Nogomet – Sirija iznenađujuće izborila play off za ”Rusiju 2018”

Si nogomet
11 komentara

Nakon što je 31. kolovoza nogometna reprezentacija Sirije u skupini pobijedila Katar 3 : 1, jučer je u Teheranu protiv Irana odigrala 2 : 2 i na opće iznenađenje izborila mjesto za ”play off” za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018.

Sirija je u Teheranu povela u 13. minuti golom Tamera Haj Mohamada, ali je Iran uspio izjednačiti i povesti u  64. minuti. Nakon pola sata, u samoj sudačkoj nadoknadi, izuzetno važan izjednačujući gol postiže Omar Al-Soma i Sirijcima osigurao priliku za odlazak u Rusiju.

Utakmicu s Iranom je na velikom ekranu postavljenom na stadionu Al-Jalaa u Damasku pratilo desetine tisuća navijača.

Sirijci su pokazali iznenađujuće dobru igru, što priznaje i BBC Sport. Za sada je san o odlasku u Rusiju 2018. još uvijek živ i sirija je još u igri.

Otišli smo u Siriju ranije ove godine i proveli šest dana u Damasku i otkrili istinski izvanrednu priču, pišu sportski novinari BBC Sporta.

Sirija je usred šestogodišnjeg rata i trpi manjak novca zbog sankcija, ali manjka podrške nacionalnom timu nije nedostajalo. Neki, iako ne svi, osjećaju da ih reprezentacija izdiže iznad politike.

Iako u tijeku sukoba, sirijska reprezentacija ima izvanredan timski duh. Svoje domaće utakmice igraju u Maleziji, gdje će igrati i domaću utakmicu razigravanja za odlazak u Rusiju.

Prema posljednjim informacijama, Sirija će razigravanje za odlazak u Rusiju igrati u listopadu protiv Australije.

Opširnije o načinu razigravanja na službenoj stranici: FIFA Asia

VIDEO – Iran – Sirija 2 : 2 / odigrano u Teheranu 5. rujna

VIDEO – Sirija – Katar 3 : 1 / odigrano u Maleziji 31. 08.

fudbalSvjetsko prvenstvo u Rusiji 2018
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
victory
6 godine prije

tooooooooooooooooooooooooo
izgleda da postoji da gledam ovu panem et circenses predstavu za mase

Laki Topalović
6 godine prije

Svaka čast. Ako su s Iranom igrali 2 -2 , nije nemoguće proći Australiju. Nekad je bila jaka, ali već godinama šepa. Nešto kao Nizozemska u Europi. Nikad se ne zna. Do utakmice s Katarom, nitko nije vjerovao. Sada već gledaju tko su ti, kako sad. No, rano je još, u svakom slučaju, visok plasman za azijsku grupu

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Ovakvim pristupom kao do sada može se dobiti Australija,koju je na tabeli preskočila jedna prosječna. S.A rabija.Ni blijeda sjenka one borbene ekipe predvođene Timom Kejhilom.Onda najvjerovatnije baraž sa Hondurasom.Sve u svemu bit će teško ali ne neizvodivo.Sretno!!

Zagor
6 godine prije

Opet znam da nije tema, ali molim redakciju na mali osvrt o ovome (kad stignete, ništa hitno, mislim radi onih koji neznaju engleski)
http://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/244567/holocaust-museum-pulls-study-absolving-obama-administration-for-inaction-in-face-of-syrian-genocide

Laki Topalović
6 godine prije

Usput, gledao sam treći gol u produžetku, onaj za 2 -2 , klasični presječeni napad Irana i kontra tri na tri, svi su pokrivali sva tri igrača i golman je pokušao zatvoriti kut koliko god je mogao. Dakle, ”poklon”, kako neki kažu? Ne bih rekao.

Syria
6 godine prije

svi zaboravljaju jedan važni čimbenik…a to je da u Siriji nema nogometne lige već 6 godina…time je ovaj uspijeh još veličanstveniji

Zvrk
6 godine prije

Nisu oni nikad bili sportska nacija. Zapravo su najgori od svih susjeda, bili isti priznati od njih ili ne. Primjerice libanon je unatoč ratu igrao košarkaško sp, vječito nestabilni irak je osvajao AP-a, igrao SP itd… Tako da je ovaj uspjeh time veći. Treba spomenuti i onog atletičara koji je prije koji mjesec bio blizu povijesne medalje. Inače oni svoje domaće utakmice igraju u Maleziji. Tako ispada da su im gostujuće utakmice bliže od domaćih. Što zapravo dosta govori o svojim arapskim susjedima. Tako tu zemlju možemo svrstiti u prave prijatelje. Što se tiče uspjeha realno ovo im je iznad očekivanja i čisto sumnjam da će moći dalje od toga jer treba ipak nešto više kvalitete.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI