General Šojgu: Već dugo američkim kolegama želim pokloniti globus, da vide gdje je Rusija

General Šojgu
21 komentar

“Kao predsjednik Ruskog geografskog društva, već dugo američkim kolegama želim pokloniti globus Zemlje, tako da ga pogledaju i objasne nam zašto su deklarirani neprijatelji Amerike na Bliskom i Dalekom istoku, a njihove vojne baze i skupine se gomilaju na granicama Rusije”, izjavio je čelnik ruskog Ministarstva obrane general Sergej Šojgu u intervjuu objavljenom danas 11. srpnja u talijanskom listu Il Giornale.

“Mi ih imamo jer se treba braniti”, rekao je ruski ministar, ističući kako Sjedinjene Države kao uzrok krize u bilateralnim odnosima navode “agresivne akcije Rusije u međunarodnoj areni”.

U isto vrijeme, general Šojgu je podsjetio da su Sjedinjene Države jednostrano prekinule globalne sigurnosne aranžmane, posebno povlačenjem iz Ugovora o uklanjanju nuklearnih projektila srednjeg i kratkog dometa.Osim toga, protivno obećanjima danim u vrijeme Sovjetskog Saveza, pokrenule su širenje NATO pakta prema istoku.

General Šojgu je rekao da se Zapad i dalje približava granicama Rusije, novim snagama i povećanjem NATO kontingenta u baltičkim zemljama, Poljskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj, gdje imaju od 2000 do 15 000 ljudi, uz mogućnost povećanja do 60 000 vojnika.

Podsjetio je na nedavnu izjavu glavnog tajnika NATO pakta Jensa Stoltenberga o planovima za 2020. godinu, odnosno o potpori za Europu s 30. bojni i 30 zrakoplovnih eskadrila.

“Sve to dolazi izravno na zapadne granice Rusije”, rekao je general Sergej Šojgu.

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čokolino
5 godine prije

Znaju oni dobro di su ruske granice………..tamo di će dobiti po piiiiiiiiiiiiiiiiiii

Štef
5 godine prije

Ne brini se generale nisu znali ni gdje je Hrvatska, sada će je svi znati kad osvojimo svjetsko prvenstvo

Troglavski
5 godine prije

ne bi bilo lose da ponekad stavite link
http://www.ilgiornale.it/news/mondo/gelo-washington-colpa-delle-lites-americane-1551319.html

intervju je odlican i meni je najzanimljivije kad pita novinara zasto je zapad potrcao da prizna kosovo bez uzimanja u obzir misljenja srpske populacije i bez odrzavanja bilo kakvog referenduma

onda kaze da je sve to sto se desavalo u jugoslaviji hibridni rat protiv rusije

a najzanimljiviji su komentari citalaca – sto je samo jos jedan dokaz koliko su italijani pametan narod:
* citalac komentarise kako je rusija ozbiljna zemlja u kojoj bi psihopate tipa hilary mogle da budu samo cistacice u drzavnoj sluzbi

Troglavski
5 godine prije

Novinar: Vasa zemlja vodi hibridni rat protiv zapada?
Sojgu: Vi kao da niste culu za avanture Lorensa od Arabije, obojene revolucije, sanklcije, specijalne jedinice za terorizam i sabotazu??

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Sojgu je buduci predsjednik Ruske Federacije.Nekako Sam sve vise ubijedjen u to.

Kanncer
5 godine prije

Zapadnim glodavcima mirišu ruski resursi, a kad prorade hapački hormoni nema šanse za mozak…

Đuro
5 godine prije

Donijeli i Crnogorci odluku da pošalju vojnike na rusku granicu.

Tonci
5 godine prije

napoleon je polomijo zube na rusiji i njemci i mnogi drugi ce polomiti rusi. jos nisu bili kolonijalisti zapad jest

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Najbolje ja da SAD izadje iz NATO-a i da sve svoje trupa rasute po svijetu povuku u SAD, porasti ce im nezaposlenost za 300% izbiti ce socijelani nemiri koji ce dovesti do rasada SAD. Ovako svi mi koji nismo amerikenjci prisiljeni smo kupovati amerikenjatorsko oruzije i tako placamao SAD blagostanje i americki san.

Adriana
5 godine prije

Koliko top-manager kao Šojgu vrijedi na zapadu? Vjerojatno nezamislivu svotu. No, čovjek je očito ruski patriot do srži, nije vjerojatno da bi kao običan plaćenik igdje funkcionirao.

Croatia
5 godine prije

Mnogi su htjeli pokorit Rusiju medu zadnjim Napoleon i Hitler znamo kako su završili ?? Nije pametno „ Medvjede“ ljutit !!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI