48°C stupnjeva je obična laž – Donosimo fotografiju koja ubija i raskrinkava manipulatore

Fotografija koja ubija
177 komentara

Unatoč široko raširenim vijestima o temperaturama do 48° C u južnoj Europi, pa čak i 60° C kako je navela jedna francuska zelena lujka, kasnije je utvrđeno da se izvorno izvješće Europske svemirske agencije (ESA) odnosilo na površinske, a ne atmosferske temperature tj. temperature zraka. Ova značajna razlika, koja je prošla nezapaženo u mnogim medijskim izvještajima, ukazuje na perfidnu manipulaciju medija, stručnjaka i političara. Globalistička bagra narod i daje pravi budalom.

Prošli tjedan, vijest o temperaturama u južnoj Europi koje su se penjale sve do 48°C brzo se proširila medijskim prostorom. No, ova informacija, nažalost, nije bila točna.

Izvorno, zabuna je nastala kada su neki mediji, poput njemačkog Spiegela, neselektivno prenijeli izvještaj Europske svemirske agencije (ESA) od 13. srpnja 2023. godine. Izvještaj se prvotno odnosio na temperaturu zraka, tvrdeći da “temperatura u Europi ove sedmice nezaustavljivo raste uslijed dugog toplotnog vala”, pri čemu je posebno istaknuto da se na Siciliji i Sardiniji očekuju temperature do 48°C.

No, kasnije je dodano pojašnjenje da se izvještaj zapravo odnosio na površinsku temperaturu, što je bitno različita mjera od temperature zraka koju obično koristimo u svakodnevnim meteorološkim izvještajima. Površinske temperature, koje se mjere putem satelita, obično su znatno više od atmosferskih, a ova je nužna razlika ostala nezapažena u brojnim medijima.

ESA je kasnije objavila pojašnjenje koje opisuje razliku između površinske i atmosferske temperature, no izostavljena je ključna informacija da je površinska temperatura obično znatno viša od atmosferske tj. temperatura zraka.

Kako se vrše ispravna mjerenja temperature?

Postoje tri glavne vrste mjerenja temperature na globalnoj razini: atmosferska (temperatura zraka iznad zemljine površine), površinska (temperatura same zemljine površine) i oceanička (temperatura mora i oceana). Nažalost, mnogi mediji i novinari nisu napravili jasnu razliku između ovih tipova mjerenja, što je dovelo do zbrke.

Navedena temperatura od 48 °C odnosila se na površinsku temperaturu, odnosno toplinu koju biste osjetili dodirujući zemljinu površinu. Međutim, mnogi su ove podatke manipulirali i interpretirali kao temperaturu zraka, što je uobičajeno mjerenje koje koristimo u svakodnevnim vremenskim prognozama.

S obzirom na to da je površinska temperatura obično viša od temperature zraka, došlo je do dramatičnih pogrešnih prikaza situacije. Tako je u jednom slučaju navodna temperatura zraka od 60 °C u Španjolskoj zapravo bila mjerenje temperature tla, dok je stvarna temperatura zraka tog dana prema službenim španjolskim meteorološkim podacima iznosila tek malo preko 40 °C.

Da bismo mjerenje temperature zraka izveli pravilno, Organizacija Meteorološke Svjetske (OMM) postavila je niz rigoroznih normi. Na primjer, senzori za mjerenje temperature zraka trebaju biti postavljeni na određenoj visini iznad tla, daleko od bilo kakvih izvora topline ili reflektirajućih površina.

Što je istina?

Dakle, iako su prošlotjedne vrućine bile neugodne ali uobičajene za ovo doba godine, situacija nije bila tako dramatična kako je prvotno prikazano. Ključno je shvatiti da postoji značajna razlika između mjerenja temperature površine zemlje i temperature zraka, a mediji imaju odgovornost točno i jasno prenijeti te informacije.

Ovaj incident naglašava važnost točnog razumijevanja i prenošenja klimatskih informacija. Primjerice, dok su na Siciliji površinske temperature dosegle 32°C tijekom vikenda, atmosferske temperature bile su znatno niže.

Na kraju, ključno je shvatiti da je točna komunikacija o klimi neophodna. Kada je otkrivena manipulacija u izvještaju, mnogi mediji, uključujući Spiegel, morali su mijenjati svoje članke.

Spiegel je promijenio tekst s lijeve strane koji je spominjao “mnogo smrtnih slučajeva zbog vrućine” na onaj s desne strane koji je pojasnio da “mjerenje od 48°C nije bila uobičajena temperatura zraka, koja može biti znatno niža”.

Jasno je da su se vlasti i mediji upustili u propagandu namijenjenu javnosti, ali su uhvaćeni na djelu od strane pažljivih čitatelja.

Kako Spiegel manipulira
Kako Spiegel manipulira

Jadni vrijedni i poslušni Nijemci. Oduvijek su vjerovali svojim političarima i medijima, a nakon toga platili svojom glavom povijesne greške i manipulacije. Tako će biti i ovaj put. Njemačka prednjači u Woke i klima indoktrinaciji. Škole su im preplavljene LGBT i klima propagandom.  Nevina djeca željna igre, su postala globalistično oružje za nametanje nove svjetske paradigme. Zato se ne treba čuditi što često pokušavaju dati pravo glasa djeci čak od 16 godina. Bagra je shvatila da je djecu lakše manipulirati i iskoristiti za svoje političko-parazitske ciljeve.

I što sada?

Ova manipulacija poslužila je kao brz i jasan podsjetnik na to koliko je važno ignorirati mainstream medije, političare i stručnjake, koji su se prodali globalističkoj bagri. Također je važno širiti istinu oko sebe, šireći slične članke svima ko kojih vam je stalo, jer Agenda 2030 ne staje. Ostalo nam je još 7 godina do finalne faze, kada bi cijeli svijet, po njihovim planovima, postao moderno robovlasničko društvo.

Za kraj vam donosimo fotografiju koja ubija. Pogledajte temperature koje ovise o mjestu mjerenja. Globalistička bagra je to iskoristila i izmanipulirala javnost.

Fotografija koja ubija
Fotografija koja ubija

Ipak nije kraj manipulacije

Što da vam kažemo. Posao autora portala Logično nikada ne prestaje. Uvijek tražimo dalje i dublje. Ništa nas ne može iznenaditi, pa tako i ovaj put.

Pogledajte donji prijevod Google Translate naslova njemačkog Spiegela. Google “ne zna” što znači Bodentemperaur tj. ne razlikuje temperaturu tla i zraka.

Google manipulacija
Google manipulacija

Očito postoji poravnanje ili na engleskom alignment koje je postalo vrlo aktualno kod korištenje umjetne inteligencije. Poravnanje je ustvari jedan oblik cenzure koja postoji kod ChatGPT, Llama, Bard… i drugim modelima umjetne inteligencije.

Pamet u glavu naši Logičari, “Stiže zima”. 🙂

Želiš pomoći i biti Logičar? DIJELI OVAJ ČLANAK!

Agenda 2030manipulacijaMjerenje temperaturePovršinska temperaturaTemperatura zraka
Pretplatiti se
Obavijesti o
177 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Boris
4 mjeseci prije

Zbilja me zabrinjava što vidim kako je manipulacija javnosti postala svakodnevna pojava u našem svijetu. Nažalost, čini se da smo postali izloženi tolikoj količini informacija da je teško razlučiti što je istina, a što su laži ili iskrivljene informacije.

Politička propaganda i lažne informacije u mainstream medijima, sve više se koriste kako bi se potaknula polarizacija i konflikti među nama.

No, umjesto da budemo žrtve Agende 2030, važno je da se educiramo i postanemo medijski pismeni. Moramo razviti kritičko razmišljanje kako bismo bolje razumjeli što je istina, a što nije. Medijska pismenost postaje nužnost kako bismo postali otporni na manipulaciju i lažne informacije.

Stranica Logično je svjetlo u tunelu.

bojans
4 mjeseci prije

Kod nas več par dana temeratura nije viša od 24 stupnjeva

Jasna
4 mjeseci prije

Koga mogu toga manipuliraju..ništa im ne vjerujem kao ni što nisam vjerovala u kovid propagandu. ŽALOSNO je samo što im dosta ljudi vjeruje i čude se kako je to u ljeti vruće. Pozdrav. 🥵

Očekivano
4 mjeseci prije

Kad manipulatori pisu protiv manipulatora
Nitko ne voli konkurenciju

JoeP
4 mjeseci prije

Vrućine su kao i šta treba bit u kraj sedmog mjeseca. Sad mi uz ovu žegu samo još treba razbijat glavu je li vruće kiliko negdi piše ili ne. Čini mi se kako vam je svima ova žega udrila u glavu.
Maknite glavu sa sunca i odmorite malo.

onaj najglu...Dalton
4 mjeseci prije

Ovi vanjsku temperaturu gledaju u Farenhajtima…
Tamo se i voda ledi na 32 stupnja.

MladenSt
4 mjeseci prije

Posjedujem živin termometar i toplomjer ,samo živinu tlakomjeru virujem ,nikakva digitala ,

Euro
4 mjeseci prije

treba ukloniti msm . oni su glavni kod pranja mozga

Мунгос
4 mjeseci prije

Некада у комунизму, постојала је једна добра изрека: „Ви људи не знате ништа, зато што читате новине“.
Такође је тада била још једна добра изрека: „Новинари су пси луталице у сталној потрази за новим господарем“.
Сада смо у некој врсти демонократије, у којој су доведене до савршенства све оне лоше стране комунистичког система.
Ова манипулација врхунских светских медија са извештајима о температурама представља строго кажњиво кривично дело. Али се не кажњава зато што новинар има јаку залеђину у Зеленој Агенди – која дозвољава лажи уколико је лаж у циљу манипулације овцоида по питању „климатских промена“. Зато већина становништва сам тај израз „Зелена Агенда“ аутоматски повезује са Лажи и Манипулацијом. Не служи јој на част, али упркос томе, она тера даље, за њу важе друкчије моралне норме.

Antee
4 mjeseci prije

Kad su zdrave ljude uvjerili da su smrtonosno bolesni od nepostojeće bolesti i da se trebaju urokati neprovjerenim bućkurišem da budu zdravi….ovo će im proći ko putar kroz nož

AJeTo
4 mjeseci prije

Svrha neprekidnih i očitih laži je izazivanje nepovjerenja u bilo što. Vladari u sjeni koriste ovu tehniku da bi ljudima bilo svejedno tko je na vlasti.

Shox
4 mjeseci prije

Pa kada uzmemo prosjek svih izmjerenih temperatura na “fotki koja ubija” opet dobijemo 45,2 stepena Celzija…Problem nije srednja temp. već njeni extremi…na suncu “prži” a u hladu se smrzavate.

Гавран
4 mjeseci prije

Počeo sam određene ruske sajtove da prevodim na Bosanski ili Hrvatski. Prevod na Srpski iskrivljuje smisao teksta. Dakle AI je savladao osnove propagande i manipulacije.
Sajtovi koji prate zagađenost vazduha su u istom košu. Političkom protivniku je i vazduh odvratan. U jednom momentu je Mongolija bila najzagađenija zemlja sveta. Beograd uvek.
Svaki prestanak zagađenosti vazduha u beogradu se može smatrati potpunim porazom.

Гавран
4 mjeseci prije

Nikakve globalne agende, svetska vlada i i ostala globalističja sra**a ne važe dok traje rat a pobeda je upitna. Posle poraza anglosaksonsko-hazarskog globalizma možda dolazi neki sasvim drugi. Ali je to sada možemo samo da nagađamo. Bumo videli

Andrija
4 mjeseci prije

Jel to onaj Der Spiegel sto je proglasio najveceg sina juznih Slavena, najvecim zlocincem 20-tog stoljeca?

Darko
4 mjeseci prije

Krajnje vrijeme je da se globalistička bagra počne tamaniti kao štakore i ostale štetočine.

4 mjeseci prije

Portal insistira na tacnosti i kaze da je “temperatura na Siciliji tokom vikenda DOSTIGLA 32stepena”?!? dok je u Srbiji u poslednje vreme sasvim normalno PRELAZILA tih 32 stepena!!!
Je li to Srbija toplija od Sicilije, ja lazem ili je fanatizam postao normalno stanje svesti?

Mrčikola
4 mjeseci prije

Televiziju, novine, i glasine.., niti gledam, niti slušam, niti čitam, niti se obazirem…sve to, piše mi “u mobitelu”.😁

Globalno zatopljenje, a “metar” drva 120 eurosa…a nije da ih nema…nude ih sa svih strana…ha, vrag će ga znat.😁

mileni
4 mjeseci prije

– I vi ste plaćeni da održite ovaj sistem plasirajući teorije zavjera, kojih je narodima pun q.
Samo da se održi status quo u kojem njih 2% drži 80% privatnog kapitala u svojim rukama.

Jednostavno receno
4 mjeseci prije

Kad se kod mene termometar zakucavap preko 50+ °C, ostane auto na suncu i eto ga…

bljakkkkk
4 mjeseci prije

Njemacki portali lazu bezocno, objavili su da na otoku gdje zivim, temperatura je 50°C, a istovremeno je bila 38. I to za 50° je bila udarna naslovnica. Zbljuv

Mrčikola
4 mjeseci prije

Ove “paklene vrućine” su meni, ispod nešpule i loznice, sasvim ugodne…pijuckam “micubiši”, a u “litnoj kužini” rožata se, u “banja mariji”, lagano krčka.., a globalisti..?.., a, bogati, uvijek isti.😎

Nikolina
4 mjeseci prije

Lito je ljudi pa je vruće😁🤩

Branko
4 mjeseci prije

Stare slike govore da su Nijemci u Africi pekli jaja na tenkovskim haubama iako nije bilo klimatskih promjena

Ivek
4 mjeseci prije

Niste mi objavili komentar, što više betona, asfalta i gradnje kuća, rušenja šuma to više isijavanja..
Dakle trebamo se vratiti natrag na konje, kočije, prirodno gnojivo, ne živjeti u kućama nego spiljama, ne voziti aute koji su na suncu pećnica, ne kositi travu. Ako iz Afrike dolazi vruć zrak znači da su oni preuzeli taj kapitalistički način gdje grade masovno kuće, asfaltiraju puteve, ruše i ono malo stabala i onda se čudimo kad dođe ta sva vrućina od njih. Previše ljudi uništava prirodu i imamo ovo.

suncetiebem
4 mjeseci prije

Aj ne lupetajte. Kad je temp 35° u pravilu je u gradu temp 37° u hladu, 45° na suncu a i više na mjestima gdje se akumulira toplina. Da i ja sam provjeravao i često provjeravam zbog posla. Nemožete biti toliko neobrazovani i samo prepisivati američke članke kreirane od big-oil propagande, koja je prilagođena američkom IQ i obrazovanju. Ljudi su ovdje u pravilu obrazovaniji i sami npr uzmu termometar ili laserski mjerač topline. Ne, nije ga naštimala vanzemaljska inteligencija zadužena da nas obmane preko ćipa u alkoholu termometra.

tatamata
4 mjeseci prije

ko da je hiber radio statistiku

habanero
4 mjeseci prije

Globalno zahlađenje je pred vratima.

Hagar
4 mjeseci prije

2030 ce biti godina kad ce ta bagra biti u zatvoru, do zadnjeg globalistickog novinara. Godina odrastanja covjecanstva.

tihobl
4 mjeseci prije

Nije to nista 48*, da vidite kolika je vrucina kod mene na tavanu. Digao sam proljetos neke daske i eno ih vec suve. Od debelog Djure ostali bi samo cvarci za tri dana.

Narode normalno je da je ljeti vruce, a da je zimi hladno. Nije normalno da se meterolozi iscudjavaju kad zimi padne snijeg ili kad ljeti ugrije. Zna se sta je oduvjek posao metereologa – da daju prognozu i promase. Ovako izgledaju ko macici od mjesec dana – svemu se cude.

Tim
4 mjeseci prije

Imam termometar, znam što mi je u gaćama i gdje se to gura, idem u Crkvu, slušam samo Isusovu Riječ, ne Papinu, osobito kada se bavi medicinom, ekonomijom, vračevima, sodomitima, mnogoboštvom, univerzalnom religijim,, politikom i ljubi Rotšildima, Gatesu i sličnima noge. Ne cijepi se nitko od mojih ni ja, za novce koje sam imao viška kupio sam zlato, imam vrt, voćnjak, šumu i svoje bunare, vozim dizele sveždere i znam kako depolimerizirat otpadnu plastiku za gorivo, a one koji će na nas silom, imam čime da ih razuvjerim, a ako ne uspijem i ne uvaže lijepu molbu da nas ostave na miru, imam lopatu. Zato jer znam da nas lažu da nas porobe. Svim Hrvatima savjetujem isto. Samo mrtvi despoti su dobri despoti.

Čovjek je življen
4 mjeseci prije

Ali pamtim još
One livade one rijeke
One šume i puteljke
Staru majku dok se smije
I ognjište dok me grije

…dolaze druga vremena, ono što je nekad bilo, toga sada više nema…

Max
4 mjeseci prije

Djelio bih ali fajzer manekene to ne zanima.

Rimtutituki
4 mjeseci prije

Mi smo osnovali ilegalnu grupu. Ako na zimu krene ” pandemika” ili “cjepljenje” ima sve da leti u nebo.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Točno.
Za 1930., NY, postoji priča da su se danima kuhali…

Jedan frajer rekao drugom na cesti: “Vruće, jel’ da”?
I – sjevnuli noževi…

Ivan Bgd
4 mjeseci prije

Dobili su uputsva od WEF-a i rade sve po protokolu.
Ono sto je iznenadjujuce je da svi (vlade i mediji) ucestvuju, i zato uspesno drze stanovnistvo uspavano i poslusno. Ljude (i strucnjake) koji se nisu prodali nazivaju teoreticarima zavera i diskredituju, izvrgavaju ruglu u medijima. Fakticki to jeste rat, ali ljudi jos ne shvataju da su u opasnosti i da upravo njihova vlast radi protiv njih, a u interesu neke tajne organizacije bogatih.

SviSmoMiLjudi
4 mjeseci prije

“Jadni vrijedni i poslušni Nijemci. Oduvijek su vjerovali svojim političarima i medijima, a nakon toga platili svojom glavom povijesne greške i manipulacije.”
A zato nam i je kako je…

Brainstorm
4 mjeseci prije

Takvi su mediji. Povrsni, sve na brzaka, ne razumiju nit mogu, izgubljeni u prijevodu, senzacionalisticki.
Kad der spiegel napise da je gasoline plin onda cemo znati da je vrag odnio salu.

Zvrk
4 mjeseci prije

na vrućem asfaltu nakon što ga odvoze bolidi F1 zna biti i +60

goran
4 mjeseci prije

a tko normalan više sluša mainstream medije političare i kvazi stručnjake hahahahahaha

Гавран
4 mjeseci prije

Upravo su u emisiji Aktuelnosti samo ovlaš dotakli da i CERN utiče na meteo prilike.
Da su kinezi napravili novu litografsku mašinu za štampanje čipova i odustali od ugovora sa USA za kupovinu 50 milijardi čipova. 80% od Androida programiraju kinezi. Zbog sankcija i on je bez apdejta.

dfgfttkkklluuiopp
4 mjeseci prije

odličan članak! pozdrav…

Bruno
4 mjeseci prije

Bolje je dati djeci od 16 g pravo glasa, nego Metuzalemima preko 65 g. Metuzalemima je jedna noga u grobu , a druga na kori od banane. Ne sjećaju se što su jučer jeli, ali se sjećaju svega iz svog djetinjstva. Kakvu budućnost mogu zamisliti za tu dječicu od 16 g? Pa oni su je prevazišli već rođenjem. A najredovniji na izborima su upravo iz te populacije. Ne znaju za koga glasaju. Odlaskom u mirovinu prestaje i pravo glasa, a političarima prestaju sve funkcije s napunjenih 50 godina. Pokvarenim starcima ostaje samo mogućnost skupljanja novca, nema seksa, pića niti zabave. Pa vidite Bajdena. Ne može sam izvaditi ni pišalicu da piša.

ForSale
4 mjeseci prije

Je sigurno je došlo do zbrke… Kao i kovid, ovakvi događaji u poslednjih nekoliko godina odvijaju se brzinom svijetlosti… Zaustavite Zemlju, silazim!

Buničar
4 mjeseci prije

Malo ste pojednostavili stvari. Temperatura zraka mjeri se u tzv telemetrijskoj kucici na visini od 2 metra od tla. Slijedeca tocka mjerenja je 5 cm od tla (ne na samom tlu). Na toj tocki temperature mogu biti i do 10 stupnjeva vise od one na 2 m visine.

gogo
4 mjeseci prije

vrijeme je normalno, kao i svih ovih godina ! Pripremaju nas da nam oduzmu opet neka prava ili uvedu nove poreze. Sve ovo dolazi iz iste kuhinje kao covid i ukrajinski rat !

sokre
3 mjeseci prije

stiže ledeno doba, temp. usred ljtea ujutro 10-11 C popodne ne prelaze 25

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI