Dr. med. Alma Demirović: “Krajnje je vrijeme da dignete glas za sigurnost svoje djece”

Alma Demirović
50 komentara

Na svome Facebook profilu, doktorica medicine Alma Demirović, pozvala je roditelje da prijavljuju sve nuspojave uzrokovane cijepljenjem s ciljem da konačno dobijemo ispravnu informaciju oko koje se vode velike polemike.

Ovih dana hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode u suradnji s Hrvatskim farmaceutskim društvom, provodi kratkotrajnu kampanju o važnosti prijavljivanja nuspojava uzrokovanih lijekovima.

Dr. Alma Demirović objašnjava važnost prikupljanja informacija o postojećim nus pojavama s ciljem da se eventualno uoče i druge nepoznate nuspojave.

Poznato je da svaki lijek može imati različite nuspojave, a da svaka osoba može različito reagirati na određene lijekove, te eventualno biti ugrožena različitim vrstama nuspojava. Nuspojave mogu biti samo prolazne i bezopasne, ali neke mogu uzrokovati i smrt korisnika lijeka.

Prije nego se stave u promet, sigurnost lijekova se testira putem kliničkih ispitivanja. Pri kliničkim ispitivanjima, broj osoba na kojima se vrši testiranje je vrlo ograničen, zato je bitno da svi građani i roditelji prijavljuju svaku nuspojavu koju primijete.

U video snimci, također možemo čuti znanstvenicu i izvanrednu profesoricu Medicinskog fakulteta u Splitu, Liviju Puljak koja objašnjava način funkcioniranja stranih farmaceutskih kuća i njihovoj sklonosti da zbog profita uskrate građanima bitne informacije o eventualnim nuspojavama.

Livia Puljak je osnovala neprofitnu organizaciju pri Medicinskom fakultetu u Splitu čiji je cilj promocija medicine utemeljene na dokazima.

“U Hrvatskoj je propisana obvezna prijava svih sumnji na nuspojave lijekova, uključujući i cjepiva”, u nastavku videa objašnjava dr. Alma Demirović, te smatra da bi se za cjepiva trebala pojačati provjera sigurnosti, jer se ona daju zdravoj djeci.

“Tu dolazimo do jednog paradoksa. Naši nadležni autoriteti koji nam kreiraju svijest i koji kreiraju program cijepljenja, a to su autoriteti u području primjene cjepiva i nadležni autoriteti u području praćenju sigurnosti primjene cjepiva, tvrde i javno izgovaraju da se ne trebaju prijavljivati sve nuspojave, niti poštivati zakon u kojem je propisa obvezna prijava svih sumnji”, nastavlja dr. med. Alma Demirović.

Radi se o priznaju zastrašujuće činjenice da nuspojave uzrokovane cjepivima ostaju nepoznata kategorija. Ne samo blage reakcije, nego one koje su vjerojatno pogubne za našu djecu. Cilj prijave nuspojava je poboljšanje postojećih i novih cjepiva. Alma Demirović poziva roditelje i autoritete na suradnju kako bi se zaštitila djeca.

Na kraju, Alma Demirović citira govor u parlamentu moderne Švedske u kojoj se građani koji postavljaju slična pitanja ne stigmatiziraju i ne uzimaju za građane drugog reda:

“U demokratskom društvu, ne možemo primjenjivati metode prisile, niti od bilo koga zahtijevati, da žrtvuje svoje dijete, pod pretpostavkom i samo pretpostavkom da će time zaštiti tuđe. Svaki roditelj ima pravo i odgovornost štiti svoje dijete od opasnosti.”

“Zato vas molim dragi roditelji da svoju djecu štitite od opasnosti i da za njih zahtijevate samo najbolju moguću zaštitu. Jer oni to zaslužuju.”, završava Alma Demirović.

Na kraju želimo po stoti put naglasiti da je portal Logično istinski suverenistički portal. Svako strano kliničko ispitivanje lijekova mora biti predmet propitivanja od strane domaćih intelektualno poštenih znanstvenika. Nikomu se ne smije slijepo vjerovati, a ponajmanje onima kojima je profit ispred ljudskih sudbina.

Alma DemirovićCjepivalijekovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šok
4 godine prije

Liječničkom strukom upravlja farmaceutski biznis, koji ih masno plaća zbog toga je ovakva situacija.
Mito i corupcione.

giordano bruno
4 godine prije

Na planeti trenutno ima oko 6,8 milijardi ljudi.
I taj broj uskoro bi mogao porasti na 9 milijardi ljudi.
Ali, ako napravimo jako dobar posao sa novim vakcinama,
reformom zdravstvenog sistema i zdravstvenim ustanovama za reproduktivnost
broj bi mogli smanjiti za otprilike 15 odsto – kazao je Bil Gejts ispred brojne publike na TEDekovoj tribini o životnoj sredini.

Mikojan
4 godine prije

Svaki lijek ima kontraindikaciju, kod svake osobe se može drugačije indicirati. Žalosno je samo to da mi koji smo cijepljeni prije skoro pola stoljeća smo cijepljeni kvalitetnijim cijepivima?! Da li je to moguće? Farmacija je biznis kao i svaki drugi, sve je u našoj glavi i kako pojedine stvari prihvačamo ili ne. Nekome za istu bolest ne pomaže najjači kortikosteroid a nekome za istu pomogne “pepermint” , samo ne zna što je popio. Cijepivima su doslovno iskorjenjene neke bolesti a ova histerija je možda opravdana ali uzrokovana samo lošom kontrolom onoga što nam podvaljuju kao lekove. Tu je problem, nisu problem liječnici koji prepisuju lekove nego oni koji kontroliraju što se prodaje pod lijek.

shumadinac
4 godine prije

Paradoks je što su zdravstveni radnici prinuđeni da se bore protiv onih koji bi trebalo njih da kontrolišu.
Svakim danom je sve opravdanije pitanje: “KOME (ČEMU) SLUŽI VLAST???”

Son of Alerik
4 godine prije

Kad sam slušao ljude da, kako godine idu, ne mogu više spavati, nisam vjerovao. Evo, ja sad spavam jedva dvi-tri ure i onda što ću, gledam TV – priča mi jučer čovjek koji je već trebao u penziju, ma se neda. I tako na TV, u neko doba noći gledam neku emisiju o cijepljenju. Bio neki doktor i kaže – kardiovaskularni bolesnici se moraju obavezno cijepiti protiv gripe jer je mogućnost srčanog udara u kombinaciji s gripom povećana za 40%. Prepadne me dobro, imama ja dva stenta i čim je svanulo nazovem ja moju doktoricu i pitam Imate li cjepiva protiv gripe. Kaže ima. Cijepim se i rekao sam nikad više. Dobro, što je bilo, pitam. Ma ja dva dana nisam mogao doći k sebi, nemam snage, k’o da imam gripu. Zovem doktoricu, kaže ona to su nuspojave, to se organizam privikava. Ma je.eš ti privikavanja, nisam se cijepio protiv… Čitaj više »

STEVO
4 godine prije

Sve apsolutno ispravno rečeno samo što se roditelji previše oslanjaju na sigurnost cjepiva a ništa u životu nije 100% sigurno; dakle veća osvijestenost ozbiljnosti cjepiva i time strože kontrole cjepiva a onda i l obazrivost roditelja na nus pojave iako djeca često ne reču i nisu svjesna promjena tako da se na taj dio odgovornosti ne može u potpunosti oslanjati ali dati slobodu izbora svakog roditelja želi li dijete cijepiti ili ne…No sa druge strane se u tom slučaju javlja drugi problem a to je da se cjepivima želi izbjeći moguća letalna epidemija.. Cjepiva su vjerojatno bila davno kudikamo bolje testirana i kvalitetnije rađena a rizik od nuspojava će uvijek postojati kao i rizik od epidemije teških zaraznih oboljenja opasnih po život ukoliko se cjepivo ne primi.

ANTINWO.HR
4 godine prije

Tako je RODITELJI štitite svoju DJECU!A ovim nakaradnim lažovima lomite zube ,pišite po internetu protiv njih i njihovih podmuklih prljavština na sve moguče načine

jezevakucica
4 godine prije

Ja imam djecu a ne zamorce!

Fisherman
4 godine prije

Inače ne komentiram nego se infrormiram od portala i Vas komentatora ali evo Vam iz prve ruke iskustvo: imam troje djece 11,8,3 najstarije od onog protiv zaušnjaka sa jednu ipo godinu (neznam više u mjesec točno)je dobilo zaušnjake pred novu godinu i nakon toga skoro godinu cijelu non stop upale grla gnojne angine prolivi itd da na kraju završio sa krvnom sepsom jedva živ i mjesec i nešto bolnice na doček 2011…srednje dijete od cijepiva protiv hepatitisa u rodilištu dobilo trombocitopeniju ..malena 3 dana stara a život na koncu…tek nakon par godina žena iskopala da je baš trombocitopenija nuspojava tog cjepiva i morala je piti 18 mjeseci posebno mlijeko da bi dobila mjesečno 500grama..e onda sam počeo istraživati što di kako..da ne duljim jer sam čekao treće dijete a ovu strariju djecu nisam htio cijepiti za početak škole a ovo treće nikad ništa nije dobilo…nit se cijepilo zdravo ko dren… Čitaj više »

Mercury
4 godine prije

Piggyback cjepiva…

Silence
4 godine prije

Dobra vijest:
U Italiji je nova ministrica zdravstva Giulia Grillo raspustila zdravstveni odbor koji se zalagao za obavezno cijepljenje. http://webtribune.rs/revolucija-koja-ce-pocistiti-vakcinalni-lobi-u-italiji-raspustili-zdravstveni-odbor-koji-se-zalagao-za-vakcinaciju-na-putu-da-zabrane-opasne-vakcine/?fbclid=IwAR02jRVCcR19NCybRBu-OLRrSGV3V_ithXi4z22x2aYfuR1Hsq6rTcvWlCk

Loša vijest:
EU elita neće samo tako odustati od plana depopulacije i kontrole, pa čak predlaže uvođenje elektronskih vakcinalnih karatica (ili će i to biti zapisano na čipovima koje nam planiraju propisati):
https://www.newshunters.club/eu-warns-of-bioterror-and-disease-risk-as-vaccination-rates-fall/?fbclid=IwAR1IoZg2pLo1Oq98W2YDmvv8twCP4PZcYC7qBBOEX62ka5NgwiKKlz6LVGs

Mnoge vlade europskih zemalja, uključujući i RH, ne štite svoje građane nego su popustile pod pritiscima sile ili novčane korupcije i uvele prisilno cijepljenje djece, pritom ignorirajući ili skrivajući štetne nuspojave poput teških bolesti ili smrti pacijenta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI