Nogometašica koja je odbila klečati zbog ”Black Lives Matter” dobila odštetu na sudu

Fudbalerka odbila kleknuti ispred BLM
22 komentara

Kiersten Hening je tvrdila da je diskriminirana

Kiersten Hening, bivša američka sveučilišna nogometna igračica s Virginia Techom, dobila je nagodbu od 100.000 dolara nakon što je tvrdila da je bila diskriminirana jer je odbila kleknuti prije utakmice u sklopu demonstracija socijalne pravde u ime pokreta ”Black Lives Matter” (”Crni životi vrijede”). Hening će dobiti iznos jer je pristala odustati od savezne tužbe protiv trenera Virginia Tech Charlesa Adaira, koji je tvrdio da je prekršeno njezino pravo na slobodu govora iz Prvog amandmana prema Ustavu SAD-a, prema izvješću Roanoke Timesa.

Prema uvjetima nagodbe, ni Adair ni Hening ne priznaju bilo kakvu nepravdu, što dolazi nakon što je Hening tvrdila da je izbačena iz tima, nakon što je Adair postao frustriran zbog njezinih političkih stavova, koji su uključivali izravno odbijanje sudjelovanja u demonstracijama zbog društvene pravednosti, koji su preplavili športove od 2020. godine. Hening je u svojoj tužbi tvrdila kako “podržava društvenu pravdu i vjeruje da su životi crnaca važni”, ali je dodala da ne može ponuditi svoju potporu organizaciji Black Lives Matter, rekavši da se ne slaže s mnogim njezinim temeljnim načelima, uključujući težnju organizacije za uskraćivanje novčanih sredstava za policiju.

Dodala je da ju je Adair “verbalno napao” u poluvremenu tijekom utakmice u rujnu 2020., nakon što je odlučila ostati stajati dok je takozvana “izjava o jedinstvu” čitana naglas prije početka utakmice. Hening je također izjavila da je ubrzo nakon toga napustila tim zbog Adairove “kampanje zlostavljanja i odmazde”.

Na saslušanju u prosincu savezni sudac Thomas Cullen odbio je odbaciti tužbu nakon što je utvrdio da je nakon spora Hening manje igrala.

Adair je, međutim, tvrdio da su druge dvije igračice, koje su isto tako odlučile ostati stajati, nastavile igrati u timu.

“U konačnici, Adair može uvjeriti porotu da se ova odluka trenera temeljila isključivo na lošoj izvedbi Hening tijekom UVA utakmice, ali sud, gledajući dokaze u svjetlu koje je najpovoljnije za Hening, ne može doći do tog zaključka s obzirom na pravo”, rekao je Cullen.

Pozivajući se na pravila, Adair je na Twitteru rekao da je zadovoljan što je stvar zaključena i zbog toga što nije okrivljen, iako nije spominjao iznos od 100.000 dolara kojeg će morati platiti Hening.

“Drago mi je što je slučaj protiv mene zatvoren i što mogu slobodno nastaviti dalje bez ikakvih loših posljedica”, napisao je na Twitteru.

“Žalosno je, ali ovo je iskušenje bilo zbog razočaranja i neslaganja oko minutaže. Danas nam je jasno da su u ovome slučaju nedostajali temelji za tužbu i da je bez dokaza istina prevladala”, dodao je Adair.

Black Lives MatterfudbalSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BordoDNK
1 godina prije

Vrhunac licemjerja je ovo klečanje pred utakmicu. Crni životi bitni? Zar samo oni, šta je sa bijelim, žutim, smeđim, crvenim? Oni su manje bitni ili nisu nikako? Sem toga bilo kakvoj propadandi nije mjesto na sportskim terenima. Ali se agresivno nameće, i to selektivno. Promocija raspalih šarenih kreatura može, izraelska zastava može, palestinska ne. Hrvatska selekcija je tu ostala nepokolebljiva, jasno su rekli da Hrvati kleče samo pred Bogom. Svaka im čast.

tuf
1 godina prije

Propadanje društva je ubrzano infiltracijom politike, ideologije i aktivizma u sve pore društva. Da se danas probudi iz kome netko iz 2000-e godine ne bi vjerovao da se danas sportaše prisiljava da kleče za kriminalce, upravni odbori korporacija moraju biti birani po rasi, filmovi moraju pomno odabirati glumce po 100 woke kriterija, djeci se prezentiraju seksualno eksplicitne predstave mentalno poremećenih spodoba, promiče se ispodprosječnost i veličaju mentalno/fizički nedostaci. Takva osoba, lišena kondicioniranja kroz dva desetljeća, vjerojatno ne bi pristala živjeti u današnjem društvu. A radi se o samo dva desetljeća što dokazuje koliko je socijalni inženjering deep state-a intenzivirao svoje djelovanje.

Max
1 godina prije

To je njezino pravo a to se klečalo zbog odanosti novom svijetskom poretku.

gigi pinna
1 godina prije

Na koljena sestro, LOL!

Emiliano Zapata
1 godina prije

Sto niko nije kleknio u Kataru za sve poginule na izgradnji stadiona?

Herc
1 godina prije

Cura je rekla da kao vjernica samo kleči u crkvi ili kad joj Hercegovac pokaže alatku

ogo
1 godina prije

Jedna vrlo hrabra zena i vrlo inteligentna a ovog trenera buduceg ravnatelja konc logora objesiti za jaja

Tim
1 godina prije

Svaki ljudski život je svet. Pravo na svoj život gubiš onog trena kada položiš pravo na tuđi život. Ne zaboravimo da je pobačaj najmasovnije i najsvirepije ubojstvo u ljudskoj povjesti i svo zlo počinje od pozivanja na pravo na živote najmanjih i najnevinijih.

Marijana
1 godina prije

Play stupid games, win stupid prices.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI