Prema ruskom stručnjaku izolacija COVID-19 mogla bi dovesti do epidemije razvoda

Burme - Razvod - COVID-19
26 komentara

Tek je april, ali 2020. godina sigurno će se pamtiti po više od toga da prve dvije cifre odgovaraju drugom paru cifara. Biće to jedna od onih godina u kojoj se, parafrazirajući Vladimira Lenjina, “događaju decenije.”

Ruski akademik predviđa nagli porast slučajeva razvoda kada parovi izađu iz samoizolacije. Aleksandar Isaev je rekao da za neke ljude karantin za koronavirus znači provoditi više vremena sa voljenim osobama i poboljšanje porodičnih veza kroz podršku licem u lice. Ali za druge će to iskustvo biti prilično manje prijatno.

„U samoizolaciji nastaju negativne stvari na koje supružnici ranije nisu obraćali pažnju,“ rekao je Isaev, profesor ekonomije na Državnom univerzitetu u Vladivostoku. „Ovaj fenomen postoji. Muž i žena su zaglavili na splavu i proveli nekoliko dana zajedno. Oni prežive, neko ih spasi, a poslije se razvedu. ”

Slično mišljenje je izrazio i glavni psihijatar ruskog Ministarstva zdravlja. Zurab Kekelidze je objasnio da zemlja bilježi sve veći broj poziva psihijatrima zbog koronavirusa. Vjeruje da će se mnogi razvedeni supružnici brzo pomiriti.

Trenutno je većina Rusije u izolaciji nakon što je predsjednik Vladimir Putin najavio početnu „neradnu nedelju“ do kraja aprila, što znači da mnogi Rusi imaju najmanje još dvije nedelje kod kuće.

Ranije je objavljeno da su kineske stope razvoda dostigle vrhunac nakon završetka karantine COVID-19 u zemlji. Fotografije podijeljene na društvenim medijima pokazale su parove koji se postrojavaju pred vladinim zgradama kako bi zvanično prijavili svoje razvode.

COVID-19KoronavirusRazvod
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
istrazuj
4 godine prije

Ma razvodi jesu problem, jer familije se raspadaju, medjutim , ne izgleda mi da ce ruski rezim (tj ova prevara zvana “car Putin”) toliko dugo cekati na sljedece komande – njegovih gospodara… Ide to sve po – ubrzanoj proceduri… Naravno – treba Ruse “za njihovo dobro” zastititi – protiv “smrtonosne korone”… A evo i Svedjani – dok Rusi i ostali Evropljani “vode bespostednu borbu protiv vlastitog naroda…pardon… vlastite “smrtonosne korone” – zive manje vise kao i obicno… Sta vise i pored vjerovatno velikog pritiska na politicare od strane “naucnika i novinara” (specijalno iz ruske RT) – statistika u Svedskoj je neumoljiva! Svedski ministar javio r juce nakon napada na “svedski model borbe” – ruskim novinarima i “naucnicima sa renomiranih instituta” (njh 1200 (placenika) podpisalo peticiju protiv Svedske!) – da je statistika Svedske (od kad je Svedske) – javna i dostupna. Potvrdio da umire oko 60 Svedjana dnevno – i tako… Čitaj više »

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Kad žena ulazi u brak, očekuje da će se njen dragi promijeniti.
Kad muškarac ulazi u brak, očekuje da se njegova draga neće promijeniti.
Krivo………
P.S.
”Zapamti jednom zauvijek, kad muškarac iziđe iz prostorije, sve za sobom ostavlja u njoj.”
”Kad žena iziđe, sve što se dogodilo u toj prostoriji nosi sa sobom.”
Previše sreće – Alice Munro

MatijaVZHR
4 godine prije

Je, je, fotografije podijeljene po društvenim mrežama redova za razvod. Od kada su društvene mreže postale mjerodavne po pitanju statistike. A vidjeli smo kako se mulja na društvenim mrežama po pitanju “katastrofalne pandemije”, koriste se snimci koji uopće nemajuveze sa onim što objavljuju (skinuli slike tko zna čega i od kada), glumataju i slično.
Ali apsolutno su najzinimljiviji kojekakvi stručnjaci-proroci. Do jučer su bilki nitko i ništa i nitko nije čuo za njih a sad postali zvijezde večeri i dočekali svojih 5 minuta medijske slave.
Kao glupi Đikić.

Patriot
4 godine prije

Odavna kabala napada instituciju obitelji koja je temelj svakog društva. U zaštitu obitelji kao najvažnije karike društva stao je Orban. Gle čuda, jedna od rijetkih država s kontinuiranim porastom nataliteta u europi. Totalno van shema depopulacijske kabale.

Alfred Hitchcock
4 godine prije

Ne znam za vas ali ja sam uvijek naivno mislio kako će ova karantena pored svega negativnoga donijeti i nešto pozitivno. Ja sam naime očekivao značajan procvat seksualnog života. Žestoke i strasne karantenske noći trebale bi oživjeti mnoge mlohave i mlitave bračne veze.
Kao rezultat ove povećane seksualne aktivnosti (moja je procjena da je povećanje oko 150%) očekujem i znatan porast prirodnoga prirasta. Karantena bi logično trebala rezultirati brojnim trudnoćama, a ne razvodima. Eto, to je moje skromno mišljenje.

Mate
4 godine prije

Treba uvest skupa s izolacijom i redukciju struje, pa da vidiš baby booma.

Lucija
4 godine prije

Hm…ovaj stručnjak za brakove je – ekonomista?

Koje 4 životinje svaka žena mora imati?
Nerca u ormaru.
Jaguara pred kućom.
Lava u krevetu.
I jednog majmuna da to sve plaća…☺

antikonformist
4 godine prije

Brak je pokušaj da se udvoje riješe problemi koje čovjek dok je bio sam nije imao. – Eddie Cantor

To su svi oni koji su nakon izolacije podnijeli zahtjev za razvodom braka valjda napokon i shvatili.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI