Ruski S-400 u Turskoj testira živce NATO pakta

S-400 - Turska
28 komentara

Obrambeni sporazum između Ankare i Moskve o kupnji sustava protuzračne obrane S-400 “Trijumf” i dalje iritira NATO, piše njemački Focus. Lider Kremlja, Vladimir Putin, koristi ovaj presedan kako bi potkopao savezništvo, uvjeren je bivši veleposlanik EU u Turskoj Marc Pierini.

Predstavnici američkog State Departmenta i Ankare dali su zajedničku izjavu o podršci koju SAD daje kurdskim borcima. Ipak, odnosi između dviju zemalja su i dalje napeti i Ankara ima svoje zahtjeve, tražeći da se YPG snage povuku istočno od Manbija. U suprotnom, neće biti moguća daljnja suradnja s Washingtonom.

Uz sve to, sada postoji opasnost zbog zajedničke obrane bavi s Rusijom, koja i dalje nervira partnere Turske u NATO snagama, piše njemački list.

Konkretno, riječ je o dvije baterije sustava protuzračne obrane S-400 “Trijumf” koje je Turska naručila iz Rusije. Sustav NATO vodi pod oznakom oznaka SA-21 “Growle”, mobilni je sustav za sve vremenske uvjete i zračne ciljeve dugog dometa, dizajniran za presretanje borbenih zrakoplova i krstarećih projektila na bilo kojim visinama.

“To znači da ćemo kasnije u vojnim bazama u Turskoj, uz turske zrakoplovne snage, vojnike koji rade za NATO, imati 100 ili 200 ruskih savjetnika. To je apsolutno nepoželjno”, rekao je bivši veleposlanik EU u Turskoj Marc Pierini.

Osim toga, ruske rakete nisu u skladu s NATO tehnologijama, a tursko ratno zrakoplovstvo gotovo u potpunosti čine američki borbeni zrakoplovi.

Stoga se važne informacije NATO pakta o tome kako zaobići rusku protuzračnu obranu ubuduće ne bi trebale davati Turskoj, kao partneru saveza.

“Ruski predsjednik Vladimir Putin je zainteresiran za korištenje Turske kao instrumenta za potkopavanje NATO saveza”, rekao je Pierini.

Međutim, turski premijer Binali Yildirim ostaje pri stavu kako je Turska važan partner saveza i prema njegovim tvrdnjama je dužna štititi vanjsku granicu NATO pakta.
 

binali yildirimMarc PieriniNATOprotuzračna obranaPVOS-400State Department
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neko ime
6 godine prije

Kakve veze ima velsposlanik EU s NATO paktom?! Tko ga placa, NATO ili EU?

Alen
6 godine prije

Igrokaz…

basso
6 godine prije

Turci su kupili S-400 ne da brane Nato granice nego da se odbrane od Nato-a.Erdogan je ozbiljno shvatio pokusaj vojnog puca koji je izveden pod pokroviteljstvom amerike,i americke pokusaje da sirijskim kurdima naprave neku vrstu drzave na turskoj granici.

Oko
6 godine prije

Mnogo su iritantni. Putin je djavo koji potkopava NATO, EU govori ko je pozeljan i nepozeljan u Turskoj, NATO bi da odredjuje sta Turska sme da kupi a sta ne moze… Njima uopste ne pada na pamet da saslusaju sta Turci imaju da kazu i uopste se ne obazori na interes Turske vec su fino napravili neki svoj plan,Turska je samo teritorija gde se plan sprovodi i nema sta Turska da talasa nego treba da slusaju sta im se kaze. Ovako su kolonijama upravljali pocetkom proslog veka

Sinisa
6 godine prije

Spomenes Rusija i kao da si im lupio saku buva pod rep….

Ivo
6 godine prije

e budale..

Sinisa
6 godine prije

“”Moskva — Položeno je 884 km ili 48 odsto cevi za podmorski deo gasovoda Turski tok, saopštio je operater tog projekta.””
Ima da im pukne glava.

ime x
6 godine prije

te ruske bačve ne vrijede ničemu. jedino ih se rusi boje.

Georgij Žukov
6 godine prije

Putin prodaje clanici nato pakta svoje najsofisticiranije oruzje a oni se jos bune , a sto bi oni da im djabe da 🙂

SCA
6 godine prije

Kada počinje ofanziva u istočnoj Ghouti?

Zadranin
6 godine prije

ŠULE, sidi dolje, jedan. Ponovi gradivo.

Majk Majers
6 godine prije

Sve mi se cini da ce ovaj S400 jednog dana rokat po ruskim avionima. Ne viruj osmanliji ni kad ti puding donosi….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI