fbpx

Plima “Žutih prsluka” – Macron je odabrao put represije i političkih uhićenja

Plima "Žutih prsluka" – Macron je odabrao put represije i političkih uhićenja 1

U srijedu, 2. siječnja, otprilike pedesetak “Žutih prsluka” se u Parizu uputilo na Place de la Concorde kako bi zapalili svijeće u spomen na 10 mrtvih i brojnih ozlijeđenih, neki vrlo ozbiljno, od početak prosvjednog pokreta koji je Francusku preplavio 17. studenog i još uvijek ne jenjava.

Policija je intervenirala kako bi zadržala i ispitala Erica Droueta, jednog od najistaknutijih ljudi prosvjednog pokreta. To je njegovo drugo uhićenje. Prvi put je priveden prije nekoliko tjedana pod tri različite optužbe, tijekom prosvjeda diljem Francuske. Za ova djela će mu se suditi u lipnju.

Ovo je samo jedan od bezbroj zastrašujućih činova protiv pokreta i njegovih protagonista i mnoge stranke osuđuju diktatorsko ponašanje francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji je uvjeren da je on vođa Francuske i francuskog naroda.

Macron zaboravlja da je on, suprotno onome što tvrde mainstream mediji, za većinu “Žutih prsluka” arogantni tehnokrat koji prezire srednju klasu i siromašnije dijelove stanovništva. Isto tako zaboravlja da je na izborima pobijedio u drugom krugu s biračkim tijelom drugih stranaka, apsolutno nespremnih da vidje Marine Le Pen u  Elizejskoj palači. Sada Francuzi vide da su odabrali, čak i po njihovom mišljenju, “gore zlo”. Za nekoliko mjeseci je njegov rejting pao na oko 20% . Njegov govor u kojem je ranije u prosincu htio uvjeriti  dio pokreta da više ne izlazi na ulice nimalo nije poboljšao njegovu situaciju. Prosvjednici znaju da su njegova obećanja, kao što su povećanje minimalne plaće ili moratorij na povećanje cijena goriva, laž i da će nastaviti provoditi politiku zbog koje ga je francuska i europska “elita” dovela u Elizejsku palaču.

No, kako definirati “Žutih prsluka”? Odgovor nije jednostran, jer su u pokretu srednja klasa, studenti, radnici i javni uposlenici, politički simpatizeri radikalne desnice i ljevice, ali i nešto novo što se ne može definirati tradicionalnim pojmovima za političke stranke ili pokrete XX stoljeća.

Macron mora smiriti i ugasiti prosvjedni pokret “Žutih prsluka”, jer u strahu da bi se mogao proširiti diljem Europe unije od njega to traže oni koji su ga doveli u predsjednički ured.

Stoga se odlučio za represiju i politička uhićenja. Sada je pravo demonstracija u Francuskoj uvelike smanjeno, što Francuzi ne mogu prihvatiti.

Pravo onih koji pokušavaju dokumentirati policijsko nasilje je u velikoj mjeri upitno, kao što je izvijestio veliki broj novinara. Osim onih  režimskih, naravno.  Informacije o policijskom nasilju se cenzuriraju, ali ipak izlaze na vidjelo.

Video o nedavnoj mobilizaciji u Rouenu je objavila je FB stranica “Gilets Jaunes Info”, na kojem se vidi novinar koji snima prosvjede i policijsko nasilje, ali u jednom trenutku je u njega upereno “neubojito oružje”, unatoč tome što je čovjek i dalje ponavljao, udaljavajući se, “Ja sam novinar, imam pravo biti ovdje”.

VIDEO – Zabrana snimanja policijskog nasilja u Rouenu

https://www.facebook.com/localteamtv/videos/324142551759124/

Složeni i heterogeni pokret u Francuskoj snažno izražava želju za većom socijalnom pravdom i potrebom za radikalnom političkom preobrazbom zemlje. Veliki slojevi francuskog društva izlaze s raznim zahtjevima, koje smo naveli prvi put kada su se pojavili, a jedan od važnijih, na kojeg Macron nikako ne želi pristati , jeste mogućnost raspisivanja nacionalnog referenduma na inicijativu naroda. Veliki prosvjedni pokret je unio dašak svježeg zraka u ovakvoj Europskoj uniji, čija se “elita” toliko udaljila od naroda da ne prepoznaje da su stroge mjere štednje i daljnje dokidanje nacionalnih suvereniteta zemalja članica, na kojima Bruxelles i dalje insistira, eksplozivna mješavina koja u svakom trenutku može dovesti do eksplozije bijesa bilo gdje u Europi.

Macron i njegovi “pobočnici” pogrešno vjeruju da će uhićenjem mladog i elokventnog Erica Droueta smiriti i uplašiti “Žute prsluke”. Tome se nadaju i europske “elite”, ali griješe. Podsjetimo da su mnogi pali u klopku medija koji su uglavnom prikazivali prosvjede samo iz Pariza. Veliki francuski mediji su to činili namjerno, a ostali zato što nemaju dovoljno osoblja da pokrivaju cijeli teritorij Francuske.

Podsjetimo da su prošle subote, dok su glavne medijske kuće iz Pariza javljale kako je zbog dočeka Nove godine i blagdana prosvjed neznatan i da se polako gasi, tijekom “VII Čina” demonstracije “Žutih prsluka”  održane diljem zemlje.

Žuta plima koja je preplavila Francusku od 17. studenog je bez presedana i pokazuje kontinuitet, snagu i sve jasnije političke zahtjeve.

Želja vlade da po svaku cijenu uguši pokret, čime se vlada služi kaznenim progonom demonstrante i uhićenjem neformalnog vođe pokreta Erica Droueta, koji je sada de facto politički zatvorenik, prati kolaboracionizam nekih političkih stranaka i manjih sindikata bliskih vladajućim krugovima.

Veliku ulogu igraju i mediji, koji umanjuju značaj mobilizacije i za blagdane su objavili “primirje”, iako su “Žuti prsluci” u danima između Božića i Nove godine blokirali brojne kružne tokove i izlaze na autocestu.

Zbog kolaboracionističkog odnosa s vladom su se i neki mediji našli na udaru “Žutih prsluka”. Naime, došlo je do snažne reakcije u štampariji u Nantesu koja tiska Ouest France i distribuira novine u Loire-Atlantiqueu, Vendéeu i Choletu, koja je nekoliko dana bila blokirana i kamioni nisu mogli izaći i razvoziti novine.

“Iznenađujuća” akcija prosvjednika u Parizu je prošle subote pokazala sjedištu televizijsku mreže BFM da njeni novinari nisu dobrodošli na mjesta prosvjeda. Operateri tog televizijskog kanala su prošle subote potjerani i u Marseilleu, gdje su prosvjednici za njima vikali “Lažovi! Lažovi!”. U Lyonu je pedesetak prosvjednika otišlo u sjedište televizije France3 kako bi od uredništva zatražili objašnjenja u vezi medijskog tretmana prosvjednog pokreta.

Mnogi automobili uposlenika su spaljeni ispred sjedišta francuskog dnevnog lista Le Parisien.

Zuti prsluci
Zuti prsluci

Naravno, policija blokira one koji pokušavaju dati pravu sliku o mobilizaciji pokreta i novinare koji žele svjedočiti o policijskom nasilju, a gornja snimka iz Rouena je također napravljena prošle subote.

Prošle subote je prosvjedni pokret primijenio novu strategiju i raspršio se u više pravaca s brojnim inicijativama koje samo svjedoče o vitalnosti pokreta, unatoč cenzuri medija.

Uznemirujući znak da vlada želi silom ugušiti pokret, osim posebnih premija isplaćenih policiji, je kupljenja novih vrsta “neubojitog oružja” koje će uskoro biti isporučeno. Cilj vlade je zabrana organiziranja demonstracija i okupljanja, o čemu odlučuju neki prefekti kao u Amiensu ili zabrana okupljanja i zadržavanja u žutim prslucima na Silvestrovo u Calaisu ili Hénin-Beaumontu.

Mjere represije se mogu povećati. Ali unatoč ranijem pojačanom policijskom nasilju u Toulouseu, pred prefekturom se prošle subote okupilo oko 1300 prosvjednika. Toulouse je jedno od središta pokreta, gdje je gradska jezgra bila doslovno preplavljena “Žutim prslucima” i gdje su snage sigurnosti od početka koristile sva sredstva kako bi rastjerale prosvjednika, sprečavajući ih da zajedno hodaju i pokušavajući udaljiti  od centra grada.

U Bordeauxu također raste “žuta plima” i prosvjeduje se odabranim rutama, ali se policija prošle subote suzdržala od nasilja. Pokretu se u Bordeauxu pridružio veći broj motociklista s akronimom RIC, što je jedan od glavnih zahtjeva pokreta, odnosno mogućnost raspisivanja “referenduma na građansku inicijativu” kao instrument ponovne uspostave narodnog suvereniteta.

Usprkos policijskom nasilju, prošli vikend je u Toulonu demonstriralo 800 ljudi, a prethodilo im je 200 motociklista koji su nosili natpis “Mi smo Francuska”. U Marseilleu je oko tisuću prosvjednika hodalo središtem grada, noseći pred sobom veliki natpis “Francuska nije na prodaju”.

Mobilizacije su imale različite modalitete, a nije nedostajalo ni  “slobodnih” operacija, kao u Gravelleu, jednom od najskupljih gradova na zapadu zemlje, ili u Saône-et-Loire i na mnogim drugim mjestima. Mještani su blokirali trgovačke centre u Brestu, gdje je oko 750 “Žutih prsluka” željelo blokirati trgovine skupine Mulliez i Languexa. Provjedi su održani u Tulleu i Bergeracu, gdje su “Žuti prsluci” besplatno beskućnicima dijelili tople obroke na ulici.

Čak i u Le Havreu su prosvjedi protekli u relativnom miru, a “Žuti prsluci” su tražili “privremenu vladu”.

Zuti prsluci protesti

U Strasbourgu se skup održao na središnjem trgu, nakon što je policije blokirala most na francusko-njemačkoj granici i promet u gradu Alsatian.

U Montpellieru su “Žuti prsluci” blokirali stanice podzemne željeznice, ali su rastjerani silom. U Metzu su demonstranti bacali predmete u blizini prefekture, a onda je povorka prešla most preko Moselle.

U Caenu se pred prefekturom okupilo 700 ljudi, više od tisuću prema organizatorima, koji su marširali kroz središte grada iza zastave “Macron pritišće – Francuska eksplodira”. U Narbonni je demonstriralo tisuće ljudi, a nakon jutarnje povorke nekoliko stotina motociklista iz cijele regije je bilo trenutaka napetosti. Kada su pokušali blokirati ceste, rastjerala ih je policija, ali su otišli prema trgovačkoj zoni.

U Avignonu su snage sigurnosti prošle subote spriječile prosvjede, dok je Lilleu središte grada preplavila žuta plima uz pokliče “Macron – ostavka”, a svi su pjevali i skakali s jednostavnim natpisom na glavama “Giltes Jaunes Act VII Lille”.

U Nantesu su u mirnim prosvjedima snage sigurnosti reagirale nasilno i ozbiljno ranile 22-godišnjeg prosvjednika.

Gradovi Tarbes, Pamiers i Dunkirk, Dijoun su također bili mjesta okupljanja i raznih akcija.

Aisne, Marne, Ardennes, Reims i diljem regije prošle subote nije bilo nasilja u protestu, ali su petak su francuski i belgijski “Žuti prsluci” zauzeli pogranični kružni tok. Nešto slično se dogodilo i u Bencançonu.

Ovo je samo djelomični pregled akcija koje su u prošlu subotu poduzeli “Žuti prsluci”, dok su na Novu godinu mediji govorili o pritužbama zbog mobilizacije na blagdane i praznike.

Stoga možemo reći da “žuta plima” nije dala Macronu predaha čak i za vrijeme praznika, što ga je nagnalo da posegne za političkim uhićenjima.

Problem za Macrona može biti samo veći, jer je moguće da nakon uhićenja Droueta “Žuti prsluci” ispune obećanje dano u Brégançonu, kada su obećali: “Doći ćemo te tražiti kod kuće”, u Parizu.

Činjenica je da “Žutim prslucima” ne manjka dosljednosti, a francuski predsjednik se odlučio za put sukoba i represije. Od sutra ne treba pratiti samo ono što se događa u Parizu, jer je cijela Francuska u plamenu.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
36 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Šok
Gost
Šok
2 godine prije

“10 mrtvih od početka prosvjednog pokreta u Francuskoj”
Makarona na giljotnu.
Revolucija je počela.
Nova republika na vidiku.
rothschildovi bankari na aparatima.

Mucke
Gost
Mucke
2 godine prije

Odlicna taktika,pritisak na lazljive,poltronske medije i na srednje velike biznise.Ovo je dobro organizirano.

Crveno Armejac
Gost
Crveno Armejac
2 godine prije

Na ovim prosvjedima protiv Milicionera nitko ne koristi Molotovljeve Koktele.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije

Prije ili kasnije netko će makarona “naći kod kuće”.Ne možeš se cijeli život skrivati.. Francuzi mu ovo nikad neće oprostiti.
Pila naopako,..neka se strah zavuče u kosti “elite”…Nijedna sila ne može dovijeka..
Do tada uporno,i Robin Hoodovski…dijeliti siromašnima,potlačenima…Odličan marketing.

Ante
Gost
Ante
2 godine prije

Gledao sam nebrojeno puta kroz godine kako u Francuskoj pale aute. Idu lijepo ulicom ispod dvadeset parkiranih automobila bace benzin i samo sve zapale. Iz stanova sve snimaju stanari koji ne smiju ni pomisliti da izađu na ulicu da to spriječe jer će od rulje dobiti batine. Policija ne dolazi… Pročitaj više »

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  Ante

“Ti što pale aute i razbijaju po francuskim ulicama rade što im volja pripadaju francuskim manjinama.”

točno vidio na svoje oči
užas što su franci sebi napravili od naroda i države

Ana
Gost
Ana
2 godine prije
Reply to  Ante

@Ante Upravo tako- desetljeca kurvanjske politike i policije misli. Kvartovi “srece bogatstva i imigrantskog doprinosa za Francusku” sravnjeni sa zemljom- svaki put program obnove u desetinama milijardi i uvijek ista politika- ta to su jadni koji su siromasni i frustrirani jer nemaju posla itd itd. za to vrijeme, svaka manifestacija… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Ante

Kojim francuskim manjinama, Korzikancima ili južnjacima. Ovaj se pokret ne dijeli ni po kojoj osnovi, a paleže provode načitani bijelci, ali koji su pročitali samo jednu knjigu u životu i misle da je to dovoljno, npr, neonacisti, anarhisti, radikalni “komunisti” i druge skupine uglavnom mladih bijelih Francuza. Kad crnci pale,… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Tako da je ovo potpuno deplasirano nametanje krivnje “onome drugome” , a “mi smo dobri”. Neka pale. Uostalom ovdje je lijepo pojašnjeno da u centru živi bogata buržoazija, širem perimetru njihove sluge, višeg i nižeg ranga, a tek na periferiji i dalje od centra obilna srednja klasa, sirotinja i stranci… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
2 godine prije

Meni nesto smrdi u ovim demonstracijama. Jos nisam procitao da su ispred neke banke napravili demonstracije i blokirali joj ulaze.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  tihobl

Da.Haha..Otići u Lion na parking Frans3 i paliti auta novinarima ma kakvi oni bili, pišu kako im se naredi ili ubaciti koktel u auto nekome jadniku koji vjerovatno otplaćuje kredit za taj auto. To rade ulične bande i huligani a ne pravi revolucionari. Zašto ne zapale banke kako kažeš, zašto… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  tihobl

jesu zapalili vatru isped Banqe de France, jesu…. E sad im treba pomoći da uđu..

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije

Globalisti cide građane ka limune, soka je skoro nestalo, samo je pitanje kad će se globalistički “lemon squeezer” raspast odnosno kad će se urušit globalni financijski sustav i tu žuti điletini nisu bitni.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
2 godine prije

suma sumarum 500 tisuća francuza u žutim prslucima po prosvjedu. mainstream mediji I novinari kako u francuskoj tako I u ostatku europe I balkana trebaju biti eliminirani jer lažu kao englezi

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Macron možda jest “arogantni tehnokrat koji prezire srednju klasu i siromašnije dijelove stanovništva”, ali to ne znači da nije vođa francuske države, legalni i legitimni. Uhićenje jednog od istaknutijih terenskih radnika u Žutim prslucima se također ne može nazvati “zastrašujućim činom”. Da su ga agenti tajne službe tajno uhitili, i… Pročitaj više »

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

SoA Mišaš kruške i jabuke. Khashoggi je etablirani obavještajac saudijske kraljevsje obitelji povezan sa svim velikim tajnim službama, a ovi poglavica žutih điletini to nije nego je uhićen na ulici. Prij bi se paralela mogla povuć sa Navalnim u Rusiji premda je jasno i ko njega financira. Za sad ništa… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Moreno

Moreno
Kao stručnjak za voće mogao si odmah vidjeti da ne uspoređujem Khasoggija i ovog ‘revolucionara, nego postupak francuske države i postupak saudijske kraljevine prema elementima koji im smetaju.
Kako bi na slične blokade prometnica odgovorio Putin, kako Xi? Molili bi prosvjednike i pregovarali s njima?

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Son of Alerik Kako god okreneš postupak bin Salmana i Macrona se nemore uspoređivat ne samo radi razlike Khashoggija i poglavice žutih nego i radi same prirode vladavine odnosno dolaska na vlast bin Salmana i Macrona. Oću reć kako obračun unutar tajnih službi i obračun policije i građana na ulici… Pročitaj više »

Makaran
Gost
Makaran
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

“Ne stoje prekriženih ruku ni Nijemci, rade i imaju suficit u međunarodnoj razmjeni.” Taj suficit je rezultat njemačkog ‘izvoza’ nezaposlenosti u Italiju, Španiju, Grčku itd. a i u Francusku. Njemačka gospodarska politika je u najmanju ruku jedan od uzroka za katastrofalno stanje gospodarstva na jugu i istoku Europe, pa time… Pročitaj više »

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Dovoljno je usporediti ove proteste sa Egiptom, Grčkom, Turskom itd.. Tek tada vidiš koliko su nebitni i koliko francuske vlasti imaju visok stupanj tolerancije. Da se ovo desi u Iranu, Rusiji, Kini ili bivšoj Jugoslaviji tolerancija bi bila 0, kao što se desavalo i brutalno gasilo..

maliboro
Gost
maliboro
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Pišeš gluposti na temu o kojoj pojma nemaš , neka proba merkelica donositi zakone poput makrona pitam te bi li nijemci šutjeli.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Tekst u prilično revolucionarnom duhu. Gotovo nikakvog nasilja nema osim što se mestimično “bacaju predmeti” (čovek bi mogao pomisliti da se bacaju upaljači, kutije sa cigarama, eventualno jaja – ali mi nešto govori da su “predmeti” znatno veći). Iz teksta se takođe dobija utisak da policija tuče mirne demonstrante (drugih… Pročitaj više »

barba tonći
Gost
barba tonći
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Ti si niki dobar i pametan čovik. Živ i zdrav bija !

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije

Žuti điletini će teško nešto postić bez sveopćeg štrajka kojim bi se blokira sustav. Ovako se svi prosvjedi kanaliziraju na određenu skupinu npr poljoprivrednici, ribari, dijelovi državnog aparata . . . tek istovremenom akcijom se može srušit vlast, a to ide malo teže premda nije nemoguće. Ali sve u svemu… Pročitaj više »

Milanče
Gost
Milanče
2 godine prije

Gospodo komentatori,pratite vi smao jedino portal Logicno sto pise ili ostale medije i druge informacije.Nista to nije slucajno,ciilj je stvoriti haos velikih razmjera po cjeloj evropi.Poslijednja tri dana Pindusi ili izdajice u ruskoj vladi hoce na silu izglasati zakon o povecanju poreza a cilj toga je izazvati nemire sirom rusije… Pročitaj više »

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Milanče

Ko hoće u ruskoj vladi da progura zakon o povećanju poreza?? Ko bolan..??

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  Milanče

Protesti gotovo sigurno nisu slučajni Milanče a još nije sigurno ko iza toga stoji. Ne moraju nužno iza njih stajiti negativne snage. Da li su promene potrebne – da li dalje da pišem? Ja samo nisam za divljanje, niti ima potrebe niti su rešenja iz toga proistekla dobra i dugotrajna… Pročitaj više »

nekoime
Gost
nekoime
2 godine prije

Sjeća li se netko one stare: Druže Tito, primi to na znanje, sila masi daje ubrzanje.

barba tonći
Gost
barba tonći
2 godine prije
Reply to  nekoime

Sićam se one; Nakon MITA, MITO !

jezevakucica
Gost
jezevakucica
2 godine prije
Reply to  nekoime

Mjenjam igru.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
2 godine prije
Reply to  jezevakucica

Jel, a danas nemaš ni shita.
Gladan ne možeš da sereš….

jezevakucica
Gost
jezevakucica
2 godine prije
Reply to  nije bitno tko

Nije bitno jel’krupno ili sitno.Danas sam neodlučan.Ili možda nisam??

Miki maus
Gost
Miki maus
2 godine prije

U cemu je to “zuta plima”, ako u drzavi od oko 65(?) miliona cak i u milionskim gradovima izadje par stotina demonstranata, nekuzim? Drugo, nepati samo njihov predsjednik od Napoleonova sindroma( za njega ipak treba imati razumjevanja, ipak je on zrtva pedofilije, tko zna kakve traume ima!), nego cijela Francuska!… Pročitaj više »

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL
2 godine prije

Ovo su nikakvi prosvjedi i netreba se obazirati uopste ili nadati se promjeni. Sjetimo se pravih prosvjeda u Egiptu e to je dizanje nacije i rušenje vlade a ovo u Francuskoj sve skupa nema 5-6 tisuća ljudi. Pa koliko je turaka prosvjedovalo i šta su napravili NISTA. Grčka je gorila… Pročitaj više »

Rokokoko
Gost
Rokokoko
2 godine prije
Reply to  ShaCkaL

Smijesan si.Izgleda kao da te je strah.Meni ovo izgleda kao pobuna protiv Rothschildovog potrcka kojeg su instalirali preko medija.Ne potcjenjuj Francuze i ne usporedjuj Macrona sa Putinom iza kojeg stoji velika vecina Rusa

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL
2 godine prije
Reply to  Rokokoko

Nema tu usporedbi Putin je državnih kakav jest ali se neustrucava ubiti prijetnju.. Nemam veze koliko ga stoji Rusa.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik