Sve boje Francuske

leclerc tank
12 komentara

U regionalnim medijima se pomalo neopaženo provoukla velika parada francuske vojske održana povodom Dana pada Bastilje.

Iako francuska vojska raspolaže sjajnim oružjima koja su sigurno u samom vrhu svjetske tehnike možemo parafrazirati Laneta Gutovića iz filma Tesna koža i reći “da ne cvjetaju ruže ni u francuskoj vojsci”!

Parada kao i svaka manifestacija te vrste ne može proći bez neke nepredviđene okolnosti i uvjek postoji mogućnost da se dogodi nešto neočekivano.

Možda bismo prvi neočekivani događaj, kada je došlo do sudara dva motora mogli nazvati i pehom, nezgodom, malom nepažnjom… Ipak, drugi neočekivani događaj se sa sigurnošću može ocijeniti kao blam a dasio se kada je akrobatska grupa Francuskog ratnog vazduhoplovstva koja je trebala ispustiti boje francuske zastave preletjela Jelisejska polja pri čemu je jedan od aviona greškom puštao crvenu umjesto plave boje.

Da li posle informacija da većina njemačkih tenkista nije u stanju pravilno koristiti svoje tenkove tipa Leopard i dešavanja na poslednjoj paradi u Parizu  možemo postaviti pitanje realne spremnosti najmoćnijih vojski u Evropi!?

VIDEO: Neočekivani događaji povodom parade za Dan pada Bastilje

Kompletna parada povodom Dana pada Bastilje 2018.

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
5 godine prije

To se ne smije dogoditi. Ovo se može provući kao , ajde , greškica, parada je nije rat. Isto bi bilo ili jest tamo gdje ratuju.

Riddick
5 godine prije

Još veći problem od ovoga su pretnje koje upućuju državama u svetu koje su digle nivo borbene gotovosti na visok nivo i koje imaju veoma mehanizovanu vojsku kao na primer Rusija , Kina, Iran, Venecuela, Sirija.

2 mg mozga
5 godine prije

Freud bi zakljucio da je Francuska suptilno naklonila majci Rusiji.

igi
5 godine prije

…pa pola odraslih u punoj snazi državljana francuske preziru i mrze trikolore, a mnogi od njih su u državnoj službi i vojsci stoga boli ih kuhac za imiđž vazalske hazarije;…da je možda crna zastava s arapskim pismom povrh parade to bi sve bolje i organiziranije izgledalo a kako je krenulo nije da je uskoro neće biti….allah al akbar.

alen
5 godine prije

Putin je umiješao svoje prste i eto ruske zastave umjesto francuske.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Čestitke Francuskoj povodom njihovog praznika.
Iako je kao povod poslužilo nešto banalno. Juriš na Bastilu u kojoj je, kažu, tada bio jedan jedini zatvorenik. Pa krene ludilo.
Banalno, kao i topovska paljba s Aurore. Posada pucala nezadovoljna zbog crvljivog kruha. Pa opet krene drugo ludilo.
Hrvatska u finalu svjetskog nogometnog prvenstva. Opće ludilo. Ovo što Hrvatska radi na ovom prvenstvu definitivno nije dobro za zdravlje. Ali, osjećaj je predivan, neopisiv. Ludih li ljudi, ludog li naroda. 🙂
Rusi su zbog Nigerije zabranili unošenje kokoši na stadion. FIFA jedva isposlovala da puste pijetlove. ”Galske”.
Koji pak imaju velike šanse da završe u loncu. Hrvatskom.
PS. Ima jedna priča, nije bitno da li je istinita.
Došao lik na rusku granicu sa trulim folcvagenom. Pita ga policajac gdje će sa tim Švabom.
Ovaj se smije, kaže, do po Rusije, ko i 43-e.
Rusi ga zbombali ko Berlin 45′. 🙂

Siniša
5 godine prije

Propala sinoc žurka koju su u Makedoniji organizovali povodom poziva u NATO,slab odziv te su otkazali i radio/tv prenos!?
Konstantine,istina !?

trumba
5 godine prije

Svi su od nogometa zaboravili povijest…

Spartak
5 godine prije

Zamislite euforiju i likovanje svjetskih masmedija da se to dogodilo za vrijeme parade u Moskvi. Pa te bi slike bile cijdeloga dana udarna vijest na tisućama portala i TV stanica, za što se pobrinuli raznorazni Reutersi, CNN-i, ABC-i, Fox-ovi i brojna njihova presstitutska kopilad diljem “demokratskog” svijeta. Dakako, uz komentar o znaku “raspadanja režima diktatora Putina”

fbslo
5 godine prije

Dok budu imali GoldmanSachs predsjednika,
nije ni važno, kakva jim je armija…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI