Protiv “neliberalnih trendova” treba koristiti sve što je ostalo od Hollywooda i industriju zabave

Iz filma Zero Dark Thirty
35 komentara

Jučer smo opisali otkriće hakera skupine Anonymous, koji su objavili petu tranšu dokumenata koji otkrivaju kako formalno neovisna Inicijativa za integritet, koja radi pod kontrolom i uputama britanske vlade i vojske, zapošljava poslovne lidere za obavještajne poslove i cilj joj je, između ostalog, pojasniti muslimanima u Velikoj Britaniji “zašto je NATO važan” i što činiti u nuklearnom sukobu kojeg bi mogla pokrenuti Rusija.

Važan dio u ovom dijelu objavljenih dokumenata zauzima i tradicionalni alat zapadnog kulturnog imperijalizma, kojeg je nužno ojačati, posebice u ratu protiv sve veće utjecaja Kine i Rusije.

Tajna mreža pod utjecajem britanske vlade i vojske navodno je planirala iskoristiti svoje veze kako bi osigurala da Hollywood i filmovi na stranom jeziku objavljuju prozapadne poruke i nastoje utjecati na nagrade kao što su Oscar i Baftas, pokazali su dokumenti.

“U borbi protiv povećane autoritarnosti i neliberalnih tendencija diljem svijeta moramo preusmjeriti i ponovno oživjeti  zapadnu zabavu, ali sve treba učiniti bez da to bude “propaganda”, navodi se nedatiranom dokumentu objavljenom na internetu prošlog tjedna u četvrtoj tranši dokumenata Inicijative za integritet koju financira Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije.

Naslov PDF dokumenta nosi ime Victora Madeira, vodećeg istraživača Instituta za državnu znanost, matičnog tijela Inicijative za integritet, koje se u velikoj mjeri pojavljuje u datotekama koje anonimno cure na internetu od početka studenog.

Svijet više ne vjeruje u predsjednika Billa Pullmana

Bill Pullman
FOTO: Bill Pullman

Počinje sa zabrinutošću zbog sve veće kineske medijske imovine u Sjedinjenim Državama. AMC Theatres, drugi po veličini američki kino lanac, filmski studio Legendary, Dick Clark Productions i dodjela Zlatnih globusa samo su nekoliko tvrtki koje su u proteklom desetljeću kupili kineski investitori kupovali, često po povlaštenim i niskim cijenama.

“Filmove koji kritiziraju prošlu ili sadašnju politiku Pekinga i Kine više nije lako napraviti ili, ako se naprave, sada ih neće prikazivati američke kino kuće u vlasništvu Kine”, piše autor.

“Ako studija znaju da će njihov utjecaj zbog politički osjetljivih projekata biti pogođen, oni će se sami cenzurirati. Posao je obavljen”, dodaje se jednom dijelu teksta.

Autor priznaje da je prodaja liberalnih demokratskih vrijednosti teška zadaća, ne samo zbog straha od gubitka novca, nego i zato što je Hollywood “sve više potaknut isključivo financijskim razlozima”, ali i zato što publika u polariziranom svijetu više ne prihvaća ili je ne zanima za takav sadržaj.

VIDEO – Sadržaj koji više ne zanima publiku

“Koordiniranje” izlaznih poruka

Iako se čini da je sastavljač izvješća zbunjen nenamjernim posljedicama kapitalističkog sustava kojeg je Zapad sam pomogao širiti, a koji se sada protiv njega koristi od strane Kine, Britanci vjeruju da postoji rješenje. Konkretno, producenti i pisci moraju biti politički obrazovani od strane agenata utjecaja kako bi u svoje filmove ugradili “ispravnu” poruku.

“Stvarnim stručnjacima, kao što su spisateljica Martha Bayles i akademik Nick Cullu, objasnite kako SAD i druge globalne zabavne sile, bilo same ili u suradnji, mogu poboljšati i “koordinirati” da izlazne poruke konvergiraju kako bi poduprle zajedničke demokratske vrijednosti, ali s lokalno relevantnim sadržajem”, navodi se u memorandumu.

Zastupnici koji zastupaju interese Inicijative integriteta mogli bi se pojaviti “pred relevantnim vladinim odborima, dok memorandum predlaže ne samo da se usredotoči na rezultate, već i na ogromnu mrežu događaja, institucija i podzajednica”.

“Razmislite o globalnom dosegu i utjecaju na primjer Oscara, Grammyja, BAFTA, Britanske filmske akademije, itd.”, navodi se u dokumentu.

Upitan da za RT komentira ovu inicijativu, akademik i profesor komunikacije Nick Cull je odgovorio da “nikada nije bio u kontaktu i da nije stupio u kontakt s Inicijativom za integritet” i “nije bio u kontaktu s bilo kojom zapadnom zabavnom zajednicom na ovu temu”.

Umjesto da se usredotoče samo na SAD, oni koji su uključeni mogli bi raditi sa stranim filmskim industrijama u nastajanju, koje su vjerojatno manje vođene novcem i vjerodostojnije su u očima inozemne publike.

“Čak i ruske i kineske zabavne zajednice ne bi smjele biti izvan granica “zapadne podrške”, piše autor, pozivajući se na Leviathan, kritički ruski film nominiran za Oscara 2014. godine, kojeg je ironično dijelom financirala ruska vlada.

VIDEO – Leviathan / Službeni “trailer”

Autor planira financirati ove napore umrežavanja s 2 milijuna funti, koje je dobio od Ministarstva vanjskih poslova, kao što je sada priznato, zajedno s novcem kojeg Inicijativa za integritet dobiva od NATO pakta.

RT piše da, čisto zbog reciprociteta, zamislite da FSB pruža političku podršku filmskim djelatnicima koji rade u Sjedinjenim Državama. Ako bi Robert Mueller otkrio da je posljednji dokumentarac Michaela Moorea kojim kritizira politički establišment napravljen uz pomoć novca iz Kremlja, bi li se to smatralo jednako poštenom igrom?

Heroji u bijelim kacigama?

Inicijativa za integritet je priznala da su njeni dokumenti bili hakirani, ali je dva puta porekla valjanost datoteka, rekavši da ne mogu biti prave. No, činjenice govore da je posao već u tijeku, kao s kada je Neflix odlučio da treba napraviti dokumentarni film o Bijelim kacigama u zapadnoj Siriji, a zatim taj dokumentarac unaprijed odrediti za nominaciju za Oskara, zatvarajući tako priču o “junaštvu” koja je dostupna na 21 jeziku.

Možda u budućnosti, ako još uvijek budete uživali u neproizvedenoj “moralno dvosmislenoj” emisiji o Rusiji devedesetih godina prošlog stoljeća, koja govori o “plemenitosti Zapada”, neće biti potrebno da zahvale uputite u BBC ili HBO, već na adresu Inicijative za integritet u praznoj štali u Škotskoj. Jer je točno to ideja koju je Martha Bayles uputila svom direktoru.

Cyber Guerrilla / RT

Tajne aktivnosti Londona – Muslimani moraju voljeti nato i kako suzbiti nuklearnu Rusiju

Kulturni imperijalizam – Kako i koje se narode pretvara u bezlične mase

“National Security Cinema” – Kako CIA i Pentagon drže u šaci Hollywood

AnonymousHollywood
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

…da zaista upravljanje našim umovima posredstvom filmske i ine industrije je u punom zamahu s podrškom lokalnih političkih garnitura financiranih i podržanih od atlantističkih anglosaksonskih korporacija koji imaju za cilj uništeenje nacije i nacionalne države čiji moto operandi podsjeća na globalnu antinacionalnu komunističku revoluciju u kojoj će biti na kraju i jedinstveni komunistički jezik eksperanto…kada hazarima nije uspjelo kroz komunizam pokoriti svijet to danas pokušavaju kroz liberalizam…zanimljivo u TV paketima večinom prevladavaju anglosaksonski programi čija tematska preokupacija svodi se na dvije kulturne imperijalne sile britansku i američku…sve tematske obrađene emisije su površne nikako kulturno sveobuhvatne i vrlo plitke s ciljem da stvori zombirano priglupo društvo koje se bavi banalnostima u službi američke kulturne imperije…hrvati su tipičan primjer naroda koji je pod utjecajem američke kulture koja razgrađuje njihovo nacionalno tkivo…kao narod demografski nestaju a kulturno i s znanjem su površni bez kritične svijesti….meni je neshvatljivo da jedan narod snima izmišljotine i… Čitaj više »

Carlosan
5 godine prije

To rade sve vlade, samo ovo je sada “procurilo”.
Samo male i nezavisne produkcije mogu raditi po svom scenariju.
Kad bi američka vojska dala na raspolaganje F15 da Top Gun (npr) da nema hvalospjeva americi.

Isto vrijedi za sve ostale.

Alanis
5 godine prije

Ono kada ti Hollywood postane izvor relevantnih i vjerodostojnih informacija, podataka i materijala za edukaciju … Ali nismo daleko od totalne idiokracije. Prvi puta u povijesti kinematografije stripovski super junaci Marvel produkcije nominirani za Oscara i to za nagradu u glavnoj kategoriji – film godine (Orson Welles, William Wyler i ostali se prevrću u grobu), a narod se već zaklinje u Wakandu pa tako i demokratska predstavnica Floride u Kongresu, Maxine Waters, Arethu Franklin na njenom putu ka zadnjem počivlištu pozdravlja pozdravom “Wakanda forever”, buduća kandidatkinja demokracke partije za precjednicu US of A, Kamala Harris, svoje buduće glasače privlači sloganom “Kamala for Wakanda” uz, naravno, prigodan pozdrav rukama. Kako je krenulo, uskoro će u Kongresu prisezat pozdravom za Wakandu. Inače, tko nije gledao, sve preporuke za film Idiocracy (distopijska komedija) – The only movie that started out as a comedy and is turning into a documentary. Pogled u budućnost i… Čitaj više »

tihobl
5 godine prije

Pogledao sam juce Hunter Killer (2018). Americka mornarica spasava ruskog predsjednika nakon vojnog udara i ubija generala koji je htio izazvati WWIII.

Laki Topalović
5 godine prije

Sve što su Kinezi ostavili od Hoolywooda, zanimljivo…

Busola
5 godine prije

Imate toliko kritičkih filmova van domene USA – zapadne produkcije… U zadnje vrijeme me malo malo iznenade Nijemci, Rusi su tu, Južnokorejci su bili odlični (ali izgleda politika ih gasi , jer se stvorilo kritičko mišljenje..) , Španjolci… Stvarno filmovi od kojih zastane dah , bez obzira što se daleko manje love potroši od Hollywooda… Hollywood danas tvornica laži, više je praktički nemoguće napraviti film u SAD-u tipa They Live, Matrix 1, Apokalipsa danas, Dobar, loš, zao, Prohujalo sa vihorom (čitao sam da se više ne prikazuje u SAD zbog uvrede LGBT i rasnog omalovažavanja…) … Likovi-glumci i glumice su većinom toliko zombificirani i umjetni da se to vidi u svakom kadru. Politika starih se uredno provodi pa 50-godišnjaci-njakinje glume tinejdžere, ofucane glumice zgodne mačke (strah od starosti…), starci akcijske junake a ne mogu u stvarnom životu preskočiti kanalčić od 2 metra… TI ljudi osim utjecaja politike su zaglibili u… Čitaj više »

Alanis
5 godine prije

Sinoć sam htjela pogledati jedan od filmova nominiranih za kipić, BlacKkKlansman, jer mi je sinopsis obećavao dobru komediju.
Međutim, film počinje upravo zadnjom modom “civiliziranog” holivudskog svijeta, tj. stigmatiziranjem bijelog čovjeka imputirajući mu (nam) želju za supremacijom koja i dalje tinja ispod površne i jedva čeka da izađe van, kao i svim ostalim propratnim etiketama koje idu uz bijeli supremacizam.
Ugasila sam nakon par minuta.

ps, za neupućene, znak rukama “Ok”, kao na slici, https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTicRzEFLSChklaBNmICfa3RJMUy0qg_vDLe1p9fgplUfmfxBJ_ … po novoj interpretaciji je također znak kojim se prepoznaju bijeli supremacisti.
Dečki u košarci koji rukom odobravaju koševe za tri poena, mogli bi uskoro počet odgovarati pred zakonom.

Alanis
5 godine prije

Hollywood, mjesto gdje se cijela bulumenta bitnih oblikovača mišljenja u bijesu pokreta “Me2” obrušava na muškarce iz industrije zbog nasilja nad ženama (daleko od toga da to Weinstein i ostali nisu zaslužili, iako su neke svjesno i prešutno pristale na to, iako su znale da je to nepisano pravilo Hollywooda, a nakon toga šutjele po par decenija), da bi onda isti oblikovači mišljenja ko jedan ustali u frenetičnom aplaudiranju osuđenom pedofilu, Romanu Polanskom, ili pedofilu i pervertitu, Woody Allenu.

shumadinac
5 godine prije

Ja varim sve vrste propagande – verujem da shvatate gde ona završava. Holivud nikada nije prestajao, čak ni smanjivao propagandu. 90-tih su glavni negativci bili Srbi, onda su došli na red (čak znatno pre 9/11) muslimanski teroristi. Sada su opet Rusi “u modi”. Sada “kineski Holivud” sve više izbacuje blokbastere ali je razlika osetna ne samo po reklami već i po suštinskoj filozofiji. Bez obzira što u njima glume “pravi” holivudski glumci scenario ima jaku notu bajkovitosti a manje brutalne realnostu kao u klasičnim američkim filmovima. Ta vrsta sladunjavosti ne odgovara previše zapadnom gledaocu i Kinezi su sigurno toga svesni ali idu pametnom logikom “uguši gledaoca stalno istim sadržajem dok ga ne prihvati” – kao što su Ameri prethodno radili. Međutim, siguran sam da se Kinezima neće ostaviti dovoljno vremena da “preoblikuju” publiku. Sam pristup Kineza Holivudu – najmoćnijoj propagandnoj mašineriji, “civilnog dela vojne mašinerije” je dokaz više da Ameri… Čitaj više »

Brave new world
5 godine prije

Holivud: scenariji za djecu u vrtiću lisen svake zdravorazumske logike, super junak spasava ameriku i svijet od zlih rusa, kineza ili sjevernokorejanaca ili vanzemaljaca, tu je i nedojebana zenska ko sporedni lik kao pod lajt motiv glavnom junaku, sve prsti od nelogičnih specijalnih efekata.
Druga vrsta filmova: pedro se bori za svoj status u drustvo koje ga proganja itd itd.
Zakljucak: ako nisi bio na wc koji dan ne treba ic do apoteke niti pit dobro zaslađenu kavu!

Vile
5 godine prije

Smijesni su postali. Jedino da skroz internet ukinu mogu nesto sakrit ili usporiti…

Damar Cro
5 godine prije

Pratim filmsku i strip kulturu- definitivno ima značajnih tendencija da se ubacuje propaganda u taj sadržaj, ali nisu još prevladali do kraja. Prvo, protiv Kine se ne može samo tako govorit jer je Kina ogromno tržište i svaki ozbiljni holivudski film mora računati na to da se tamo dobro proda, npr. veliki hit “Iron Man 3″ je imao posebno kinesko izdanje gdje glavni junak odlazi u Kinu na operaciju srca koja će mu promijeniti život. Naravno, ovo ne znači ništa u doba Oscar nagrada za film o bijelim kacigama i politiziranih Oscara, ali isto tako, najveći holivudski blockbusteri si više ne mogu priuštit spašavanje svijeta uz bilo kakvo negativno spominjanje Rusa- od 90tih gdje je u ovdje spomenutom”Danu nezavisnosti” američki predsjednik predvodio oslobađanje svijeta od vanzemaljaca, ali su mu u tom pomogli svi narodi svijeta pa i Rusi, te sve do danas gdje u “Avengersima” imate Ruskinju za jednu od… Čitaj više »

Majk Majers
5 godine prije

Tek san nekidan pogleda World War Z-zanimljiv mi je dio di Izrael pada pred naletom zombija, unatoč zidinama u koje su pustili i muslimane. Rečenica generala:” što više nezaraženih ljudi(muslimana) to manje neprijatelja protiv kojeg se moramo boriti”.
Jaka simbolika…

Emiliano Zapata
5 godine prije

Kad gledam kako asteroidi prijete da uniste zemlju ili vanzemaljci te nas uvijek spase ameri s nuklearnim bombama, bas pomislim kako je super da ih imaju. Teko po izlasku iz kina shvatim da su ih jedino oni upotrijebili i to na civlma!

Croasan
5 godine prije
Tadmur Palmirović
5 godine prije

Sjeća li se neko Simpsona i zastave tzv.slobodne sirijske vojske i D. Trampa koji se spušta niz one pokretne stepenice?

nekoime
5 godine prije

Detalj iz scenarija novog Hollywoodskog hita: “Jou Waj-En odložio je štapiće u tanjur i krenuo se obračunati sa zlim bijelcima…..”

Lurker
5 godine prije

Ma da, zapad je koliko jucer izmislio propagandu ?

Ana
5 godine prije

Jesu li i zvjerstva tokom godina silovanja ubijanja mrcvarenja vise od 2 milijuna bijelih djevojcica i njihovih obitelji u zadnjih 40 godina dio tog ‘objasnjenja.?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI