U bazu Ramstein u Njemačkoj stigla najveća pošiljka streljiva od bombardiranja SRJ

Ramstein mk 82 bomba nato
35 komentara

Kako u članku naslova “Naoružani i spremni” prenosi službena internetska stranica američke vojne baze Ramstein u Njemačkoj, američko ratno zrakoplovstvo je u bazu isporučilo najveću količinu streljiva još od bombardiranja Jugoslavije, a streljivo će služiti za buduće operacije u sklopu aktivnosti europske inicijative za suzdržavanje.

Izjava je 26. listopada objavljena na službenim stranicama Europskog zapovjedništva američkog ratnog zrakoplovstva.

“86. američka vojna zrakoplovna služba za streljivo, stacionirana u zračnoj bazi Ramstein u Njemačkoj, dobila je najveću seriju streljiva u novijoj povijesti. Tijekom listopada je Ramstein dostavljeno oko 100 kontejnera s različitim streljivima“, navodi se u službenoj izjavi.

Prema riječima kapetana Davida Heada, američkog dužnosnika u bazi, pošiljka ima za cilj povećati odaziv i spremnost za prebacivanje streljiva, goriva i opreme, kako bi se poboljšala sposobnost Pentagona da pruži brzi odgovor na prijetnje agresivnih aktera.

Zapovjednik za borbenu potporu 86. jedinice u bazi, kapetan David Head, napominje kako isporuke ovakvih količina streljiva nisu napravljene još od kraja XX stoljeća.

“Streljivo koje smo primili bit će upotrijebljeno za buduće operacije u području operacija i širenje prisutnosti Američkog europskog zapovjedništva”, dodao je Head.

Prema američkoj vojsci, europska inicijativa za suzdržavanje bi trebala  povećati brzinu i spremnost snaga unapređivanjem isporuke streljiva, goriva i opreme, što će “povećati sposobnost Pentagona da brzo odgovori na agresivne prijetnje”.

Arthur Myrick, zapovjednik 86. MUNS snaga, dodao je kako će zaliha biti korištena za potporu NATO pakta europskoj inicijativi za suzdržavanje i povećanje rezervnog materijala zračnih snaga u Europi.

Myrick je naglasio važnost uloge njegove flote u globalnim operacijama zračnih snaga.

Mi smo glavno sjedište za američke zračne snage u Europi i zrakoplovne snage Afrike, tako da je naš glavni posao da dobijemo municiju gdje trebamo i da to bude na vrijeme”, kazao je Arthur Myrick.

“Ovo je streljivo u stvarnom svijetu kako bi ispunili ciljeve tog stvarnog svijeta. To je razlog zašto smo ga preuzeli, prije svega kako bi bili sigurni da smo sposobni prebaciti borbe prema naprijed, ako bude potrebno”, dodao je Arthur Myrick.

Podsjetimo da je američki program jačanja američke nazočnosti u Europi pokrenuo bivši predsjednik Barack Obama, a odluku je donio u lipnju 2014. kao odgovor na ponovno ujedinjenje Krima s Rusijom i oružani sukob u Donbasu.

Ramstein je jedna od dvije baze u Njemačkoj gdje se pohranjuje nuklearno oružje. Tamo je i sjedište Europskog zapovjedništva američkog ratnog zrakoplovstva, a baza je tranzitna točka za prijevoz tereta i američkog osoblja u Europi.

Zapovjednici Head i Myrick su pohvalili rad svojih zrakoplova i zahvalili drugim lokalnim jedinicama za pomoć u “povijesnoj pošiljci”.

Ramstein

Ramstein baza
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbbb
5 godine prije

Mic po mic naoružavaju se da naprave barbarosu cvaj.

eu kolonija
5 godine prije

monthy python show mast go on:).

ps. da nije tragično bilo bi komično. jadni su vaši saveznici što vas trpe

Ante
5 godine prije

Kada su tako hrabri neka oslobode Ukrajinu. Ovdje u Hrvatskoj jedan dio građana jedva čeka da ode u rat, sa obzirom koju podršku daju NATO snagama. Nadam se da neće biti bježanije u Minken i Argentinu kada im stignu pozivi za vojsku.

Antiglobalist
5 godine prije

Njemačka je okupirana i neovisna satelitska država.

Laki Topalović
5 godine prije

Ako su oni na službenoj stranici potvrdili 100 kontejnera, a jesu, koliko ih je zapravo bilo?

giordano bruno
5 godine prije

Kada pogledamo ove bombe, kako nas lako neki sibicari mogu kupiti da radimo za njih prljave poslove.
Naravno ne mi ovde, mi smo nepotkupljivi.

djoko
5 godine prije

Pa dobro vise na ovom brdovitom balkanu je vise dodosta ali stop stop krvi proliveno pa dokle vise rat kakav rat s kim vise pa dosta je majki plakalo koji ameri koji rusi koja zdrava krava koji novi poredak pa pustite nasu djecu da zive …… prozivam sve politicare ministre vlade svjeta europe susjede …sve uhljebe koje placam pa odjebite vise od malih ljudi

djoko
5 godine prije

Moj komentar se nije odnosio na clanak portala

djoko
5 godine prije

Kakve bitke borbe ovaj amer prica s kim taj jedan nek ih je deset oce ratovat kud ovaj svjet ide ………… necu da moja djeca ratuju sa bilo kim alo 21 stoljece opet kalas u ruke i na koga …. zapitajte se koga pa nismo stoka za majku boziju za koga 10 -50 mil ljudi da izgine zbog 10 idiota matematika kaze bolje izgubiti 10 nego milion

njonjo
5 godine prije

Ako niste znali, i u Americi postoji problem zbrinjavanja otpada.

kiki
5 godine prije

Prijevoz, osoblje, 100 kontejnera municije, zrakoplovna baza – sve na istom mjestu?? Primary target. Bit će da ipak ovo nije istina, nemoguće je bit tako glup…

Bill Clinton Pokajnik
5 godine prije

hebote patak… koja bruka od njemačke, zemlje koja je dala svijetu goethea, novalisa, schillera, bethoveena… a sad obični (ćus)špajz gringosa ili jenkija ili amerikanaca!
priča jedan iz merkelove nemčije: boli neka stvar većinu švapske omladine što su pokoreni od strane jenkija… važno je mladom švabi/švabici zbavit najnoviji samsung-galaxy, potom i bmw … i evolucija je završena! ((::

brico
5 godine prije

“povećati sposobnost Pentagona da brzo odgovori na agresivne prijetnje”. Koje to agresivne pretnje kako je dobro poznato da su najagresivnija prijetnja na Zemlji baš USrA hijene??
Krim je bio ruski prije nego so oni postojali. Čekaj malo pa i Alaska je bila.
Sanjaju oni ko Hitler o anšlusu Rusije.
Naravno tog filma neće vidjeti jer ako se postupe dirnuti Rusiju onda će postati rezervat.

Netko iz mase
5 godine prije

Oruzane snage Bosne i Hercegovine imaju visak od 16 000 tona streljiva u 2018.godini (granate,streljivo, rakete…) Taj visak se od 2006.godine unistava na poligonima za unistavanje istog i tih gore 100 kontejnera je malo prenapuhano. Smirite strasti.

Djux
5 godine prije

Sad Rusi kad udju u Berlin nema vise nazad..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI