EU i nove sankcije Rusiji – Moskva: Krimski most će biti gotov, sviđalo se to vama ili ne

38 komentara

Europska unija je proširila svoj popis sankcija povezanih s ponovnim ujedinjenjem Krima s Rusijom na sve koji imaju veze s izgradnjom  “Krimskog mosta”.

Kao što je objavljeno u Službenom listu EU, sankcije su nametnute “Institutu Giprostroimost”, tvrtkama “Mostotrest”, “VAD”, “Strojgazmontaž”, “Strojgazmontaž-Most” i postrojenjima brodogradilišta “Zaliv”, prenosi Tass .

Ranije je Vijeće EU odlučilo produžiti ekonomske sankcije protiv Rusije za još šest mjeseci. U lipnju je Europska unija odlučila  za godinu dana produžiti unilateralne sankcije protiv Krima i Sevastopolja.

U srpnju su se Ukrajina, Gruzija, Crna Gora, Albanija i Norveška, iako nisu članice Europske unije, pridružile Vijeću EU i odlučile produžiti gospodarske sankcija protiv Krim i Sevastopolja za isti rok kao i Bruxelles.

Podsjetimo, 9. Srpnja je predsjednik Vijeća EU Donald Tusk izjavio da se proširenje gospodarskih sankcija Rusiji odnosi na “Krimski most”.

Rusija: Most će se izgraditi do kraja, svidjelo se to nekome ili ne

Putin krimski most

Poduzetnik Arkadij Rothenberg, čije su strukture na listi sankcija EU zbog izgradnje “Krimskog mosta”, izjavio je kako nije zabrinut zbog novih ograničenja.

“Naš je zadatak izgraditi most, Automobili već prolaze, a njime se služe i ljudi. Sada dečki grade željeznicu. Svi smo ponosni na naš posao, a ako se nekima to ne sviđa, to nije naš problem”, rekao je Rotenberg.

Osim “Mostotresta” i “Strojgazmontaža”, kojima upravlja ruski milijarder, na popisu sankcija su i ostale navedene tvrtke koje rade na izgradnji mosta.

Odluka je donesena u okviru Ugovora o funkcioniranju EU i Vijeća Europske unije od 17. ožujka 2014. “O restriktivnim mjerama kao reakcijama na akcije koje potkopavaju teritorijalni integritet Ukrajine ili ugrožavaju njezin suverenitet i neovisnost”.

Moskva je u više navrata rekla kako je ujedinjenje Krima s Ruskom Federacijom provedeno na temelju volje građana poluotoka, kako je to svršen čin i tema o kojoj Rusija ne želi raspravljati.

Donald TuskKrimKrimski mostSankcijeUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
put in
5 godine prije

sankcije europske unije su djelotvorne za rusko gospodarstvo. sreća po rusiju što su joj uveli sankcije. nesreća je po hrvatsku, a i druge države, što nas primaju u članstvo. biti član europske unije znači da si se potpisao da nemaš gospodarskog oporavka i razvoja. nije li vrijeme da razmislimo kako i nama da uvedu sankcije:)

otpisani
5 godine prije

Eto kako mostovi mogu biti problem!
Pa, i mi imamo i imati ćemo problem kada se Hrvatska “poveže” preko Pelješkog mosta.
Vrlo je izvjesna mogućnost da nam Izetbegović i njegova škvadra, opale sankcije radi ugrožavanja njihove “pomorske orjentacije” 😉

Kile
5 godine prije

Odličan most, brutalno izgleda

IVE IZ PECALBE
5 godine prije

Nije li Krimski most unutarnje pitanje drzave Rusije i kakve to izravne veze ima sa EU.

Ako bivsa Dubrovacka Republika, ili Istra provede referendum i proglasi samostalnost i odvajanje od Hrvatske, tko je tu agresor? Ili ako Bayern provede referendum i istupi iz BRD gadije je tu agresija. Ili ako je Baskija provela referndum zasto onda EU i drzeve pojedinacno ne priznaju rezultate toga referenduma. U Irskoj su ponavljli referendum nekoliko puta dok konacno nakon 4 ili 5-tog pokusaja nisu izglasali ZA pristu u EU, gdije je tu DEMOKRCIJA?

fiveri
5 godine prije

Krimski most je preko 80% gotov. Sada se gradi zeljeznicka infrastruktura na obije strane. Buduci putnicki terminal, ranzirni kolodvor i spoj s buducim glavnim naftnim terminalom, kontejnerskim i terminalom za zitarice na Crnome Moru https://www.youtube.com/watch?v=Sip5vzL7Pz4 Puno vaznije od samoga mosta mozete vidjeti na :https://www.youtube.com/watch?v=CTOhVhOJWiA .Pravi problem je gubitak onoga sto je zapadna alijansa izgubila a vidljivo je u intervaliu 2.25-2.30. Ono sto se okrece oko svoje osi. To je pripadalo ukrajinskoj vojsci i imao je domet cca 400 km ovisno o visini. Za ostalo zakljucite sami osim toga tu se nalaze u pripravnosti (nije borbeni polozaj) dva s300, tek toliko da se nadje. Ovo se nalazi cca9500 m zracne linije od Krimskog mosta. OFF TOPIC: Pozdrav onome koji mi je uporno tvrdio da je radarska postaja u Simfopolju u funkciji: Evo naleti sam na nekoga koji takodjer tvrdi da nije: https://www.youtube.com/watch?v=CtsksqInToQ Odgovor moze naci na 52.26min. Sada neka dokazuje gos.… Čitaj više »

NSU
5 godine prije

Bravo Russia, usput, zabranio bi postojanje država sa manje od 50 miliona stanovnika.

Stephen
5 godine prije

Jadnici izgleda da bi njima bilo milije da se ruši nego gradi !!??XX

Moreno
5 godine prije

Od EU građana nikad izabrani biroktati rade sve na destrukciji EU koja je svakim danom sve vidljivija totalitarna tvorevina.
EU Trojka je opasnija od Politbiroa CK bivšega SSSR-a koji je uspija raspast SSSR bez većih ratova.

Tres
5 godine prije

Rusi vape za jos jacim sankcijama . Sve sami stvaraju I to u mega kolicinama. A ekipa pod klaunom Trumpetom ide na parade ponosa I ostale razbibrige.

erektvs maximvs
5 godine prije

opet ližu guze amerima…sramota…treba odmah napustit nacističku eu koja radi samo za dobro nijemcima,španjolcima i ostalima iz sila osovine….nas su nijemci volili dok nam nisu oteli ht i to po cijeni voznog parka novih automobila koj su tad imali,srečom da su naši bili nesposobni dat im i infrakstrukturu iako su htijeli pa su poslali angelu da se bori za tu mafijašku firmu koja čak prisluškuje svoje radnike i suradnike (da im lakše da otkaz) što je ona i pokušala…sad izvlače pare preko ulaganja u crnu goru sa negativnima kamatama…prijateljski.,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI