Dvije crkve u Kanadi gore u plamenu pod “sumnjivim” okolnostima

Crkve u Kanadi
32 komentara

Dvije crkve u istoj oblasti u kanadskoj provinciji Ontario planule su preko noći pod „sumnjivim“ okolnostima, javili su mediji.

Prema nacionalnom javnom servisu CBC, lokalne ekipe za vanredne situacije reagovale su na požar u crkvi South Caradoc United Church nešto poslije ponoći u nedelju. Izvještavano je o još jednom požaru nekoliko sati poslije desetak kilometara dalje u anglikanskoj crkvi St. Andrew.

“Još uvijek smo u preliminarnoj fazi obje istrage, pa pratimo sve tragove, ali očigledno je vrlo sumnjivo da su dvije crkve zapaljene u neposrednoj blizini u isto vrijeme”, regionalni predstavnik policije, pukovnik Kevin Howe rekao je za CBC.

U incidentima nije bilo povrijeđenih, ali se crkva St. Andrew smatra potpuno uništenom u požaru. Kancelarija vatrogasnog maršala pokrenula je istragu o incidentima.

crkvakanadapožar
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miro
3 godine prije

Religija mira u akciji

Ringo 10
3 godine prije

A trece bit ce da su je muslimani zapalili hahha …

nekoime
3 godine prije

Počinitelji su Kanađani, Muharem i Jusuf, koji se osjećaju samurajima, a povodom sjećanja na veliku pobunu samuraja (opisanu u filmu Posljednji Samuraj).

3 godine prije zadnji put uredio nekoime
Bosanac
3 godine prije

Prave (ovi koji drže poluge vlasti) sebi alternativu, ako se narod pobuni protiv “plandemije i vlasti koja provodi plandemijsku torturu” da ih u stilu DIVIDE ET IMPERA opet okrenu da se međusobno uništavaju po raznim osnovama. Zbog tog budite svi pametni, ne nasjedajte na provokacije i poštujte se međusobno.

Nica
3 godine prije

Bakir je kriv za ubojstvo Hrvata povratnika u Bugojnu.

wefviweruvniuerwtver
3 godine prije

Hahaha, za ove nisu čuo od kad je korona postala glavna vijest i sad se odjednom pojaviše u cio medijima hahahaha………………

JusufBrdar
3 godine prije

Sultan je kriv garant

chosmos
3 godine prije

Narod je počeo nazirati cirkus sa prevarama kolektivnog ludila pandemije, hajmo im skrenuti pažnju nečim drugim. Hajmo udariti na kršćane i muslimane. Za turbofolk vjernike: Ne mogu da dokučim kako se možete paliti na ovakve događaje. Nezamislivo je da kršćanin ili musliman dirne u tuđu bogomolju ili učini bilo kakvo nečasno djelo. Kur’an i Biblije potiču čovjeka na potpuno svijest o svom Stvoritelju uz meditativnu harmoniju u sebi i oko sebe. Zato su turbofolk vjernici najveće ovce današnjeg doba i najviše štete nanose čovječanstvu svojim nepoznavanjem vlastitih Knjiga, a i kad poznaju onda ne primjenjuju u praksi pa ne mogu se oduprijeti svojim niskim egoističkim nagonima i ulaze u ovakve budalaštine terorizma, osvete i sukoba. Za ateističke vjernike: Obično drogirani arogancijom i površnošću nisu, po običaju, sposobni proniknuti u cijelu sliku pa su najčešće na strani lobija koji ciljano uništavaju duhovnu dimenziju čovječanstva. Njihov najveći domet je plitki sarkazam, a… Čitaj više »

pozitivan pesimista
3 godine prije

od kojih vjernika, blizu mene “bozija kuca” na prodaju, malo dalje jos tri?

Segota
3 godine prije

Jesu li već našli izgubljene putovnice????😉

MatijaVZHR
3 godine prije

Eto savršene izlike za uvođenje policijskog korona-sata. Baš zgodno i u pravom trenutku.

puki
3 godine prije

 ovo sada sa ponovnim oživljavanjem islamskog terorizma, nakon 8 mjeseci pauze, zbog korone– je novi horor šou cio-kabale, da se ovcma sa obe strane ( i na muslimanskoj i kršćanskoj strani) odvrati pažnja od diktature i planiranog genocida i jednih i drugih. to je svakom jasno, tko imalo misli svojom glavom. Jer ovo je tako očito i tako prozirno. Da se razumijemo, naravno da postoje radikalni islamisti, i naravno da ima problema sa dijelom muslimanske populacije migrantskog arapskog podrijeta, mahom onih mlađih, u pojedinim zapadnim metropoloma. To je davno poznato.  problemi kriminala i slično. Međutim, svi veliki teroristički napadi, inscenirani su oid strane kabale. Međutm ovo sada je tako očito namjerno inscenirano. Rotšildov isprdak Macron, inače onaj koji je dosada napadao svakog onga sa desnice koji je kritizirao migrante i koji je ranije govorio o “islamofobiji”, sada odjednom ispali kritiku protiv islama. Ne, dakle, da je on kritizirao pojedinačne radikalne muslimane, kako… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Nije to slučajno. Kao što nije ni Notre Dame lani gorio slučajno.

Chromosome
3 godine prije

Sistematski, ciljano. Sta je slijedece? Izvesti policiju i vojsku na ulice, da sprovedu plan.

xxx
3 godine prije

La única iglesia que ilumina es la que arde

Frodo
3 godine prije

Znači da ne gore bez plamena?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI