Deklaracija o važnosti cijepljenja ne rješava niti jedan od problema koji uzrokuju pad procijepljenosti, ali Sabor i dalje čvrsto stoji iza nje!

Alma Demirović
94 komentara

Zahvaljujući inicijativi saborskog zastupnika Marina Škibole, u četvrtak, 28. veljače 2019. godine, u Hrvatskom saboru održana je tematska sjednica: „Cijepljenjem do najvišeg standarda zdravstvene zaštite djece“ ispred Odbora za obitelj, mlade i sport te Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

Službeno izvješće možete pročitati ovdje. Sjednici su prisustvovale predstavnice roditelja djece oštećene cjepivima, ujedno i predstavnice Hrvatske udruge roditelja aktivista, dr. sc. Alma Demirović i dr. med. i Danijela Hanić.

Pred Odbore su iznijele ista ona pitanja, na koja prethodnim učestalim upitima, upućenima nadležnim institucijama (Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode, Hrvatska liječnička komora) nisu dobilie adekvatne i konkretne odgovore.

Pitanja su zapravo prilično jednostavna i odgovori na njih su vrlo jasno zakonski definirani, ali na najveće probleme nailazimo u njihovom (ne)provođenju u praksi.

O čemu je zapravo riječ? Pokušajmo jednostavnim rječnikom:

  1. Roditelji prije cijepljenja svoje djece NISU sustavno informirani o svim koristima i rizicima koje cijepljenje sa sobom nosi. Roditelj u takvoj situaciji nesvjesno i u punom povjerenju prema izabranom liječniku djeteta pristaje, i to isključivo na VLASTITU odgovornost, na postupak koji može ozbiljno ugroziti djetetovo zdravlje. Uz to, nepotpuno informiran (ili dezinformiran o 100% sigurnosti i učinkovitosti cjepiva) roditelj NE ZNA na što obratiti pažnju kod djeteta niti kome se obratiti ukoliko se dogodi pogoršanje zdravlja nakon cijepljenja.
  2. Ukoliko se kod djeteta manifestira nuspojava (koja može, ali i NE MORA biti navedena u Uputi o lijeku za navedeno cjepivo), a pedijatar je iz nekog razloga ne prijavi – što se učestalo događa, ne postoji nadzorno tijelo/mehanizam koje će utvrditi da je došlo do navedenog propusta pedijatra odnosno prekršaja. Sankcija za navedeni prekršaj iznosi 30.000 – 50.000 kn. Vrlo rijetki roditelji nuspojavu prijave sami, što ne garantira da će prijava ostati zabilježena u sustavu.
  3. Najbitnije od svega – NARAVNO da na OVAJ način predstavnici „službenog stava medicine“ mogu i dalje govoriti kako je korist cijepljenja veća od štete. Jer šteta se realno NE BILJEŽI! Čak štoviše, ti isti predstavnici tog stava su JAVNO progovorili o tome kako je propisana obaveza prijavljivanja nerealna, neživotna i mrtvo slovo na papiru (?!). Svjesni ili ne, ali time indirektno potiču cjepitelje da to NE ČINE.
  4. Cjepiva se prečesto uvoze tzv. interventnim uvozom, čime se zlorabi činjenica da NIJE na snazi Pravilnik o davanju suglasnosti za izvanredno unošenje ili uvoz lijekova. Znate onu staru „gdje mačke nema, tu miševi kolo vode“? Ujedno je ovime otvoren manevarski prostor za pogodovanje proizvođačima cjepiva pri njihovom monopolističkom stavu i uvjetovanju uvoza određenog/-ih cjepiva, koju ustaljenu praksu predstavnici struke ne skrivaju.
  5. Aktivno postmarketinško praćenje nuspojava cjepiva – NE POSTOJI kao norma sustava cijepljenja. Drugim riječima, NEMAMO sustavno prikupljene, neovisne informacije temeljem kojih se mogu donositi realni, znanstveno utemeljeni dokazi o stvarnoj šteti.
  6. Većina podataka o nuspojavama cijepljenja prikupljena je na temelju ispitivanja proizvođača prije puštanja cjepiva na tržište. Na pitanje možemo li takve podatke smatrati nepristranima i znanstveno utemeljenima, obzirom da su proizvođači cjepiva u svojoj srži trgovci koji posluju zbog profita, mogao se čuti „utješan“ odgovor da su to odgovorni trgovci!
  7. Cjepiva ne prolaze jednaku provjeru sigurnosti prije stavljanja na tržište kao i svi drugi lijekovi. Za cjepiva se ne provode farmakokinetičke studije, kao niti studije s „placebo“ skupinom. Dodatno, niti jedno cjepivo nije ispitano na kancerogenost ili mutagenost. Ovi su problemi predstavljeni kao moguće teme za raspravu. O njima se nije raspravljalo.

Na sjednici je tek nekolicina sudionika (ali i to je divna promjena i vijest!) prepoznalo problematiku i reagiralo pozitivno na izvještaje naših predstavnica.

Vrlo znakovito je bilo to što snimateljima zamoljenima za uslugu snimanja ispred Udruge nije bilo dozvoljeno snimanje sjednice, iako je u Saboru to praksa koja se često provodi. Odgovor na pitanje TKO je odlučio zabraniti snimanje nismo dobili.

Nakon sjednice, izradili smo video-prilog koji možete pogledati na sljedećem linku:

Neki od sudionika, u čemu prednjače najglasniji zagovornici obaveznog cijepljenja, u svom izlaganju su temu sveli na osobnu razinu i sasvim neprimjereno instituciji u kojoj se nalaze, iznosili subjektivne doživljaje i strahove te prozvali roditelje djece oštećene cjepivima „zadojenim fanaticima“.

Mogli smo svjedočiti indirektnom, pogrdnom, višestrukom etiketiranju naših predstavnica, ali razumijemo da se takve omaške događaju u nedostatku ozbiljnih argumenata. Osim toga, podizanje tenzija iskušano dobro dođe kad treba skrenuti pažnju sa srži problema. To je sasvim razumljivo. Ali nikako i opravdano!

Sustav obveznog cijepljenja i njegovi štićenici te nalogodavci preuzeli su ulogu napaćene žrtve: žrtve su pedijatri jer ih se poziva na sudove u slučajevima procesuiranja roditelja koji nisu cijepili svoju djecu, žrtve su pojedini političari koji su nakon nekih istupa u javnosti doživljavali kritike, žrtve su i pojedini zaposlenici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo jer im je ugled na društvenim mrežama narušen i boje se za goli život, žrtva je Republika Hrvatska jer će, nastavi li se trend pada procijepljenosti, od Svjetske zdravstvene organizacije dobiti „packu“.

Svi su oni žrtve. Svi osim oštećene djece i njihovih obitelji. Oni su samo neki tamo navodni „antivakseri“, zločinci i fanatici.

Opravdanja za skrivanje iza „službenog stava medicine“ NEMA. Medicina nije statična struka, već struka koja raste, razvija se i uvažava nove podatke. Vaš je posao, dame i gospodo, uvažiti podatke! Vaša je obveza baviti se javnim zdravljem i tome trebate pristupiti bez trunke predrasuda i dogmi. To podrazumijeva prihvaćanje činjenice da cjepiva određenom broju djece ozbiljno oštete zdravlje te da je taj broj bitno veći od onog zapisanog u trenutnim službenim izvješćima koji priznajete kao relevantan.

Predlažemo da konačno uvažite roditelje i saslušate njihove priče te unaprijedite sustav cijepljenja u skladu s propisima te iznesenim problemima jer niti jedna Deklaracija roditelju ne može poništiti negativno iskustvo sa sustavom cijepljenja. A takvih je sve više!

Je li ustrajanje na obvezi cijepljenja unatoč svemu navedenome doista opravdano i svrishodno?!

Izvor: Cijepljenje.info

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
dalmata
Gost
dalmata

Ljudi,ove dokazane bande tuču direkt i na dicu.Jeste li Vi roditelji ili saučesnici u zločinu?Malo in je svega šta su se nakreli,a da bi bilili dobre sluge EU,NATO,USrA,sad če i dicu trovat,i prodavat za organe da degenerici koje su stvorili monstrumi Soroši,Rokfeleri,Clintoni,Trumpovi i ostala neljudska banda koja je kriva za sve zlo svita,mogu zdravim organima i krvi normalnih ljudi produžavat svoju izopačenu vrstu.Ovo je tačka na “I” zvirstva za koje su sposobni.Je li više dosta?Je li vrime da jasno i glasno kažemo”:SMRT DEMOKRACIJI-SLOBODA NARODU”Ili čemo i dalje gledat bal vampira?U njihovu korist a naš nestanak?!

Šok
Gost
Šok

Ovi koji raspravljaju o cijepljenju,
nisu cijepljeni protiv bolesti za koje traže obvezno cijepljenje
i još su živi i zdravi

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Pričaš bez veze, kao i obično!
Istina je sasvim suprotna. Svi su oni cijepljeni iz jednostavnog razloga što se u doba njihove mladosti nitko nije protivio cijepljenju.

Šok
Gost
Šok

“Pričaš bez veze, kao i obično!”
napiši od čega si ti se ti sve cijepio i na koji način,
pa da usporedimo sa ovim današnjim načinima cijepljenja,
broju bolesti protiv kojih se cijepiš danas i protiv kojih si se ti cijepio,
ako imaš barem 30 godina

ako ne znaš reci bit će ti oprošteno

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Moram pogledati kalendar cijepljenja u SFRJ. Ne znam da li ću to naći na netu no ukoliko te to interesira možeš i sam potražiti. Ja sam, kao svi moji vršnjaci, cijepljen svime što predviđeno za generaciju 1956 godine.
Moja djeca su cijepljena svim predviđenim za rođene u devedesetim amoja unučad svim što jr predviđeno kalendarom za generaiju 2017-2019. I moj pas se redoviti prošireno cijepi već 7 g0dina

Šok
Gost
Šok

“Moram pogledati kalendar cijepljenja u SFRJ.”
pogledaj pa napiši od čega si cijepljen,
sada kada si u mirovini imaš vremena ,
pa da usporedimo današnja cjepljenja sa tvojima ,
malo komparativne studije nije na odmet

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Šok
Nisam u mirovini i još dugo neću. Neće me pustiti jer im nema tko raditi.

Šok
Gost
Šok

Dub Miroslav
ne izvlači se nego napiši od čega si cijepljen,
pa da usporedimo današnja cjepljenja sa tvojima ,
ti si odličan primjerak zdravog i necijepljenog

zato napiši
da spasiš mlađariju od karcinoma i autizma
koji haraju zbog pohlepe farmakolobija
što prije napišeš prije ćeš spasiti mlade živote

Maja
Gost
Maja

pocetkom 1972 je u jugi planula epidemija vel. boginja. krajem 71. je bio cijepljen covjek koji se vratio pocetkom 72. sa hodocasca u meki, inficiran. do aprila je bilo 175 osoba zarazeno, umrlo ih je 35. veci dio tih bio je cijepljen i zrtve infekcije, posebno stariji ljudi, cijepivo nije djelovalo. iako su vlasti to znale, dale su procijepiti 18 milijuna gradjana, pa i opetovano, da bez uspjeha. epidemija je konacno suzbijena leicester metodom, karantenom. izvj. world health organisation report, belgrad, yu, 10. mai 1973, http:/whqlibdoc.who.int/smallpox/WHO_SE_73.57.pdf

Šok
Gost
Šok

Maja
dobro napisano
ovo pišem po sjećanju
ali je cijepivo protiv vel. boginja
imuniziralo i protiv drugih bolesti
mislim da bi ono bilo potrebno i
obavezno protiv dječije paralize
davno sam čitao članak o tome
tako da sam tu slab sa referencama

nonwo
Gost
nonwo

Merck-ovo cjepivo,npr protiv varičele proizvodi se na način da se virus uzgaja na fetalnim stanicama(može se proizvoditi na životinjskim ,a sad pokušavaju i na biljnim).Zatim se vrši “žetva” uzgojenog virusa pri čemu se u finalnom produktu,cjepivu, OBAVEZNO nalazi DNA fetusa na čijim stanicama je uzgojen virus(nemoguće ga je izbjeći).FDA je znala da se insercionom mutagenezom genetski materijal fetusa može ugraditi u genom djeteta koje se cijepi i postoji opasnost od nastanka karcinoma.Kako proizvođač ne može u proizvodnom procesu u potpunosti odstraniti fetalni DNA uvedene su tzv.”sigurne “količine koje bi proizvođač trebao zadovoljiti,…ali kako ni to nije bilo moguće, dozvoljene razine… Pročitaj više »

Maja
Gost
Maja

plus celijska kultura iz jedne kancerogene zene, koja je bez sigurnosnih ispitivanja ( preskupo i previse vremena), bila desetljeca koristena u proizvodnji cijepiva.
sastav cijepiva inace: celije iz majmunskih bubrega, abortiranih fetusa, aluminijski spojevi, ziva, antibiotici, formaldehid, nano ceszice, strane bjelancevine zivot. porijekla, genetski öromijenjene celije kvasca, phenoxyethanol, ethanol, gliphosat, tumorske celije, drugi kem. spojevi.
nobelovac harald zur hauser 2008, za hpv, bio je financiran od zeneca farme, ciji clan je sjedio u svedskoj nobel zakladi, a cochrane laboratorij od b. gatesa. korupcija u svim gremijima.

nonwo
Gost
nonwo

Da,isto vrijedi za cjepiva proizvedena na karcinomskim stanicama…a btw. FDA stranica na kojoj je rasprava po tom pitanju koja je pošla u “pogrešnom smjeru” je nedostupna…

Šok
Gost
Šok

“celije iz majmunskih bubrega”
ovako je virus side prešao sa vrste na vrstu,
sa majmuna na čovjeka
cijepivo je inače napravljeno u saveznoj državi New York
prvi cijepljeni su bili sa područja konga odakle su bili i majmuni
ti majmuni su otporni na virus side

Maja
Gost
Maja

trump je ukinuo obavezno cijepljenje, kao i nova talijanska vlada. preko bare je vec jedan milijarder, vlasnik farma- firme pred sudom zbog korupcije i veleizdaje.

viktor
Gost
viktor

Imali smo mi nase vakcine -Torlakove, sad uvozimo otrove da bi neka bitanga uzela proviziju. Sta trazi ziva u sastavu vakcine? Imunitet se stvara u mozgu deteta i potreban je vem. period od 1 do 2 stvaranja imuniteta. Polivanentne vakcine stvaraju haos u mozgu deteta a i neke bolesti treba ”prelezati” . Farmako-mafija hara.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

viktore
ne želim biti neugodan no što ste po struci?

viktor
Gost
viktor

Roditelj.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Za dobro Vaše djece cijepite ih. Sigurno nećete pogriješiti. Sigurno se neće nitko obogatiti na tom cjepivu, no ukoliko Vam djeca obole od neke od opakijih bolesti (protiv kojih ih cijepimo) mogli bi ste ostatak života tući glavom o zid.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

viktor
I ja sam roditelj i djeda no to me ne kvalificira za pilota aviona?!

GanicusPrvi
Gost
GanicusPrvi

Poznat nastup kad nabijate osjecaj krivice roditelju da ako nesto bude djeteu da je on kriv da se pitaju takvi kao vi oduzimali biste tu djecu i davali onima koje ne smijem reci da ne bih bio banovan.Roditelj je najveci prijatelj djetetu ne navodi mi samo primjere koji se dogadjaju kontra jednom u 100000 puta.

Silence
Gost
Silence

Dub Miroslav, a odakle vama ideja da liječnici znaju nešto o cjepivima? Pitam jer je općepoznato, a i sami liječnici će vam to potvrditi, da oni o cjepivima ne znaju ništa. Odnosno, ništa više nego što možete pročitati u novinama. S druge strane, zašto mislite da ja nisam u stanju razumjeti koje su posljedice ubrizgavanja žive i aluminija, dijelova ljudske DNA, formaldehida, glifosata i ostalih čudesnih komponenti cjepiva? To može razumjeti svatko tko želi znati i pozivanje na formalno obrazovanje je potpuno irelevantno. Kao što vi razumijete poruke liječnika koji zagovaraju cijepljenje, jednako tako brižni roditelji razumiju liječnike koji iznose… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo

Mirek,to vas ne kvalificira ni za savjetodavca, provaxera…

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Školska sprema me kvalificira i obavezuje za zdravstveno educiranje u području zdravstva.

Zax
Gost
Zax

Daleko od toga da se razumijem u problematiku ali sustav gdje drzava namece obavezu a ne zeli preuzeti odgovornost smrdi do neba. Jos kad uzmemo da cjepiva proizvode farmaceutske korporacije kojima je jedino profit na pameti a za ljude ne haju. Ove godine je uvedeno obavezno cjepljenje protiv meningitisa mada nicim nije opravdano. Od meningitisa u hr umire godisnje manje od jedne osobe u prosjeku. A u medijima apeli da roditelji cijepe djecu protiv hpv-a a da se uopce ne spominju nuspojave tog cjepiva koje je u japanu zabranjeno jer je nekoliko tinejdzerica ostalo paralizirano. U biti temeljno pitanje je… Pročitaj više »

Maja
Gost
Maja

prisila te vrste jest cists naci-stasi diktatura. prems uno konv. je zo povreda tijela i slobodne odluke, a i prsksi masovno oruzje za unistenje, isto kao chemtrailsi, haarp, otrovana hrana, voda, tamponi, kozmetika itd. svi u klubu slave, preko ledja naroda.

shumadinac
Gost
shumadinac

Zašto se odjednom pokreće tolika rasprava oko vakcinisanja? I to ne samo kod nas već i šire na Zapadu?
Zato što ljudi prestaju sa vakcinisanjem.
A zašto ljudi prestaju sa vakcinisanjem?

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Usluga farmaceutskoj industriji. Naj više se zarađuje na oboljelom a naj manje na cijepljenom. Toliko o gluposti antivaksera.
Svaki dan prelazim preko mosta i plaćam mostarinu. Na mostu se stalno nešto popravlja. Nikome ne pada na pamet da pita da li je most siguran, kako je građen, koji je rok trajanja, koja je vjerojatnost da se sruši poput mosta u Bolonji itd. Platiš i voziš. I ne izigravaš “Antimostera”!

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Preko mosta,mogu i ne moram prijeći-moj izbor. U mene vakcina,mora ući-njihov izbor. Obično,jedan lijek priziva drugi-moguća pojava,u narodu poznatija kao nuspojava. Plus na nus zarada,pored vakser zarade. Ako je dugotrajna šteta po čovjeka od nuspojave,onda je to za farmaceute bolje nego da si digao kredit u švicarcima.Imaš nekretninu ali u krevetu.a njima se slijeva novac na račun.Na nijednoj vakcini ne piše,ruski rulet,ali ona to je.Nitko ne zna jel’sljedeći metak njegov.A to samo zato jer dilaju neprovjerena cjepiva. Gdje si vidio da netko mješa domaću rakiju sa kolom.A oni to rade sa vakcinom.Ne miješaju rakiju i kolu ali zato rade druge… Pročitaj više »

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Farmaceuti uspješno pronalaze bolesti za svaki lijek.

Maja
Gost
Maja

ista stvar i sa kemoterapijom, trebala je kao neefikasna, vrlo otrovna, smrtonosna metoda odavno biti zabranjena, ovako ona ostaje ” sramota moderne medicine”. i o tome se izjasnjavaju znanstvenici i lijecnici.

apolo
Gost
apolo

Most koji se srusio je u Djenovi.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

apolo
Lijepa hvala na ispravci , pomoći i sudjelovanju! Neka ti sutra bude puno puno bole i drae od danas. Nadam se novom dopisivnju i zahvalama na vm urednm postu

Maja
Gost
Maja

nije se srusio sam od sebe, lijepo se vidi explozija pod trasom.

shah
Gost
shah

@DubMiroslav nije ti to isto, prelaskom mosta mozda netko padne pa ce ostali to vidjeti i nece vise prolaziti

kod cjepljenja je vec netko pao, ali vlasnik mosta i dalje tvrdi da je most siguran, ne zelio neovisnu gradjevinsku i prometnu inspekciju, a one koji hoce na realnim temeljima propitati sigurnost mosta, te naziva zadojenim fanaticima.

meni je super ono pitanje, zasto njihova necijepljena djeca ugrozavaju nasu cijepljenu

tako ce za 20 godina pitati zasto njihova necipirana djeca ugrozavaju nasu cipiranu

Maja
Gost
Maja

prema statistikama rak grluca maternice je 70- tih u mjemackoj bio u opadanju. od 2000-tih je smrtnost hpv cijepljenih u porastu. ista slika svuda po evropi i svijetu. mnogi traze zabranu tog cijepiva. nizom ostalih cijepiva dobivaju se bas te infekcije protiv kojih se cijepilo, plus druge infekcije sa stravicnim ishodom. to se sve zna, postoje sirom svijeta liste tih steta, statistike, iako vrlo mali broj stvarnih steta zavrsi na tim listama. takve liste ne vode se na balkanu, u austriji i drugdje, sto ne znaci da stete ne postoje. cijepiva su masovno smrtonosno oruzje, u usa (visoka procijepljenost), vec… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke

Zato sto nemaju povjerenje u vakcine servirane od najvecih igraca farmaceutske industrije,a ne u vakciniranje kao metodu ,sto obozavatelji farmaceutskih korporacija uporno pokusavaju podvaliti ljudima koji ne zele da im djeca uz one potrebne vakcine dobijaju i nepotrebne koktele svega i svacega,samo da bi povecale profit debeloguzim vlasnicima farmaceutske korporacije!

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Odluka o cijepljenju je državna odluka i ima jako malo veze sa slobodom odlučivanja. Odlučuju svi bez obzira imaju li djecu ili ne! Tu nema demokracije i ne treba je tražiti! Razlog je čisto ekonomski. Velike epidemije mogu smanjiti populaciju za 75% i nema rata, osim atomskog, koji može biti strašniji i tragičniji!

Mucke
Gost
Mucke

Gospodine ja uopce ne sumnjam da ovakvi “Forrest Gump-ovski” upisi raznih liberalnih samoprozvanih progresivaca i “demokrata” po portalima i komentarima ispod njih imaju za cilj iskljucivo uvodjenje tiranije.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Mucke
Opet, ne želim biti neugodan, no ja se nikad ne bi petljao u odluku automehaničara. Vjerojatno je da ni on ne bi napravio ono što mu ja kažem i da za rezultat preuzme odgovornost.Zar ne ?!

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Jedan mehaničar je mom frendu stavio benzinski umjesto dizel motora, ili obratno, ne sjećam se točno…

Mucke
Gost
Mucke

Gospodine,vidite da vam netko unistava vlasnistvo i umjesto odlaska kod drugog mehanicara vi inzistirate na unistenju vlastitog vozila?Ne postoji “mehanicar” na ovom svijetu koji zna sta je dobro a sto lose za njegovo dijete od roditelja!

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Prije malo vremena je jedna mehaničarka, antivakserica,pristalica “prirodnog” liječenja liječila svog sina od leukemije, rezultat je bio očekivan i sve su novine pisale o tom . Sad se čeka suđenje.

Maja
Gost
Maja

leukemiju su rusi lijecili jos 50- tih prirodnim metodama, one su i danas poznate, ova zena je upotrebila nesto neispitano na vlastitu odgovornost. dali danasnja farmacija uspjesno lijeci leukemiju?

Piretis
Gost
Piretis

@Dub Miroslav- Ima jedna razlika. Kod mehaničara ideš, ili ne, dobrovoljno a djecu cijepe pod moraš. I koja ti je to logika da o vlastitom djetetu nemamo prava “slobodno odlučiti”. A o čemu onda imamo? Inači nisam apsolutni protivnik cijepljenja ali jesam protiv da se uvodi cijepljenje protiv “dječijih bolesti”, HPV-a i slično. Gdje je tome kraj? Hoćemo li za neko vrijeme, kad se dosjete, biti obavezno cijepljeni protiv npr. karijesa ili ćelavosti? Najgore u cijeloj priči što ima vrlo malo znanstveno potvrđenih nuspojava. Medicina (struka?) tvrdi da ih je minimalni i da su uglavnom benigne a roditelji čija su… Pročitaj više »

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Piretis
Da li doista misliš da imaš neka prava sa svojom djecom grdno se varaš. Probaj dijete:
1. Ne dati na predškolski odgoj.
2. Ne dopustiti pregled pred upis u školu.
3. Ne dati dijete u školu.
4. Udariti ga.
5. Ne dati ga u vojsku (ukoliko ponovo bude obavezno).

Piretis
Gost
Piretis

@Dub Miroslav- Cijepljenje da ali cijepljenje od svega i svačega ne. Malo ih je, barem nas koji smo vidjeli oboljele od dječje paralize (Polio) a da bi odbili takvo cjepivo. Jedno je difterija, tetanus ili hepatitis a nešto sasvim drugo rubeola ili gripa. A da nemamo sva prava nad djecom stoji. Isto kao što stoji da onaj koji ima volje (i novaca) dobar dio onog što si gore naveo može prilagoditi kako mu odgovara. (Dio sa ne služenjem vojnog roka sam neki dan komentirao i smatram da je dio lukavo osmišljenog plana stvaranja vojno nesposobne generacije. Osim toga to je… Pročitaj više »

shah
Gost
shah

@Dub Miroslav
to obavezno cijepljenje je obavezno samo u nasim vukokebinama.
u zapadnim demokracijama i naprednim europskim zemljama dvanaestorice cijepljenje nije obavezno.
aj u svedskoj ili austriji pokusaj prusiliti roditelja na cijepljenje i zavrsit ces u zatvoru kao da si ga udario.

Silence
Gost
Silence

Nažalost, vaša tvrdnja ne stoji. U SAD je cijepljenje obvezno, dogma (i lobisti) su prejaki, a sve nuspojave se sustavno negiraju. Neki ljudi su prisiljeni školovati djecu kod kuće, drugi iseljavalju, mnogi protestiraju i pokušavaju izboriti svoja prava – sve u svemu, situacija tamo je prava noćna mora za roditelje koji znaju da: – cjepiva izazivaju brojne kronične bolesti, – cjepiva izazivaju autizam (1od 36 djece je autistično), – cjepiva ponekad izazivaju smrt, – cjepljenje protiv gripe u trudnoći ponekad izaziva pobačaje, – cjepiva protiv HPV u 25-30% slučajeva izazivaju sterilitet itd. Svi tzv. anti-vaxxeri su bivši pro-vaxxeri! Da biste… Pročitaj više »

Maja
Gost
Maja

austrijanci su inace skepticni, ne jure za svaku temperaturu k doktoru, jer si znaju pomoci, niti su bas ” vaxeri”. iako i tu medijska propaganda radi punom parom, niz pedijatara progovorio je otvoreno protiv cijepiva, kao nepotrebnim opterecenjem, udruga skolskih lijecnika u becu je pred koju god. iz odgovornosti javno odbila cijepiti djecu, jer ne zele snositi posljedice. osim toga imaju i javnu stranicu podataka – impffrei.at. ali sistem ne stavlja stete na listu, taji ih.

Šok
Gost
Šok

Dub Miroslav
si se cjepil protiv HPV-a ?

Maja
Gost
Maja

na to cijepivo negdje prisiljavaju i djecake jednako kao djevojcice.

Helena
Gost
Helena

LJUDI NE ŽELE VAKCINISANJE NEPROVERENIM VAKCINAMA i vakcinama protiv ispadanja mlečnih zubića!!! Zar je moguće da je potrebno toliko rasprava da bi ti to shvatio? Na drugim temama si daleko inteligentniji, ovde pokazuješ neke čudne simptome, u čiju dubinu sad neću ulaziti. Čuj, rekla država da se to mora. Aman, mi nismo stvar i nečije vlasništvo, ne pripadamo nikom. Čak ni našim roditeljima, ni deci. Oni su samo luk kroz koji se mi odapinjemo u život i obrnuto. Ne pripadamo ni partnerima, ljubavnicima, rođacima, ili prijateljima, oni su samo naši duži ili kraći, prijatni ili neprijatni saputnici. Naročito ne pripadamo… Pročitaj više »

Maja
Gost
Maja

jedna od papinskih bula u sred. vijeku -” nitko nema pravo na svoje tijelo, to pravo ima crkva” – danas to pravo ima drzava. vec marx je preuzimao bebe i djecu pod drzavni odgoj, a majke slao u tvornice. taj sistem ocito balkanu nije stran, samo ga sad zovu globalizam, a taj ne samo da razbija obitelji, spolove, vec preuzima i nase najmladje, u svim facetama.

Šok
Gost
Šok

HPV- je odličan primjer kako nedovoljno ispitano cjepivo i pohlepa farnaceutskih kuća idu skupa
znaju to sve žene koje su oboljele od karcinoma

Maja
Gost
Maja

pa i za gripu, ospice, polio itd. sve cisti fake sa teskim posljedicama.

Maja
Gost
Maja

dub miroslav, ova usporedba ti ne drzi vodu, jer znanost ( nepotkupljena, iskrena, objektivna znanost), veze nema sa big biznisom. biznis placa studije, drzavne organe i medije, biznis reklamira, biznis prodaje. i k tome, biznis ubija znanstvenike i lijecnike koji se usude ” kritizirati”, koji iznasaju dokaze. preko bare je tako ” odstranjeno” vec preko 80 takvih znanstvenika i lijecnika. masovno ubojstvo. pa ti vjeruj ovim kupljenim dusicama iz medija i vlade.

Hmmm da
Gost
Hmmm da

Tup Miroslav

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Nije, dobar je Miro… Samo se voli cijepiti 🙂 (ko u onom filmu lepa nešto…)

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Kaže onaj koji zna samo Hmmm da.

IP nije moj broj
Gost
IP nije moj broj

@Dub Miroslav
Ne, odluka je samo moja. Drzava i politicari su zgadija i oni nesmeju da se mesaju u stvari porodice. A TI kada budes imao svoju decu samo ih pelcuju i nebrini za nas i kasu drzave ako nisi sam politicar. I daj decu svoju drzavi jer si rob i nrtrba ti porodica

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

IP
Ja sam djeda.
Što se tiće brige: dužnost, posao a naj više moja želja i odluka da se odškolujem i pomažem ljudima, i da brinem.

shumadinac
Gost
shumadinac

Tako je Mucke. Obični ljudi se plaše zloupotrebe zbog profita – uvališ đubre a debelo naplatiš i još prisiljavaš vlast da vrši pritisak na stanovništvo kako bi se vakcinisalo.

Oni malo bolje obavešteni postavljaju pitanje zašto vlasti pristaju na pritiske i shvataju da se ne može baš sve opravdati profitom.

Oni još bolje obavešteni znaju da ne postoji bolji način da dobiješ “spavača” koji će uz određeni “okidač” da napravi željeni efekat (uglavnom bolest od koje nema leka ili koja se razvija velikom brzinom). Ili kraće rečeno biološko oružje.

Oni najbolje obavešteni – e, oni znaju kada će se sve to događati.

GanicusPrvi
Gost
GanicusPrvi

Kad sam poceo slusati o ovom stetnim posljedicama cijepljenja malo sam pogledao oko sebe i saznao za gomilu djece koja su rodjena sasvim normalna a nakon vakcina kako da kazem nisu sad fizicki ili mentalno u redu.Njihovi roditelji kazu da se to dogodilo odmah nako cijepljenja u roku od nekoliko sati do 24 sata.Evo jednog od tih otrova kojim se ciojepe samo djeca na balkanu. http://toksicnahrana.blogger.ba/arhiva/2008/09/07/1775306

benty20
Gost
benty20

Kad se filanotropom naziva onaj tko “dobro odrađenim poslom sa cjepivima i reformom zdravstva” nastoji smanjiti broj ljudi na Zemlji za 15-20% Pa se sad cijepite ljudi moji!
https://youtu.be/PntZi_ZB9z8

IGLOMIR
Gost
IGLOMIR

…cemu sva diskusija i frka ? neka farmaceutske korporacije na pakovanjima svojih proizvoda stave da u slucaju ozbiljnih nuspojava odgovaraju financijski i krivicno…..doktor koji inzistira na cjepljenju neka potpise istu izjavu ,ako ima djecu prilaze dokaz da ih je cjepio vakcinom koju preporucuje…pa da vidimo…

Dominik
Gost
Dominik

Neće ti to nitko potpisati ali će ti i dalje prijetit da moraš cijepiti dijete.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Svaki roditelj koji ne želi cijepiti djecu neka potpiše da će sam snositi trškove liječenja djeteta u slučaju zaraze…pa da vidimo…

Helena
Gost
Helena

A sad mu kao troškove lečenja nekih većih bolesti plaća država? Progovoriš li još jednu, počeću da verujem da te plaćaju farmaceutske industrije.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Helena
Sve plaćamo sami uplačujući u zajednički fond.
Što se tiće plaćanja sa strane farmaceutske industrije prije će začetnici i propagatori antivaksa biti u sprezi s farmaceutskom industrijomjer liječenje epidemijskih bolesti košta drastično više od cjepiva. Dakle Helena priznaj tko i koliko?

Crni žutokljunac
Gost
Crni žutokljunac

Ja uopče ne sumnjam,da kad padne procijepljenost,farmaceutska mafija je u stanju ubacit upravo takvu bolest među necijepljene.Ne sumnjam da se to i radi,kao što se i ubacuju neke bolesti među nas,i onda nas se liječi i zaradi na nama.Ogromna je tu lova u igri,a gdje je takva količina love tu su i veliki strvinari koje zanima samo zarada.Po tome ispada da se cijepio il ne,možeš fasovat.Dosta ovisi o sreči ili opet o tome kolko organizam može podnijet te silne kemije.

Maja
Gost
Maja

osvijesteni roditelji dobro znaju kakvu ulogu igra ishrana u zdravlju, odn. vitamini. dobro ishranjena djeca su zdrava, pa cemu cojepiva? boljzljova, lose ishranjena djeca cak i ne bi smjela biti cijepljena, radi tezih komplikacija. onda cemu sav taj tamtam? na temu vitamini ( posebno c vit) i infekcije imas u zadnje vrijeme niz znanstvenih radova. samo na balkanu jos djeca i odrasli umiru od infekcija, koje drugdje u otvorenim, civiliziranim sredinama rjesavaju bas visim vitaminskim dozama. pitaj bilo gdje na balkanu danasnje doktore, sto znaju o vitaminima u lijecenju bolesti? ili – kako iz tijela izvuci aluminij, zivu, olovo i… Pročitaj više »

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

Lažovi korporacijski.A ova gamad od političara IZDAJNIKA služe njihovim interesima.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata

Treba uvesti obavezno cjepljene s najmanje 200 cjepiva ukljucujuci i protiv zubobolje! Zatim zigosati i chipirati sve ovce. Poreze dici na 99% i zapoceti najmanje 30 ratova..Naravno, nakon toga treba zabraniti piskiranje i kukanje po internetu, a zapravo ni netreba ionako se sistem ne boji bjesnih foteljasa…

hogar strašni
Gost
hogar strašni

Liječniku koji ide cijepiti dijete treba reći da ga smatramo odgovornim za sve probleme koji mogu iz toga izaći i da on odgovara svojom glavom. I kad prvom padne glava promjenit će pjesmu. Mnogi će reći da je ovo govor mržnje a prisila cijepljenja?

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Roditelj, koji ne želi cijepiti dijete snosit će troškove lijećenja u slućaju da mu dijete oboli a u slućaju epidemije troškovi proprcionalno rastu i onda ćeš postati hogar manji od makovog zrna.

Piretis
Gost
Piretis

@Dub Miroslav- A ja do sada mislio da živimo u socijalnoj državi (kakvoj takvoj) a ne u feudalnoj. Koja je to logika da se kažnjava oboljele? Može. Evo platit ću troškove liječenja unuka od rubeole ili ospica ali onda nek mi najprije država izračuna koliko sam do sada uplatio u zdravstveni fond, koliko iskoristio, pa razliku neka vrati. I neka se sjeti za što sam sve plaćao samodoprinose, državne obveznice, poreze, pa kad izravnamo račune platit ću što sam dužan. I da, što ćemo s obranom zemlje? Koliko je to vrijedilo, i ako je, kome je? Posao države je briga… Pročitaj više »

hogar strašni
Gost
hogar strašni

Bravo sve si rekao 5+

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Piretis
Fond zdravstva je solidarni fond a ne bankovna štednja. Svi mi ulažemo a troši onaj kome, na žalost, treba. Da li si branio zemlju ili se borio za privilegije. Američki general Patton je imao dobru izreku za one koji trže ratne zasluge.
Službe kontrole medicinskih proizvoda rade svoj posao kvalitetno, kvalitetnije od drugih evropskih zemalja ( zaostavština iz SFRJ).

Piretis
Gost
Piretis

@Dub Miroslav- Nemam ništa protiv solidarnosti ali da nije selektivna. Pa ako treba nečije dijete poslati u SAD na liječenje jer je to jedina šansa, a na trošak HZZO-a, jesam za to. Ali onda nek mi ne prijete kako ću kao pušač plaćati veću premiju jer sam je u 40 godina kroz trošarine i porez na duhanske proizvode već debelo (pre)platio (usput, izračunao sam na temelju današnjih poreza i trošarina da sam do sada u državni budžet uplatio između 55 i 60 tisuća € /na bazi 4 € dnevno/ pa kako ja nisam državu pitao na što troši moj novac… Pročitaj više »

Maja
Gost
Maja

miro, daj mi molim te objasni koliko je izlijeceno dijabeticara, osteoporoza, multiplih sindroma, srcanih, tumora, kron. upala, alzheimera itd. nisu mi poznati podaci. moja frendica u zagrebu dala je cak otkaz na poslu, zbog bolova, sad zivi od 2500 kn. vec preko 3 g ima uzasne bolove u mjehuru, to su bolovi kao porodjajni. i cijelo to vrijeme na najjacim analgeticima ( samo u usa usmrcuju po statistici 60.000 ljudi), na antidepresivima sa nuspojavama, na sredstvima za spavanje ( skracuju zivot za vise god). nikud ne moze, moli boga da umre. nase javno zdravstvo joj jos nije dalo dg niti… Pročitaj više »

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Majo Mi, za sada, živimo u relativnom blagostanju što se tiće problema javnog zdravlja, premda se kolege iz javnog zdravstva nebi složili jer uvijek može bolje i više ( to su ljudi kojima treba skinuti kapu). U svijetu ima puno predjela gdje vladaju razne zaraze i nestašice. Naj teže će biti naći jednu majku ili oca koji neće htjeti cijepiti svoju djecu i sebe kad se uvede u proizvodnju cjepivo protiv malarije. Zašto??? Pa to je njima stvaran problem od kojeg umiru a ne, s proštenjem, mondeno preseravanje kojim se krati vrijeme u kafiću!!!! Radim dosta s djecom i vidim… Pročitaj više »

Maja
Gost
Maja

malariju po africi rjesavaju uspjesno jeftinim metodama, u roku 24 h. te metode balkanski ” szrucnjaci” ismjehivaju. glavno da se tu umire od infekcija, jer nije ni antibiotik svemocan. u zropima su prije dolaska bijelog covjeka svi domoroci imali dobar imunitet i znali su protiv parazita. poslije bijelca na terenu cisti kaos i pomor.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Majo
Veoma uspješne metode. Broj umrlih u svijetu u 2017 od malarije 435 000. Broj oboljelih 216 000 000.
91% oboljelih i umrlih u Africi. Toliko o uspješnosti jednostavnih i prirodnih metoda.

Maja
Gost
Maja

miro, tek kad uciljano, sa prethodnim znanjem, utipkam trazilicu (sistem zataje, ne informacoje), tek tad dobijem rezultate. dakle, 2012 je u ugandi pod pokroviteljstvom crvenog kriza napravljena mms malaria studie. 154 malarija inficiranih dobili su mms. odrasli 18 kapi, djeca 8 kapi i bebe 6 kapi. njih 143 je preko noci bilo malarija- frei. ostalih 11 uz dodatnu dozu slijedeci dan. who za taj uspjeh nije pokazao niti malo interesa i volje istrage. jedan lijecnik je daapace dobio otkaz, drugi se vise nisu usudili pricati, uz svu pozitivnu dokumentaciju svjedoka, mapr. izave kerstin wojciechowski i ozdravljelih. svijetom, pa i na… Pročitaj više »

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Tko je istraživao, kad je istraživao, da li je uzorak reprezentativam, da li su se povukli simptomi a plazmodij ostao u tijelu ili je uništen , gdje su rezultati objavleni, tko je ponovio testiranje i verificirao ga, tko je ispitivao nus pojave lijeka u kratkom periodu i moguće posljedice nakon 5 i 10 godina. Internet je pun laži poput znanstvene zajednice. Ljudi bi dali sve za trenutak slave ili da namagarće svih oko sebe! Poradi toga nitko u znanosti niti ne vjeruje dok netko drugi ne uspije ponoviti eksperiment na isti način i s istim rezultatom. Vidjeli smo mms plasiran… Pročitaj više »

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Majo u africi je prošle godine od malarije umrlo cca 400 000 ljudi usprkost jeftinim uspješnim metodama ili možda baš zahvaljujući njima?!. Potraži na netu.

Maja
Gost
Maja

pozrazila sam na netu, odgovor je gore.

Maja
Gost
Maja

slubena, javna ” medicina” nema lijeka niti za dijabetes, arteriosklerozu, razne kron. upale, autoimune, ms, dijabetes, alzheimer, tumore, osteoporozu itd, iako su za te bolestine vec odavno ili od nedavno poznati prirodni tretmani i ljudi ozdravili. javno zdravstvo ne lijeci nista, samo nadgledava i pise.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Majo
Postoje lijekovi i higijenske mjere za mnogo toga što si nabrojila. Teško je sve tipkati, no ukoliko dođeš negdje na Kvarner rado ću sa tobom prodiskutirati o svemu što si napisala?!

Maja
Gost
Maja

za epidemiju su i pravilu krive vlade i farmacija. zastita krda je bajka, jer u visokoj procijepljenosti ( usa, kina, gvineja i sl), i dalje dolazi do epidemija. kao i uzrocno cijepivom i do novih, jacih sojeva virusa koji ce ubuduce kositi sve, posebno stariju populaciju. kaze znanost, ne ja.

Maja
Gost
Maja

p.s. i u epidemijama su do sad smrtno stradali vecinom bas cijepljeni. kazu statistike.

Maja
Gost
Maja

ne reci, vec zahtijevati na pismeno da snosi odgovornost. zo nitko normalan ne potpisuje. iskustva u njemackpj i austriji.

Slava
Gost
Slava

Postavlja se logično pitanje, zašto se roditeljima uzima pravo, da odlučuju o koristi ili šteti za svoju djecu u vezi sa cijepljenjem ? Demokratična javnost u Evropi i Americi si je več izborila za to pravo, vjerojatno na osnovu argumenata.
CIJEPLJENJE SAMO NA PROSTOVOLJNOJ BAZI X!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik