Theresa May se pridružila političkim mrtvacima koje je sustiglo “Assadovo prokletstvo”

Theresa May
0
0

Theresa May je službeno podnijela ostavku na mjesto čelnice Konzervativne stranke i britanske vlade. Svoje će dužnosti napustiti 7. lipnja. I britansku premijerku je pogodilo “Assadovo prokletstvo”. Sjetimo se samo svih političkih mrtvaca koji su govorili “Assad Must Go”. Lista je predugačka za nabrajati ih poimence.

Važno je napomenuti da je posljednja godina premijerke Therese May bila uistinu monstruozna. Stalno su joj bježali ministri iz kabineta, što je od bivših suradnika bilo popraćeno javnim optužbama. Morala se suočiti sa skandalima s curenjem informacija, a bivši ministar obrane joj je praktično radio za NSA i širio glasine o premijerki da je bila uključena u američku zavjeru protiv Huaweija. Glavni izlazni plan za Brexit je prošao više brodoloma s razornim porazima u parlamentarnim glasanjima.

Theresa May je trpjela stalan pad osobnog i stranačkog rejtinga, posljedično i krizu povjerenja unutar Konzervativne stranke.

Čak ni lažna priča s “trovanjem Skripalovih od strane ruskih agenata” joj nije pomogla da pozornost društva skrene s unutarnjih problema. Zbog svega toga, iako se pad Therese May očekivao u rujnu prošle godine, on se dogodilo nakon višemjesečnog mučenja.

Theresa May, koji je na čelu vlade od 11. srpnja 2016. godine, također je rekla da će kampanja za izbor novog vođe konzervativaca početi 10. lipnja. Na kraju svog govora nije mogla suzdržati suze i rekla je: “Odlazim bez ozlojeđenosti, ali s velikom zahvalnošću na prilici da sam mogla služiti zemlji koju volim”.

VIDEO – Theresa May u suzama podnosi ostavku na dužnost predsjednice Konzervativne stranke i premijerke

Europska komisija se brzo uvjerila da će stajalište o povlačenju Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, uključujući sve uvjete Brexita, ostati nepromijenjeno.

Odluka britanske premijerke je brzo dobila odgovor iz Moskve.  Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov izjavio je kako “se ne može sjetiti nikakvih prekretnica vezanih za njen doprinos razvoju bilateralnih odnosa”.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova je istaknula kako se odlazak May nepotrebno senzacionalizira.

“To je bilo logično. May je dala ostavku u maju”, našalila se Zaharova na Facebooku, iako premijerka zapravo odlazi u lipnju.

Što je i je li uopće išta rekao Bashar Al-Assad ne znamo, ali je britanska premijerka 2016. godine, po stupanju na dužnost, jasno rekla “kako u budućoj i novoj Siriji nema mjesta za Assada”.

assad sirija
FOTO – Theresa May 2016. : “Assad Must Go”
BrexitTheresa MayVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI