Izrael bombardirao Gazu i obećava uništenje Hamasa – Siriju i S-300 više nitko ne spominje

23 komentara

Zrakoplovstvo izraelskog režima je jučer provelo više zračnih udara na opkoljeni Pojas Gaze, ostavljajući iza sebe jednog ubijenog i 14 ranjenih.

Vojni zrakoplovi izraelskog režima su bombardirali Gazu, a izraelska vojska kaže kako su napadi provedeni kao reakcija na raketni napad na “izraelska područja” u kojima je pogođena kuća u Beetsebi.

U raketiranju šest područja u Pojasu Gaze je ubijena najmanje jedna osoba, više od 14 ih je ranjeno. Žrtva je identificiran kao Naji Yamal Zaaneen (25), koji je stradao u bombardiranju sjevernog dijela Pojasa Gaze.

Nakon napada izraelskih snaga, Pojasu Gaze prijeti nova eskalacija napetosti. Tel Aviv ponovno zatvara sve granične prijelaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je izjavio kako će izraelske napade na opkoljeni Pojas Gaze nastaviti s još više snage.

“Želim vam danas reći da će Izrael djelovati s velikom snagom. Ako se napadi ne završe, dovršit ćemo ih”, izjavio je Netanyahu u srijedu u govoru pred izraelskom vojskom u okupiranim područjima u blizini granice Gaze.

Prijetnja izraelskog premijera dolazi je nakon što su neidentificirane ekstremističke skupine ispalile nekoliko projektila iz Gaze, koji su pogodili područje koje pod okupacijom drži Izrael.

Izraelski je režim odmah za napad okrivio pokret otpora Hamas, a potom bombardirao njegove položaje i stambena područja u priobalnoj palestinskoj enklavi, de facto najvećem koncentracijskom logoru na svijetu.

Izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman smatrao da će “ozbiljan udarac” protiv Hamasa dovesti do kraja napetosti na granici s Pojasom Gaze i Izraelu “dati najmanje pet godina mira”.

gaza vazdusni udari 18.10.18
FOTO – Zračni udari izraelskog režima po navodnim položajima Hamasa u Gazi

Također je okrivio Hamas da je bio iza prosvjeda nazvanih Marš povratka, kojeg Palestinci slave svaki tjedan, unatoč tome što izraelske snage nasilno suzbijaju prosvjede.

Palestinci kroz ove demonstracije, zahtijevaju od Izraela da okonča blokadu protiv Pojasa Gaze i da prizna pravo za više od 5 milijuna Palestinaca da se vrate na svoje posjede s kojih su ih Izraelci protjerali ili su pobjegli tijekom rata za uspostavu židovske države, kojeg je tadašnji cionistički režim u Tel Avivu pokrenuo 14. svibnja 1948.

Hamas je službeno negirao da ima bilo kakve veze s lansiranjem projektila na izraelski teritorij, nakon čega je uslijedila odmazda izraelskog zrakoplovstva. Znakovito je da su izraelski mediji potpuno zaboravili na Siriju i ruske sustave S-300. Na primjer, Haaretz je većinu članaka posvetio eskalaciji napetosti u Gazi i situaciji oko nestalog saudijsko-američkog novinara Jamala Khashoggija. The Jerusalem Post i Times of Israel se također bave ovim temama, dok je “sirijsko pitanje” nestalo s naslovnica najvećih izraelskih dnevnih listova.

Ministar obrane Avigdor Lieberman je pozvao u utorak svoje kolege ministre da odobre veliku vojnu kampanju protiv Hamasa, ali trenutno još nije jasno do koje će razine eskalirati nasilje u Pojasu Gaze i kakvu su odluku o tom pitanju donijeli vlada i premijer Netanyahu i vojnog vrha izraelskog režima.

Avigdor LiebermangazaHamaspojas Gaze
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
5 godine prije

hahah, smanjili su doživljaje i uredno parkirali F-35 u garaže, da ne pokisnu. Preostalo im je još da ubijaju logoraše zatočene u Gazi, za nadati se da će se i tom genocidu stati na kraj.

Bozon
5 godine prije

Pa nista. Dati i Gazi S-300.

Laki Topalović
5 godine prije

Kakvi heroji. A ne zna se ni tko je gadjao tzv izrael

Mister ?
5 godine prije

Sta treba da se desi da na ovoj planeti vlada razum

Kažun
5 godine prije

Hebeni cionisti-svaka sila za vremena.
Deir Yassin massacre. IRGUN The National Military Organization in the Land of Israel”) was a Zionist paramilitary organization that operated in Mandate Palestine between 1931 and 1948.

mladen3x
5 godine prije

Ovi Izraelci stvarno junak do junaka,pucati po nemoćnima,baš su se iskazali….

Driftwood
5 godine prije

Izraelci su pravi maheri i veliki majstori diverzija, cim se ukaze prva prilika za sabotazu iskoristit ce je.

Fatih
5 godine prije

FRUSTRIRANE GNJIDE!

Mucke
5 godine prije

Ovo ti dodje kao, kad od susjeda popijes degenek,pa onda trcis kuci namlatit zenu.

Kile
5 godine prije

Sad će sve svoje frustracije zbog S300 iskaliti na ovim jadnicima, do istrebljenja 🙁

njonjo
5 godine prije

A zašto to rade? Zato što mogu.

Bobi
5 godine prije

Pas im kosti izglodo zionske !

Zole
5 godine prije

Ajde bre sad sa Amerima zajedno u napad na Siriju bar 2 puta!Taj S 300 je stara Ruska tehnika od pre 40 godina.Rusi su za zapad tupave i glupave pijandure.Kad je tako taj S 300 je nemocan protiv njihove tehnologije i oruzija kojeg ima SAD i Izrael.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI