Dr. Andrew Zimmerman: cjepiva mogu uzrokovati autizam kod osjetljive djece

Autizam i cjepiva - skrivene informacije
53 komentara

Dr. Andrew Zimmerman, svjetski poznati dječji neurolog koji se specijalizirao za autizam, kao vještak medicinske struke čija je pisana mišljenja američka Vlada koristila na američkom tzv. Sudu za cjepiva – davne 2007. godine rekao je službenicima američkog Ministarstva pravosuđa da cjepiva mogu uzrokovati autizam kod osjetljive djece, ali tvrdi kako je Vlada sakrila te informacije i pogrešno predstavila njegovo stručno mišljenje.

Budući da je dr. Zimmerman radio za američku Vladu i industriju cjepiva, teško ga je kategorizirati kao “anti-vaksera”, “luđaka” ili “teoretičara zavjere”, što propagatori obveznih cjepiva obično pokušavaju učiniti.

Vijest je objavljena 6. siječnja 2019. u američkoj tjednoj nedjeljnoj emisiji Full Measure koja se bavi istraživačkim, izvornim i odgovornim novinarstvom. Voditeljica je Sharyl Attkisson, istraživačka novinarka koja je pet puta osvojila nagradu Emmy i jedan puta nagradu Edward R. Murrow za istraživačko novinarstvo.

Sharyl Attkisson

Emisiju je moguće pogledati na sljedećem linku:

Cjelokupni transkript jedanaestominutne emisije nalazi se na ovom linku: http://fullmeasure.news/news/cover-story/the-vaccination-debate.

U emisiji je Rolf Hazlehurst, zamjenik državnog odvjetnika, objasnio kako je njegov sin Yates Hazlehurstpretrpio teške nuspojave nakon cijepljenja te je obolio od poremećaja iz autističnog spektra. Sud za cjepiva, tijelo koje mimo sudskih procedura razmatra odštetne zahtjeve roditelja, 2007. godine odlučio je meritorno riješiti šest “testnih” slučajeva od ukupno 5.400 odštetnih zahtjeva u ime djece koja su nakon cijepljenja razvila poremećaje iz autističnog spektra. Jedan od tih šest slučajeva bio je Hazelhurstov.

Zamjenik državnog odvjetnika, Rolf Hazlehurst, nalazi se u sredini
(izvor: autisminvestigated.com)

Rolf Hazlehurst

Tih šest slučajeva trebalo se iskoristiti za testiranje triju teorija o uzročnosti autizma putem oštećenja od cjepiva:

  1. Je li timerosal, živin konzervans koji se koristi u cjepivima uzrok autizma?
  2. Je li MMR cjepivo izazvalo autizam?
  3. Je li kombinacija timerosala i MMR cjepiva uzrokovala autizam?

Kao znanstvenik i svjetski poznati stručnjak na polju autizma konzultiran je dr. Andrew W. Zimmerman. U prvom slučaju Cedillo, dr. Zimmerman je u svom pisanom nalazu i mišljenju zaključio kako nema dokaza da je MMR cijepljenje uzrok autizmu kod djevojčice Michelle Cedillo.

Cedillo-3

Dr. Zimmerman je, 15.6.2007., u pauzi tijekom saslušanja dr. Kinsbournea kao vještaka koji je tvrdio da MMR cjepivo može uzrokovati autizam, pojasnio odvjetnicima američkog Ministarstva pravosuđa da se njegovo mišljenje odnosi isključivo na Michelle Cedillo, te da se ne smije kao opća tvrdnja koristiti za svu djecu pod svim okolnostima. Objasnio je da bi cijepljenje moglo uzrokovati autizam u iznimnim slučajevima mitohondrijske disfunkcije.

Izvadak iz pisane izjave dr. Zimmermana (izvor: https://sharylattkisson.com/)

Izvadak iz pisane izjave dr. Zimmermana

Nedugo nakon tog razgovora, odvjetnik američkog Ministarstva pravosuđa je obavijestio Zimmermana da neće trebati iznositi svoj nalaz i mišljenje usmeno u slučaju Cedillo na raspravi koja je bila zakazana za 18.6.2007. Zimmerman nije znao da su ostali slučajevi na kojima je radio (Hazelhurst i Poling) “testni” slučajevi u Omnibus Autism Proceedings.

Izvadak iz pisane izjave dr. Zimmermana (izvor: https://sharylattkisson.com/)

Izvadak iz pisane izjave dr. Zimmermana

Što se zapravo dogodilo?

Pojašnjenje dr. Zimmermana zapanjilo je odvjetnike američkog Ministarstva pravosuđa. Postalo im je jasno da bi njegov usmeni iskaz u slučaju Cedillo otvorio branu za ostalih 5.400 podnositelja zahtjeva za naknadu štete te bi postalo nemoguće negirati vezu cjepiva i autizma.

Odvjetnici američkog Ministarstva pravosuđa su potom u slučaju Yatesa Hazlehursta zloupotrijebili pisani nalaz i mišljenje vještaka medicinske struke, dr. Zimmermana – iako su znali da se isti nalaz i mišljenje odnosi isključivo na slučaj Cedillo.

Izvadak iz slučaja Hazlehurst u kojem se vidi da je prilikom donošenja odluke cijenjeno Zimmermanovo mišljenje iz slučaja Cedillo

Izvadak iz slučaja Hazlehurst u kojem se vidi da je prilikom donošenja odluke cijenjeno Zimmermanovo mišljenje iz slučaja Cedillo

Odvjetnik Robert F. Kennedy Jr. i zamjenik državnog odvjetnika Rolf Hazelhurst pokrenuli su disciplinski postupak protiv dvoje odvjetnika Ministarstva pravosuđa, Vincenta Matanoskog i Lynn Ricciardella, a vjerojatno će podnijeti i kaznenu prijavu radi počinjenja kaznenih djela prijevare i ometanja pravosuđa (u Hrvatskoj bi to bila kaznena djela prijevare i sprječavanja dokazivanja).

 

Izvadak iz pisane izjave dr. Zimmermana (izvor: https://sharylattkisson.com/)

Izvadak iz pisane izjave dr. Zimmermana

Pored slučaja Hazlehurst i slučaja Cedillo, jedan osobito snažan testni slučaj, Hannah Poling, uklonjen je kao test, riješen i zapečaćen od strane Ministarstva pravosuđa te tajništva HHS-a te. Nije se mogao koristiti kao presedan u bilo kojem drugom slučaju u Omnibus Autism Proceedings.

Hannah Poling
Hannah Poling (izvor: urbanintellectuals.com)

Odlučeno je da nije dokazana nijedna od teorija uzročnosti autizma u testnim slučajevima te su svi zahtjevi za naknadu štete odbačeni u nizu oštro sročenih odluka.

Slučaj Poling je osobito zanimljiv jer je u njemu Zimmerman podnio pisani nalaz i mišljenje vještaka u kojem je ustanovio da su cjepiva uzrokovala autizam te djevojčice, budući da je imala mitohondrijski poremećaj. Zimmermanovo izvješće dalje navodi da bi cjepiva mogla pokrenuti regresiju koja završava autizmom – možda u maloj podskupini – djece s već postojećim mitohondrijskim poremećajem.

Robert F. Kennedy Jr.
Robert F. Kennedy Jr. (izvor: https://childrenshealthdefense/)

Dakle, Zimmerman je izradio nalaz i mišljenje u dva slučaja, Cedillo protiv HHS-a i Poling protiv HHS-a. Zimmerman je u prvom vještačenju napisao da cjepiva nisu uzrokovala autizam, a u drugom vještačenju da jesu.

Zimmerman smatra da regresija u autizam Yatesa Hazlehursta nalikuje regresiji Hannah Poling.

Odluke donesene tijekom trajanja Omnibus Autism Proceedings sada mogu biti proglašene nevažećima, budući da postoje snažni argumenti za ponovno otvaranje postupaka. Odluke o drugim vrstama oštećenja od cjepiva, sve do Vrhovnog suda, dovedene su u pitanje.

Sigurnost cjepiva i integritet Programa cijepljenja sada su otvorena pitanja. Od ključne je važnosti da se odmah istraže informacije koje su Kennedy i Hazlehurst otkrili.

Izvor: Cijepljenje.info

autizamCjepiva
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šok
5 godine prije

cjepivo protiv, velikih boginja, dječije paralize, i sličnih bolesti koje ugrožavaju populaciju je neophodno, međutim kad se jednom imuniziraš kako će farmaceutske kuće zarađivati novce ako ne izmišljaju nove bolesti i nova jeftina (da uštede) cjepiva, zato i beskorisno cijepljenje protiv gripe, samo da se uzme lova jer od prošle godine ne vriedi, jer se pojavio novi soj virusa.

Zaboravljeno
5 godine prije

Cjepivo, koje cjepivo???
Proizvedeno od amerikanaca ili ono proizvedeno kako bog zapovjeda u ex jugoslaviji ili danas na Kubi, u Kini ili bilo kojoj normalnoj zemlji na svjetu.
Americka cjepiva su zivi otrov pogledas ih i razbolis se.

shumadinac
5 godine prije

Milion tekstova na istu temu samo sa drugim podacima. Potrebno je napraviti dobru analizu, izvući zaključke i na osnovu njih preduzeti mere – i zatvoriti tu priču. Neke zarazne bolesti se ne mogu sprečiti osim organizovanom vakcinacijom. Tačka. SVE vakcine izazivaju haos u imunom sistemu organizma. Tačka. Neke zarazne bolesti su iskorenjene – čemu dalja vakcinacija? Vakcine za istu bolest su različitog kvaliteta (štetnosti) kod različitih proizvođača – da li je državi svejedno kakve vakcine kupuje pošto se one štetnije i dalje proizvode? … Poređajte ovako sve poznate informacije i dobićete jasnu sliku stanja i pravac u kome se mora ići bez mogućnosti na značajniju polemiku (ako taj što polemiše ne želi da javno prikaže da je plaćenik). Hvatanje za pojedine izjave ne samo što nije dovoljno nego može biti i štetno (sutra se “dokaže” da je Zimmerman bio pedofil i ne samo da se diskredituje kao ličnost već se… Čitaj više »

Dub Miroslav
5 godine prije

Nema većeg potrošača farmaceutskih proizvoda od ne cijepljene populacije!!!
Pitajte svoje bake i mame da li se sjećaju i jednog autista među svojim vršnjacima?! Svi smo bili cijepljeni protiv svega! Zaključak se sam nameće!

Maja
5 godine prije

da napr. mmr cijepivo moze izazvati autizam, pise lijepo i na ” tajnoj” listi nuspojava – od proizvodjaca merc k-a. oni imaju svoje liste stetnosti zakljucane u ladicama, a liste za javno “zdravstvo” idu van i javnost, sa samohvalom o uspjesnosti robe. ( negdje imam taj pdv). r. kennedy jr. je sa l. redwood napravio javni izvjestaj, optuzvsi cdc da je preko 20 g presutjela prevelike doze thimerosala u cijepivima za bebe. cak 187,5 mcg doza, a fda “dozvoljava” maximum 2,8 mcg zive. tako je kod 6 mj beba nadjeno 120 ng/ litru krvi umjesto “dozvoljenih” 10 ng/l. onda je vlast u medije poslala dr-icu koja pojma nema o toksikologiji, da medijski nadgleda tu temu. dakle, ni traga kajanju. preko 100-tine miliona djece sirom svijeta je tako otrovano zivom . o aluminiju i drugim spojevima jos nije niti rijeci, takodjer teski neuro otrovi i bombe za imunitet. kennedy jr. je… Čitaj više »

Busola
5 godine prije

Dovoljno je uputiti ljude na službenu statistiku SAD oko autizma i ustvrditi , da nažalost elite namjerno njihovu djecu razboljevaju…

Evo linka , slobodno izvadite

https://www.cdc.gov/ncbddd/autism/data.html

broj oboljelih od autizma u SAD 1992 1 naprema 150
broj oboljelih od autizma u SAD 2014 1 naprema 59 sa tendencijom daljenjeg rasta oboljelih …

Brojke su grozne , samo ja ne razumijem obične ljude u SAD da se ne bore i ne traže istragu … Ima tu više utjecaja…
Isto tako se skrivaju podaci oboljelih od raka u Hrvatskoj i na Balkanu , najveći uzrok uvozna hrana + ogromni stres i opet ne razumijem pisao tekstove , zvao svi ŠUTE … Što je kapitaliza i “demokracija” napravila od ljudi obične zombije.

Zaposleni besposlicar
5 godine prije

Ne mogu da vjerujem kako se ljudi pale na ovu temu. Kaze tamo neki roditelj da je vakcinacija stetna,da djeca umiru,da nastaje autizam.. Znaju li ljudi u globalu da smo alergicni na kikiriki,na mlijeko,na soju ili na ne znam na sta vec. I ja sam alergican na kafetin,a neko dijete na tu inekciju. Svako voce,povrce,neki lijek ima negativne efekte na pojedini organizam. Ja tako to gledam.

ShaCkaL
5 godine prije

Prije cjepiva smrtnost dojenčadi je bila 80% i više. Prošle godine u Rumuniji je umrlo 38 djece od Reubole i niti jedno nije bilo cijepljenjeo. Sve redom od roditelja koji se bave urotama, pa neka im urote vrate djecu. Sada se u Rumuniji promijenio zakon i nema birati Vakcinacija obvezna – to je jedina pozitivna stvar nakon katastrofe. Vakcinacija je najbolji izum Milenijuma e sad što postoji 0.5% i manje slučajeva reakcije treba istražiti zašto.. Ako spašava 990 ot 1000 djece ne vidim problem. Pa čak i Komunizam radi vakcinaciju 🙂 znači da je dobro..

Maja
5 godine prije

malo se informiraj o polio virusu, imamo ga i ja i ti i svi u crijevima, pa nemamo paralizu.pa se onda informiraj o ddt-u i njegovim posljedicama, pa o ostalim industr-poljoprivrednim otrovima i na koncu i o polio cijepivima i njihovim posljedicama, ima toga jos podosta u nekim ekvatorskim drzavama. nije ni cudo.

Šemsudin
5 godine prije

Uvijek su postojali ljudi koje je lako preplašiti. Jednom davno u pećini je stravu izazivao bljesak i zvuk groma, puno godina poslije je to bio strah od letenja, jer letenje nije prirodno čovjeku, a danas je možda najrašireniji strah od cijepljenja.
Ne treba se zbog toga uzbuđivati. Sutra će biti nešto treće. Fora je vidjeti kako se podcrtavaju segmenti teksta u rečenicama, jer kao u tome se nalazi ključna istina. Crno bijeli svijet. Nije tu riječ o buđenju svijesti o cijepljenju. Znate onu, red pucanja, red cijepljenja i malo Trumpa, jer ne daj bože da netko zaustavi Reuters.

nonwo
5 godine prije

Dijete koje primi oralno poliocjepivo može izlučivati u crijevima mutirani neurovirulentni virus koji može izazvati poliomijelitis u primaocu cjepiva kao i kod svih koji su u kontaktu s ekskretima cijepljenog djeteta.Nakon što je u usa eradiciran polio 1979 godine,1998 i 1999.god su zabilježeni slučajevi poliomijelitisa izazvani CIJEPNIM sojem.Ukratko,cjepivom se može zaraziti i oboliti od poliomijelitisa,kao i prenositi bolest na druge.

Jole
5 godine prije

Gdje su moji komentari ? Tu ne računam lažnog Joleta ,

Jole
5 godine prije

Cjepiva su neophodna,barem neka osnovna,ali…….. !! Što dalje od Rockfeller -Rothschild cjepiva.Što više domaćih i provjerenih cjepiva.Nažalost,uništavanje Imunološkog Zavoda u RH je odvratna zavjera ,oko koje je vladala omerta kod svih prošlih i sadašnjih vlada.Imati svoje cjepivo,serume i krvne pripravke,stvar je nacionalne sigurnosti.Kako su zapadne korporacije preuzele naše banke,telekome itd.,tako su trebali preuzeti naš Imunološki Zavod.No kako je tome postojao otpor,tako su odlučili uništiti ga da moramo uvoziti cjepiva i serume koji nisu niti blizu pouzdani.Kriminalci koji stoje iza proizvodnje kemijsko bioloških otrova,vlasnici su i velikih farmakoloških korporacija.Zyklon B, Agent Orange,Roundup i cjepiva za djecu.Just business- rekli bi oni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI