fbpx

Poljska: Rusija mora znati da će s napadom na nas imati velikih problema

Mariusz Błaszczak

Jačanje poljske vojske je reakcija na “agresivnu politiku Rusije”, rekao je čelnik ministarstva obrane Poljske Mariusz Błaszczak. U tom kontekstu je pravdao kupnju moderne američke tehnologije, povećanje broja poljskih oružanih snaga, kao i američkih vojnika, što je ključno da potencijalni agresor ne bi ni pomislio na napad na Poljsku.

Ministar obrane Poljske Mariusz Błaszczak smatra da Rusija provodi agresivnu politiku. Prema njegovim riječima, dokaz za to je napad na Gruziju 2008. i 2014. na Ukrajinu, kao i pretvaranje Kalinjingradske regije u militariziranu zonu i raspoređivanje raketa Iskander u tom području, prenosi poljski Dziennik.

“Ono što sada radimo je reakcija na rusku politiku, to je zastrašujuća reakcija”, istaknuo je ministar. Dodao je kako je poenta u tome da će svaki napad na Poljsku odmah stvoriti stvarne probleme za agresora.

Govoreći o jačanju poljske vojske, Błaszczak je spomenuo kupovinu oružja iz Sjedinjenih Država, sustava protuzračne obrane Patriot i sustava HIMAR, kao i želju za stjecanjem 32 zrakoplova pete generacijeF-35. Također je govorio o povećanju broja poljske vojske, stvaranju Teritorijalnih obrambenih snaga i raspoređivanju 18. mehanizirane divizije na istoku zemlje.

Błaszczakje objasnio i razloge zbog kojih Poljska pokušava kupiti zrakoplove F-35.

„Borbeni zrakoplov F-35 je najmoderniji zrakoplov i svaka vojska koja ga posjeduje je u prednosti. S najnovijom tehnologijom ovi zrakoplovi nisu vidljivi radaru“, objasnio jeMariusz Błaszczak.

Ministar je uvjeren da su poljski piloti najbolji, stoga bi trebali imati pristup najmodernijoj tehnologiji, zaključuje poljski Dziennik.

Dziennik

 

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
65 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Bljaščak
Gost
Bljaščak
1 godina prije

to ti je ko da prenosiš ‘riječi’ andrije pelenkovića ili nekog takvog. Žalibože truda

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Čak 70 % Poljaka smatra Rusiju kao prijetnju, zbilja poražavajući podatak koji je posledica politike poljskog političkog miljea;od svih Istočno evropskih država Varšavskog pakta jedino Slovaci i Bugari većom prijetnjom smatraju USA a Rumuni čini mi se čak 40% smatraju da su Rusi opasnost.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Siniša

Siniša Nisan radija istraživanje, ali mi se čini kako smo i mi u ex YU početkom 1990-ih mislili da smo jedni drugima prijetnja u približnome postotku i to ne da smo mislili kako smo prijetnja nego smo se i međusobno ubijali . . . ni danas ti postotak nije baš zanemariv, naročito ako se pogleda BiH 24 godine posli rata . . . nikad nebi tribalo podcjenjiva tajne službe i onu da najprij počmu političari, onda dođu novinari, pa popovi i na kraju lopovi . . .

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Moreno

U početku rata je možda bilo i jiš poražavajuće od 70%,kontam i preko 90% bez obzira što je procenat bezglavo spremnih na oružje bio znatno manji.
Mislim da je strah u nas precijenjen, sumnjam da je preko 40% i još kada oduzmeš ekstremne primitivce sumnjam da nas je realno uplašenih ni 15%.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Siniša

Siniśa Pa to san i napisa. Rat se pumpa pumpajući straj. Svi mi vidimo nesrazmjer između straja kojega šire političari i mediji sa jedne strane i ljudi oko nas sa druge.
Tija san napisat kako su Poljaci zamantani ka śta je i puno nas i ovde bilo, a i danas je, kako pišeš i manje od 15%, ali galame i mediji ih potiču pa izgleda kako ih je puno.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije
Reply to  Siniša

“Zapamtite, dok ste zajedno netko ste i nešto, a svatko za sebe ste nitko i ništa.”
P.S.
Reče:
a/ stolara sin
b/ staroga ribara kćer
c/ bivši bravar

Mak
Gost
Mak
1 godina prije

Zapamtili su i sad svi mašu svojim zastavicama i neko i nešto su, na nekim utakmicama!

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Siniša

Sanjaj Mubo za taj procenat kod nas, možeš samo sanjati mokre snove!!!!

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Siniša

Baš me briga da li me Hrvati mrze,neću moći da spavam!

Duje Zbunjola
Gost
Duje Zbunjola
1 godina prije

Bože svašta si umišljaju ljudi?!? Koja paranoja pa mene je više strah susjede da me ne siluje oblinama nego brižnih Rusa po plažama?!? Poljacima je udarila neka jaka droga u glavu.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  Duje Zbunjola

Nije droga vec korumpirani politicari,koji moraju kupiti te letece kante,jer ih Ameri nemaju kome prodati,pa vojni lobij ostaje bez dolara,susa udarila po kontu.
Kako bi bilo dobro haj,haj uzivaj, rat u EU.

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
1 godina prije

Poljski proizvodi nula bodova, izgleda u taj nivo im spadaju i politićari, jadniuci.

jesam nepismen
Gost
jesam nepismen
1 godina prije
Reply to  Stjepan Vujec

nije politićari nego političari

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije

Podguzne muhe. Gori su od ovih Hr. političara.
A što bi jado jadnička Rusija trebala napadati Poljsku?? Šta zbog toga da si stvori još jednog jadnika, nad kojim mora voditi brigu.
Apsolutno niste interesantni, ali ste zato “naguženi ” od vaših “prijatelja”. A zna se ako do nečega dođe ko če prvi popit nukse na svojoj teritoriji gdje ste dozvolili postavljanje am. “obrane” od Rusije. E moji Poljaci, zaboravljate kako su Vas “naguzili” tkzv. saveznici kad Vas je napala Fašistička Njemačka. Obečavali Vam svu moguču pomoč i kad su vidjeli da je gusto, rekli Vam – ko vas hebe!! Šta tako kratko pamčenje imate. Zar mislite da je ova sorta nešto drugačija. Još su sto puta gori. Da ste ostali neutralni i napravili tampon zonu između dvije super sile, bili bi vam zahvalni i jedni i drugi. A ovako opet budete nečije topovsko meso. Sretno vam bilo. I da se razumijemo, tu ne mislim na Poljski narod, koji je uvijek nahebao zbog glupih odluka svojih političara.
LP

palermo
Gost
palermo
1 godina prije
Reply to  Sparkling

1939. Hitler i Staljin su podijelili Poljsku, a varšavskom ustanku Sovjeti su svojom namjernom pasivnošću napravili sve da propadne, jer bi to bio početak prave poljske vojske za ubuduće.
To su činjenice. Činjenice su i da su današnji Poljaci bezrazložno paranoični, da današnja Rusija veze nema sa nekadašnjim SSSR-om.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  palermo

PALERMO, to je selektivno i ideološko tumačenje povijesti. Puno puta sam pisao o tome. No, najvažnije je sljedeće:
kada su zapadne sile, Velika Britanija i Francuska, na konferenciji u Munchenu 30.9.1938., ponudie Hitleru tadašnju Čehoslovačku, Poljska se ponijela krajnje nekorektno. Već 2.10.1938., samo dva dana kasnije, čeholslovačkoj vladi su poslali ultimatum i oduzeli od Čehoslovačke oblast Tješin. Churchill je tada rekao, da je Poljska evropska hijena. Hijene jedu leševe , nakon gozbe lavova.
Ne zaboravimo, da je SSSR nudio Čehoslovačkoj te 1938, pola milijuna vojnika i 10 tisuća topova i tenkova za obranu, ali poljska vlada nije dala da prođe preko njihove teritorije.
U ljeto 1939, kada je bijesni i najveći zločinac svih vremena Hitler, počeo pritisak na Poljsku, da Njemačkoj vrate ona Koridor kod Gdanjska, SSSR je pozivao i Francusku, Britaniju i Poljsku, na otpor Hitleru. Jasno, odbili su ih, i Staljin je da odgodi rat sa Njemačkom, potpisao onaj sporazum. Molotov-Ribentrop. Kojim je podijeljena Poljska. Ionako je SSSR zauzeo istok Poljske, teritorij na kojem su živjeli Ukrajinci i Bjelorusi. koje je obnovljena Poljska zauzela u sovjetsko-poljskom ratu 1920/1921 gdn. Zauzeli su tada iu jug Litve, tako da je međuratna Poljska bila mnogonacionalna država.

Glede ustanka u ljeto 1944 (počeo je 1.8.1944.), sovjetska Crvena armija, nije namjerno bila pasivna, to je tisuću puta ponovljena laž. Nakon izuzetno uspješne operacije Bagration (ako uopće znaš šta je to?), kada se snaga ofenzive “ispuhala”, kada su njemačke snage napravile jaku obranu, nakon što je Crvena armija oslobodila prostor od Smoljenska, do duboko u Poljsku i nakon što su ušli na granice Njemačke (istočna Pruska), došli su do Varšave nekih 30-50-tak kilometara. Onda su glavninu snaga usmjerili na jug, prema Rumunjskoj, Bugarskoj i Jugoslaviji.
U tom trenutku, poljska vlada u izbjeglištvu, podiže ustanak u Varšavi. Taman je Hitleru trebala slobodna zona na vratima Njemačke, i lijepo je dao slistiti Varšavu.
Uvijek se i zgrozim i zadivim, kako neki likovi tako olako napišu: Staljin i SSSR su namjerno prepustili Poljake. To šta je njemački nacistički okupator pobio ŠEST milijuna građana Poljske (tri milijuna Poljaka i tri milijuna Židova), te uništio zemlju, takve to nije briga. Znači njima je tadašnji SSSR, Staljin kriv za sve, a tadašnja Njemačka i Hitler nisu krivi ništa, njima se eto omaklo tolike milijune pobiti. A tek da su dobili rat? Kojeg nisu dobili zahvaljujući tome šta je SSSR izdržao i nije kapitulirao.
Da je Hitler dobio rat, Poljaci bi bili istrijebljeni kao narod, kao i velika većina ostalih Slavena.
No, sovjetska Crvena armija, samo za slobodu Poljske, imala je oko 600 tisuća mrtvih vojnika. Tako nakaradno gledanje na povijets, jest običan GOVOR MRŽNJE….za koji bi trebalo krivično odgovarati. Da je prava demokracija!

P.S. Inače ne znam kako bi Rusija uopće napala Poljsku, kada Rusija ne graniči sa Poljskom. Osim ako ne računamo onu malu enklavu Kalinjingrad.
I zašto bi ih napadali? Zar neki prosječni mladi Rus, u dobi od 20 i nešto godina, svako jutro jedva čeka da ga Putin pozove u rat? Zar smo toliko sišli s uma, tako razmišljati? Zaista me stid koji put, da sam uopće čovjek.

Hash
Gost
Hash
1 godina prije
Reply to  zlatan

Bravo Zlaja.
Pravda ministar svoju pinku, možaš misliti kolika je na 32 problematična f35. Plus resto naoružanja.
Njih Rus da napada, smiješno.

Bondone
Gost
Bondone
1 godina prije
Reply to  zlatan

Hvala Zlatane, zadovoljstvo citati!!!

Marangun
Gost
Marangun
1 godina prije
Reply to  palermo

Sto se tice ustanka Poljaka u Warsavi
njega su organizirali englezi
jer su bistrima rekli da će se iskrcati na zapadnoj obali
neka oni samo izdrže par dana i odvuku švabe od obale
tako da se englezi mogu lakše iskrcati
ostala je spaljena Warsava i pobijen narod
englezi ostali kod kuće na čaju i biscuitu
inače su poljaci dešifrirali enigmu i dali englezima
da nije rusa mora nikad ne bi vidjeli

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  palermo

Te godine USSR je vratio većinom svoju teritoriju koju je poljska ranije mučki otela od Rusije, tako da ti ne leži ta teorija a ppgotovo u svjetlu saradnje poljske sa nacistima.
Glede ustanka….prosto nisu ga digli oni koji su trebali da ga podignu.

jesam nepismen
Gost
jesam nepismen
1 godina prije
Reply to  Sparkling

Sparkling…. jesu tebe učili u skoli kada se pise č a kada ć

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  jesam nepismen

jesam nepismen . . . možda i nisi nepismen nego si nešto drugo . . . kad nemaš pametnijega posla . . . još si odgovarajući nick nadija . . . i tako zauzet visokoumnim radom tebi i nemore past na pamet kako su na smartphoneima po nekoliko slova na istoj točki screena . . . . meni su npr c, ç, ć, č na istome mistu i ako taknen screen jedan put više ili jedan put manje neda mi se ispravljat naročito ako san ukuca još koje slovo posli . . . i onda cili guśtan kad se pojavi pacjent ala ti . . . i baš mislin šta mu je sve u glavi . . . ☺

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije
Reply to  jesam nepismen

A hebiga stari, meni je sve utrdo!!
LP

Pero
Gost
Pero
1 godina prije
Reply to  Sparkling

Ne trebaju se bojat Rusa to je sirotinja koja jos obavlja nuzdu pod bukvom

antiimperijalista
Gost
antiimperijalista
1 godina prije
Reply to  Sparkling

živija boljševički agitprop👍

tiktak
Gost
tiktak
1 godina prije
Reply to  Sparkling

ako se ne varam dokazano je da su NJEMACKA I RUSIJA SKUPA NAPALE POLJSKU I PODJELILE JE IZMEDJU SEBE..1939
pa te molim da prestanes pisati gluposti….

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  tiktak

TIKTAK, ne piši gluposti, jer Hitlera nitko niue mogao zaustaviti, jedino atomska bomba, koje nije bilo sve do 16.7.1945.
Lijepo sam sve činjenice gore nabrojao, kao ej tekla predpovijest Drugog svjetskog rata.
Nego, zašto je Poljska, nakon svoje obnove 1918., u ratu protiv mlade sovjetske države 1920 do 1921, otela: zapadnu Bjelorusiju, zapad Ukrajine i jug Litve?
Pročitaj malo, kakv su tretman imale nacionalne manjine u međuratnoj Poljskoj, kojih je bilo32% stanovništva.

Šta svi tako volite Hitlera?

Helvetia
Gost
Helvetia
1 godina prije

Dali ovi budale ili glume

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Nagadjam, Ali pretpostavljam da treba opravdati novac koji ce bit ulozen u kupnju letecih purana(f-35) i ostalog oruzja od amerike. Inace od raspada varsavskog pakta poljaci su imali jeftine migove 29 za obranu. Izgleda da su oni sasvim dovoljni za obranu od strasnih rusa s obzirom na cinjenicu da ih do sada rusi nisu ni pokusali napasti.

CMD
Gost
CMD
1 godina prije

Američki Sotonizam

Tomaz
Gost
Tomaz
1 godina prije

Zasto nam ovo uopste prenosite , sto trabunja neki nebitnjakovic , Rusi ako ce na ovakve komentarcice odreagirat samo ce se izblamirat , pa nek kupuju sta hoce ako jim je tolko bitno punit americku kasu. Mislim bezveze , al hvalabogu ako se nista bitnije po svetu ne desava

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

Od ovoga najviše štete imaju Poljaci. Dugoročno će osiromašiti, izgubiti suverenitet te postati sluge.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

A ovi poljski ministar obrane je teški primitivac koji govori o ”napadu Rusije” za razliku od hrvatskoga ministra Ugroze koji je znatno sofisticiraniji u izražavanju i terminologiji i koji kaže kako se Hrvatska brani od ”sinergije asimetričnih i hibridnih ugroza”. Ugroza je ipak završija visoke američke vojne škole, a i nenadmašan je u nadahnutome upotrebljavanju hrvatskoga jezika 🙂

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Moreno

Ako uspije sastaviti suvislu rečenicu…u već par navrata, kad su ga novinari pitali…
Ali štedljiviji je…čak je isplanirao kako će one kante kod sebe popravljati…

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija Ugroza je general pobjedničke hrvatske vojske i uspješni i sposobni poduzetnik 🙂

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

Ne znam, dali to ima uopšte smisla komentirat…

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Ljudi moji pun mi je kourac EU i USA i NATO, HDZ, SDP … da postoji mogucnost preselio bih na neki planet gdije nema govora o USA EU NATO i slicnim gangsterskim organizacijama, gdije se ne prica o demokraciji nego se demokracija zivi, gdije nema sankcija, diktata i uplitanja u tudje poslove, negdije gdije ako ti nemoze pomoci sigurno ti nece odmoci, negdije gdije ne valda pohlepa za vise jace i gore. Negdije gdije nitko nece otimati vise nego mu pripada, negdije gdije nema izrabljivanja otimacine i besramne pljacke onih koji nastoje zivjeti od svoga rada.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije

Izdajnik kojem bi Poljaci trebali suditi zbog pljačke naroda. Rusija prva neće napasti. Ako se se sa Poljske teritorije napadne ista onda mu neće pomoći milijarde koje planira sliti u američku kasu a dodatno opljačkati svoju zemlju.

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

„Borbeni zrakoplov F-35 je najmoderniji zrakoplov i svaka vojska koja ga posjeduje je u prednosti. S najnovijom tehnologijom ovi zrakoplovi nisu vidljivi radaru“, objasnio jeMariusz Błaszczak.”………………………. Ja veču glupost od ove nisam več dugo čuo….

Marangun
Gost
Marangun
1 godina prije
Reply to  Trubadur

F-35 je kanta koju s400 vidi sa 20 milja

Segota
Gost
Segota
1 godina prije

A zašto bi vas uopće Rusi napadali ? Grdan nebio…..😎😎

....
Gost
....
1 godina prije

Strategija USA za napad Rusije na Europu je : nakon sto Rusije krene prema Eurpi, USA nuksama gađa Poljsku da zaustavi napredovanje Rusije. Sad neznam dali je to bila šala, jer se poljaci kao slažu sa takvom strategijom …..

octopus
Member
Famed Member
octopus
1 godina prije
Reply to  ....

Zašto bi bila šala. Poljaci će onda radioaktivne jabuke i krumpir prodavati nama, a mi američkim turistima…:-)))

tuf
Member
Famed Member
tuf
1 godina prije

Jedino pitanje je da li se Mariuszu Błaszczaku provizija uplaćuje na kajmanske ili djevičanske otoke.

denis
Gost
denis
1 godina prije

Kako budala pravda pljačku naroda i države za svoje igračke.

Hammer
Gost
Hammer
1 godina prije
Reply to  denis

Misliš na Putina i ruske oligarhe?

Slovenac
Gost
Slovenac
1 godina prije

Polska ima najvece nepriatelje na zapadu oni su slaveni i za njih kanon futer al jos ce doci pamet mozda ce biti prekasno isto ide svim na ovim prostorima izkenja se vatikan na slavene

Daniel
Gost
Daniel
1 godina prije

Za ime Bozije…covjece…zar nije posteno da kazes poljskom narodu sta ce se dogoditi sa Poljskom i njenim narodom ako dozvolite da napad na Rusiju krene i sa vase teritorije? Potpuno nerazumno i suludo. Mlatite americkim trupama na ruskoj granici i ocekujete da ce ovi da vas se boje, ili da cete proci neokrznuti u tom scenariju…

Ico
Gost
Ico
1 godina prije

Političke elite u Poljskoj su notorni idioti. Putin im treba u zimi uskratiti plin, pa neka se svi smrznu.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Objava Poljaka, je tako zaprepastila Rusku javnost, da je porasla potraznja za wc papirom, drasticno.
Umjesto da shvate, da je, bez obzira na povijest, jedina buducnost za ta dva (slavenska) naroda, dogovor, Poljaci doslovno, inzistiraju na dizanju napetosti. Jeli oni stvarno misle, da ce im pomoci, u slucaju kurslusa, onih nekoliko tisuca NATO vojnika? Pa, oni i Rumunji su svjesno postali prve mete, u slucaju (ne daj boze), reakcije Rusije. Ruska vojna doktrina je obrambena, za razliku od NATO-a, u kojoj oni razmatraju kako bi to islo, pri primjeni “ogranicenih” atomskih udara. Pa, svaki djed, otac, ce te savjetovati da se sa svojim susjedima ne svadjas, mlatis, nego, da se probas dogovoriti na zajednicko zadovoljstvo. Ali, kada vidis, koliko ljudi u vrhu politike Poljske, je skolovano u USA, sve postane jasnije. Zao mi je Poljskog naroda, isto, kao i moga. Nama upravljaju, skromno receno, izdajnici nacionalnih interesa.

Mat
Gost
Mat
1 godina prije

Imat ce iste probleme,kao I Njemacka…….tokom drugog svjetskog rata

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

“Od svih najgoru ulogu imaju Poljaci. Taj narod sa globalno-imperijalnim kompleksom koji je ratovao sa svima. Oni su Ukrajince stavljali u koncentracione logore. Kada je istocna Ukrajina tada pripala Poljskoj sa 7 miliona Ukrajinaca, oni su im ukinuli skole, pohapsili crkvene lidere, nasilno ih prebacivali u katolicanstvo. Isto su radili i sa Rusima 3 vijeka unazad. Cak su i sa Germanima vodili neprestalne ratove… Ukrajince su smatrali ustvari Poljacima, zvali ih Rusinima. Prvi su pomogli Nacistima u napadu na Ceholovacku. Nacisti su ih u sustini i prezirali, a Sovjeti (Rusi i Ukrajinci) jedva cekali da im se osvete. Branite vi i dalje Poljsku. Ono sto Poljaci pokusavaju vec 300 i vise godina je ono sto je glupi kralj Aleksandar uradio na nagovor Engleza i posijao nam sjeme razdora sa narodima na Balkanu. Kao sto Srbe danas niko ne voli iz okrizenja tako ni Poljake niko u Evropi ne postuje.”

Mak
Gost
Mak
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Pitanje je je li uradio na nagovor ili”nagovor”!

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije

Poljske oružane snage su u zadnjih desetak godina znatno ojačale. Postale su respektabilna vojna sila unutar NATO saveza. Poljska ulaže elike novce u modernizaciju naoružanja, a da se o obuci i ne govori. Poljske oružane snage su se također, pokazale vrlo efikasne i u borbenim operacijama koje je provodio NaTO. Ukratko, vrlo uvježbana profesionalna vojska s izvrsnom tehnikom koju i dalje modernizira. Ukoliko kupe F-35, Poljska će biti najača vojna sila u istočnm dijelu Europe, ako to već i sada nisu.

Nazgul75
Member
Nazgul75
1 godina prije
Reply to  ad astra

I, Rusima je za tu ‘silu’ ‘dovoljan’ i Kalinjingrad…

poljuško zelje
Gost
poljuško zelje
1 godina prije

opet ti poljaci….. zaboravili su da su oni okupirali i ugnjetavali rusiju duplo duže nego rusija njih……ko im je kriv što neznaju izabat pobjedničku stranu

poljuško zelje
Gost
poljuško zelje
1 godina prije

poljskoj je fino uletilo bit na prvoj liniji… poljska je nova njemačka koja je išla u drugi red sa moetesantom,negativnim kamatama i pokojnom bundes bankom a okupatoti kod susjeda….

alfa33
Gost
alfa33
1 godina prije

Je,rusi će imati problema sa poljacima,mudro zbori ministar,možda nema više mjesta u katynskoj šumi,ali naći će se već neka šuma…

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije

“raspoređivanje raketa Iskander u tom području”. I??? Čime ćete se to vi obraniti od napada iskanderima, Patriot sustavima??? Ahahaha pa ovaj nije baš sav svoj.

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

Gos’n poDliticar, da li su F-35 nevidljivi trebao si pitati Ruse a ne USrAnce.

Kolega 105
Gost
Kolega 105
1 godina prije

A sto je sa onom teorijom da nema 100% cistokrvnih poljaka, jer u svakom poljaku ima najmanje 10% zidovske krvi?

tiktak
Gost
tiktak
1 godina prije

sve u svemu ljudi se naoruzavaju za svoj novac i sigurno je da im rusi i nijemci nisu prijatelji i prvom prilikom ce ih opet pokusat sjebat
kao sto ce srbi sanjati hrvatsko more a muslimanibosnjaci sanjati o unitarnoj bih a hrvati zemun i drinu,,,sve opcije su otvorene samo zavisi tko ce biti na pravoj strani,,,da ne zaboravimo austriju neutralnu koja bi rado pola slovenije i italiju koja bi drugu polovicu slovenije i cijelu istru dalmaciju ,,,
zato naoruzavajte se koliko ko moze i molite se bogu da ne bude rata,,,,,,

Domba
Gost
Domba
1 godina prije

Da bas su im interesantni Poljaci onako sa carapama navucenim do koljena ha ha….Rusija ce imati problema sa njima ako napadne…pa koga Rusija napada samo vraca svoje sto su dali braci Ukrajincima….zna se ko napada i nemire stvara.Ja neznam jesam sta krivo rekao?

Niko
Gost
Niko
1 godina prije

Gamad zapadna. Odjebite za zva vremena.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik