Veliki reset krenuo u Šri Lanki – novi premijer tvrdi: “Naša ekonomija je potpuno propala”

Sri Lanka bankrot
80 komentara

COLOMBO, Šri Lanka – Dugovima opterećeno gospodarstvo Šri Lanke “srušilo se” nakon mjeseci nestašice hrane, goriva i struje, rekao je premijer zastupnicima u srijedu u komentarima koji naglašavaju tešku situaciju u zemlji dok traži pomoć od međunarodnih zajmodavaca.

Ranil Wickremesinghe rekao je parlamentu da se južnoazijska nacija suočava s “mnogo ozbiljnijom situacijom” od same nestašice, te je upozorio na “mogući pad na dno”.

“Naša ekonomija je potpuno kolabirala”, rekao je.

Kriza na otoku od 22 milijuna stanovnika smatra se najgorom u posljednje vrijeme, ali Wickremesinghe nije naveo nikakve konkretne nove događaje. Činilo se da se njegovim komentarima želi naglasiti kritičarima i oporbenim zastupnicima da je naslijedio težak zadatak koji se ne može brzo riješiti.

“On postavlja očekivanja jako, jako nisko”, rekla je Anit Mukherjee, stručna kolegica i ekonomistica u Centru za globalni razvoj u Washingtonu.

Wickremesingheove su primjedbe također poslale poruku potencijalnim zajmodavcima: “Ne možete dopustiti da se zemlja od takve strateške važnosti uruši”, rekao je Mukherjee, koji je istaknuo da se Šri Lanka nalazi na jednom od najprometnijih brodskih putova na svijetu.

Gospodarstvo Šri Lanke propada pod teretom velikih dugova, izgubljenih prihoda od turizma i drugih učinaka pandemije, kao i rastućih troškova za robu. Rezultat je zemlja koja juri ka bankrotu, a jedva da ima novca za uvoz benzina, mlijeka, plina za kuhanje i toaletnog papira.

Zastupnici dviju glavnih oporbenih stranaka bojkotiraju Parlament ovog tjedna u znak protesta protiv Wickremesinghea, koji je postao premijer prije nešto više od mjesec dana, a ujedno je i ministar financija, jer nije ispunio svoja obećanja o preokretu gospodarstva.

Wickremesinghe je rekao da Šri Lanka ne može kupovati uvezeno gorivo zbog velikih dugova koje duguje njezina naftna korporacija.

Ceylon Petroleum Corporation duguje 700 milijuna dolara, rekao je zastupnicima. “Kao rezultat toga, nijedna država ili organizacija na svijetu nije spremna pružiti nam gorivo. Čak ne žele dati gorivo za gotovinu.”

Kriza je počela pogađati srednju klasu Šri Lanke, koja se procjenjuje na 15 % do 20 % urbanog stanovništva zemlje. Srednja klasa počela je rasti u 1970-ima nakon što se gospodarstvo otvorilo za više trgovine i ulaganja. Od tada je stalno rasla.

Donedavno su obitelji srednje klase općenito uživale ekonomsku sigurnost. Sada oni koji nikada nisu morali dvaput razmišljati o gorivu ili hrani bore se s osiguranjem tri obroka dnevno.

“Oni su zaista bili potreseni kao nitko drugi put u posljednja tri desetljeća”, rekao je Bhavani Fonseka, viši istraživač u Centru za političke alternative u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke.

“Ako se srednja klasa ovako bori, zamislite koliko su teško pogođeni ranjiviji”, dodao je Fonseka.

Situacija je izbacila iz kolosijeka godine napretka prema relativno udobnom načinu života kojem se težilo diljem južne Azije.

Državni dužnosnici dobili su slobodan dan svakog petka kako bi uštedjeli na gorivu i uzgajali vlastito voće i povrće. Stopa inflacije za hranu je 57 %, prema službenim podacima.

Wickremesinghe je preuzeo dužnost nakon što su višednevni nasilni prosvjedi zbog ekonomske krize u zemlji prisilili njegovog prethodnika da odstupi. U srijedu je okrivio prethodnu vladu što nije djelovala na vrijeme jer su se devizne rezerve Šri Lanke smanjivale.

Devizna kriza je smanjila uvoz, stvarajući ozbiljne nestašice koje također uključuju lijekove i prisiljavajući ljude da stoje u dugim redovima kako bi dobili osnovne potrebe.

“Da su barem na početku poduzeti koraci za usporavanje kolapsa gospodarstva, danas se ne bismo suočili s ovom teškom situacijom. Ali ovu priliku smo izgubili. Sada vidimo znakove mogućeg pada na dno”, rekao je.

Do sada se Šri Lanka provlačila, uglavnom uz potporu kreditnih linija od 4 milijarde dolara iz susjedne Indije. No Wickremesinghe je rekao da Indija neće moći dugo zadržati Šri Lanku na površini.

Također je primila obećanja od 300 do 600 milijuna dolara od Svjetske banke za kupnju lijekova i drugih bitnih artikala.

Šri Lanka je već objavila da obustavlja otplatu 7 milijardi dolara inozemnog duga koji dospijeva ove godine, do ishoda pregovora s Međunarodnim monetarnim fondom o paketu spašavanja. Mora plaćati 5 milijardi dolara u prosjeku godišnje do 2026.

Wickremesinghe je rekao da je pomoć MMF-a sada jedina opcija za zemlju. Službenici agencije posjećuju Šri Lanku kako bi razgovarali o toj ideji. Sporazum na razini osoblja vjerojatno će biti postignut do kraja srpnja.

“Završili smo početne rasprave i razmijenili smo ideje o različitim sektorima”, rekao je Wickremesighe.

Otok također posjećuju predstavnici financijskih i pravnih savjetnika Vlade za restrukturiranje duga, a sljedeći tjedan stiže tim iz američkog ministarstva financija, rekao je.

EkonomijaŠri LankaVeliki reset
Pretplatiti se
Obavijesti o
80 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
1 godina prije

Dolazi tim americkih strucnjaka na Shrilanku. Clark Kent, zeleni Obad, Doc Savage i srebrna 7morka. Al će da je natru. Kakva žurka će da bude mogli su zvat i nindža kornjače.

Legendarni Grk
1 godina prije

Obraća se za pomoć onima koji su napravili cijelu ovu krizu i koji ga žele još više zadužiti preko tzv. “financijske pomoći”.

Ime
1 godina prije

Ovo pre izgleda kao kompletna privatizacija i okupacija zemlje…

Buničar
1 godina prije

Da nije slucajno njihov fonacijski savjetnik bio netko iz hdz-a?

držnedaj
1 godina prije

Znači, počima resetiranje država..

.”.tešku situaciju u zemlji dok traži pomoć od međunarodnih zajmodavaca…”

Sve jasno kad se majstorima “međunarodne zajednice” moraš obraćati za renovaciju potresom do temellja oštećene kuće… Ali sad će uslovi biti drukčiji nego što su dosad bili:

Moraš ovo, moraš ono, moraš priraštaj smanjit, moraš broj glavnih usta obavezno prikratiti, moraš starije i
bolesne pustit niz branu da odu… moraš potpisat da ništa nije tvoje i da pravi vlasnik …

HEKPCT
1 godina prije

Stiže američko ministarstvo financija. Bit će discipliniranja Indije, a boga mi i Kine s teritorija Cejlona.

łedeno doba
1 godina prije

sudionici nedavnog godišnjeg skupa grupe Bilderberg u Washingtonu: Henry Kissinger (99 godina)- nije potrebno puno objašnjavati. jedan od najvećih kabalinih velezločinaca u zadnjih 50 godina. Desetljećima, desna ruka obitelji Rokefeler i jedan od najvećih zvjerki u vrhovima kabale. Član glavnog odbora Bilderberga, član glavnog odbora Rokefelerovog CFR-a (vijeće za vanjske odnose) i još mnogih, mnogih drugih kabalinih organizacija. Među njima i član glavnog odbora “Atlantikbruecke”-glavne kabaline organizacije u Njemačkoj, podružnice CFR-a. U kojoj su članovi Merkelica i svi vodeći njemački političari, direktori, bankari i novinari. Willem-Alexander – nizozemski kralj. nizozemska kraljevska obitelj redovito sudjeluje na godišnjim skupovima Bilderberga, od samog osnivanja ove organizacije. 1954. Kao i najviši nizozemski politički funkcioneri. Willemova majka, bivša kraljica, Beatrix, također je članica glavnog odbora Bilderberga i ranije je, dok je bila kraljica, redovito sudjelovala na skupovima Bilderberga. U grupu Bilderberg, uključene su i sve ostale kraljevske familije iz Europe, posebno engleska i španjolska. Čiji… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

2) Roger Altman – američki bankar. hazar.  Član glavnog odbora Bilderberg grupe. Sedamdesetih godina imao je jednu od vodećih funkcija u velikoj hazarskoj banci Lehman Brothers, koja je propala 2008. nakon velike financijske krize. Bio je dužnosnik u američkoj Vladi Jimmyja Cartera u ministarstvu financija. bio je vicepredsjednik u hazarskom investicijskom koncernu Blackstone Group (iz kojega je proizišao BlackRock). Kasnije je bio suosnivač vlastite investment banku Evercore u kojoj ima jednu od rukovodećih pozicija. Evercore je sudjelovao u spašavanju General Motorsa, nakon što je ovaj nekad veliki automobilski koncern bio bankrotirao. Bio je savjetnik Johna Kerryja i Hillary Clinton, za vrijeme izbornih kampanja za američkog predsjednika, 2004., odnosno 2008. godine. Već nekoliko puta je sudjelovao na skupovima Bilderberga. Sam Altman (37) Šef firme OpenAI. Hazar i deklarirani homić. OpenAI se bavi razvojem umjetne inteligencije. Za firmu daju lovu i Musk i Microsoft. I ranije je nekoliko puta bio na skupovima Bilderberga. Anne… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

3) James H. Baker, – direktor “Office of Net Assessment”, u okviru američkog ministarstva obrane ne mješati ga sa poznatijim imenjakom i prezimenjakom, bivšim američkim ministrom za vanjske poslove ranih 90-ih. Ali i taj James Baker je prije nekoliko godina bio na skupovima Bilderberga. Patricia Barbizet (71) – francuska bankarka i tajkunica. šefica koncerna Artemis. Ranije je bila je šefica firme Christie u Londonu, članica glavnog odbora koncerna Renault, te modnih koncerna Gucci i Yves Saint Laurent. Njen muž je član odbora Rotschildove banke Barclays. I ranije je nekoliko puta sudjelovala na konferencijam Bilderberga. Jose Manuel Barroso (66) – bivši premjer Portugala i bivši predsjednik Europske komisije (2004-09 i 2009-2014). U mladosti je bio član maoističke komunističke partije ‘Komunistička partija portugalskog radničkog pokreta za reorganizaciju Partije proletarijata’. 2005. Barroso je proveo tjedan dana svog odmora na jahti grčkog tajkuna Spirosa Lacisa. To je bilo mjesec dana, nakon što je EU odobrila 10… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

4) Thomas Byrne (45) irski ministar vanjskih poslova Kurt Campbell (65)- kordinator američke vlade za pitanja Azije i indo-pacifika. Za vrijeme Obame, bio je pooćnik u ministartsvu vanjskih poslova za pitanja istočne azije i pacifika. Član je kabalinog Rokeflerovog CFR-a te think tanka International Institute for Strategic Studies. Na “McCain Institute for International Leadership.”, mentor mu je bio → Kissinger. Campbell je oženjen sa hazarskom muljatorkom i bankarkom → Lael Brainard. Koja je u Clintonovoj vladi bila savjetnica sa ekonomska pitanja, a u Obaminoj vladi bila državna tajnica za međunarodne odnose u ministarstvu financija, a sada je dugogodišnja članica glavnog odbora FED-a. Mark Carney (57)- kanadsko-britanski bakarski muljator. česti sudionik godišnjih konferena Bilderberga, član Rockefellerovog elitnog bankarskog kluba “Group of Thirty” i Schwabovog WEF-a. bivši direktor engleske nacionalne banke → Bank of England, koja je pod kontrolom Rotschilda. Ranije je bio direktor kanadske nacionalne banke i menadžer u Goldman Sachsu. Pored… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

5) William C. Dudley (69)-američki financijski muljator. bivši predsjednik FED-ove filijale za saveznu državu New York. Radio je i za lihvarski Goldman Saks. Bio je i član uparvnog odbora kabalinog BIS-a u Baselu. Član je Vijeća Breton Woodsa, Rokefelerovog elitnog mafijaškog bankarskog kluba “Group of Thirty” (tu je član i talijanski mafijaš Draghi), i član je i Rokefelerovog CFR-a (Vijeće za vanjske odnose) Jen Easterly-iskusna američka obavještajka, hazarka. direktorica državne agencije “Cybersecurity and Infrastructure Security Agency” u Bidenovoj vladi. Elizabeth Economy- savjetnica u američkom ministrastvu trgovine, za pitanja odnosa sa Kinom i Azijom. Kabalina muljatorka, članica kabalinih think tankova: Hoover Institution, The Asia Foundation, Aspen Institute i naravno Rokefelerovog CFR-a (Vijeće za vanjske odnose) Bernard Emié (64)- šef francuske državne obavještajne agencije “Direction Générale de la Sécurité Extérieure (DGSE)”; (Generalna direkcija za vanjsku sigurnost). Charles Emond- ravnatelj mirovinskog i socijalnog fonda kanadske provincije Quebec (CDPQ). Njegov prethodnik na toj dužnosti. Michael Sabia, također… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

6) Sir Jeremy Ian Fleming- bivši agent britanskog MI5, sada direktor “Government Communications Headquarters (GCHQ)”, (Vladina centrala za komunikaciju). To je britanski državni vladin ured za obavještajne službe. Chrystia Freeland (54)- bivša zamjenica kandskog premjera Trudeua, sada ministrica financija u njegovoj vladi. Ukrajinskog porijekla sa majčine strane. Dresirana kabalka, ranije je radila za kabaline medije Financial Times, The Globe i agenciju Thomson Reuters. To je ona kriminalka, koja je zahtjevala oduzimanje žiro računa prosvjednicoma protiv korona fašizma u Kanadi Isabel Furtado- šefica portugalskog koncerna TMG Automotive i članica upravnog odbora koncerna Casa Agrícola de Compostela. Michael Gove (55)- britanski političar iz torijevaca. Ranije je bio ministar za obrazovanje, pa za pravosuđe, pa za okoliš i ishranu, .. a sada je ministar za pitanja stanovanja, općina i komunalne uprave u Johnsonovoj vladi. Gove je sam za sebe rekao da je “ponosni cionist” i podržava britansku hazarsku organizaciju → “United Jewish Israel Appeal” (UJIA) Victor Halberstadt (82) –… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

7) Connie Hedegaard – bivša europska komesarka za zaštitu klime u Europskoj komisiji za vrijeme Barrosa, bivša minstrica u danskoj vladi, predsjednica Zaklade KR, danske tajkunske obitelji Kann Rasmussen , članica glavnog odbora u koncernima Donfoss Groupi i Volkswagen, članica glavnog odbora grupe Bilderberg i članica Sorosevog → Europskog vijeća za vanjske odnose (ECFR) Mary Kay Henry (68)- predsjednica američko-kanadskog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu (SEIU). Deklarirana lezbača i LGBT aktivistica za gej brak. već je par puta sudjelovala na skupu Bilderberga Mellody Hobson (53) – šefica koncerna Ariel Investments i predsjednica upravnog odbora animacijskog odjeljenja velike holivudske kompanije Dream Works, koja je u vlasništvu redatelja Stevena Spielberga i producenta Jerryja Bruckheimera , obojica hazari. I ranije je jednom sudjelovala na skupu Bilderberga. udata je za redatelja → Georga Lucasa , koji je prijatelj sa → Spielbergom. Ben Hodges (64). bivši američki general sada u penziji. Bio je zapovjednik u Afganistanu i… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

8) Alex Karp – hazarski tajkun i milijarder.  Suosnivač je koncerna “Palantir Technologies” zajedno sa → Peterom Thielom i još trojicom kolega.  “Palantir Technologies” i Karp usko surađuju sa CIA i drugim američkim obavještajnim službama, i izrađuju novu tehniku i novi softver za sigurnost. 2010. CIA i američki organi sigurnosti angažirali su “Palantir Technologies” , da razradi strategiju sa kojim bi se spriječilo objavljivanje povjerljivih dokumenata na “Wiki Leaks”. Kako je poznato, kabalino dijete, austrijski Kurčić, nakon što je lani podnio ostavku na položaj austrijskog kancelara, dobio je uhljebljenje u Palantiru. Omer Koç (čitaj: Kodž) – šef velikog koncerna Koç Holding , turske tajkunske obitelji Koç. Koç Holding je osnovao Vehbi Koç, koji je inače bio turski mason, koji je dvadesetih godina prošlog stoljeća u Turskoj izgradio svoju firmu. Omer Koç je unuk Vehbija Koça. Članovi tajkunske masonske obitelji Koc redovito svake godine sudjeluju na godišnjim konferencijama Bilderberga. Omerov brat Mustafa, također je više puta sudjelovao na skupovima Bilderberga. Mihail Kofman – američki hazarski… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

9) André Kudelski (61) – švicarski tajkun. hazar. Suvlasnik koncerna Kudelski Group, koji se bavi razvijanjem tehnologije na polju sigurnosnih sustava, posebno na području pay TV, interneta, itd. Osim toga, Kudelski je i član upravnih odbora velikih švicarskih koncerna, Nestle, Edipresse Group i Swiss International Air Lines. Član je glavnog odbora Bilderberg grupe. Jörg Kukies (54) državni tajnik u uredu njemačkog kancelara Scholza. Iz stranke SPD.  Imao kabalino školovanje sa McCloy stipendijom u SAD-u na sveučlilištu Harvard, te na University of Chicago Graduate School of Business. Na polju ekonomije i financija naravno. Nakon toga radio je za lihvarski → Goldman Saks. David Lammy (50) – ministar vanjskih poslova “u sjeni” iz oporbene laburističke stranke. Takvi izrazi “ministar u sjeni” u Britaniji označavaju ustvari oporbene političare, koji kao suprotnost stvarnim ministrima vlade, prate i kritiziraju njihov rad. Lammy je ranije bio stvarni ministar u laburističkim vladama Blaira i Browna. Lammy je “borac protiv antisemitizma” u vlastitoj… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

10) Tobias Lütke (41) – osnivač i šef softver firme Shopify, porijeklom iz Njemačke. Prema podatcima magazina Forbes, on ima oko 5,2 milijardi love. Sanna Marin (37) – finska premjerka iz socijaldemokrata. Koja je kao malo dijete usvojena od strane 2 lezbače i tako je odrasla sa 2 mame. I ona je kaže, ponosna na to. Oksana Markarova (46)- ukrajinska amabsadorka u SAD-u. Ranije je bila ministrica financija u vladi hazara Groismana. Bila je i članica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Beate Meinl-Reisinger (44)- predsjednica austrijske stranke NEOS, ranije je bila članica Kurcove Narodne stranke-ÖVP. NEOS je relativno nova kabalina stranka u austriji, neka vrsta Zelenih II, ustvari isti vrag, drugo pakovanje. Nešto slično kao kod nas nova kabalina i soroseva stranka Možemo. Članica je austrijske kabaline zaklade i organizacije Europski forum Alpbach, čiji je predsjednik drugi austrijski bilderbergovac i kabalče → Andreas Treichl (vidi dolje niže). Europski forum Alpbach ima podružnice… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

11) Kaius Niemi (47)-urednik finskih novina → Helsingin Sanomat , glavnih novina u Finskoj. Vlasnik Helsingen Sanomata je finski medijski koncern → Sanoma, ali većinski vlasnik Sanome je još veći švedski medijski koncern → WSOY, čiji su vlasnici hazarska švedska obitelj →Bonnier, vlasnici većine medija u Švedskoj. Sanomi, tojest → WSOY-u, pripadaju i ruske prozapadne i prokabaline novine → Vedomosti. Odnosno, Vedomosti su zajednički financirali finska Sanoma (tojest švedski WSOY,) te britanski hazarski Financial Times i američki Wall Street Journal. Nakon što je prije koju godinu u Rusiji donešen zakon, po kojemu strane firme, mogu imati najviše 20% udjela u nekoj ruskoj firmi, Sanoma, FT i Wall Street Journal,. prodali su većinu dionica ruskom hazarskom tajkunu, → Demjanu Kudrjavcevu. Koji je bio pajdaš pokojnog ruskog hazarskog tajkuna → Borisa Berezovskoga. Niemi je bio stipendist kabaline organizacije “World Press Institute (WPI)” za dresuru novinara, koja ima sjedište u Minneapolisu u SAD-u. Među stipednistima… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

12) Kirjakos Pierakakis (39) ministar za “digitalnu vladavinu” u grčkoj vladi premjera → Kirjakosa Micotakisa iz “Nea Demokratia” (grčki HDZ) Ujedno je i direktor grčkog kabalinog think tanka → diaNEOsis. Grčki premjer Kirjakos Micotakis je prije nekoliko godina također bio na skupu Bilderberga. On je izdanak poznate moćne bogate grčke obitelji političara. Njegov otac Konstantin Micotakis bio je također grčki premjer, a sestra mu je bila ministrica za vanjske poslove Grčke. Školovao se u SAD i radio u Rockefellerovoj banci Chase Manhattan Bank u Londonu. Ana Pinho- predsjednica portugalske → Fondacije Serralves. Koja rukovodi velikim muzejom umjetnosti Serralves u Portu. kabalče, školovano u elitnim britanskim kabalinim školama: the London Business School, Christie’s Education London i Sotheby’s Institute London. Ranije je bila , šefica podružnice švicarske banke USB za portugal i za Španjolsku. A sada je pored funkcije predsjednice fondacije Serralves, još i direktor firme TAP SGPS, te REN SGPS, te članica uprave… Čitaj više »

Slobodar
1 godina prije

Koristim ovo mjesto (isprike redakciji) da podsjetim sve da jedna nevina i poštena osoba koja je podigla
glas u ime svih nas Marko Francišković trune u hrvatskim kazamatima jer se suprostavio udbaško masonskom režimu.
Ljudi imajte na umu da je ovo “montirani” proces ne samo Marku, ovo je proces svakom hrvatskom građaninu koji
misli svojom glavom i koji se ne želi povinuti diktaturi trenutne (nadam se neće još dugo) vlade koja upravljana
iz brisela i koja polako ali sigurno uništava ovu državu za koju su mladi dali svoje živote.
SLOBODA ZA MARKA FRANCIŠKOVIĆA!

łedeno doba
1 godina prije

13) Nadia Schadlow (58) – hazarka, bivša Trumpova zamjenica savjetnika za nacionalnu sigurnost, koja je 2018. sama dala ostavku na taj položaj, nezadovoljna što je tada smjenjen glavni savjetnik za nacionalnu sigurnost McMaster. Članica glavnog odbora kabalinog think tanka “Hudson Institute” Po treći put sudjeluje na konferenciji Bilderberga. Margaritis Šinas (60) . potpredsjednik Europske komisije iz grčke stranke Nea dimokratia (grčki HDZ, ali još veće lopine nego HDZ). Osim funkcije potpredsjednika on je još i komesar za “europski stil života, za migraciju, jednakost i različitost” u komisiji Ursule von der Leyen (koja je također 3x dosada sudjelovala na skupovima Bilderberga) Eric Schmidt (68) – Bivši šef koncerna Google, sada je član upravnog odbora → Alphabet Inc., još većeg koncerna, u okviru kojega se nalazi Google. Ranije je bio član uprave koncerna Apple. Bivši savjetnik predsjednika Obame za pitanja tehnologije. Njegova supruga → Lisa Shields je članica glavnog odbora Rockefellerovog CFR-a. Schmidt je član… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

14) Constanze Stelzenmüller – kabalina njemačka aktivistica, iz Rokefelerovog think tanka “Brookings Institution” iz Washingtona. To je treći najveći i najvažnji kabalin think tank, nakon CFR-a i Carnegeijeve zaklade za međunarodni mir (CEIP). Godinama je česta gošća na njemačkoj državnoj TV, gdje je pozivaju kao “stručnjaka” za razna geopolitička pitanja. Jens Stoltenberg (63) – bivši norveški premjer iz Socijalističke stranke a sada generalni tajnik NATO-a. Sin bivšeg norveškog diplomate, Thorvalda Stoltenberga, koji je 60-ih godina bio norveški veleposlanik u Jugoslaviji. Tako je mali Jens kao dječak živio nekoliko godina u Beogradu. U mladosti je Jens bio komunist i član omladinske organizacije markista-lenjinista pod imenom Crvena mladost.   poznat je i kao lobist za cjepljenje djece. Od 2002. do 2005. Stoltenberg je bio ravnatelj Gatesove organizacije → GAVI, koja se zalaže za cjepljenje sve djece u svijetu. Jens Stoltenberg priznao je da je u mladosti pušio hašiš. Njegova mlađa sestra prije 8 godina je umrla od heroina, bila je… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

15) Andreas Treichl- austrijska bankarčina. Šef autsrijske banke → ERSTE. Član → Trilateralne komisije. Član uprave → International Monetary Conference (IMC), instuta “Institute of International Finance (IIF)”. Predsjednik austrijske kabaline zaklade i organizacije → Europski forum Alpbach, koji ima podružnice i u državama regije. Tom Tugendhat (49)- britanski hazarski političar iz Konzervativne stranke (torijevaca) Predsjednik odbora za vanjsku politiku u donjem domu britanskg paramneta. Njegov otac, sir Michael Tugendhat je sudac ustavnog suda Engleske i Walesa. po drugi put sudjeluje na skupu Bilderberga Markos Veremis- grčki tajkun, suosnivač i šef firme → Upstream za mobilnu trgovinu. Osim toga, član je uopravnih odbora i u firmama:  Persado, Workable and Hellas Direct. Član dvije grčke kabaline organizacije: →Hellenic Federation of Enterprises (SEV) i → diaNEOsis. Član zaklade Foundation for Economic and Industrial Research (ΙΟΒΕ). Jurij Vitrenko (46)- šef ukrajinske firme → Naftogaz. Također šef firme →AYA Capital. Prije toga bio je kratko i ukrajinski ministar za energiju.… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

16)
Afsin Yurdakul – turska kabalina novinarka turske prozapadne privatne TV, →Habertürk News Network. Ranije je radila kao dopisnik američkog kabalo tjednika Newsweek iz New Yorka, za tursko izdanje ovog tjednika. Također je radila i za “Foreign policy”- službeni časopis velikog kabalinoig think tankag Carnegie Endowment for International Peace (Carnegie zaklada za međunarodni mir). Članica WEF-a.

Gerhard Zeiler (67)- austrijski menadžer, predsjednik medijskog koncerna → “Turner Broadcasting System International” (TBSI), koji je podružnica američkog koncerna → “Turner Broadcasting System” (TBS), kojega je osnovao poznati milijarder, kabalist i eugeničar → Ted Turner. TBSI-ju pripada i CNN International. TBS pripada još većem koncernu → “Time Warner” Zeiler je ranije bio direktor austrijske državne TV ÖRF i šef njemačkog RTL-a, te član uprave koncerna Bertelsmann. po drugi put sudjeluje na skupu Bilderberga.

Jomla
1 godina prije

MMF, američki financijski…
Ovi su definitivno zglajzali!
Zbogom Šri Lanka!

JozoO
1 godina prije

Meni je ovo klasična oldschool MMF priča, a ne Veliki reset. Nemojte me krivo shvatiti, vjerujem ja da se događa WEFov fašizam, no vi u svemu vidite Veliki reset.

łedeno doba
1 godina prije

kabala za svoje eksperimente uzme uvijek ovako slabašne države. Sri Lanka je ustvari faktički još uvijek kabalina, britanska kolonija (kao što su i Indija i Pakistan i Bangladeš) kad malo pročačkaš o tim političarima — saznaš uvijek isto. Ovaj lik starkelja Ranil Wickremesinghe (75 godina), nije novi premjer, već je po 4. put premjer Sri Lanke. Dakle dosada je već 3x bio premjer. potječe iz bogate, elitne cejlonske obitelji, Pretci su mu za vrijeme kolonijalne vladavine Britanije, bili bogataši i britanski slugani. I imali engleska imena. Njegov otac Esmond Wickremasinghe,- bio je bogati tajkun, medijski mogul, vlasnik nekoliko medija u Sri Lanki. Majka mu je bila patronica umjetnosti i kulture. djed sa očeve strane Cyril Leonard Wickremesinghe, bio je upravnik “Ceylon Civil Service”. -CCS. To je bila kao neka vlada pod britanskom klonijalnom vlašću, krajem 19. stoljeća. djed sa majčine strane, Don Richard Wijewardena bio je također tajkun i osnivač… Čitaj više »

Kopf
1 godina prije

F

Pomoci ce im zapad

Uno
1 godina prije

Hebala te kabala, idiote.

Etz chayim
1 godina prije

Če koga zanima osnovna cabala ” Hebrew gematria by Bill Hendriks” spoznajte sovražnika ,da ga lahko lažje premagate po Sun Tzu-ju in odsvetujevam vam da prakticirate Golden Dawn ritual.

hiber
1 godina prije

Ne znas tko je gori, autor ili pojedini komentatori? Članak je potpuno bez veze jer ne spominje glavnog aktera a to je Kina. Sada se spominje Indija koja spašava što može, a Kina se izmakla. Umjesto toga neumorno se laprda o Amerima i nekakvim kabalama…

Max
1 godina prije

Porobit će ih ako se ne odupru.

vanzemljak
1 godina prije

Veliki reset je samo uvod u Veliki Greset. Brzo će to, jer danas se na zemlji ljutite balave tinejdžerice brzo pretvaraju u zle krvoločne babetine.

sokre
1 godina prije

svi su se odrekli motike i štihače, pohrlili u gradove, u svakoj državi 80% ljudi živi ma tuđoj grbači, e pa neka vam bude jebeni the great reset.

Mark
1 godina prije

Pa vec je poznat spasonosni recept MMF-a za izlazak iz krize a to je privatizacija resursa Šri Lanke od strane tvrtki iz Back R. fonda kao sto su izvori vode i vodovod, izvori el. energije i distribucija, privatizacija prometnica, šuma, obale itd.

Legendarni Grk
1 godina prije

Jedan zanimljiv tip iz Zagreba poziva ljude na akciju protiv umrežene bande:

youtube .com /watch?v=-QA7XoXog9I

Mujo&Haso
1 godina prije

Konačno. Slovenija dobila posjet Renee Zellweger. Stigla na otvaranje proslave, gdje se može zapušiti ili čak prepušiti. Švašta pi?ka rodi.
ps: Grlica se izgubio u AMSTERDAMU, da donese parće hleba (čitaj vitamine) za Pahora i njegov combo.

goran
1 godina prije

ja jedva čekam da se počnemo obračunavati sa elitom,ne treba mi od njih ništa ni komadić biločega,treba mi samo da im počnem lomit ruke i noge to mi treba toliko žarko da vam ne mogu opisati taj osjećaj

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI