Nezavisna revizija otkrila prijevaru u podacima o globalnom zatopljenju

Istina o globalnom zatopljenju - Logično
67 komentara

Prilikom izračuna prosječnih temperatura u predindustrijsko doba čini se da su zagovornici teze da su klimatske promjene posljedica ljudskih aktivnosti namjerno koristili besmislene i netočne podatke samo kako bi promovirali svoju agendu. Je li tvrdnja da je čovjek krivac za klimatske promjene jedna velika prijevara? Ovdje psotoje dva suprotstavljena tabora, čak i u akademskoj zajednici, što je dobro, jer u borbi jedni protiv drugih dolaze do novih otkrića. Ovaj put su u vodstvu, ako se tako može reći, oni koji tvrde da čovjek ne utječe na promjenu klime i globalno zatopljenje i da je riječ o cikličkom procesu. Čeka se odgovor suprotnog tabora.

U međuvremenu je neovisna revizija podataka o mjerenju prosječne temperature i koji su se koristili za određivanje klime i klimatskih promjena otkrila više od 70 ključnih nedostataka, što znači da predočeni podaci “nisu bili prikladni za izradu globalnih studija”.

Na primjer, pri mjerenju su se koristile temperature od 0 stupnjeva na Karibima do 82 stupnja Celzijusa u Kolumbiji, te mjerenja provedena na brodu 100 kilometara od kopna.

Revizija je pokazala da su studije namjerno pretjerivale u temperaturama kako bi u konačnici podržale teoriju globalnog zatopljenja, a koristili su se metodologijom daleko manje sigurnijom od one kako je propisano.

Revizija je utvrdila da su bivši klimatski uvjeti temeljeni na netočnim informacijama kako bi se krivotvorila predviđanja za buduće temperature i procjena ljudskog utjecaja na iste.

Osim toga, Pariška konvencija je tako utvrđen prosjek od 1850. do 1899. uzela kao “indikativan”, ali da predindustrijske temperature sadrže “fatalne manjkavosti”.

“Cjelokupni Sporazum o klimatskim promjenama iz Pariza planira učinkovito unazaditi društvo i pokušati vratiti sat u vrijeme predindustrijske revolucije. Cijela ova teorija da je prije industrijske revolucije atmosfera našeg planeta bila netaknuta, jer nije zagađena ljudskim faktorom, također se pokazala potpuno pogrešnom”, tvrdi Martin Armstrong koji je analizirao izvješće neovisne revizije

Mjehurići zraka zarobljeni u ledu Grenlanda su pokazali da smo počeli emitirati stakleničke plinove prije najmanje 2000 godina. Rimljani su sagradili prvi vodovod 312. godine prije Nove ere, a izgrađen je zbog ozbiljnog problema s onečišćenjem vode u samim  gradovima, kako je rekao Seneka, zbog teškog zraka u Rimu, smrada dima iz i oblaka pepela koji su se nadvijali nad gradom.

Ova nova revizija pretpostavlja da čak nije provedena ni obična osnovna provjera kvaliteta HadCRUT4 podataka, koju je trebalo provesti na Istraživačkom centru za klimatske promjene Uredu Met Centra Hadley i Sveučilištu East Anglia.

Revizija je utvrdila da su procjene izrađene s ograničenim brojem dostupnih mjerenja, uz velike pogreške zbog urbanizacije, prosjeci su se utvrdili bez sveobuhvatnih i točnih mjerenja na globalnoj razini.

Test je pokazao prijevaru u cijelom sustavu. Anomalije koje su navedene su mjerenja na St. Kitts na Karibima, gdje se kao prosječna temperatura za prosinac 1981. navelo nula stupnjeva, a obično je 26 stupnjeva Celzijusa. Za jedno mjesto u Kolumbiji je navedena prosječna temperatura od 82 stupnjeva Celzijusa tijekom tri mjeseca 1978. godine, što bi bili najtopliji dani ikada izmjereni na Zemlji.

U Rumunjskoj je za rujan navedena prosječna temperatura od minus 46 stupnjeva Celzijusa, što se nikada nije dogodilo. Podaci su pokazali da su brodovi izvještavali o temperaturi na moru na lokacijama od 100 kilometara od obale.

U članku se također ističe da su najozbiljniji nedostaci upravi bili manjak točnih podataka. U prve dvije godine od 1850. je postojao jedan jedini službeni ured za informiranje o Južnoj hemisferi, i to na Indoneziji. U to su se vrijeme mjerenja provodila na brodovima, a mjerenja u Australiji su počela u Melbourneu 1855. godine, dok je Auckland mjerenja počeo 1853. godine. Izgleda da su svi ti podaci izmišljeni.

Prema izračunu pokrivenosti HadCRUT4, 1950. su jedva dostupni podaci o Južnoj hemisferi. Međutim, zagovornici klimatskih promjena zbog ljudskog faktora tvrde da globalno zatopljenje traje više od 100 godina.

Ipak, na konferenciji u Parizu kao “indikativna” temperatura za predindustrijsku revoluciju usvojen prosjek od 1850. do 1899. godine, izrađen na temelju netočnih, nepostojećih i nepotvrđenih podataka. Nema apsolutno nikakve mogućnosti da se prikupe podaci koji bi podržali ovu  tezu o globalnom zatopljenju ili bilo koju drugu znanstvenu studiju.

Opširnije u izvorniku: Armstrong Economics

 

Globalno zagrijavanjeGlobalno zatopljenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gordan
5 godine prije

Sve greske su zato sto su se svi modeli zasnivali na tom da je zemlja okrugla. Kako smo ovdje plebiscitarno utvrdili, to je netocna pretpostavka.

Mucke
5 godine prije

Samo jos jedna potvrda onoga sto pametnija polovica misli.Izmislis globalno zagrijavanje da bi mogao izmisliti nove poreze,trosarine,naknade….

shumadinac
5 godine prije

A kad otvorimo oči…
Mnogi glečeri po evropskim planinama su odavno nestali. Snimci odlamanja ogromnih ledenih bregova od glečera na severu su već zastareli. Rusi već koriste “severni put” što je ranije bilo nezamislivo. Moćni uragani su sve češći i prisutniji tamo gde ih ranije nije bilo…

Ne kažem da je to sigurno čovekova krivica ali su promene brže nego što se to normalno događa. A najgore od svega je što je vrlo mali broj ljudi svestan da postoji granica preko koje priroda normalnim ciklusima neće biti u stanju da zaustavi ubrzano zagrevanje. Smanjenjem površina pod većitim ledom se povećava površina koja apsorbuje sunčevo zračenje što dovodi do daljeg rasta temperature… sve brže i brže…

Sveen
5 godine prije

Cinjenica je da covjek ima utjecaj na klimu no definitivno nema znacajnijeg utjecaja na globalno zatopljenje. Ako pogledamo malo u povijest onda vidimo da se zemlja i klima stalno mijenjaju. U povijesti imali smo barem 3 Pangeje ili super kontinente gdje su svi kontinenti bili povezani…. u posljesnjih 2,5 milijuna godina imali smo minimalno 20 ledenih doba a isto toliko i globalnih zatopljenja. Da li je i na njih utjecao covjek? Vrijeme danas nije isto kao prije 10-20 ili 30 godina a nije jer su to ciklicne promjene kroz duzi vremenski period nesto kao ljeto i zima. Bez ibzira sto mislim da nemamo znacajan utjecaj na globalno zatopljenje ne znaci da nas planet ne trebamo naksimalno cuvati od zagadjenja

Akull
5 godine prije

Jedna nuklearna zima i bit ce sve OK….

Tomica
5 godine prije

Klima se definitivno mijenja. Polemika da li idemo u novo ledeno doba ili u globalno zatopljenje je staro više desetljeća. Ja bih rekao da su vremenske prilike postale ekstremne, da se promjene događaju jako brzo, a za promjenu doba treba ipak jako dugi period i gotovo je neprimjetno u jednom ljudskom životu. Klima je jako složen sustav koji mora biti uravnotežen a ovakve ekstremne vremenske prilike su upravo zbog neuravnoteženosti. Sigurno griješim ali kad vidim koliko se šuma posječe na dnevnoj bazi, koliko se plinova otpusti u atmosferu, baci plastike u more, istoči nafte i raznih kemikalija, igranke sa chemtrails-ima, pomislim da je čovjek dosta utjecao na neravnotežu sustava. Moguće da je i neki poremećaj u zemljinoj orbiti ili nagibu uzrok ali ni tada ne bih zanemario ljudski faktor.

Son of Alerik
5 godine prije

Valjda će sad svi kojima je ovaj članak otvorio oči uskliknuti – Bravo Trump! Ti si najpametniji i zato si se povukao iz Pariškog sporazuma. Ili neće. Ne može biti da je Trump nešto napravio dobro. Možda je ipak bolje gusliti o globalnom zatopljenju, zahlađenju, čemu ono? Nije bitno, samo nek je protiv Trumpa i SAD-a.

Eddo
5 godine prije

Nije prijevara nego je prevara .

Ivo
5 godine prije

Ne postoji nešto kao ‘nezavisna revizija’ u zio-liberalnom sustavu. Komisije su nezavisne ovisno o potrebi, kao recimo njihove tzv. komisije za istraživanje rušenja malezijskog aviona iznad Ukrajine, nezavisne komisije za otkrivanje dopinga na olimpijadi i stotine drugih.

Rezultati će neizostavno biti onakvi kakvi odgovaraju onima koji financiraju ‘nezavisne komisije’, odnosno američkim zio-liberalima.

Globalno zatopljavanje se guralo i favoriziralo da bi se nametnuli porezi na ugljični dioksid zemljama u razvoju, ponajviše Kini. Sad kad su ameri počeli s trgovinskim ratom i odlučili ponovo pokrenuti proizvodnju u vlastitoj zemlji umjesto da koriste jeftinu radnu snagu vani, odjedanput im je vrlo važno da oni ne bi slučajno plaćali neke tamo poreze na CO2. I stoga odjedanput – voila – pojavljuje se nezavisna komisija koja proglašava da je globalno zatopljenje fatamorgana.

Postavlja se samo pitanje gdje je bila i što je radila tzv. ‘nezavisna komisija’ posljednjih 20 godina?? Zapadne laži postaju sve prozirnije.

Sardelino
5 godine prije

Ledena doba pojavljuju se ciklički. Od 100 000 tisuća godina u životu planete na ledeno doba otpada 70 000 tisuća godina. Mi živimo u onom dijelu od 30 000 tisuća godina koji je pri kraju. Osobno se ne zamaram time što će novi ciklus ledenog doba započeti za 500, 1000 ili 5000 godina.To ne znači da se do početka novog ledenog doba nećemo malo I pregrijati.

Mucke
5 godine prije

Kako ovci uvaliti Renault Clio po cijeni od cca.30000 Eura? Izmislis covjekov utjecaj na promjenu klime!

tedi
5 godine prije

Sunce regulira sve na planetu zemlji,inace je planeta zemlja hladna planeta,i promijene su ciklicke.Covijek nema nikakvu moc na prirodu,vrijeme i zemljotrese na planeti zemlji.Helio centricna meterologija.
https://www.youtube.com/watch?v=IapkAzjg7J4

OBICNOSAMOCITAM
5 godine prije

Necu ulaziti u njihove analize jer se tu svasta petlja. Samo cu reci ono sto osjetim na svojoj kozi i vidim svojim ocima. Ocigledno je da su vremenske promjene sve ostrije iz toplog u hladno i obratno. Po malo se gube proljece i jesen kao godisnja doba. Sjecam se kad sam bio mali da su ljetnje temperature uglavnom bile do 32 a bilo je svega 2-3 dana godisnje visa temperatura od toga. Sad dana sa preko 35 ima bar 15-20 godisnje a bude i po 38 ponekad. Isto tako golim je okom vidljivo da su se jako skratili tj. istopili ledenjaci u Alpama. Kao posljedica toga na zapadni balkan sad stalno prelaze i atlantske ciklone i pada kisa sa sjeverozapadnim vjetrom sto je prije bio slucaj jednom godisnje mozda. Isto tako vidljivo je da ima i manje snijega ai manje onih pravo hladnih dana sa dvocifrenim minusima. Eto to ja… Čitaj više »

Siniša
5 godine prije

A ko je kriv ako nije covjek?

Domba
5 godine prije

Kako god bilo…i koji god bili u pravu….ili krivu…vidi se da nevalja.

Zare
5 godine prije

Ja mislim da se neko igra s klimom, jos dugo nazad je Tesla iznasao nacin kako manipulirat ionosferom i tako izmjenit klimu

srebrni letač
5 godine prije

Stalno pišem komentare na ovu temu. Elektromagnetno polje koje štiti Planetu Zemlju slabi. Ovo je prirodna pojava i tu ljudi nemaju nikakvog uticaja. Elektromagnetni polovi Planete Zemlje se pomeraju i menjaju svoja mesta, tj. možda ne menjaju svoja mesta ali neće biti uskoro tu gde su danas. Severni pol (elektromagnetni) se pomerio već za 100 – tinak kilometara i ovo pomeranje se ubrzava. Elektromagnetno polje slabi velikom brzinom i zato Pleneta dobija više zračenja uz pomeranje elektromagnetnih polova ovo je jedini urzrok promene klime. Sitna smo mi riba u moru plavom da bi mogli da promenimo klimu. Mi menjamo zračenje sa Fukušimom i nuklearnim probama ali to da O3 štiti ili CO2 uništava su priče za malu decu. Ako u zatvorenoj garaži upalite auto ispuštaće se CO2. Svi mi znamo da on ne ide na tavanicu već pada na pod jer je teži od vazduha. Sad, samo treba razmisliti. Preporučujem… Čitaj više »

Brainstorm
5 godine prije

kreacionisti uvijek smisljaju neka ubojita pitanja. jedno je bilo “ako covjek potjece od majmuna zasto jos uvijek postoje majmuni?”. novije je “ako su kopnene zivotinje nastale evolucijom od riba onda su na kopno morale izaci dvije ribe istovremeno. istovremeno, na istom mjestu i jos, valjda, da se vole.
takva pitanja zbunjuju osrednje educiranu publiku. neki posumljaju u evoluciju a neki se mozda presaltaju u kreacionisticki kamp.
znanstvenici se tu nalaze u nuznosti edukatora. za pitanje o preostalim majmunima trebalo je vremena za educirati publiku.
portal logicno jasno da ne zeli zastupati bedastoce poput ravne zemlje ali se neoprezno upusta u podrivanje opceprihvacene istine o klimatskim promjenama.
mislim da bi ovakav clanak trebalo objaviti jedino uz veliki oprez i ogradu. kao … “opskurna rubna grupa znanstvenika i smutljivaca predocila je zanimljive primjedbe … . premda njihova kritika stoji ipak se radi o beznacajnom broju detalja kakvi se svugdje mogu potkrasti.”

alan ford
5 godine prije

“Je li tvrdnja da je čovjek krivac za klimatske promjene jedna velika prijevara? ” Da. Oduvijek je u povijesti bilo perioda zatopljenja i zahlađenja. Sasvim normalno. Najveći otok na svijetu, koji pripada Danskoj, zove se Grenland. Otok koji je slabo naseljen, na tom ogromnom otoku, veličine kao 4-5 puta Njemačka, živi samo oko 50.000 stanovnika, većinom domorodaca, Eskima ili Inuita,, koji su naviknuti na oštru klimu. Zbog koje na Grenlandu skoro da nema ništa, nikakvog rastinja, nema drveća, ima samo malo grmlja i mahovine. Međutim, dansko ime Grenland (izvorno:Grønland) znači “zelena zemlja”. To ime su mu dali pretci Danaca, Šveđana i Norvežana,; Vikinzi, koji su prije oko 1000 godina naseljavali taj otok, na kojemu tada nije bila oštra klima kao danas, već znatno toplija, tako da je sve bilo puno prirode i zelenila. Pazite ovo; na Grenlandu su nedavno boravili aktivisti “Green peacea”, i vidjeli su da, zbog djelimičnog zatopljenja,… Čitaj više »

opet ja
5 godine prije

Cilkične promene, već su se događale, nego sada se ta merenja sprovode redovno i u celom svetu. Za Zemlju period od 50-100 godina nije ništa, a u našim životima je sve. Milutin Milanković je sve lepo objasnio, uključujući i nastajanje ledenog doba. Postoji podaak da germanska plemena nisu mogla da prodru u Rimsko carstvo dok se nisu zaledeli velike reke na istočnim granicama, a u pitanju su dva ili više veka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI