve

Moji su dolje prostoji i vele “Budi dobar i izij go*no!” (izij = pojedi, pojeo si)

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Bio neki covjek,svaki dan je dvojici prosjaka davao po dinar;jednog dana poce covjek davati po pola dinara sto je zacudilo prosjake:”A sto on sada daje po pola dinara?,upita jedan..”Pravi kucu”,rece drugi…….”Nasao je praviti preko nasih ledja” ,rece prvi.
Elem…odavno gradjani Njemacke placaju,sto svojim novcem od poreza sto ukidanjem nekih benefita;recimo moji kumovi ne dobija nekakav novac za djecu uz bukvalno obrazlozenje zbog izbjeglica.

Neko ime
Gost
Neko ime
2 godine prije

mogu samo reci – hahahahaha

Ante
Gost
Ante
2 godine prije

To im je hvala na pomoći nisu drugo ni zaslužili.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije

Hahahahaha grohotom se smijem 🙂 Stefan Straube-Neumann (64), uz još više od 500 njegovih sugrađana u okrugu Minden-Lübbecke, primio od vlasti zahtjev da, za njegov slučaj, plati 46 700 eura 🙂 hahaha prc Milojka 🙂

Maus
Gost
Maus
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Neka ga oslobode mirovine u ime humanosti ,isto potpis proces od 3minute, jbt glupog svijeta pa naravno treba netko.sve to platiti, lazni gradjevinski bum.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

E moj Štef, vrag mu mater **bl, pa kaj si to napravil?

Maus
Gost
Maus
2 godine prije

Hehe, lako bit i pametan i humanitarac kad ide preko tuđeg dzepa. Izbjeglica je osoba koja je PRIVREMENO u trecoj zemlji boravka sve do okoncanja rata u svojoj zemlji. Pri uspostavi mira(zavrsetka rata) duzni su vratiti su u maticni zemlju i sve obaveze trece zemlje zavrsavaju. Migranti su osobe koje traze stalno rjesenje stanovanja promjene drzave bilo zbog ekonomskih,politickih, razloga i naravno mora imati dokumente razlog i opravdanje ulaska. Isto kao i izbjeglica. Ali pravilo je izbjeglica da bjeze stari nemocni zene i djeca, kao pravila broda kad tone. muski mladi idu zadnji ! Inace ovo u europi je po meni lazna humanost, pola europe propada izumire i sad ti u toj muci ides pomagati nekim upitnim migrantima s laznim papirima i to sve sami muslimani, dok krscani cijeli masakri , ma daj. I to sve na silu naseljavanje. Migracije na silu bez papira i s vrecama novca sve pod pokroviteljstvom udruga

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  Maus

u danasnjem svijetu je rat – cuvanje mira, totalitarizam – demokracija, humanost – javna pljacka, tolerancija – preodgoj na jednoumlje…..

Đuro
Gost
Đuro
2 godine prije
Reply to  Maus

A da vratimo izbjegle Srbe u Hrvatsku ili da im vratimo imovinu i stanarska prava koja su kao državljani SR Hrvatske imali kao i ostali građani iste.Ne samo onih 250000 izbjeglih u oluji već i onih ostalih nedostajućih na popisu iz 91.Kako se ono zove ovaj novi zakon u Izraelu?- Ustav Republike Hrvatske?

Maus
Gost
Maus
2 godine prije
Reply to  Đuro

Ne vidim nikakav problem, da nije bilo abolicije i privatizacije danas bi svi racuni bili rjeseni na balkanu, a ovako upravo unistavanjem funkcije sudova , tipa ava vava nitko nije krava ,balkan je na koljenima ,hrv ,bih,srb isti k. Bezakonje od 90tih unistava sela gradove proizvodnju. Vjerska i uhljebnicka mafija cvijeta. U cemu je problem da se hrvat srbin bosanac vrati svojoj kuci rodnoj grudi. Naravno nakon utvrdjivanja odgovornosti stete i svega , a ne procesom abolicije privatizacije i kolektivne amnezije sva tri naroda su u k… ocekujemo pravdu i pravicu,a u ustavima ta pravica vec se krsi. Ljudi moji. Rat se desio. Sudjelovali su ovi oni, ali tko.je cinio zvjerstva na sve tri strane treba odgovarati. Zna se tko je poceo kako je zavrsilo i sta sad! Pogledajte njemacku , bio rat krivci i sucesnici u zlocinima.odgovarali i ktenuli s h dalje , te je sad njemacka domovina pola balkana. Ljudi ali oni sve kaznjavaju tko se pozove na hitlerovske stvari fasiste u koje spadaju Ustase i Cetnici. A kod nas glupog naroda mi istecobane koji su fasisti bili i prodali drzavu. Mi njih dovedemo na vlast ,a u pm. Glupog naroda s obe strane granice. I stati nasljednici rade unistavaju narod za proviziju. Pa gle cuda sve sto vrijedi h stranim rukama. A ostalo unisteno. Jbg sta sad prostor exYu proizvodi ?

Ana
Gost
Ana
2 godine prije

Zasto imam blagi osjecaj da je netko nekoga ovdje n a t e g a o ?

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Ana

@Ana,ne blagi osjecaj,imas dobar osjecaj.Neko mora platiti humanost,izgleda da Njemacka drzava ima problem sa novcem?

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

Sjor Stefan, zajebalo te. Pa kazu “Njemci posteni”.

Fakesve
Gost
Fakesve
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

Pa naravno da su posteni, nek svatko placa svoje racune, ovaj je doveo i garantirao za copor neradnika pa nek ih hrani jbt, ili odi ti radit na baustelu pa ih hrani umjesto da ti trolas

Ivi tz
Gost
Ivi tz
2 godine prije

Hehehe i neka su…

Johanes
Gost
Johanes
2 godine prije

Trump plin I benzin a njemci izbjeglice. Treba rasiriti noge eu

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

tipicna “psihologija mase” – prema goebelsu ili g. le bon-u. ponavljaj u msm-medijima, apeliraj, odgajaj, okreni im mozak….eto, njemacka je stvorila uzasan kaos u drzavi, strava. dok se drugi i dalje na temu “migranti, azilanti” obogacuju (crkve, ngo-si, socijalne sluzbe itd), ovdje se isisava novac od “stoke sitnog zuba”. neka im je. prosjecan njemac je postao pretrom da bi ispustio pivu i nogomet na tv i isao na ulicu. a sindrom vjecne krivnje takodjer je dao ploda…..izgubljena nacija u vremenu i prostoru. jos ne vidi da ce morati sve platiti – ali bas sve, ne samo migraciju vec i dugove drugih “kockara i lijencina” po evropi. jos nisu do kraja izmuzeni.

ZigAtman
Gost
ZigAtman
2 godine prije

Multi kulti kulti multi kulti mutli danke dojcland hahahahhaha

Zeleni
Gost
Zeleni
2 godine prije

Podrska gosn’u Stefanu sto je htio svojim potpisom nesebicno prihvatiti 7/sedam/ clanova. Naravno, ocekivao je da ce drugi platiti, a on ce biti “humanitarac”. Da je Regierung odmah tako postupio, humanitaraca bi bilo za nabrojati na prste jedne ruke. “Lako je dobiti sto udaraca na tudju guzicu.”Kako rekoh podrska da plati svoju” humanost “

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Zeleni

Kako se nekada govorilo “OZNA sve dozna”.Zna BND koliko su Arapi placali smjestaj tim tzv. humanitarcima,pa lupili prosijek po osobi, svima tko ih je primio na konak.
Stef mislil kako ce muhte zaraditi.

zax
Gost
zax
2 godine prije

Tako i treba. Takvima koji histericno cvile i placu oko azilanata zalazuci se za otvorene granice treba ispostaviti racun. Ali ne, oni bi da budu humani a da netko drugi to plati. Net je pun takvih pick… koji cvile da kako mozemo biti tako nehumani. A svaba i francuza mi nije zao. Svabe su mogli glasat za afd ali ne, oni izabrali babu merkel. A francuzi jos gori. Birali izmedju zene i pic… Izabrali pic…

Grdelin
Gost
Grdelin
2 godine prije

Sve udrugama i volonterima na racun jer su ih sami svojim ponasanjem poticali da dolaze.

abe nepotvrdjeni
Gost
abe nepotvrdjeni
2 godine prije

Ubrizgavanje javnog mnijenja je u pravilu postupak koji se provodi intradžepozno.

Marko
Gost
Marko
2 godine prije

Malo su mu obracunali. Treba mu naplatiti najmanje 7x toliko!

Jovo Kjava
Gost
Jovo Kjava
2 godine prije

Dziha…Dziha…

Jao jao
Gost
Jao jao
2 godine prije

Hrvati su katolici.njima ne bi smetali racuni.

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije

Tako im i treba kad su budale. Neka im plati Angela Merkel. Neće sigurno… Kao što nije ni udomila niti jednog “izbjeglicu” kod sebe.

Kile
Gost
Kile
2 godine prije

Hhahaha ovo je čisti Alan Ford, mislio sam da smo samo mi tu naguženi, ali vidim svugdje je isto hahaha

POVEZANE VIJESTI

Izbornik