fbpx

Nezavisna revizija otkrila prijevaru u podacima o globalnom zatopljenju

Istina o globalnom zatopljenju - Logično

Prilikom izračuna prosječnih temperatura u predindustrijsko doba čini se da su zagovornici teze da su klimatske promjene posljedica ljudskih aktivnosti namjerno koristili besmislene i netočne podatke samo kako bi promovirali svoju agendu. Je li tvrdnja da je čovjek krivac za klimatske promjene jedna velika prijevara? Ovdje psotoje dva suprotstavljena tabora, čak i u akademskoj zajednici, što je dobro, jer u borbi jedni protiv drugih dolaze do novih otkrića. Ovaj put su u vodstvu, ako se tako može reći, oni koji tvrde da čovjek ne utječe na promjenu klime i globalno zatopljenje i da je riječ o cikličkom procesu. Čeka se odgovor suprotnog tabora.

U međuvremenu je neovisna revizija podataka o mjerenju prosječne temperature i koji su se koristili za određivanje klime i klimatskih promjena otkrila više od 70 ključnih nedostataka, što znači da predočeni podaci “nisu bili prikladni za izradu globalnih studija”.

Na primjer, pri mjerenju su se koristile temperature od 0 stupnjeva na Karibima do 82 stupnja Celzijusa u Kolumbiji, te mjerenja provedena na brodu 100 kilometara od kopna.

Revizija je pokazala da su studije namjerno pretjerivale u temperaturama kako bi u konačnici podržale teoriju globalnog zatopljenja, a koristili su se metodologijom daleko manje sigurnijom od one kako je propisano.

Revizija je utvrdila da su bivši klimatski uvjeti temeljeni na netočnim informacijama kako bi se krivotvorila predviđanja za buduće temperature i procjena ljudskog utjecaja na iste.

Osim toga, Pariška konvencija je tako utvrđen prosjek od 1850. do 1899. uzela kao “indikativan”, ali da predindustrijske temperature sadrže “fatalne manjkavosti”.

“Cjelokupni Sporazum o klimatskim promjenama iz Pariza planira učinkovito unazaditi društvo i pokušati vratiti sat u vrijeme predindustrijske revolucije. Cijela ova teorija da je prije industrijske revolucije atmosfera našeg planeta bila netaknuta, jer nije zagađena ljudskim faktorom, također se pokazala potpuno pogrešnom”, tvrdi Martin Armstrong koji je analizirao izvješće neovisne revizije

Mjehurići zraka zarobljeni u ledu Grenlanda su pokazali da smo počeli emitirati stakleničke plinove prije najmanje 2000 godina. Rimljani su sagradili prvi vodovod 312. godine prije Nove ere, a izgrađen je zbog ozbiljnog problema s onečišćenjem vode u samim  gradovima, kako je rekao Seneka, zbog teškog zraka u Rimu, smrada dima iz i oblaka pepela koji su se nadvijali nad gradom.

Ova nova revizija pretpostavlja da čak nije provedena ni obična osnovna provjera kvaliteta HadCRUT4 podataka, koju je trebalo provesti na Istraživačkom centru za klimatske promjene Uredu Met Centra Hadley i Sveučilištu East Anglia.

Revizija je utvrdila da su procjene izrađene s ograničenim brojem dostupnih mjerenja, uz velike pogreške zbog urbanizacije, prosjeci su se utvrdili bez sveobuhvatnih i točnih mjerenja na globalnoj razini.

Test je pokazao prijevaru u cijelom sustavu. Anomalije koje su navedene su mjerenja na St. Kitts na Karibima, gdje se kao prosječna temperatura za prosinac 1981. navelo nula stupnjeva, a obično je 26 stupnjeva Celzijusa. Za jedno mjesto u Kolumbiji je navedena prosječna temperatura od 82 stupnjeva Celzijusa tijekom tri mjeseca 1978. godine, što bi bili najtopliji dani ikada izmjereni na Zemlji.

U Rumunjskoj je za rujan navedena prosječna temperatura od minus 46 stupnjeva Celzijusa, što se nikada nije dogodilo. Podaci su pokazali da su brodovi izvještavali o temperaturi na moru na lokacijama od 100 kilometara od obale.

U članku se također ističe da su najozbiljniji nedostaci upravi bili manjak točnih podataka. U prve dvije godine od 1850. je postojao jedan jedini službeni ured za informiranje o Južnoj hemisferi, i to na Indoneziji. U to su se vrijeme mjerenja provodila na brodovima, a mjerenja u Australiji su počela u Melbourneu 1855. godine, dok je Auckland mjerenja počeo 1853. godine. Izgleda da su svi ti podaci izmišljeni.

Prema izračunu pokrivenosti HadCRUT4, 1950. su jedva dostupni podaci o Južnoj hemisferi. Međutim, zagovornici klimatskih promjena zbog ljudskog faktora tvrde da globalno zatopljenje traje više od 100 godina.

Ipak, na konferenciji u Parizu kao “indikativna” temperatura za predindustrijsku revoluciju usvojen prosjek od 1850. do 1899. godine, izrađen na temelju netočnih, nepostojećih i nepotvrđenih podataka. Nema apsolutno nikakve mogućnosti da se prikupe podaci koji bi podržali ovu  tezu o globalnom zatopljenju ili bilo koju drugu znanstvenu studiju.

Opširnije u izvorniku: Armstrong Economics

 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
68 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Gordan
Gost
Gordan
2 godine prije

Sve greske su zato sto su se svi modeli zasnivali na tom da je zemlja okrugla. Kako smo ovdje plebiscitarno utvrdili, to je netocna pretpostavka.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Gordan

Nadam se da je ovo šala , …..mislim s ravnom Zemljom. Dok je ovo nešto drugo. Zatopljenje ne poriče nitko, ali ljudski faktor ??????

PPP
Gost
PPP
2 godine prije

Laki, Gordan je samo dežurni igrač koji visi na portalu s točno određenim ciljem.

Gordan
Gost
Gordan
2 godine prije
Reply to  PPP

Ovdje sam naucio jedan nacin uspostavljanja krivca koji se zove “cui bono.” Dakle, tko dobiva dobit. A to su sigurno hladnokrvni stvorovi, to jest, ovo je sve priprema za konacnu kolonizaciju od strane reptila. Usli smo u zavrsnicu.

A moze biti i da su krivi Rusi, radi navigacije sjevernim putem i radi toga da napokon mogu uzgajati grozdje u Sibiru pa mogu i sampanjac proizvoditi sami (za proslavu konacne pobjede.)

Sve u svemu, jos jedna “interesantna” tema po vec uspostavljenoj sabloni promocije drustvenog razdora. Pozdrav Miskinu i Arsenu Lupigi, ovaj, Anatoliju Cepigi.

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  Gordan

Gordane, da sam znao da ćeš se tako uzrujati, ne bih te prozvao. Oprosti molim te.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije

@Laki Topalović
Poriču neki. I to ne bezveznjaci. Tvrde da Zemlja ustvari ulazi u ledeno doba. I da je to prirodni ciklus.
Iskreno, osim pretjerivanja oko zatopljenja, ne primjećujem baš nešto posebno. Iz djetinjstva se sjećam i velikih vrućina, visokog snijega, poplava, oluja, potresa, jačih bura od ovih koje danas zovu olujnim i orkanskim i nitko nije izdavao upozorenja, alarme, govorio o panici, uznemirenosti građana.
A i bilo je jeftinije, bez nekih naknada za ovo i ono.
P.S.
Za sve su krivi Kinezi.
I normalno Rusi. To ne treba ni spominjati.

Njoko 9
Gost
Njoko 9
2 godine prije

Apsolutno se slažem. Inače živim u Dalmaciji. Prošlu zimu krajem drugog miseca bilo je -7 tri dana zaredom sto ja nikad nisam doživio, a imam blizu 50. Na maslinama mi je sva kora popucala na mladim granama . Moje mišljenje je da su to obične gluposti.

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik
2 godine prije

Al’ Gor kasira milionce $ .

shah
Gost
shah
2 godine prije

pa, svi su se ushodali tko ce dovuc plin u Europu, ocito nesto znaju.

Bumbum
Gost
Bumbum
2 godine prije

Bravo. To je laz stoljeca koja kao i sve lazi sluzi za izvlacenje novaca.

Njoko 9
Gost
Njoko 9
2 godine prije

Ma po meni i nema neke promjene temperatura. Imam, fala bogu koju godinu, i od kad pamtim to je sve tu negdje. Neka godina hladnija, a poneneka toplija. Mislim da su to sve politicari iskonstruirali , kako bi mogli nabit poreze.k

Gordan
Gost
Gordan
2 godine prije
Reply to  Njoko 9

Njoko… dakle, vidio si prosle zime temperature koje nikad nisi dozivio, ali sve je tu negdje. Prijem.

Njoko 9
Gost
Njoko 9
2 godine prije
Reply to  Gordan

Pa hocu rec da meni vise izgleda da vrime ide na hladnije, a ne prema nekom zatopljenju. 2 godine zaredom nisam ubra naranču jer su smrzle. A i ovo lito 7. misec je bija hladan. Sad imamo neko bablje lito, a takvih pamtim puno, tako da po meni to je sve tu negdje. Čista propaganda i zaglupljivanje naroda.

shah
Gost
shah
2 godine prije
Reply to  Gordan

1987 je bila slicna zima, samo jedno 2 metra vise snijega.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije

Postoji nešto što se zove „Milankovićevi ciklusi“. Iz krivulja koje je prije više od 100 godina izradio geofizičar i astronom Milutin Milanković, dakle prije nego je bilo krupnih interesa kao danas da se špekulira sa globalnim zatopljavanjem, jasno je vidljivo da se temperatura mijenja u ciklusima od oko 130000 godina, da su promjene temperature (oko 10°C !!!) u korelaciji sa promjenama koncentracije CO2, ali tako da koncentracija CO2 uvijek kasni za promjenama temperature. Iz toga je potpuno jasno da porast temperature uzrokuje kasniji porast koncentracije CO2, a ne obratno. Isto važi i za smanjenje.
Zanimljiv period je vrijeme neposredno nakon relativno naglog zahlađenja, kada je već značajno pala temperatura dok je koncentracija CO2 još uvijek visoka. Taj period definitivno potvrđuje činjenicu da povećana koncentracija CO2 nikako ne utječe na povećanje temperature na planeti, jer u suprotnom ne bi došlo do zahlađenja sve dok je CO2 visok.
Znanstveno objašnenje za to je da se CO2 oslobađa iz oceana, tj. da kada se voda ugrije oslobađa više CO2, kada se ohladi – manje.
Slika: http://kaltesonne.de/wp-content/uploads/2015/03/koll2.gif
ili
comment image

GetRiddicked
Gost
GetRiddicked
2 godine prije
Reply to  Alan Ford

@Alan Ford
Jedino se ne slažem sa ovim:
“ali tako da koncentracija CO2 uvijek kasni za promjenama temperature.”
Iz priloženog dijagrama se zapravo vidi da simultano rastu; CO2 jedino “kasni” kod snižavanja temperature.
Ostalo potpisujem.
Edit: izuzetak je ovaj posljednji period gdje CO2 rapidno raste, što se ne može reći i za temperaturu.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije
Reply to  GetRiddicked

@GetRiddicked
Hvala za korekturu, slažem se da sam riječ „uvijek“ nespretno upotrijebio. Moglo je stajati npr. „najčešće“ ili „uglavnom“, ali to svejedno ne mijenja suštinu priče.
Iz dijagrama je na više mjesta jasno i da plavi i crveni dijagrami nisu uvijek u korelaciji, tj. ima slučajeva da jedna veličina ima kratkoročne oscilacije, dok u isto vrijeme druga ne pokazuje slične promjene. Dakle očito je da ni veza izmedju njih nije tako jednostavna.

GetRiddicked
Gost
GetRiddicked
2 godine prije
Reply to  Alan Ford

@Alan Ford
Slažem se.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Gordan

@Gordan
Ironija i sarkazam su tvoj forte. Ali nemaju baš prođu. 🙂

PPP
Gost
PPP
2 godine prije

Gordan je odavno pročitan kao početnica “iliti” bukvar.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije
Reply to  PPP

@PPP
Ma meni se sviđa njegov stil. Volim ironiju.

Miloš Veličanstveni 16.st.
Gost
Miloš Veličanstveni 16.st.
2 godine prije

Poštovani gospodin Gordon točno kažete….You shot in da midlle.
Btw….Zemlja je ravna.

Sarajevo
Gost
Sarajevo
2 godine prije
Reply to  Gordan

tabula rasa…Gordan ili planeta Zemlja 🙂

shah
Gost
shah
2 godine prije
Reply to  Gordan

dobra 😀

Stjepan
Gost
Stjepan
2 godine prije
Reply to  Gordan

Nije samo okrugla, više je kuglastog oblika … opss, nešto propustih …?? Nije valjda da sam izrekao nekakvu svoju “Teoriju zavjere” ??
??????

Mucke
Gost
Mucke
2 godine prije

Samo jos jedna potvrda onoga sto pametnija polovica misli.Izmislis globalno zagrijavanje da bi mogao izmisliti nove poreze,trosarine,naknade….

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  Mucke

Svojedobno, kad su Duponu isticala patentna prava na freone, imali strašne probleme s ozonskim omotaćem. Interesantno je da je taj isti Dupon ima patentna prava na novu generaciju freona koja nije štetna!?! Možda je indikativnije da se pojavio članak o tome da postoje jači uništavač ozona od freona i da se nije puno postiglo zabranom upotrebe prve generacije freona! No to je bio jedan članak i istraživanja problema su ili prestala ili se rezultati ne objavljuju?!?

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Mucke

Iza cega stoje veliki naucnici sa svojim integritetom prodan za debelu lovu,pa ti vidi koga da slusas,sve je izokrenuto naopako,jedino je profitiranje vijecno.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

A kad otvorimo oči…
Mnogi glečeri po evropskim planinama su odavno nestali. Snimci odlamanja ogromnih ledenih bregova od glečera na severu su već zastareli. Rusi već koriste “severni put” što je ranije bilo nezamislivo. Moćni uragani su sve češći i prisutniji tamo gde ih ranije nije bilo…

Ne kažem da je to sigurno čovekova krivica ali su promene brže nego što se to normalno događa. A najgore od svega je što je vrlo mali broj ljudi svestan da postoji granica preko koje priroda normalnim ciklusima neće biti u stanju da zaustavi ubrzano zagrevanje. Smanjenjem površina pod većitim ledom se povećava površina koja apsorbuje sunčevo zračenje što dovodi do daljeg rasta temperature… sve brže i brže…

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Šumadinac, de pogledaj kakvo je stanje s ledenim površinama na južnom dijelu zemljine polutke.

Kako stvari stoje i kako objašnjava Armstrong u svojim tekstovima, mi idemo ka ledenom dobu, a ne zatopljenju. Statistički deset ili dvadeset godina, ne znači ništa za period od 500 ili 10.000 godina.

Manje toplih dana je donosilo ratove zbog gladi. Armstrong nije netko glup, već naprotiv vrlo logična osoba.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  PPP

PPP – Da, i neki ruski naučnici tvrde da idemo ka ledenom dobu i to prilično argumentovano. Ja pričam o onome što vidim a to sigurno nije snižavanje temperature (bez obzira na vrlo oštru zimu pre nekoliko godina ili ovo kišno leto).

Mali pas
Gost
Mali pas
2 godine prije
Reply to  PPP

Ako smo u stanju potamaniti 40% zivih bica, divljinu svesti na jednoznamenkaste postotke, razbijati oblake i isto tako naoblaciti nekako se globalno zatopljnje ne cini tako ne moguce. Mozda se trebas prosetati nekim kineskim ili indijskim megapolisom da povjerujes kako djeluje efekt staklenika. Srljamo nezustavljivo prema rubu i kad se na njemu nadjemo krece perpetum mobile i covjek vise nece moci uciniti nista. Pa cu reci onu staru od Atomskog sklonista
-necemo valjda biti mi ta ne sretna generacija na kojoj ce se izvrsiti ta velika posljednja racija…

Epiktet
Gost
Epiktet
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Vikinzi su prije nekih 1000 godina uzgajali žito na Grenlandu. Poslije nekog vremena je klima postala hladnija i izumrli su jer se nisu prilagodili hladnoj klimi. Ni danas klima nije dovoljno topla da se može saditi žito na Grenlandu. Iza toga a i prije stalno se smjenjuju ciklusi zatopljenja i zahlađenja.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
2 godine prije
Reply to  Epiktet

Zato su ga i nazvali Grenland što na germanskim jezicima znači zelena zemlja . Danas ga vjerojatno niko nebi tako nazvao unatoč globalnom zatopljenju.

Mali pas
Gost
Mali pas
2 godine prije
Reply to  Mölltaler

Hahaha isto tako je i rt dobre nade dobio ime zato jer je more tamo mirno…

Sveen
Gost
Sveen
2 godine prije

Cinjenica je da covjek ima utjecaj na klimu no definitivno nema znacajnijeg utjecaja na globalno zatopljenje. Ako pogledamo malo u povijest onda vidimo da se zemlja i klima stalno mijenjaju. U povijesti imali smo barem 3 Pangeje ili super kontinente gdje su svi kontinenti bili povezani…. u posljesnjih 2,5 milijuna godina imali smo minimalno 20 ledenih doba a isto toliko i globalnih zatopljenja. Da li je i na njih utjecao covjek? Vrijeme danas nije isto kao prije 10-20 ili 30 godina a nije jer su to ciklicne promjene kroz duzi vremenski period nesto kao ljeto i zima. Bez ibzira sto mislim da nemamo znacajan utjecaj na globalno zatopljenje ne znaci da nas planet ne trebamo naksimalno cuvati od zagadjenja

Akull
Gost
Akull
2 godine prije

Jedna nuklearna zima i bit ce sve OK….

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije

Klima se definitivno mijenja. Polemika da li idemo u novo ledeno doba ili u globalno zatopljenje je staro više desetljeća. Ja bih rekao da su vremenske prilike postale ekstremne, da se promjene događaju jako brzo, a za promjenu doba treba ipak jako dugi period i gotovo je neprimjetno u jednom ljudskom životu. Klima je jako složen sustav koji mora biti uravnotežen a ovakve ekstremne vremenske prilike su upravo zbog neuravnoteženosti. Sigurno griješim ali kad vidim koliko se šuma posječe na dnevnoj bazi, koliko se plinova otpusti u atmosferu, baci plastike u more, istoči nafte i raznih kemikalija, igranke sa chemtrails-ima, pomislim da je čovjek dosta utjecao na neravnotežu sustava. Moguće da je i neki poremećaj u zemljinoj orbiti ili nagibu uzrok ali ni tada ne bih zanemario ljudski faktor.

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Tomica

@Tomica- Pojam globalo zatopljenje bi trebalo odvojiti od onečišćenja. A tu sigurno čovjek igra presudnu ulogu. Prljamo i bacamo sve što stignemo i gdje stignemo. I nije isto žele li me oporezovati jer tobože moj auto (od ,sic, 51KW) nepovratno uništava klimu ili me upućuju da razvrstavam otpad. Jer ovim drugim sigurno pridonosim prirodi, a za zagrijavanje sumljam da će ga smanjiti moja uplata eko-poreza.

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije
Reply to  Piretis

Samo sam spomenuo tu polemiku koja nije novijeg datuma i ne vidim ove promjene u tom smislu. Za mene je poremećena ravnoteža što dovodi do ekstremnih pojava jer se sustav pokušava vratiti u stabilno stanje. Ravnoteža sustava je najbitnija i onda su promjene vremenskih prilika normalne kao i smjena godišnjih doba. Na ravnotežu se može utjecati na puno načina a vjerujem da je onećiščenje jedan od njih. Oceani i mora kao bitan dio ravnoteže drastično mjenjaju svoja obilježja i ne bi ih svrstao u normalne ciklične pojave. Ogromne površine pod prašumama i šumama se konstantno devastiraju da bi se napravile poljoprivredne površine. U atmosferu se raspršuju razne čestice (po priznanju nekih organizacija i pojedinaca) s ciljem da se utječe na klimu. HAARP, ako doista ima toliku moć, drastično utječe na vrijeme, lokalno ali dovoljno da izazove poremećaj ravnoteže koji će se odraziti i dalje. O ljudskoj prirodi, odavno nemam lijepo mišljenje i uvijek će biti ljudi koji će se okoristiti na račun drugih ljudi. Tako je i sa ovom pričom o globalnom zatopljavanju i načinu da se uzima novac kroz poreze. U prave probleme i uzroke problema se ne dira jer i oni donose novac. Najveći zagovornici, i jedne i druge teorije o utjecaju čovjeka na klimu, jednako se okorištavaju s njom. Kada bi samo ti imao automobil, to sigurno ne bi imalo nikakvog utjecaja. Vjerujem, da su zagađivači samo automobili, da bi se priroda nosila s tim, no čovjek ima puno načina da joj našteti i stalno stvara nove načine.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Valjda će sad svi kojima je ovaj članak otvorio oči uskliknuti – Bravo Trump! Ti si najpametniji i zato si se povukao iz Pariškog sporazuma. Ili neće. Ne može biti da je Trump nešto napravio dobro. Možda je ipak bolje gusliti o globalnom zatopljenju, zahlađenju, čemu ono? Nije bitno, samo nek je protiv Trumpa i SAD-a.

Eddo
Gost
Eddo
2 godine prije

Nije prijevara nego je prevara .

Baba
Gost
Baba
2 godine prije
Reply to  Eddo

Novogovor Eddo, novogovor…i da pazimo da nam se planet ne prijegrije ili prijehladi 😉
Ali slažem se, i mene nervira to silovanje hrvatskog jezika ne bi li bio što drugačiji od srpskog…koja glupost. Rođen sam i odrastao u Hrvatskoj i nikad nisam čuo za “prijevaru”, do nedavno…

Bumbum
Gost
Bumbum
2 godine prije
Reply to  Eddo

Prijevara i prijevariti?

Kurjaca
Gost
Kurjaca
2 godine prije
Reply to  Bumbum

Prijevaranti

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Kurjaca

Evo ih Lingivstički Gestapo. jeste prijevara, ali je prevarant, jeste vrijeme ali je vremenska itd itd, a ima i gdje se mogu koristiti oba izraza, a da je po standardu dozvoljeno, i nije novorijek, nego najobičnija štokavska ijekavica, koja je uzeta za standard hrvatskog jezika,

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije

Ne postoji nešto kao ‘nezavisna revizija’ u zio-liberalnom sustavu. Komisije su nezavisne ovisno o potrebi, kao recimo njihove tzv. komisije za istraživanje rušenja malezijskog aviona iznad Ukrajine, nezavisne komisije za otkrivanje dopinga na olimpijadi i stotine drugih.

Rezultati će neizostavno biti onakvi kakvi odgovaraju onima koji financiraju ‘nezavisne komisije’, odnosno američkim zio-liberalima.

Globalno zatopljavanje se guralo i favoriziralo da bi se nametnuli porezi na ugljični dioksid zemljama u razvoju, ponajviše Kini. Sad kad su ameri počeli s trgovinskim ratom i odlučili ponovo pokrenuti proizvodnju u vlastitoj zemlji umjesto da koriste jeftinu radnu snagu vani, odjedanput im je vrlo važno da oni ne bi slučajno plaćali neke tamo poreze na CO2. I stoga odjedanput – voila – pojavljuje se nezavisna komisija koja proglašava da je globalno zatopljenje fatamorgana.

Postavlja se samo pitanje gdje je bila i što je radila tzv. ‘nezavisna komisija’ posljednjih 20 godina?? Zapadne laži postaju sve prozirnije.

Bumbum
Gost
Bumbum
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ivo tocno tako.

Sardelino
Gost
Sardelino
2 godine prije

Ledena doba pojavljuju se ciklički. Od 100 000 tisuća godina u životu planete na ledeno doba otpada 70 000 tisuća godina. Mi živimo u onom dijelu od 30 000 tisuća godina koji je pri kraju. Osobno se ne zamaram time što će novi ciklus ledenog doba započeti za 500, 1000 ili 5000 godina.To ne znači da se do početka novog ledenog doba nećemo malo I pregrijati.

Mucke
Gost
Mucke
2 godine prije

Kako ovci uvaliti Renault Clio po cijeni od cca.30000 Eura? Izmislis covjekov utjecaj na promjenu klime!

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

Sunce regulira sve na planetu zemlji,inace je planeta zemlja hladna planeta,i promijene su ciklicke.Covijek nema nikakvu moc na prirodu,vrijeme i zemljotrese na planeti zemlji.Helio centricna meterologija.
https://www.youtube.com/watch?v=IapkAzjg7J4

OBICNOSAMOCITAM
Gost
OBICNOSAMOCITAM
2 godine prije

Necu ulaziti u njihove analize jer se tu svasta petlja. Samo cu reci ono sto osjetim na svojoj kozi i vidim svojim ocima. Ocigledno je da su vremenske promjene sve ostrije iz toplog u hladno i obratno. Po malo se gube proljece i jesen kao godisnja doba. Sjecam se kad sam bio mali da su ljetnje temperature uglavnom bile do 32 a bilo je svega 2-3 dana godisnje visa temperatura od toga. Sad dana sa preko 35 ima bar 15-20 godisnje a bude i po 38 ponekad. Isto tako golim je okom vidljivo da su se jako skratili tj. istopili ledenjaci u Alpama. Kao posljedica toga na zapadni balkan sad stalno prelaze i atlantske ciklone i pada kisa sa sjeverozapadnim vjetrom sto je prije bio slucaj jednom godisnje mozda. Isto tako vidljivo je da ima i manje snijega ai manje onih pravo hladnih dana sa dvocifrenim minusima. Eto to ja vidim i osjetim a njihovim analizama ne dajem bas previse znacaja.

Sveen
Gost
Sveen
2 godine prije

Vrijeme se mijenja i uvijek se se mijenjati isto kao sto se i ti mijenjas. Kroz neko vrijeme ce se mozda i sav led otopiti a onda opet nakon nekog vremena ce pingvini hodati saharom i tako u krug. Tako je uvijek bilo i tako ce i dalje biti bez obzira na covjeka

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

A ko je kriv ako nije covjek?

GetRiddicked
Gost
GetRiddicked
2 godine prije
Reply to  Siniša

Korporacije.

Kile
Gost
Kile
2 godine prije
Reply to  GetRiddicked

Znači ljudi hahaha

GetRiddicked
Gost
GetRiddicked
2 godine prije
Reply to  Kile

Ali ne svi ljudi… ali zato se upire prstom u sve nas. Krčimo li svi Amazonsku prašumu?

oddball
Gost
oddball
2 godine prije

danas vjerovati da čovjek svojim djelovanjem nije promijenio klimu je doista na razini ravnozemljaša , to danas mogu tvrditi samo potpuno neupćeni i ispranog mozga,… naravno da sa druge strane politika kvota i poreza na CO2 je krajnje pokvarena i pogrešna ,… o čemu se ovdje zapravo radi,… čovjek od početka civilizacije svojim načinom života i načinom kojim dominira ekološkim sustavom troši resurse brže nego se oni mogu obnoviti, u 20. i 21. st. ovaj nezrazmjer se povećao do katastrofalnih razmjera, drugim riječima mi ne možemo živjeti bez mobitela, ogromnog tv-a, automobila, osvijetljenih multimilijunskih gradova, mesa svaki dan za stolom, da ne nabrajam dalje, cijedimo okoliš na sve načine i u pravilu ne mislimo na posljedice, bilo da kupujemo savjest nekim srcedrapajućim dokumentarcima, inicijativama, električnim vozilima i led svjetlima ili cijeli problem ignoriramo i odlučimo živjeti u deluziji i potrazi za nezavisnim istraživanjima koja će potvrditi našu deluziju kao i autor ovoga članka,…..

Sveen
Gost
Sveen
2 godine prije
Reply to  oddball

Da istina je da covjek trosi resurse puno brze nego sto se obnavljaju i svojim djelovabjem je uvelike zagadio prirodu, zemlju, zrak i vodu takodjer moguce je da je svijim djelovanjem malo ubrzao ili usporio ciklicbe pronjene koje se dogadjaju svakih cca 5.000 godina
Ljudima je potpuno normalna izmjena ljeta i zime ali nije im prihvatljiva izmjena globalnog zatopljenja i zahladjenja koje se dogadja svakih nekoliko tisuca godina jer ju nemogu obuhvatiti u svom zivotnom periodu.
Ne opravdavam zagadjenje prirode, recikliram sve sto mogu reciklirati i veliki sam protivnik bilo kakvog zagadjenja ali kad bi kjudi danas nestali za 5.000 godina se ne bi ni znalo da smo ikad postojali sto je zanemariv vremenski period u usporedbi s zivotnim vijekom zemlje.
Mogao bi cak reci da je trenutni utjecaj covjeka na zemlju isti kao kad mi imamo neku virozu a globalno zatopljenje ili zahladjenje je neka vrsta prirodnog obrambenog mehanizma zemlje ( prirodni antibiotik protiv napasnika ).

Domba
Gost
Domba
2 godine prije

Kako god bilo…i koji god bili u pravu….ili krivu…vidi se da nevalja.

Zare
Gost
Zare
2 godine prije

Ja mislim da se neko igra s klimom, jos dugo nazad je Tesla iznasao nacin kako manipulirat ionosferom i tako izmjenit klimu

srebrni letač
Gost
srebrni letač
2 godine prije

Stalno pišem komentare na ovu temu. Elektromagnetno polje koje štiti Planetu Zemlju slabi. Ovo je prirodna pojava i tu ljudi nemaju nikakvog uticaja. Elektromagnetni polovi Planete Zemlje se pomeraju i menjaju svoja mesta, tj. možda ne menjaju svoja mesta ali neće biti uskoro tu gde su danas. Severni pol (elektromagnetni) se pomerio već za 100 – tinak kilometara i ovo pomeranje se ubrzava. Elektromagnetno polje slabi velikom brzinom i zato Pleneta dobija više zračenja uz pomeranje elektromagnetnih polova ovo je jedini urzrok promene klime. Sitna smo mi riba u moru plavom da bi mogli da promenimo klimu. Mi menjamo zračenje sa Fukušimom i nuklearnim probama ali to da O3 štiti ili CO2 uništava su priče za malu decu. Ako u zatvorenoj garaži upalite auto ispuštaće se CO2. Svi mi znamo da on ne ide na tavanicu već pada na pod jer je teži od vazduha. Sad, samo treba razmisliti. Preporučujem svima (pre nego što me proglase za ludog) da malo proguglaju i vide šta se stvarno dešava. Ponekad je dovoljno samo otvoriti oči.

Gordan
Gost
Gordan
2 godine prije
Reply to  srebrni letač

Joj. Pa deder, otvori onda i nama oci zasto se svi ne gusimo, posto bi, po tvom, CO2 koji je sastavni dio zraka potisnuo dusik (78% zraka) i kisik (21% zraka) na vece visine, kad se atmosfera raslojava onako kako ti kazes? I zasto nam, kad se vec probijemo iz “CO2 sloja” u “O2 sloj”, ne izgore pluca? I zasto se avionski motori ne gase na visinama koje su, po tvome, vec dobrano u dusicnom sloju?

Da nisi ti to mozda vec pokusao taj pokus u garazi? (Usput, ne preporucam drugima da pokusaju nezavisno potvrditi rezultate njegove studije.)

Brainstorm
Gost
Brainstorm
2 godine prije

kreacionisti uvijek smisljaju neka ubojita pitanja. jedno je bilo “ako covjek potjece od majmuna zasto jos uvijek postoje majmuni?”. novije je “ako su kopnene zivotinje nastale evolucijom od riba onda su na kopno morale izaci dvije ribe istovremeno. istovremeno, na istom mjestu i jos, valjda, da se vole.
takva pitanja zbunjuju osrednje educiranu publiku. neki posumljaju u evoluciju a neki se mozda presaltaju u kreacionisticki kamp.
znanstvenici se tu nalaze u nuznosti edukatora. za pitanje o preostalim majmunima trebalo je vremena za educirati publiku.
portal logicno jasno da ne zeli zastupati bedastoce poput ravne zemlje ali se neoprezno upusta u podrivanje opceprihvacene istine o klimatskim promjenama.
mislim da bi ovakav clanak trebalo objaviti jedino uz veliki oprez i ogradu. kao … “opskurna rubna grupa znanstvenika i smutljivaca predocila je zanimljive primjedbe … . premda njihova kritika stoji ipak se radi o beznacajnom broju detalja kakvi se svugdje mogu potkrasti.”

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Brainstorm

Mislim da nije bilo jasno, Zatopljenja ima, na relativno prihvatljivoj razini ito na Sjevernoj hemisferi, ali je li tome kriv čovjek, pa su onda uzeta nekakva dubiozna mjerenja iz 1850. , gdje se navode neke temperature od minus 35 u ljeto u Rumunjskoj i plus 82 u Kolumbiji ili nula na Karibima, Problem je izračun srednje temperature iz predindustrijskog doba. a ne ima li ili nema zatopljenja. Naravno da ga ima, ali je li čovjek tome kriv , ako je čovjekov odio u općem povećanju CO2 koliko ono , o,ooooo15%, ima u izvorniku, dolje.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

“Je li tvrdnja da je čovjek krivac za klimatske promjene jedna velika prijevara? ”

Da.
Oduvijek je u povijesti bilo perioda zatopljenja i zahlađenja. Sasvim normalno. Najveći otok na svijetu, koji pripada Danskoj, zove se Grenland. Otok koji je slabo naseljen, na tom ogromnom otoku, veličine kao 4-5 puta Njemačka, živi samo oko 50.000 stanovnika, većinom domorodaca, Eskima ili Inuita,, koji su naviknuti na oštru klimu. Zbog koje na Grenlandu skoro da nema ništa, nikakvog rastinja, nema drveća, ima samo malo grmlja i mahovine. Međutim, dansko ime Grenland (izvorno:Grønland) znači “zelena zemlja”. To ime su mu dali pretci Danaca, Šveđana i Norvežana,; Vikinzi, koji su prije oko 1000 godina naseljavali taj otok, na kojemu tada nije bila oštra klima kao danas, već znatno toplija, tako da je sve bilo puno prirode i zelenila. Pazite ovo; na Grenlandu su nedavno boravili aktivisti “Green peacea”, i vidjeli su da, zbog djelimičnog zatopljenja, sada na Grenlandu mogu čak uspjevati jagode koje neki stanovnici tamo sami uzgajaju. I zamislite, ti su aktivisti “Green Peacea” zabrinuti zbog toga!! Što stanovnici tamo mogu uzgajati vlastite jagode.

Ustvari, tek kada se otopi ogromno područje Sibira, kada u Sibiru ne budu više vladale temperature od prosječno – 40 stupnjeva zimi, i kada ljeto u Sibiru bude trajalo više od tri tjedna i kada u Sibiru počne rasti vinova loza i tamo budu pravili sibirsko vino, i kada se stanovnici budu kupali u toplom Bajkalskom jezeru, tek tada ću vjerovati u zatopljenje klime.. Ali, ozbiljno, što bi bilo loše u tome, da doista dođe do takvog zatopljenja i ovakovog scenarija u Sibiru? Prije svega Rusi, bi se radovali.

U stvari, dovoljno je vidjeti, tko stoji iza te cijele “religije” clima change. Kada vidite tko stoji iza toga, sve vam je jasno. Stoje svjetski banditi kao Al Gore, Rockefeller i ostala banda, koja stoji i iza svih drugih podlosti i prljavština; lihvarstvo, obojene revolucije, pljačka, izazuvanje ratova, i migracijskih valova.
Jedan od podmuklih argumenata globalne mafije, koja propagira globalno zatopljenje jke i ova: eto, kao, to zatopljenje urokuje velike valove migracije iz Afrike, pa zato Europa mora primati te migrante.

opet ja
Gost
opet ja
2 godine prije

Cilkične promene, već su se događale, nego sada se ta merenja sprovode redovno i u celom svetu. Za Zemlju period od 50-100 godina nije ništa, a u našim životima je sve. Milutin Milanković je sve lepo objasnio, uključujući i nastajanje ledenog doba. Postoji podaak da germanska plemena nisu mogla da prodru u Rimsko carstvo dok se nisu zaledeli velike reke na istočnim granicama, a u pitanju su dva ili više veka.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik