Jahači apokalipse već su svoje konje osedlali

Marina Dalic - Andrej Plenkovic - Boris Vujcic

Hrvatska država je na kraju 2019. bila dužna 297 milijarda kuna. Onda su slijedile godine planirane pandemije pri čemu su svi postupci država podređenih MMF-u i dolaru planirani i vođeni iz jednog centra.

Za taj projekt stvoren je virus u američkom vojnom laboratoriju, uredno je distribuiran po svijetu, godinama prije su patentirani mRNA pripravci koji će nakon odrađene medijske ofenzive širenja straha preko udruženih medijskih konglomerata  i ”narativa” donijeti vlasnicima projekta stotine milijarda dolara profita, a one koji su pohrlili uzeti taj pripravak ostaviti u riziku od zatajenja imunološkom sustava. Posljedice se ogledaju u izvještajima o višku smrtnosti diljem svijeta.

Hrvatska, kao nesuverena država, bez ovlasti nad kreacijom novca, nad vojskom, nad vanjskom politikom, nad unutarnjom politikom – samo je, kao što to i inače radi, slijedila upute iz briselskog centra, koji dakako nije originalni kreator kaosa u svijetu koji je nastupio od 2020.

Ove 2022. godine, ta vazalna država, mađarska potkolonija je dužna 354 milijarde kuna. Iz te brojke slijedi i zaključak: covid politika nas je koštala 57 milijarda kuna. Što dakako nije ukupni trošak, ostale troškove zbog viška smrtnosti, izgubljenih radnih sati, prilika, demotivacije stanovništva, izazivanja depresija će se kroz naredne godine zbrajati.

Država u ovakvom sustavu svoje dugove ne vraća. Sve što država vraća od dugova jesu kamate. Zato u državnom proračunu i nema stavke ”povrat duga”, ali ima ”plaćanje kamata na dug”. Razdruživanjem od Jugoslavije, Hrvatska je preuzela dug od 2,7 milijarda dolara. To je startna pozicija. Od tog dana, koji je i državni praznik, dug države stalno raste.

Zbog nepostojanja državnih ovlasti nad kreacijom novca (te ovlasti su se odrekli zastupnici u Hrvatskom Saboru), ne postoji ni jedan drugi državni suverenitet – u vođenju gospodarske politike, u strateškom promišljanju pa je jasno da sveukupnom politikom u državi gospodare vlasnici hrvatskog duga. Otud INA u rukama Mađara, bankarski sektor u rukama stranaca, kolonijalni turizam (u kojem jedna strana platforma za rezervaciju smještaja odnese 20 % prihoda bez jedne kune troška ili naplaćenog poreza), deindustrijalizacija zemlje, iseljavanje stanovništva i zamjena tog stanovništva Azijatima.

U takvim okolnostima, pravo je čudo kako je HEP ostao u državnom vlasništvu. Nije da nije započet proces razbijanja HEP-a na manje dijelove, nije da borgovska ekipa nije radila na prodaji HEP-a strancima. Kad nam je već ostalo vlasništvo nad HEP-om, nije nam dopuštena i vlastita energetska politika. Otud i prepuštanje ”obnovljivih izvora energije”, debelo subvencionirani kunama iscijeđenim iz džepova Hrvata, strancima i odabranim domaćim pouzdanicima u feudalnom ustroju ”moderne hrvatske države”.

Između 30 i 40 posto struje, Hrvatska uvozi. Ne proizvodi dovoljno za svoje potrebe i upravo toliko je izložena ”tržištu” na kojem cijenu struje određuje netko drugi, kao što imamo priliku vidjeti. Da je HEP-u i državi ostavljena sloboda gospodarenja elektroenergetikom, davno bi HEP izgradio nove termoelektrane, hidroelektrane i iskoristio činjenicu ubrzanog rasta potrošnje struje u Europi pa vratio kredite profitima iz izvoza struje. Pritom bi država uvijek imala na raspolaganju mogućnost prodaje struje stanovništvu i industriji po cijeni minimalno većoj od proizvođačke.

Cijenu  struje ”kreira tržište”? Neće biti. Nema tržišta. Ima samo EU direktiva: cijena kWh se određuje u EU po cijeni najskupljeg kWh (proizvođačka cijena iz HE nije ista kao i iz NE, kao i iz vjetro i fotonaponskih elektrana), a to je danas kWh iz termoelektrana na plinski pogon. Odnosno, cijena struje je vezana za cijenu plina. Plinska kravata oko EU vrata se tako zateže po želji psihopata koji upravljaju EU.

Hrvatska je do kraja devedesetih proizvodila 100 posto svojih potreba za plinom. Tad je crpila više plina, a imala manje potrošača. Da katastrofalnim (po Hrvatsku, idealnim za Italiju) ugovorom s talijanskim ENI-jem po kojem je zajedničko ulaganje u plinska polja u Sjevernom Jadranu Talijanima otplaćivano plinom po fiksnim i preniskim cijenama plina otpravljenog u Italiju, a ne povratom novca, vjerojatno bi danas Hrvatska proizvodila znatno više od sadašnjih 30 posto plina  od ukupne potrošnje.

Ta pljačkaška priča je na razini ove priče o predaji nafte iz Slavonije Mađarima, uz enormne štete po državu. Na te priče se nitko ne osvrće zato što pravosudni sustav nije postavljen za zaštitu interesa naroda i države, nego za zaštitu vjerovničkih interesa, onih koji u stvarnosti upravljaju svim hrvatskim politikama. Mađari su tako nagradili guvernera Vujčića s 500 000 kuna za usluge, a bahatog tć ladovinom u Hrvatskoj narodnoj banci neto plaćom od cca 100 000 kuna mjesečno.

Kao i svake godine, i ove se najavljuje vruća politička jesen kako bi se tresla brda, a iz njih ne bi istjerao ni miš. Oni pametniji najavljuju hladnu jesen. Kako god je planirana covid pljačka, tako je planirana i ova energetska pljačka stanovništva i cijelih država preko cijena plina, nafte i električne struje. Feudalci se rugaju stanovništvu očito i javno.

Neki su tek perverzni u ruganju pa pozivaju na oblačenje džempera, tuširanje u hladnoj vodi, drugi su suptilniji pa govore o pomoći države poduzetnicima usljed povećanja troškova struje i plina. Covid scenarij, ovog puta kao ”prevladavanje energetske krize” je isti – slijedi pomor malog i srednjeg poduzetništva koji na kraju rezultira većim državnim dugom, odnosno većom kontrolom nad resursima države, njenim vodama, morem i kopnom. Mantre o globalnom zatopljenju, u trenutku koji prethodi globalnom zahlađenju, a koje kreatori kaosa navode kao razlog za energetske politike su iritantne.

Kad neka zemlja nema vlastitih energenata (a takva je većina zemalja na svijetu), onda je energetska ovisnost o onima koji energente imaju logična i neumitna. Tako EU nije mogla u svojoj nemogućnosti zadovoljavanja vlastitih energetskih potreba vlastitim resursima izabrati energetsku neovisnost. S obzirom na geografski smještaj, nije mogla izabrati i neovisnost o ruskim energentima. Ta uzajamnost interesa EU i Rusije u energetici – Rusi daju plin po dogovorenim cijenama, naftu po tržišnim cijenama, Europljani to troše i vraćaju Rusima kao proizvode je funkcionirala desetljećima i bila u temelju gospodarske snage i bogatstva Europe te standarda njenih građana.

Iz Rusije prema Europi su išli plinovodi i naftovodi

Preko Ukrajine plinovod Soyuz – Plinovod prolazi kroz Ukrajinu i postoje tri točke gdje se plin iz Rusije dovodi u plinovod: jedan u Lugansku, jedan malo sjevernije i jedan vod dolazi iz Bjelorusije. Plinovod danas opskrbljuje Mađarsku, Slovačku, Austriju. Plinska kompresijska stanica kod Luganska je početkom ruske intervencije došla pod kontrolu udruženih ruskih snaga.  Ukrajina je početkom svibnja iznenada objavila da zatvara dotok plina tim dijelom plinovoda jer više ne kontrolira plinsku kompresorsku stanicu. Od tada je dotok plina kroz plinovod u skladu s tim smanjen, a da zapadni mediji ili političari zbog toga nisu kritizirali Ukrajinu.

Plinovod Yamal-Europa vodi od Rusije preko Bjelorusije i Poljske do Njemačke. Ovaj plinovod u Europu gotovo da i nije dopremao plin od kraja prosinca, nakon čega je Poljska uvela sankcije i stečaj nad poljskim dijelom plinovoda, nakon čega je potpuno obustavljen transport plina iz Rusije. Plinovod Jamal-Europa više ne isporučuje plin Njemačkoj jer ga je Poljska blokirala.

Sjeverni tok 1 povezuje Njemačku izravno s Rusijom, čime Njemačka postaje neovisna o tranzitnim zemljama poput Ukrajine, Bjelorusije, Poljske i drugih. Zbog Zapadnih sankcija Rusiji i problema sa Siemensovom turbinom je transport plina iz Rusije u Njemačku smanjen na 20 posto, odnosno zaustavljen.

Sjeverni tok 2, s istim kapacitetom kao i Sjeverni tok 1 stoji spreman za transport plina, ali ga Nijemci ne žele pustiti u rad.
Postoji još i Turski tok kojim se ruski plin prenosi preko Turske kroz jugoistočnu Europu do Mađarske. Bugarska je odbila nove uvjete plaćanja Rusije i od tada nije dobivala plin od Gazproma.

Iz ovog pregleda europskih mogućnosti dobivanja ruskog plina i EU laži o ruskim ucjenama i korištenju plina kao oružja protiv EU je jasno da energetska kriza i kolaps koji uskoro slijedi u svim zemljama EU, osim Mađarske, nije posljedica korištenja plina kao ruskog oružja protiv EU, nego je riječ o odluci EU da uništi svoje građane.

Koliko je tu EU pameti – pogledati hrvatski primjer. Pa je jasno da se EU politika vodi drugdje – u SAD. Prvotna želja SAD-a za istiskivanjem Rusije kao EU dobavljača jeftinog plina je postignuta. Umjesto Rusije kao poštenog dobavljača, višestruko skuplji plin će prodavati SAD. Tek malo smanjenog standarda za EU građane i malo poravnavanja uvozno-izvozne bilance između EU i SAD? No, tog plina najprije nema dovoljno, ne može se transportirati, EU nema izgrađenih terminala za prihvat ukapljenog plina.

Sve je posloženo za europski kolaps ove zime. Još jučer smo se čudili kako Kinezi grade Pelješki most i to u državi koja je do jučer gradila sve što se graditi treba po svijetu, sutra ćemo se čuditi što Eu nije sposobna napraviti ni jedan proizvod koji bi cijenom i kvalitetom konkurirao kineskom.
Naime, Kina se opskrbljuje ruskim plinom po fiksno ugovorenim cijenama, a EU po ”tržišnim”, a na tržištu plina nema.

Jahači apokalipse su već osedlali svoje konje.

Na kraju mali savjet za ugrožene socijalne skupine (a to su svi stanovnici). Prijavite se u neki državni ured kao Ukrajinci pa ćete dobivati 3 600 kuna mjesečno da se nađe i plaćene troškove stanovanja, uključivo i struju.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
172 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
duki

Bravo sine !
No svi će ovi kvazi političari a napose lažni ekonomski stratezi perjati kada narod za koji tjedan izađe na ulice sa toljagama !!

tata mata

banda trosi ko da im je cacino .imaju 50x veci dug od citave bivse drzave ,a kao jedan od razloga za pokretanje rata je kao beograd krao novac iz rvacke ,,,i napravio dug

Alan Ford

ODLIČAN ČLANAK!

Sve je upravo tako kako je napisano. U sridu!

držnedaj

A gle ovoga briselskog ćate u seeduni.. sa podvljom i gojnim životom – blago Briselu kad ima poslugu ko nigdje

Maki

Sve se ovo može primeniti i na stanje u Srbiji,iako nismo clanica EU. Planovi su odavno smišljeni i kako da se rasturi Jugoslavija pod raznim izgovorima, a da bi se domaće sluge duboke države dohvatile resursa. Narodi sa ovih prostora su popili priču i u pogledu rata, isto kao i… Pročitaj više »

Lucija, prva

Hrvatska je uvozila struju 80-tih, kada je imala industriju. I 4.5 milijuna stanovnika. Kao i sa plinom i naftom, struja se isto izvozi, pa uvozi. Nema razvoja, pa nama ni ne treba više električne energije. Sve ovo, od 90- tih je samo eksploatacija onoga napravljenog od ’45. Pogledajte samo onu… Pročitaj više »

Vojni analitičar

Za taj projekt stvoren je virus u američkom vojnom laboratoriju..

Još uvijek ne vidjesmo dokaza da taj virus zaista postoji. No možda Alereikov sin ima neke insajderske infromacije koje nama običnim smrtnicima nisu poznate.

Lucija, prva

INA je posebna priča. Mislim da većina nema pojma šta znači razviti naftnu kompaniju ni iz čega. Kada je i kako počela prodaja? S Račanom. A koliko je izgubljeno? Većina zna zanima polja u Siriji i ona u Rusiji. Ali ima toga još. Također, svojevremeno sam gledala vlasničku strukturu; Mađarska,… Pročitaj više »

Histrion

Obeshrabrujuć rezime, SoA, ali tako je kako je. Sreća da sam ove godine uzgojio dovoljno ljute paprike da odagnam višak depresije. Komad zemlje, više samoće, te u se i u svoje kljuse.

Kristijan

Meni se gadi ovo čitati. Zato što stvarno jest sve tako kako je napisano.

Mladen

EU neće moći cijenom i kvalitetom pratiti Kineski proizvod .Pa autoru osnovna kolnička konstrukcija je slika i preslika Čiovskog mosta koju su počeli graditi Makedonci a završio Splitski škver .Radio sam na dimenzionij kontroli te pratio montažu i pod konstrukcija Čiovskog mosta te mosta preko Stonskog zaljeva i vijadukta Prapratno… Pročitaj više »

Lucija, prva

💥 Biser nad biserima. Poljska. Ona Poljska koja je napadala Rusiju, Sjeverni tok, NJEMAČKU…!! Od koje traži ratnu odštetu i čiji šef narodne banke (!!) tvrdi da Njemačka želi okupirati njihova područja. E, sad će morati žicat od – Njemačke. “Poljska je prerano objavila „gasnu nezavisnost“ od Rusije- norveški gas… Pročitaj više »

Hum

Midozalam je ” virus”..taj sedativ koji se daje osuđenicima na smrt u SAD-u je wuhanski virus..malo sine alerikov istraži, a ne lupetati MSM narativ…taj ” lijek” koji uzrokuje respiratorne probleme je masovno isporučen umirovljeničkoj populaciji…poubijali su starije da uštede na mirovinama…za početak pa su krenuli na ostale u kombinaciji sa… Pročitaj više »

petar schroder

Sada znaju brnitelji zasto su se borili.Rasprodali i betonirali cjelu obalu i namirili sebe za 10 generacija.To su pravo krscani koji sjede u prvom redovima u crkvi Sta DRUGO RECI -KAKAV NAROD TAKVA VLAST.

Hja

I tako, dok se ljudi bave problemima Sa,drugog kraja svijeta, dabgube nad teorijama zavjera… ne stignu vidjeti da im se vöadtito dvoriste raspalo

nepoželjni

Ooo, sine Alerikov, sve bolji si …zriješ kao dobro vino ! 😉

SIRIUS

Budući da kolektivno nismo u stanju nametnuti vladajučima svoje želje, paralelna ekonomija je jedino što nam u ovakvom okružju može pomoći. Mada totalno kasnimo sa nekakvim paralelnim strukturama. No nije sve naša krivica. Ovo udbaški posloženo društvo jednostavno nema kapaciteta za evoluciju. A kako pojedinci mogu u javnom prostoru napraviti… Pročitaj više »

Kum

Sad će Plenković reći da to nije istina.I njegova izjava će se uzeti pod istinu.

hope

fenomenalan clanak!!!bravo,bravo!!za drugo nemam komentar sem sto cu jos napisati da je narod debilana!

Lucija, prva

Prenosim komentar: “Moja baba će glasatinza HDZ sve da joj Plenković osobno pokrade pola penzije. Za moju babu su u HDZu domoljubi, a komunjare im pakiraju. Za moju babu novinari lažu da je HDZ interesna skupina koja krade ovu državu, lažu da je HDZ stvorio paralelni sustav uhljebljivanja nesposobnih parazita,… Pročitaj više »

nonwo

…” jasno je da energetska kriza i kolaps koji uskoro slijedi u svim zemljama EU, osim Mađarske, nije posljedica korištenja plina kao ruskog oružja protiv EU, nego je riječ o odluci EU da uništi svoje građane.” I to je TO…Jedina i prava istina o budućem smrzavanju radi manjka energenata i… Pročitaj više »

Oki nava

Bravo za istinu!! 👍👍

nonwo

System Will ‘Wipe Out’ Entire Class as Global Economy Spins Into Free Fall, Warns Greg Mannarino, youtube “I would argue that we’re way, way worse off than a recession here right now,” warns Greg Mannarino, founder of traderschoice .net and financial strategist. The yield curve is, “extremely inverted,” at this… Pročitaj više »

nonwo

‘We’re in the Matrix’: U.S. On a Trajectory That’s Not Going to End Well, Warns David Morgan ,youtube The Inflation Reduction Act passed last week does almost anything except address inflation, says David Morgan, author of The Silver Manifesto and founder of TheMorganReport.com. The “misnomer bill” only accelerates the current… Pročitaj više »

Vojni analitičar

Analize, analize… i još analiza. Super. Samo mi se nekako čini da od silnih analiza baš i nema neke konkretne koristi. Kere laju a karavane i dalje prolaze. Možda bi kontruktivnije bilo umjesto analiziranja pokušati pronaći i poneko rješenje ili barem prijedlog što učiniti da se barem dio problema riješi.

nonwo

Peter Schiff – People Need to Wake Up: Recession, Inflation & A Dollar Collapse | Part 1 of 2 ,youtube Peter Schiff is an economist, author, financial commentator, and host of The Peter Schiff Show podcast. His accurate forecasts have made him one of the most sought-after commentators when it… Pročitaj više »

Darko

Jedva čekam dan kada će ovi banditi hraniti vrane na jarbolima Bana Jelačića..

ZZ Top

Son of Alerik ne tako davno vodio si ovdje zucne rasprave sa Zukovom,koji ti je u detalje objasnjavao zasto je unistena Jugoslavija a na njenom zgaristu nastale nove stare kolonije, tada si udarao u druge note. Sada vidim da pises upravo ono sto je Zukov tada pisao, lijepo da si… Pročitaj više »

tuf

Odlična sinteza situacije. Samo bih kao šlag na vrhu dodao primjer sirijskih naftnih polja. Naime, INA je bila toliko moćna da je između ostaloga imala vrhunsku opremu za istraživanje nalazišta nafte. Nakon odličnih rezultata testiranja na polju Jihar-1 došlo se do procjene kako INA u Siriji posjeduje naftna polja u… Pročitaj više »

Valter

“Za taj projekt stvoren je virus u američkom vojnom laboratoriju”

Ovo je marketinška bedastoća koju nedavno guraju američki židovi kao Jeffrey Sachs.

Nema dokaza da se išta neobično dogodilo osim:

  • medijskog bombardiranja
  • ubojitih WHO protokola za “liječenje” vrlo blage sezonske gripe
ogo

A sta vrjedi istina bez debele batine

Mat

Sve ove blagodeti nam je donio udbas franjo tudjman I domovinski rat.

Max

Plansko uništenje.

irina

Dragi Sine, a šta reći! Pogađaš “u sridu”, na pravi jedini način! Hvala ti!

Yugo 45neregistrovan

Citat”Oni inteligentniji će reagirati u skladu s trenutkom. Lako je s neposrednom opasnošću, reagirat ćemo brzo. Pravi problem dolazi s neposrednom opasnošću koju nismo sposobni prepoznati kao neposrednu opasnost, koju ne vidimo. Kako je to na osobnom nivou, tako je i na nivou zajednice, naroda, države. Iako se čini kako… Pročitaj više »

Praetorian

Ja jedva cekam kada sve krahira, kada ne bude para za penzije, kada ce ljudi ostajat bez domova, kada im drzava sve zaplijeni. Kad je bal, nek je maskenbal

onaj najglu...Dalton

A za Brisel nije anemičan…

P.S.
”I vrapci sa grane znaju da u HDZ-u nema mjesta lopovima!”

”Ku’ac mi znamo!”- vrapci sa grane…

onaj najglu...Dalton

Ponekad se sjetim dana ponosa i slave.
Krali smo tvornice, firme, stanove…
Jesmo spali na to da krademo ruski plin i željezo na gradilištu!?
Sram nas i stid bilo…

P.S.
Zadnji dan u mjesecu uhvatilo umirovljenika sa 100 eura u džepu…
 Istraga je u tijeku!

onaj najglu...Dalton

”Sve je po zakonu” i ”Pustimo institucije da rade svoj posao”…
Na kraju će nam doći glave.

P.S.
Policajci dobili dojavu o spolnom odnosu na školju…
Dok su došli, đava je već učinija svoje.
Sve je svršilo…

Partizan

Članak za čistu desetku! Potpisujem svaku riječ. Svaka čast SoA.

goran

nečemo se mi prijavit u ured mm,ja ču se pojavit pred kućom od nekih takvih jebatora sa palijanderom u ruci i sa bakljom pa da vidiš sranja onda

Jadran Plavi

Treća Ada Ciganlija, ne hvala. Nikada više.

Samuraj

Pa mene je sram čovječe više. Čim prije nacija shvati da nas vode, na ovaj ili onaj način, ni manje ni više – izdajice koji ne rade za narod, nego za “nalogodavatelje”, tim više će nam biti bolje. Narod treba shvatiti da ima moć i vlast, vlast pripada narodu i proizlazi… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI