Klimatofanatici u panici, nikad više kiše u ovo vrijeme – Agenda 2030 ne ide po planu

Sretno dijete na kiši
194 komentara

Godina 2023. ostat će upamćena po nezapamćenim kišama koje su obilježile naše zemlje Balkana. Od rekordnih oborina do šokiranih klimatofanatika, ovaj članak će razotkriti stvarnu sliku ove neobične meteorološke godine. Ako ste ikada pitali “Zašto ovoliko kiše?”, ovo je članak koji morate pročitati.

Rekordne kišne sezone

Ova godina bila je domaćin najvećem broju oborina ikada zabilježenom. Mjerenja pokazuju da je količina padalina nadmašila sve prethodne godine početkom kolovoza. Dok su obilne kiše uzrokovale velike poplave u nekim područjima, ostavljajući iza sebe pustoš i uništenje jer je urbanizacija uništila propusna tla, poljoprivrednici u drugim, manje urbanim regijama, doživljavaju pozitivan učinak.

Kiše su, naime, donijele i koristi: urod će biti bolji i kvalitetniji, a priroda je odradila ono što bi inače zahtijevalo velike troškove za navodnjavanje. Ovako obilne oborine učinile su zemlju vlažnijom i plodnijom, što je doprinijelo značajnom povećanju kvalitete usjeva u nekim područjima. Stručnjaci još uvijek analiziraju uzroke ovog fenomena, ali jedno je sigurno – sve će biti dobro.

Krivci za poplave su političari i velike korporacije koji su prirodna propusna polja i šume zamijenili betonom i umjetnim zelenim površinama, čime su velike količine kiše preusmjerene na uska odvodna grla.

Klimatofanatici u panici

Ljeto je obično doba godine kada uživamo u sunčanim danima i odmoru, no kolovoz 2023. godine bio je sve samo ne to. Oborine su bile tako intenzivne da su mnoge turističke destinacije bile gotovo nepristupačne. Lokalni stanovnici i turisti bili su prisiljeni prilagoditi svoje planove. Meteorolozi klimatofantatici su zbunjeni ovim obratom događaja i trude se razumjeti što je moglo uzrokovati ovako drastičnu promjenu.

Oni koji su tvrdili da globalno zatopljenje nastavlja neumorno grijati Zemlju sada su u neugodnoj situaciji. Teorije o neprestanom zagrijavanju dovele su do panike među onima koji su vjerovali da je rast temperature neizbježan. Stvarnost ovog ljeta potvrđuje nešto sasvim drugo, stavljajući pod pitanje neke od uobičajenih stavova o klimatskim promjenama. Ovo otvara prostor za daljnja istraživanja i možda čak i reviziju nekih prethodno prihvaćenih teorija.

Neobično kišno razdoblje ove godine donosi više pitanja nego odgovora. Ovaj članak pruža uvid u različite aspekte ovogodišnjih kiša, bilo da se radi o njihovom utjecaju na život i gospodarstvo ili o tome kako su izazvale paniku među klimatofanaticima. Uz analizu i ekspertne komentare, ovaj članak služi kao sveobuhvatni vodič za razumijevanje meteo mita 2023. godine.

Agenda 2030

Agenda 2030 je akcijski plan koji su usvojile članice Ujedinjenih naroda (UN) u rujnu 2015. godine, navodno s ciljem suzbijanja najizazovnijih globalnih problema, poput siromaštva, nejednakosti, klimatskih promjena, ekološke degradacije, mira i pravde.

Financiranje Agende 2030 često se s razlogom kritizira zbog netransparentnosti u pogledu izvora i raspodjele sredstava. Državna sredstva, međunarodna pomoć, privatni sektor i financijske institucije su ključni dionici, ali složena mješavina ovih izvora može otežati praćenje toka novca. Ovaj nedostatak transparentnosti može dovesti do zabrinutosti oko toga gdje i kako se sredstva koriste, te otvara pitanja o mogućim sukobima interesa, neučinkovitosti ili nejednakosti u ispunjavanju ciljeva održivog razvoja.

Veliki svjetski igrači su shvatili mogućnost ove Agende, te se je prilagodili svojim privatnim agendama. U svim zemljama su stvorili mrežu osoba sklonih korupciji, kako bi nametnuli svoje bolesne ciljeve. Agenda 2030 je samo pokriće za stvaranje novog modernijeg robovlasničkog svijeta.

Pripaziti

Covid manipulacija je jasno pokazala ozbiljnost i pogubnost ove agende, jer joj se oduprlo samo nekoliko zemalja i državnika. Na našu žalost ovo je samo početak kaosa koji nas očekuje. Organizatori i tvorci Agende 2030 su odavno analizirali o osmislili društvene alate putem kojih hipnotiziraju većinu svjetske populacije. U datom momentu će pokrenuti velike sukobe gdje će cijenu platiti obični ljudi, jer bez velikih šokova nije moguće napraviti nikakvu promijenu u društvu, a upravo na to računaju organizatori kaosa.

Agenda 2030Globalno zatopljenjekišakišni kolovozklimatofanaticimeteo mitrekordne oborine
Pretplatiti se
Obavijesti o
194 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
John Q
8 mjeseci prije

Nema od toga nista, malo dobivaju pa malo gube, a svakodnevnica prolazi u navijanju za jedne ili druge sto rezultira kvalitetnom podjelom ovaca, stoke ili ti ga gojima i naravno ne cinjenju istih nicega u praktičnom, realnom i stvarnom vremenu ( trenutku). Valja se okrenut sebi i bliznjima utjecat na sta mozes a za ostalo je Onaj gore cija je zadnja. Lp

Hahahaha
8 mjeseci prije

Ovolika kiša je sasvim u skladu sa zatopljenjem zemlje, no zatopljemje je posljedica izlaska iz jednog ledenog doba i trajati će još oko 2000 godina.

C.F.
8 mjeseci prije

Pitajte seljake koliki im je urod ove godine.

CAN
8 mjeseci prije

Imali pilota u metereološkom balonu?;)
Evo kroz pljusak pravac Budvar pa ponediljak popodne zadar…a sve izbukirano,bezobzirana pljusak.. jel’ima tko prenoćište u zadru ili okolici(max.sat i pol od zadra;)ponudit,za dvoje povel’ke dice,ženu i moje dupe,za cijenu se dogovorimo,100 jevreja …?;)
I molin redakciju Diskretion validaciju 😉 žurimkući.
Fala unaprid.

CAN
8 mjeseci prije

Imali pilota u metereološkom balonu?;)
Evo kroz pljusak pravac Budvar pa ponediljak popodne zadar…a sve izbukirano,bezobzirana pljusak.. jel’ima tko prenoćište u zadru ili okolici(max.sat i pol od zadra;)ponudit,za dvoje povel’ke dice,ženu i moje dupe,za cijenu se dogovorimo,100 jevreja …?;)
I molin redakciju Diskretion validaciju 😉 žurimkući.
Fala unaprid.

Moje Ime AD 1995
8 mjeseci prije

Energija je neunistiva. Samo mijenja oblik. Tako toplo more ( Kod USA=Mexico) +/- 40 gradi celzija ( dobra prepecenica, 40 gradi !) mijenja tokove termickih motora. Voda isparava, odlazi gore, kondenzacija (opet energije) pa mora negdje pasti. A puno vode u kratkom periodu znaci plivanje! No nema problema , priroda ce sama rijesiti disbalans. Sa nama ili bez nas. Uzivaj!

U Rijeci su dva dana chemtrailsima šarali nebo!
8 mjeseci prije

Pratim chemtrailse već 15 godina, daleko prije nego su od teorije zavjere postali -GEOINŽINJERING.
Inače prrođu u crtama , ponekad naprave rijetku rešetku ali uglavnom usporednim crtama naprave koprenu koja lagano zasjeni sunce pa se razvije u oblake.

Sad sam dva dana gledao kako iznad formirane naoblake stvaraju novi sloj pa iznad novostvorene početne koprene su sprejali još jedan sloj!

Mora da su privukli svaku molekulu vode u krugu od 6000 kilometara, šta se vidi i u obilnim kišama i nevremenu.

Ovo nisu klimatske promjene nego NAPAD KLIMATSKIM ORUŽJEM na stanovnike Evrope, zbog uništenja hrane, izazivanja straha, promoviranja agende o promjeni klime…

Rimtutituki
8 mjeseci prije

Majku im jebem,jos polusavaju iz sve snage manipulisat.

Max
8 mjeseci prije

Boriti se do zadmjeg kao ljudi.

Mamu im 'bem americku-fasisticku
8 mjeseci prije

Ha, oni teraju i treniraju po svome … 20-30 brzo ce doc

Mrdomir
8 mjeseci prije

Ovde kod mene 16°C, pada kiša već nekoliko dana. Ne non stop već gnjavi.

Darko
8 mjeseci prije

Sva ova događanja glede “klimatskih promjena” imaju slabe znanstvene dokaze. Sve se vodi na uvjeravanje određenih strana da mora biti tako zato što oni kažu da je tako. Ukoliko se postavi imalo konstruktivno pitanje da se nešto pojasni, tada se te kritičare odmah etiketira i diskreditira sa sasvim besmislenim argumentima.

Otac Zico
8 mjeseci prije

Neka se izjasne prekobrojni magistri meterologije sto je uopce “normalno” vrijeme za njih. Koje je to vrijeme da oni budu zadovoljni i da ne “vakulaju”?

tatamata
8 mjeseci prije

pritisnuli su previse “gas ” na HARP-u ?

Iva
8 mjeseci prije

Godina 2023. ostat će upamćena po nezapamćenim kišama koje su obilježile naše zemlje Balkana
Nije bilo ovakvih kiša u poslednjih nekoliko godina? Ja se sećam da ih je u Srbiji bilo, ali nije bilo ovoliko štete kao ove godine.

Priroda ili ne?

Tim
8 mjeseci prije

Sve vam se to pričinja, vama je zapravo vrlo vruće, samo toga radi teoretičara urote niste svjesni. Hitno morate primiti cjepivo protiv osjećaja hladnoće.

Stela
8 mjeseci prije

Pa oni tvrde da su i rekordne kiše dokaz klimatskih promjena. Kad tako gledaš, svaka vremenska promjena može se tumačiti kao promjena klime.

Iva
8 mjeseci prije

Mnogi Srbi ne znaju ko je bio Milanković. Ja sam za njega čula pre nekih 10 godina.

U srpskim školama se ne pominje. Ima ulicu u Beogradu i spomenik i to je to.

Zimek
8 mjeseci prije

Ide sve po planu.
Ceern radi 0-24.
Ofce kojima je mozak televizor ce pristat na Gretenske zahtjeva da ostanu doma da spasu majku zemlju

Red Dog
8 mjeseci prije

Jos je stari Malthus primetio da…
Kad se nakote previse zeceva umiru od gladi jer nema dovoljno resursa za sve.
Hocemo li saradjivati u regulisanju ili pustiti prirodu da resi to na nacin koji je drug Malthus primetio?

Krle
8 mjeseci prije

Mamu vam je.be.m bolesnu, prestanite da “popravljate” klimu. Sve će se vratiti u normalu za kratko vrijeme. K’o budale, sipaju benzin na vatru i govore: “Sve je gore, sipaj još”.

roberto
8 mjeseci prije

Igraju se oni sa vremenom,tj sa vremenskim prilikama.Samo što ne mogu točno predvidjet,ako naprave vremensko sranje na jednom dijelu,kako to točno i koliko utiče na vremenske prilike na nekim drugim mjestima.I ova zadnja nevremena(zaprešić,i okolica,slovenija slavonija,gorski kotar)izgledaju svakako,samo ne prirodno.
A o sprejanju neba i što to radi u kombinaciji sa vremenskim igrama(pojačavanje oluja i oborina)jojj,to bumo valjda nekak preživjeli;);)
Da i usput ide neki navodno sad crimea-congo-hemorragic fever,planirano kao za početak u uk(ak sam dobro shvatio),tamo su navodno našli jedan slučaj tog tkz.virusa..zanimljiv jedan virus i bolest,mislim možda da je dovoljno reć,da su simptomi te bolesti,višestruko otkazivanje organa i zgrušavanje krvi…..sretno nam bilo svima,nek ONI riknu prvi;););););)

8 mjeseci prije

Pa eto, srid lita a padaju kuglice leda. Tko ne zna kako tuca nastaje reci ce globalno zahladjenje. Dokaza ivragu kad pojma nemas.

Nena
8 mjeseci prije

Ma Božija je zadnja i tačka.

nepoželjni
8 mjeseci prije

” …no kolovoz 2023. godine bio je sve samo ne to. Oborine su bile tako intenzivne da su mnoge…” Kod nas u Istri protekli mjesec (7.) zovu Žetvenjak, Srpanj, ili Juli …a sljedeći mjesec (8.) Angušt, Kolovoz, ili August, pa mi nije jasno da li vi to imate “klimatološki” članak možda već spreman za ovaj mjesec koji je tek na početku ali vam se, eto, omaklo 😉 ….? I što se tiče oborina usred ljeta to nije ništa novo – 2010. i 2014. su bile nevjerojatno mokre godine sa ukupnom količinom oborina (u Poreču) od preko 1400 litara kiše što je gotovo dvostruko od višegodišnjeg prosjeka za naše područje…. Nadalje, ako hoćete pravi fenomen, to je 2011. koja je bila ekstremna što se tiče suše – samo 430lit. ALI OD TOGA 120 lit. usred ljeta u 7. mjesecu (Srpnju). Sjećam se toga jako dobro, jer je te godine bila najbolja berba… Čitaj više »

Гавран
8 mjeseci prije

van teme ali blizu teme: Evo kako Guglov AI prevodilac prevodi u zavisnosti od jezika. Srpski “Вучић се смиловао на лицемерје, двоструктурни стандард и западне санкције Србији. Председник Србије Александар Вучић указао је на све веће лицемерје и двостраност Запада у олако укидању америчких санкција политичком руководству Републике Србије Босне и Херцеговине (РС БиХ). У четвртак говоримо о све већем притиску на Србију и РС БиХ у Украјини, скинемо личне санкције српског политичког лидера. Он је чак петак рекао да за ранг Београда, су САД узеле санкције руководству Републике Српске Босне и Херцеговине „не мирујте“.” Hrvatski “Vučić se požalio na licemjerje, dvostruke standarde i sankcioni pritisak Zapada na Srbiju. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ukazao je na rastuće licemjerje i dvostruke standarde Zapada u svjetlu uvođenja američkih sankcija političkom vodstvu Republike Srpske Bosne i Hercegovine (RS BiH). Vučić je u četvrtak govorio o rastućem vanjskom pritisku na Srbiju i RS BiH… Čitaj više »

Ma nije nego
8 mjeseci prije

Svake godine tvrde kako nikada nije bilo ovako. Pa i nije jer se klima stalno menja. Dokle će te više da se čudite što je svake godine drugačije? Smoriste više.

Zorule
8 mjeseci prije

kaj ti je to AMORC? Jedino pod tim nalazim nekakav mistični red ruže i križa

Nekoime
8 mjeseci prije

Vunasti mamuti pojavili se u Slavoniji. Još jedan dokaz globalnog zatopljenja.

HRvoje
8 mjeseci prije

Ovo vam Stvoritelj ukazuje da ne budete naivni i ne vjerujete stvorovima, te da uzmete stvari u svoje ruke ili ispaštajte!

Jomla
8 mjeseci prije

Pitali Al najGore-a jednom prilikom: Nama je hladno, a pričate o globalnom zatopljenju?
Odgovor: Kako ste glupi, hladno vam je jer je zatopljenje!
Genijalno!
P.S: Ponašanje klime ovisi o stravično mnogo elemenata, što varijabli, što konstanti. Utjecaj tih elemenata nitko ne poznaje. Uglavnom, SVA predviđanja ponašanja klime se svode na sebična nadprdivanja “stručnjaka” i “stručnjaka” i “stručljaka”…
Kako ono reče netko: zamah krila ovog leptira će možda biti presudan za nastanak uragana negdje daleko, nekad u budučnosti.
P.P.S: Ja imam pojma k’o i bilo koji “stručljak”, ali vidim golemu kompleksnost klimatskih mijena! Zato osuđujem gG (glupa Greta), lZ (ludi Zeleni), Al (može biti i) Gore, i sve njima pridružene, i odozgo, i odozdo!
P.P.P.S: Čitam svoj komentar i ne mogu da vjerujem! Ali nek’ ide, tko ga jeße… 😛 😛

8 mjeseci prije

“Nikad više kiše” – a da je još više da li bi to bio još veći dokaz da nema klimatskih promena? Ne mrzi me da ponovim koliko god puta treba: od početka je kao posledica globalnog otopljenja najavljena pojava klimatskih ekstrema! Pre svega pojava jakih vetrova gde ih nije bilo (zvuči poznato?), onda godinama unazad imamo ekstremne hladnoće u Americi (januar, februar) kad je kod nas mini proleće, pa nestanak proleća i jeseni već se direktno prelazi iz zime u leto i obratno, pa “nikad više kiše”… ——————- Ove nepogode nije izazvao HAARP kako neki tvrde, puževi su redovno najavljuju nekih mesec dana unapred. Ne isključujem da su pronašli metod kako da utiču na prirodne procese u atmosferi, ne isključujem ni promene usled nenamernog delovanja čoveka ali se nešto događa sa klimom. Pretpostavljam da su promene kosmološke prirode ali je sigurno da se one koriste za vrlo malicioznu agendu. Dakle,… Čitaj više »

Schroder
8 mjeseci prije

OVO SA KLIMOM NEMA VEZE:IZA OVOGA STOJE ZLOCINCI KOJI HOCE DA SVE ZIVO UNISTE :Nebo je vec prekriveno stalno crnim otrovnim oblacima puni metalni otrova .Politicari ili ne znaju sta se desava ili se ponasaju kao za vrijeme otrova korona. Treba ih sve osuditi na dozivotnu robiju., ili elektricnu stolicu.Iza ovoga stoji SACICA ZLOCINACA KOJI SE SKUPLJAJU U DAVOSU KOD SVOGA REPTILA DEMONA ; SUTONE: NEKA NAM DRAGI BOG BUDE NA POMOCI I DA SACUVAMO DUSU: Ti reptili koji nam ovo rade su reptili BEZ DUSE

Mat
8 mjeseci prije

2030??? Pa svaki danasnji dan je gori od jucerasnjeg,tako da izvlacim zakljucak da do gore navedene godine niti ce biti UN-a, niti Agende.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

1.) dotični je možda malo fobičan od topdžija i furundžija, ali nije nikakav šovinist.

2.) Ovdje samo mene možete nekažnjeno napadati.
To svakako nije malo.

Sardelino
8 mjeseci prije

Ali Gore. To je onaj sitni zlobni čovječuljak, svojevremeno istaknuti član američke administracije ali i rimskog kluba, progurao je tezu da je klima konstanta i da je jedino može promijeniti u pogubnom smjeru, samo ljudska loša ljudska aktivnost. To je osnovna laž sa kojem se želi ujediniti čovječanstvo u željenom smjeru društvenih promjena koje će odgovarati samozvanim vladarima svijeta. Druga laž kojom se koriste je ta da porastom udjela CO2 u amosferi raste i prosječna temperatura na zemlji. Okrenuli su pilu naopako da bi prepilali neuke pripadnike ljudskog roda, pogotovo namjerno zaglupljenu tik – tokersku mladost jer je dokazana znanstvena činjenica da je porast udjela CO2 posljedica porasta temperature.Dakle ne obrnuto. Temperatura na zemlji raste ili pada jer klima nije konstanta. U povijesti Zemlje bilo je razdoblja kad je CO2 rastao a prosječna temperatura padala.Klima na zemlji ovisi o Milankovićevom ciklusima odnosno o obliku putanje zemlje oko sunca. Putanja zemlje… Čitaj više »

Samuraj
8 mjeseci prije

“Ma vi ne razumijete…

Ako temperature rastu, to je dokaz globalnog zatopljenja.
Ako temperature padaju, to je dokaz globalnog zatopljenja.
Ako se led topi, to je dokaz globalnog zatopljenja.
Ako se led povećava, to je dokaz globalnog zatopljenja.
Ako nema kiše, to je dokaz globalnog zatopljenja.
Ako kiša pada, to je dokaz globalnog zatopljenja…

I naravno dakle, to globalno zatopljenje uzrokuju krave i “obični” ljudi koji se usuđuju živjeti, dakle disati, jesti, kretati, grijati…”

Komentator – NeBudiOvca

Sve jasno. Ljudi, krenite se moliti Gospodinu. Ma za sve. On je Taj koga trebamo, samo Njega. I sve je moguće. Pobjeda je naša! 🙏

Dobro jutro
8 mjeseci prije

Puno dobrih misli, malo stvarno znanja…
Ukratko,
I novinari I komentatori… skup budala koji misle da su pametni

8 mjeseci prije

Ovo je meni prvi glas da su nekakvi “klimatofanatici” nesto u nekakvoj panici.
Tko, sto, kako? Sto kazu ti, ti, fanatici?
Tko je uopce rekao da su ove kise to nesto, globalno zagrijavanje?
To nesto don kihot juris na prividjene vjetrenjace ne bi li ikako opravdao svrhu svog kihotanja.

Prazni džepovi
8 mjeseci prije

Velikosvjetske politike za svoje pohlepne interese vode ratove na tuđim dvorištima. Nekad se to činilo barutom a sad tipkovnicom i antenama. Ciklotroni proizvode ciklone uglavnom u tuđim dvorištima. Modeli ratovanja su osuvremenjeni i velikosvjetske sile to,, isprobavaju ,, po uglavnom manjim dvorištima kao što je balkansko. Malo baruta, malo ciklotrona a budaletina zavađenih koliko ti srce želi na ovoj balkanskoj njivi, dvorištu, bašči.

Faboo
8 mjeseci prije

Balkan nije relevantan pokazatelj stanja klimatskih promjena! Balkan nema svoje nebo! Balkanskim nebom upravljaju jahači Apokalipse. Ovo je pokusno područje i vidljivo i osjetno je naektrilizrani omotač na nebu ovog područja pregust i stvara previše vlage što znači da će ih manje koštati nego su planirali a uz to znatno prije riješiti zaštitnu kupolu od sunca za one koji se boje klimatskih ‘promjena’ tj.onima koji vjeruju u sve što jahači kažu! Dakle, zaklhučak; Bolje im ide nego su mislili!

suncetiebem
8 mjeseci prije

Pa koje ste vi budale. Oluje, extremne kiše, ekstremna grmljavinska nevremena su dokaz klimatskih promjena uzrokovanih globalnim zagrijavanjem. Što je ovo raspad sistema kod big oil propagande???

šlampavi
8 mjeseci prije

Usput u Njemačkoj pao snijeg.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Osnivač Greenpeace a, Patrick Moore: “Ulazimo u period kada će biljke početi da umiru od nedostatka CO2 zbog iscrpljivanja CO2 koje se dogodilo tokom poslednjih 600 miliona godina. Od tada smo ušli u međuledeno razdoblje, ali još uvek smo u pleistocenskom ledenom dobu, u tome nema sumnje. Brinuti se o 1,5 °C – to je bolest, neka vrsta mentalnog poremećaja. Jer nema razloga za brigu zbog toga. To je greška. To nije dovoljno da se čak i malo brine. A da ne spominjemo da će to uništiti planetu, svi će umreti i sve ostalo. Ranije je Patrik Mur o guranju klimatske agende rekao i ovo: Sada se bave poljoprivredom i prete da će prekinuti snabdevanje hranom jer hrana izaziva globalno zagrevanje. Samo milijarderi će moći da priušte hranu, a svi ostali ljudi će umreti jer nema dovoljno hrane. To je kuda idemo ako nastavimo da slušamo ove ljude. Predstoji im… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI