Trumpu je dosta ljudskih prava i Izraela, Melanije i Al-Huseina – SAD napušta UNHRC!

UNHRC
28 komentara

Nakon glasanja u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, održanog prošlog tjedna, kojim je 120 zemalja osudilo Izrael za prekomjernu uporabu sile u Pojasu Gaze, 45 ih se suzdržalo od glasanja, a samo osam podržalo izraelski režim, a to su bili Izrael, koji je podržao sam sebe, potom Sjedinjene Američke Države, Nauru, Mikronezija, Togo, Maršalovi Otoci, Australija i Solomonski otoci,  Washington je zaprijetio da će se povući iz Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda (UNHRC).

Danas je i službeno potvrđeno kako SAD napuštaju ovu “licemjernu međunarodnu organizaciju”, kako ju je nazvala stalna američke predstavnica u Ujedinjenim narodima, Nikki Haley.

Izlazak SAD-a iz Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda su na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji najavili Nikki Haley i državni tajnik te zemlje Mike Pompeo.

Nikki Haley je rekla “kako predanost Washingtona ljudskim pravima ne dopušta zemlji da i dalje  bude dio licemjerne organizacije koja brine samo za vlastite interese i ismijava ljudska prava”.

Nikki Haley: “Licemjerni UNHRC nepravedno kritizira Izrael”

Predstavnica je također naglasila kako Washington smatra da se UNHRC uglavnom bavi “nepravednom kritikom” protiv Izraela.

“Nerazmjeran pristup i beskrajna neprijateljstva protiv Izraela dokazuju da je UNHRC motiviran političkom pristranošću, a ne ljudskim pravima”, rekla je Haley.

Pompeo je naglasio “kako UNHRC potkopava američke i nacionalne interese njihovih saveznika”, dodajući “kako SAD u tome neće biti sudionik”.

Reuters je prethodno izvijestio kako je mjera koju je donijela Bijela kuća presedan i da nikada ranije nijedna zemlja dragovoljno nije napustila organizaciju, a SAD su se na izlazak navodno odlučile zbog reakcije tog tijela na imigracijsku politiku američkog predsjednika Donalda Trumpa.

“Sudjelovanje Sjedinjenih Američkih Država daje vjerodostojnost Vijeće u za ljudska prava UN-a. Upravo smo zbog toga trebali otići”, kazala je Nikki Haley, ostavljajući mogućnost da će se SAD vratiti u UNHRC, ali pod drugim uvjetima.

“Nastavit ćemo zagovarati reforme Vijeća za ljudska prava UN-a. Ako se ono reformira, rado ćemo se ponovno integrirati”, rekla je Haley.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu se zahvalio Trumpu, državnom tajniku Pompeu i veleposlanici Hailey zbog njihove “hrabre odluke” o napuštanju UNHRC-a.

“Godinama se UNHRC dokazalo kao pristrano, neprijateljsko i protuizraelsko tijelo”, dodao je Benjamin Netanyahu.

Zeid bin Ra’ad Al-Hussein i Melanija Trump protiv Bijele kuće

FOTO:Ilustracija, Bijela kuća

Visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za ljudska prava, jordanski princ i diplomat Zeid bin Ra’ad al Hussein, rekao je kako je UNHRC razočaran korakom Washingtona da napusti Vijeće.

“Ovo su razočaravajuće i zaista iznenađujuće vijesti”, požalio se Zeid bin Ra’ad Al-Husein.

Prije dva dana, 18. lipnja, Zeid bin Ra’ad Al-Hussein je u govoru na 38. sjednici Vijeća za ljudska prava UN-a pozvao je američke vlasti da prekinu praksu prisilnog razdvajanja djece od obitelji koje su ilegalno ušle na teritorij Sjedinjenih Država preko granice s Meksikom.

Al-Hussein je ovu praksu Trumpove uprave opisao kao “nepodnošljivo zlostavljanje djece”, podsjećajući da je Američka udruga pedijatara (AAP) priopćila kako ova vladina praksa protiv djece može uzrokovati “nepopravljivu štetu za cijeli život”.

Istog dana se svom suprugu suprotstavila i prva dama Sjedinjenih Država, Melanija Trump, koja je stala na stranu jordanskog diplomata i pozvala američke političare, republikance i demokrate, da okončaju surovu praksu “nulte tolerancije” koja odvaja djecu od roditelja kada ih se uhvati u ilegalnom prelasku granice. Tijekom travnja i svibnja je u okviru ovog zakona čak 2000 djece razdvojeno od svojih roditelja i na kraju je Trumpov zakon kritizirao UNHRC, ali i Melanija Trump, a znamo kakve posljedice mogu imati promjene raspoloženja, dobre ili loše emocije među ženama klana Trump. Sirijci se dobro sjećaju kako je tata Donald naredio bombardiranje njive zemlje kada se Ivanka Trump rasplakala nad “slikama malih beba otrovanih kemijskim oružjem”, koje su objavili sirijski oporbeni aktivisti, islamistički odjeli za propagandu i takozvane “Bijele kacige”.

Kako su u ovom slučaju Donaldu Trumpu bile vezane ruke, jedini izlaz za SAD je bio izbjeći se suočiti s istinom i napustiti UNHRC, iako su “ljudska prava” desetljećima bila vrlo moćno američko oružje, koje je služilo kao izgovor za pokretanje agresija i nametanje jednostranih sankcija nepoćudnim “režimima”.

UN služi samo za osudu Izraela

Ljudska prava kao oružje za uspostavu globalne hegemonije Zapada

pojas GazeUNUNHRCZeid bin Ra'ad Al-Hussein
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
5 godine prije

Pa zar ima logike da usa bude u vijeću za ljudska prava…. Njoj tu nije ni mjesto …

Riddick
5 godine prije

Ovo je vrh ledenog brega koji pokazuje koliko je Cionistički lobi ukorenjen u Američkim institucijama .
Ne mogu da verujem da Amerika sve ovo radi zbog male države Izrael.

IVE Oldtimer
5 godine prije

Da pokaze i dokqaze kako mu je svega dosta neka nas napusti i samovoljno i dragovoljno ode sv. Petru neka mu nadje mijesto u Paklu.

davor
5 godine prije

Samo se provode naređenja iz Tel-Aviva ništa drugo..

Spartak
5 godine prije

ŠTO GORE – TO BOLJE.

Ante
5 godine prije

USA država koja ima tajne zatvore ni ne treba biti u UNHRC.

Ivo Lola
5 godine prije

Američki mediji do maksimuma iskorištavaju temu nesretne meksičke djece odvojene od roditelja i strpane u kaveze poput životinja ali, samo kao argument protiv Trumpa dok, u isto vrijeme taj grozan fašistički čin europski i balkanski mediji gotovo da prešućuju ili ga samo usputno spomenu, što je vrhunsko licemjerje i još jedan dokaz da se medijima ne treba vjerovati ni slovo. Sjetimo se samo kako su američki diplomati, pa i Trump, drukali da se migrantima iz Azije i Afrike dopusti nesmetan prolaz u Europu. Slobodni svijet pod hitno treba stvoriti alternativu ovakvom današnjem nakaradnom sistemu informiranja, tj. dezinformiranja, kojeg predvode AP i Reuters, globalni korporativni informacijski monopolisti i kreatori lažne stvarnosti.

Marko S.
5 godine prije

Koncil za ljudska sprava UNa sacinjavaju Saudijska, Pakistan, Egipat… pa ti sada zamisli kako napreduju ljudska prava u svijetu. Kako ovakvi daju naputke o ljudskim pravima, nije ni cudo da se ona pogoršavati. Još su samo trebali izabrati i S. Koreju i tim bi bio kompletan.

Ivan
5 godine prije

Trump je pravi dečko!
5+++ za Trumpa, buju EU birokrati kusali Trumpovu gužvaru s biberom

Tomica
5 godine prije

Napokon su i oni shvatili da im tu i nije mjesto.

Marko S.
5 godine prije

Glavni povjerenik UNa za ljudska ptava je jordanski diplomata. Nije ni čudo da se pravi tolika propaganda protiv Izraela (gdje su uostalom ljudska prava veca nego u Europi i Americi) da se netko nebih dosjetio da propituje za ljudska prava u Arabiji i dalje u islamskon svijetu. Pa zar USA treba biti u takvom društvu?!?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI