Zapadne zemlje tiho pripremaju puč u Bjelorusiji – uloga Austrije bi mogla biti ključna

Schallenberg i Lukasenko
113 komentara

Bjeloruski prognanici obučavaju se na Diplomatskoj akademiji u Beču – tiho i tajno. Sumnjivi program financira ministar vanjskih poslova Austrije Alexander Schallenberg (ÖVP).

Hoće li sljedeća promjena režima u istočnoeuropskoj zemlji biti orkestrirana u Austriji? To je jasno: bivši kancelar se u prošlosti nekoliko puta susreo s predstavnicima bjeloruske oporbe. Također održava bliske veze s globalnim financijerima skupina za promjenu režima.

Program obuke za Bjeloruske disidente

Tečajevi na ovom sveučilištu su nedostižni za obične smrtnike, jer godišnja školarina iznosi 14 300 eura. Od 1964. godine osposobljava domaće i strane studente za karijeru na međunarodnoj sceni. Među diplomantima su i bivši savezni predsjednik Kurt Waldheim te hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U skladu s tim, “Dipl-Ak” sa svojim seminarima i programima inače je prilično otvoren prema svojim uglednim studentima. Međutim, situacija je drugačija s “Treningom vodstva u europskim odnosima i stručnjake za reformu demokracije iz Bjelorusije”.

Ovaj cjelodnevni program održavat će se od 19. do 30. rujna u Beču, u kombinaciji nastave licem u lice i online seminara. Ponuda je namijenjena bjeloruskim prognanicima u Austriji, Njemačkoj, Estoniji, Latviji, Litvi i Poljskoj mlađima od 35 godina. Program obuke, prema letku, ima za cilj osposobiti ljude koji žele postati “vođe demokratske reforme u svojoj domovini ”. Nije službeno reklamirano.

Tajnovitost je možda zato što bi Austrija trebala biti neutralna zemlja, a ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg ne želi privlačiti previše pozornosti. Član Austrijske narodne stranke (ÖVP) prethodno je bio ministar vanjskih poslova od lipnja 2019. do listopada 2021. u drugoj vladi Sebastiana Kurza, prije nego što je od 11. listopada do 6. prosinca 2021. obnašao dužnost kancelara Austrije.

Svrgavanje u smislu rekonstrukcije svijeta

To je veličanstven program. Uz međunarodno pravo, dio nastave je i “kozmopolitski stil vođenja”. A tu su i moduli o kibernetičkoj sigurnosti i UN-u i njegovom “multilateralizmu”. Potonje je eufemistična krilatica koju globalisti koriste kako bi prikrili svoje planove za globalno usklađivanje.

Put i smještaj su uključeni. Prema upućenim krugovima, disidente će, među ostalim, podučavati veteran – Schallenbergov pomoćnik, čija su svjedočenja na sudu otkrila duboke uvide u malverzacije pri kupnji viza u Ministarstvu vanjskih poslova. Isti veteran ministarstva vanjskih poslova trebao bi obučavati buduće vođe u ime Schallenberga.

Nije to jedina problematična veza sa Schallenbergom. Program financira “Austrijska razvojna suradnja” (ADC) koja aktivno promiče globalističku UN Agendu 2030.

To znači da oko 2,5 milijuna eura u novcu poreznih obveznika ide u “fond povezan s učinkom za rodno inkluzivnu FinTech tehnologiju” u zemljama u razvoju. Veliki reset će se očito napraviti teško zarađenim novcem Austrijanaca. A za Novi svjetski poredak očito mora otići šef države u Bjelorusiji, koji smeta globalistima.

“Nesveti savez” između vodstva ÖVP-a i onih oko bjeloruske oporbene figurice Sviatlane Tsikhanouskaya seže još od kancelara Kurza.

Schallenberg kao ministar vanjskih već neko vrijeme ne održava diplomatske odnose s legitimnim predsjednikom Bjelorusije Lukašenkom. Uz potpuni prezir prema neutralnosti i diplomatskom protokolu, on se već nekoliko puta u Beču susreo s poraženom predsjedničkom kandidatkinjom Tičanovskom. Još 2020. razgovarali su o neodređenoj “potpori bjeloruskom civilnom društvu”.

Schallenberg je jasno dao do znanja da se zalaže za promjenu režima u Minsku kada je odlučno izjavio: “Duh promjene je izašao iz boce.” Posljednji sastanak njih dvoje održan je početkom lipnja kako bi se razgovaralo o sankcijama Zapada prema Rusiji, koje su obojica zagovarali.

Schallenberg se hvata za slamku navodne izborne prijevare. Slični narativi već su bili polazište za promjene režima u Sjedinjenim Državama, Siriji, Venezueli, Srbiji i Ukrajini.

Samo u prošloj godini, Sorošev tim sastao se najmanje četiri puta sa Schallenbergom u Beču, a posljednji sastanak održan je prije samo šest tjedana.

Treba li Austrija zloupotrijebiti svoju neutralnost za provokaciju protiv Rusije u interesu NATO-a? Soroševa veza s bjeloruskom oporbom dobro je poznata. Kad je val prosvjeda pogodio Bjelorusiju krajem ljeta 2020., predsjednik Lukašenko je upozorio na moguću obojenu revoluciju uz pomoć Zapada.

Prošle je godine američki milijarder Soros javno opisao bjeloruske izbore kao “ukradene izbore” i opomenuo EU i SAD da nisu “stroži”.

Zid šutnje

Nadležni su škrti na riječima. Wochenblick je kontaktirao MVP i Diplomatsku akademiju te poslao pitanja odgovornima. No pritom su novinari naišli na zid šutnje.

Međutim, jedno je sigurno: sveučilište već neko vrijeme održava blizak odnos s okruženjem Tichanovskaya. Prošle godine je, primjerice, njihov savjetnik za vanjsku politiku Valery Kavaleuski dobio opsežnu platformu za izvješćivanje o situaciji u Bjelorusiji. Prije nekoliko tjedana rekao je na Twitteru da priprema “ambiciozan bjeloruski program” s UN-om. Vijeće sigurnosti UN-a očito podržava ovaj pothvat. Sastanak u Beču stoga bi mogao biti povezan i s planiranjem sljedećeg puča u istočnoj Europi.

Aleksandar LukašenkoAlexander SchallenbergAustrijaBjelorusijapuč
Pretplatiti se
Obavijesti o
113 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mirko
1 godina prije

Nema od toga nista, u slucaju ulaze Rusi, pa i Lukasenko nece dozvolit greske koju je napravio Janukovic u Ukrajini, sad ce prvo streljanje pa onda pitanja

Enigma
1 godina prije

Mnogi “americkog” (madjarsko-zidovsko podrijetlo) milijardera Sorosa dovode u vezu za organiziranjem i izvodjenjem “obojenih revolucija” diljem svijeta. Medjutim, da li je Soros samostalni igrac ili ipak isturena maska iza koje se nalaze daleko krupnije ribe koje su ga i nacinile milijarderom? Da li je realno da dodje do puca u Bjelorusiji i ima li potrebe za tim za zakulisne organizatore globalnog kaosa? Popularni “brko” se solidno postavio za vrijeme lazne pandemije i nije terorizirao bjeloruske gradjane pogubnim protokolima WHO, ali je ipak priznao postojanje “pandemije” i predlagao da se rusko “cjepivo’ protiv curtone proizvodi i u Bjelorusiji… S druge strane “brko” se sasvim uklopio u “geopoliticke igre” Rusije i tzv. Zapada i cesto spominje da da tzv. Zapad planira njegovo svrgavanje, ne spominjuci ko su stvarne, nadnacionalne elite tzv. Zapada, te da su bankarski karteli, velike korporacije i tzv. investicioni fondovi danas ti preko kojih zakulisni vladari dirigiraju tok svjetskih… Čitaj više »

Roky
1 godina prije

U svakom slucaju bit ce gore u bejlorusiji nego sada znaci da se potpali fitilj neka vide malo kako ukarajinci zive.

Faust
1 godina prije

Čini se da fuzioniranje RF i Bjelorusije nije ni malo loša ideja.

nekoime
1 godina prije

Dugo nije bilo Rusa u Austriji.

Probuđeni
1 godina prije

Zapad je devedesetih izdao bjelorusiju, ukrajinu moldaviju I sve exyu osim slo I hr
Zbog mira sa Rusima ostavio ih je u ruskog zoni

držnedaj
1 godina prije

E alpska reptomonarhija – uvjek sluga kabalina. Glavni su igrači ispod tepiha i vječni san o velikoj moći i izgubljenoj prošlosti…

Zuzu
1 godina prije

Pa nije baš tiho ako je do nas došlo.

petar schroder
1 godina prije

Kada cujem ime Sorosa onda mi je sve jasno Lukasenko je jedini predsjednik koji je rekao Klausu Schwabu NE kada nije htjeo da prihvati coronu zatvaranje.Soros je napravio puc u Ukrainu 2014 godine ,i time se jos hvalio Sta se danas desava u Ukraini?TO JE SOROSEVO DJELO ;RAT I RAZRUSENI GRADOVI I PUNO MRTVI :Covjek je zlo zlo

tihobl
1 godina prije

Nemaju sanse i zato pripremaju Poljsku da preuzme zapad bivse Ukrajine i pola Bjelorusije. Sad im se i taj plan zakomplikovao – Brko je nabavio iskandere dometa 1050 km.

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

Nije ovo ništa prema YSEALI. Young Southeast Asian Leaders Initiative. Proguglajte.
Znači ameri financiraju i obučavaju mlade (ispod 30/35g uvjet) demo(n)kratske vođe sa područja azije koji će za jedno 10-20 godina biti nositelji demokratskih promjena (čitaj obojenih revolucija) u njihovim zemljama. Interesantno od zastava jedino nisam vidio kinesku. 😉

Darko
1 godina prije

Kad će konačno ostele zemlje organizirati puč u zapadnim zemljama a posebno u Americi, Mater im šugavu prevršili su više svaku mjeru sa svojim opačinama..

Fat Pig
1 godina prije

Ovaj zapad je permanenti izvor nacizma, imperijalizma I svih ostalih gov*ana

Emiliano Zapata
1 godina prije

Lukusenko je riskirao zivot dolazeci u Srbiju dati podrsku za vreme Nato bombardiranja a zauzvrat u danasnje vreme srpski politicari mu opalili sankcije!

ZriBra
1 godina prije

BJELOrusiji se CRNO sprema

Prle
1 godina prije

Brko je jedini pokazao karakter i dostojanstvo u kurtoni,i jos par Africkih drzava,ostalo su kurcom klavir svirali.

Sloboda narodima
1 godina prije

Zapad provodi osvajačku politiku prema nezapadnim zemljama, i ne znam zašto Slavenske zemlje ne presjeku to miješanje, iznošenje prozapadnih stavova u javnosti treba biti zabranjeno, dakle tko se zalaže za priključenje svoje zemlje zapadu ne želi joj dobro, zemlja će biti osiromašena i raseljena u prvoj fazi a dalje vjerovatno gubitak identiteta i nestanak. Kada se uvede zabrana onda više ne prijeti nikakva opasnost od promjene, tada će se smjenjivati pronarodni vođe i nikada više se neće pojaviti neko ko bi iznosio prozapadne stvari, nakon dosta godina kroz obrazovanje treba odgojiti omladinu koja će cijeniti svoju državu i narod a ne stalno gledati zapadni način života koji nema veze sa prirodom slavenskog čovika i tradicionalnim vrijednostima

Max
1 godina prije

Uzalud im Ništa ne mogu. Vojska i KGB au jaki i drže sve pod kontrolom. Skomčat će u podrumu.

TIKTAKTIKATAKATAK
1 godina prije

Kurs u trajanju deset dana,-fina škola. Polaznici-sve rade samo da ne rade. Luki,udri po debelom mesu i ne daj im da plaču!

mile
1 godina prije

austrija je tek jedan primjer u ovome sudjeluju i Njemačka, Nizozemska, Velika Britanija i naravno SAD

R M
1 godina prije

Lukas je najpopularniji lider u svom narodu gledajuci ceo svet, Putin mu nije do kolena u Rusiji, ali tek mu ne pada na pamet da ga pusti niz vodu. Tako da od puca u Belorusiji nema nista. Samo mokri snovi zapadnih d.kadzija.

tihobl
1 godina prije

Sta kaze Kuleba: nekad su me zvali iz EU i pitali sta ti treba da pobjedite ruse, a sad kad ih zovnem pitaju: koliko jos mozete izdrzati?

Tako je to kad izadjes iz mode. Ukrajina im je trebala da popuni pauzu u “pandemiji”, jesen se blizi i sad ce biti zaboravljeni. Na jesen bice nula vijesti iz bivse Ukrajine po zapadnim medijima. Kina, “pandemija” i kriza bice glavne vijesti.

Krle
1 godina prije

Bojim se da nije samo Bjelorusija, nešto se opasno kuha i kad bukne neće to biti samo na jednom mjestu. Ne znam da li su Rusi svjesni toga i spremaju li odgovor, ali biće gadno. Ne mogu procijeniti da li je u pitanju pomno razrađen plan ili tek potez očajnika, ali planeri ionako neće snositi posljedice. Za njih je to win-win situacija.

Jadranka S.
1 godina prije

Soros je svugdje…..

Suze Roni
1 godina prije

Opet mi ne pustaju komentar. Stvarno cu dici ruke od vas.Ja nisam novi niti imam negativni rejting.

1 godina prije

Jel ovo neki vic ? No gledaćemo mi još obojenih revolucija no ovaj put po zapadnim zemljama…Računajući tu i usa …

Perun
1 godina prije

Austrija je vukojebina puna kozojeba i perverznih manijaka …zadnja rupa na svirali u prevodu kanta go..ana …a sto se tice politike austrija ,to je politicki klozet ….ne razumijem sto ce to sranje od drzave na portalu Logicno. Hr….

tihobl
1 godina prije

Malo sale: Украјина није изгубила ни један вишецевни ракетни систем ХИМАРС – Глас Америке

tihobl
1 godina prije

На Телеграму је направљен канал за слање еротских фотографија војницима Оружаних снага Украјине. Напомиње се да је канал креирала 39-годишња психолог Ана Римаренко. Корисници свакодневно постављају до стотине еротских фотографија како би „подигли морал“ украјинских војника. Као резултат тога, има много голих Украјинки, и напаљених фотографија војника Оружаних снага Украјине.

tihobl
1 godina prije

Plenkovic cicija:
Хрватска је као војну помоћ Оружаним снагама Украјине послала серију совјетских топова М-46 калибра 130 мм 1953 совјетске производње.

Bane
1 godina prije

“Nedostizni za obicne smrtnike jer godišnja školarina iznosi 14 300 eura”

Pa ovo je najeftinija skolarina u Evropi.

Bane
1 godina prije

kibernetičkoj sigurnosti.

– AAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI