Bebe “znaju” da su trans kad se rode

Zbunjena beba
15 komentara

Dok većina djece koja se nalaze u klinici za rodnu ravnopravnost Bostonske dječije bolnice zna svoj spol “obično u dobi od puberteta”, mnoga druga izlaze iz materice znajući da su rođena u pogrešnom tijelu, objašnjava psihologinja Kerry McGregor u videu objavljenom u avgustu koji je nakon toga izbrisan od strane medicinske ustanove pridružene Harvardu. Snimak se ponovo pojavio ove sedmice, izazivajući još više kontroverzi u instituciji pogođenoj skandalima.

“Dobar dio djece zna već naizgled od maternice i obično će izraziti svoj rodni identitet kao vrlo mala djeca, neka čim progovore”, kaže McGregor u videu prije nego što je otkrila da klinika prima djecu iz “u dobi od dvije i tri do devete godine” i daje upute roditeljima kako da “samo budu podrška” svojoj navodno “rodno raznolikoj” djeci “dajući im prostor i podršku da istraže svoj spol”.

Iako Bostonska dječja bolnica nije jedina bolnica koja djeci nudi usluge tranzicije spola sa savjetovanja na operaciju – od avgusta oko 13 američkih bolnica obavlja operacije promjene spola maloljetnicima – ustanova povezana s Harvardom privukla je neželjenu pažnju u kolovozu nakon što je prozvana od strane konzervativaca za svoje video zapise koji reklamiraju te usluge. Okrivljujući “desničarsku kampanju dezinformacija” za ono što je tvrdila da je lavina prijetnji smrću i straha od bombe, klinika je pokušala izvući iz pamćenja dokaze da je pružala takve procedure djeci, izbrisavši desetine video zapisa – uključujući i “bebe znaju da su trans” klip – sa svog YouTube naloga.

Međutim, dok Boston Children’s sada tvrdi da obavlja zahvate samo na pacijentima starijim od 18 godina, 65 od 204 operacija afirmacije roda koje je izvršio njegov Centar za rodnu hirurgiju od januara 2017. do avgusta 2020. urađeno je na pacijentima mlađim od 18 godina, navodi recenzirana studija objavljena ranije ove godine u časopisu Journal on Clinical Medicine. U radu se ova ustanova na Harvardu opisuje kao “prvi pedijatrijski centar u Sjedinjenim Državama koji nudi operacije grudnog koša koje potvrđuju rod za osobe starije od 15 godina i operacije genitalija za one starije od 17 godina”.

bebeidentitetLGBTQTrans osobeTransrodnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Keri zna sta govori.
Bebe koje rode ocevi u njenoj klinici su trans, jer iver ne pada daleko od klade.
Ah ta amerika, zemlja cudesa. Tamo je i Svarceneger zatrudnio. A brat blizanac mu je Deni Devito.

skurija
1 godina prije

Ovi nisu normalni,ne znam dali će se i ona podvrgnuti promjeni spola,još joj nije kasano, a neka djecu ostave na miru.Jedno je zanimljivo o svemu ovome nigdje ne vidim niti čujem glas Katoličke crkve

Filip
1 godina prije

Kako smo kao čovječanstvo uspjeli pasti ovako nisko? Nekada ovakve degeneracije nisu mogle ugledati svijetlo dana, dok danas elite i njihovi debili otvoreno slave sve nečovječnosti.

Mark
1 godina prije

Od tolko miloona speemića baš se ona priljepila. Kako se priroda zna poigrati.

hiber
1 godina prije

Zavisi od toga tko ih rodi,ako ih rodi majka onda ne znaju odmah,a ako ih rodi otac onda znaju.

NeBudiOvca
1 godina prije

Umjesto “klinici za rodnu ravnopravnost”, bilo bi primjerenije napisati “klinici za bespovratno sakaćenje emocionalno nestabilne, nezrele i zbunjene djece”

Optimista
1 godina prije

Onima koji su prespavali biologiju—-
“Spol” , osjecaj , mozga se definira NAKON , spola tijela. .. ponekad se dogodi greska

kiza
1 godina prije

Znači ovaj puta ozbiljno, kada pročitam ovako nešto ne ih se naljutio na Putina da započne nuklearni armagedon, ovi bolesnici (mislim na nazovi medicinske radnike i profesore) su prešli svaku mjeru.

BTK
1 godina prije

jos su na slobodi i neispražnjenih računa?

MrKamenjarac
1 godina prije

….JESTE,JESTE I TI SI USMKO NESTO ZESCE PRE NEGO STO SI NAPISAO OVAJ TEKST PA SI “TRANSU”…..

gim ttr
1 godina prije

Bolesnici….trce preko parka

Jadranka S.
1 godina prije

Prestrasno!!! Sto je s tim roditeljima da ne cuju savjest sto im govori???? Ne znaju roditelji sto rade, a jos manje poznaju sebe, zbog takvih roditelja neduzna djeca ispastaju!!! Nema nitko opravdanja da nije znao, NITKO!!! Namecu se jezicni izrazi iz cisto transrodne perspektive, djeca i mladi se bombardiraju transrodnom propagandom, s ciljem da postanu nesigurni u vezi vlastitog identiteta. To poticu mediji u svim svojim oblicima, drzavna tijela, medicinska struka i beskicmene, bezumne akademske institucije. Sad imamo wc-e bez oznake spola, a zabranjuju se musko – zenski izrazi kao sto su “djecak” i “djevojcica”, “mama” i “tata”. Paralelno se programira djecu od svega sest godina da uzimaju blokatore hormona. Iza toga stoji agenda. Transrodna propaganda i programiranje naviru sa svih strana. Djeca prije nisu bila bombardirana propagandom da trebaju propitkivati svoj spol. Svjedocimo stapanju i brkanju rodnog identiteta kao pripremi za ne – rodnog, ne – spolnog, sintetski dizajniranog… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Autoricu ove izjave treba transportirati što dalje od svih ljudi.

Đolee
1 godina prije

Oni koji znaju da bebe znaju da su transrodne isto znaju da su oni sami mrtvi.
Istom logikom- treba im pomoći.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI